شناسه خبر: 3623 منتشر شده در مورخ: 1393/2/16 ساعت: 08:39 گروه: بهداشت و سلامت  
کودکان مبتلا به اوتیسم ساعت‌ها روبه‌روی ماشین لباسشویی می‌نشینند
یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان:

کودکان مبتلا به اوتیسم ساعت‌ها روبه‌روی ماشین لباسشویی می‌نشینند

یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به ویژگی‌های کودکان اوتیستیک گفت: مبتلایان به اشیایی که می‌چرخند علاقه زیادی دارند به همین دلیل ساعت‌ها روبه‌روی ماشین لباسشویی یا پنکه می‌نشینند و چرخیدن آنها را تماشا می‌کنند.

غزال زاهد ، با اشاره به ویژگی‌های اختلال اوتیسم در کودکان اظهارداشت: کودکان اوتیستیک مشکلاتی در بیان سخن و درک آن از سوی طرف مقابل دارند. همچنین این افراد در بازی‌های تقلیدی و نمادی مشکلاتی نشان می‌دهند، حرکات آنها کلیشه‌ای و تکراری است و علایق خاص و غیرعادی دارند که ممکن است دیگران نداشته باشند.

وی افزود: مثلاً کودکان مبتلا به اوتیسم به اشیایی که می‌چرخند علاقه زیادی دارند به همین دلیل ساعت‌ها روبه‌روی ماشین لباسشویی یا پنکه می‌نشینند و چرخیدن آنها را تماشا می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: این کودکان ممکن است اختلالات جسمی همراه، مانند تشنج داشته و در مواردی نیز دچار عقب‌ماندگی ذهنی باشند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به ناشناخته بودن این اختلال، گفت: فرضیه‌هایی درباره ژنتیک و مسائل دوران بارداری مطرح است، اما هنوز به اثبات نرسیده است. همچنین ممکن است این اختلال نتیجه بیماری‌های جسمانی خاص مانند سندروم‌های ژنتیکی باشد.

وی افزود: این کودکان ممکن است اختلالات روانپزشکی مانند هیجان پذیری و حالت‌های اضطرابی را نشان دهند. اکثر آنها مشکل خواب دارند و الگوی خوابشان به هم ریخته است. مبتلایان به دلیل مشکلات رفتاری، شناختی و هیجانی در مهدکودک و دبستان نمی‌توانند تعامل مناسبی با همسالان و معلمان خود ایجاد کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تشخیص به موقع اختلال و تاثیر آن در درمان مبتلایان، اظهارداشت: تشخیص اختلال از همان سال اول تولد می‌تواند انجام شود اگر والدین به کودکان خود توجه کنند و چنانچه احساس کردند فرزندشان به لحاظ تکاملی و رفتاری تفاوت قابل توجهی با کودکان همسن خود دارد برای ارزیابی به روانپزشک کودک یا روانشناسی که در این زمینه آموزش دیده است مراجعه کنند، پیش‌آگهی بیماری تغییر و روند درمان بهتر انجام می‌شود.

وی ادامه داد: درمان دارویی در این کودکان فقط محدود به کسانی می‌شود که اختلالات روانپریشی همزمان داشته یا جهت درمان علامتی نیاز به دارو درمانی دارند. بیشتر درمان  مبتلایان، غیر دارویی و شامل کار درمانی، گفتار درمانی و درمان ویژه مربی اوتیسم با کودک بیمار است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین کار بر روی کلام ، ارتباط بین کلامی، مهارتهای اجتماعی و حرکتی و زمینه‌های دیگر در صورتی که اختلال وجود داشته باشد در مبتلایان موثر است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *