روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 24 تیر ۱۴۰۰
4 ذوالحجه ۱۴۴۲
15 ژوئیه ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره 6749
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*سقوط یک نابینا در پله برقی بی آر تی
*یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به تامین مسکن مددجوبان اختصاص یافت
*دودی که هنوز از کنده برمیخیزد
*تامین تجهیزات و داروی بیماران کرونایی درهرمزگان
*برگزاری سومین جلسه ستاد بازی های پاراآسیایی جوانان برگزار شد
*چاردیواری
.................اخبارویژه
*سقوط یک نابینا در پله برقی بی آر تی
یک شهروند نابینا به دلیل وجود اشکال در پله برقی و عدم ایمن سازی آن توسط شهرداری، در درون حفره پله برقی سقوط کرد و شدیدا اسیب دیده است.
صبح امروز چهارشنبه 23 تیر 1400، یک شهروند نابینا به دلیل وجود اشکال در پله برقی و عدم ایمن سازی آن توسط شهرداری، در درون حفره پله برقی سقوط کرد و شدیدا اسیب دیده است . علت این حادثه تلخ برداشته شدن یکی از صفحه های پله برقی و عدم پوشاندن آن و عدم استفاده از حفاظ برای اگاهی شهروندان از خرابی پله برقی در ایستگاه بی آر تی دروازه دولت است. ایران سپید پیگیر ماجراست.
*مناسب سازی حق همه گروه های معلولیت است
رئیس سازمان بهزیستی کشور در همچنین هجدهمین جلسه ستاد مناسب سازی کشور گفت: مناسب سازی باید علاوه بر معلولان جسمی و حرکتی، برای سایر گروه های معلولیت همچون بینایی و شنوایی در نظر گرفته شود.
هجدهمین جلسه ستاد مناسب سازی کشور، ۲۲ تیرماه درسازمان برنامه و بودجه با حضور محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور، مهدی جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس ستاد مناسب سازی و جمعی از معاونین و افراد دارای معلولیت، برگزار شد.
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور، در این جلسه گفت: طی جلساتی که تاکنون برگزار شد سعی شده مصوبات جلسه به گونه ای تنظیم شود تا راهگشایی در امر مناسب سازی باشد.
وی افزود: موضوع مناسب سازی یکی ازمهم ترین موضوعات برای افراد دارای معلولیت است. چرا که هدف این است که یک فرد دارای معلولیت یک زندگی مستقل همراه با منزلت اجتماعی در بسترجامعه و درون خانواده را تجربه کند و از تمام حقوق شهروندی برخوردار باشد.
به گفته وی؛ دسترس پذبری و مناسب سازی حکم می کند که شرایط به گونه ای در سطح جامعه فراهم شود تا یک فرد دارای معلولیت به طور مستقل به حقوق شهروندی خود برسد و در واقع بتواند در خیابان حضور پیدا کند و از مبلمان شهری و وسایل حمل و نقل شهری و... استفاده کند. چراکه به طور مثال، یک پله ۵ سانتی در ورودی یک مغازه می توانند وی را از ورود به مغازه محروم کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین تصریح کرد: مناسب سازی باید علاوه بر معلولان جسمی و حرکتی، برای سایر گروه های معلولیت همچون بینایی و شنوایی در نظر گرفته شود.
قبادی دانا همچنین گفت: امرمناسب سازی با توجه به اینکه بسیاری از ساختمان ها و تاسیسات و وسایل حمل و نقل در گذشته ایجاد شده اما به این مسئله و این امر فکر نشده است. چرا که در ذهن آحاد جامعه حضور آنها به رسمیت شناخته نشده است.
قبادی دانا در ادامه گفت: در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت تصریح شده است اگر سازمان، دستگاه و یا مدیری به وظایف قانونی خود عمل نکند، طبق قانون مجازات اسلامی، مجازات لازم برای وی پیشبینی شده است. بنابراین این قانون یک الزامی برای همه دستکاهها ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه با حمایت دولت و سیاست رییس سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی جهش خوبی در بودجه برای دستگاهها ی حمایتی در سال گذشته و امسال شاهد بودیم گفت: از سال ۹۲ تا ۹۹ جهشی که درمستمری مددجویان براساس بعد خانوار ایجاد شده بین ۸ تا ۱۲ برابر افزایش پیدا کرده در حالیکه حداقل دستمزد در این سالها ۵ برابر افزایش داشته است.
به گفته وی؛ این در حالیست که امروز ۱۹ درصد حداقل دستمزد عدد میانگینی هست که برای خانوادهها تعریف شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: امروز افزایش ۷۰ درصدی در یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولین وسالمندان انجام شده که با تخصیص صورت گرفته در پایان تیر ماه عملیاتی خواهد شد و بر روی کارت بانکی مدد جویان شارژ خواهد شد.
وی با بیان اینکه تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی وجود دارد گفت : وضعیت مناسب سازی دستگاه ها براساس بررسی های انجام شده حدود ۳۰ درصد است. گرچه در دو سال اخیر ۷ تا ۱۰ درصد افزایش داشته اما نیاز به همکاری همه دستگاهها در این زمینه وجود دارد.
.............گزارش ویژه
*یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به تامین مسکن مددجوبان اختصاص یافت
رئیس سازمان بهزیستی کشور در آئین واگذاری همزمان ۲۰۷۵ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش، گفت: با کمک دولت، سازمان برنامه و بودجه و اقدام انقلابی مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین مسکن خانوارهای تحت پوشش پیشبینی شده است.
«وحید قبادیدانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور در آئین واگذاری همزمان ۲۰۷۵ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش که در چهلویکمین سال تاسیس بهزیستی به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد با درود به روح شهدای انقلاب بویژه شهید فیاضبخش و همچنین فرزندان شهید بهزیستی، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مسئول حقیقی کمک به معلولان فقط بهزیستی نیست بلکه همه مردم، بخشهای دولتی و غیردولتی و سازمانهای انقلابی هستند؛ هرچه ممکن است در سطح کشور خدمات مربوط به بهزیستی را باید گسترش داد و از نیروی مردم برای گسترش این خدمات حداکثر استفاده را کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی از موضوعات اصلی را توانمندسازی جامعه هدف برشمرد و افزود: بحث اشتغال و مسکن یکی از مهمترین اصول توانمندسازی است نهضت ایجاد و احداث مسکن برای جامعه هدف یکی از مبارکترین فعالیتهایی است که امروز سای و جاری است که با کمک دستگاههای مختلف و همه ظرفیتهای موجود این اقدام صورت پذیرفته است.
وی با اشاره به بودجه محدود سازمان بهزیستی کشور برای احداث مسکن، اذعان کرد: این رقم امکان اجرای کارهای بزرگ را در احداث مسکن برای مددجویان را محدود میکند این در حالی است که کل بودجه مسکن بهزیستی ۶۵ میلیارد تومان است که با قیمتهای هنگفت در شهرها و روستاها تعداد بسیار محدودی مسکن احداث و واگذار کرد.
قبادیدانا، ادامه داد: با این وجود از کمک همه ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کردیم؛ از ابتدای تاسیس سازمان بهزیستی کشور تاکنون ۱۴۲ هزار واحد مسکونی تسهیلگری شده است و در اختیار جامعه هدف اعم از افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار، فرزندان مستقل از مراکز شبانهروزی، خانوارهای دارای دو عضو معلول و بهبودیافتگان از بیماری اعتیاد است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۴۷ هزار و ۵۴۰ واحد واگذار شده است، گفت: ۳۳ هزار و ۸۹۴ واحد در دست احداث است بطوری که در سال ۱۳۹۷، ۱۳ هزار واحد، در سال ۱۳۹۸، ۱۵ هزار واحد در سال ۱۳۹۹، ۱۷ هزار واحد و در سه ماهه نخست ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۴۰۰ واحد واگذار شده است و امروز شاهد واگذاری ۲ هزار و ۷۵ واحد مسکونی در ۲۹ استان کشور هستیم.
وی با اشاره به ارزش ریالی ۲ هزار و ۷۵ واحد مسکونی واگذار شده، ادامه داد: ۴۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است که ۱۰۰ میلیارد تومان به صورت بلاعوض، ۷۵ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه و ۱۰ میلیارد تومان شامل هزینههای معافیت از انشعابات آب، برق و فاضلاب بوده است.
قبادی دانا با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۹ هزار خانوار جامعه هدف پشت نوبت دریافت تسهیلات مسکن هستند، گفت: با کمک دولت، سازمان برنامه و بودجه و اقدام انقلابی مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین مسکن خانوارهای تحت پوشش پیشبینی شده است که انشاءالله تخصیص پیدا کند.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان از کمکهای شایان توجه وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، سپاه پاسداران و قرارگاه محرومتزدایی، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و انجمن خیرین مسکنساز تشکر و قدردانی کرد و یادآور شد: با رایزنیهای در دست اقدام در مشارکت وزارت راه و شهرسازی به زودی خبرهای خوبی را در زمینه تخصیص زمین برای خانوارهایی که زمین و مسکن ندارند، اعلام خواهیم کرد.
................از شش نقطه جهان
*دودی که هنوز از کنده برمیخیزد
تناسب و زیبایی اندام یکی از مباحثی است که در بسیاری از مواقع از سوی نابینایان مغفول واقع میشود. نشستنهای طولانی و نداشتن تحرک وپشت گوش انداختن نرمشهای روزانه اضافه وزن را به معضلی فراگیر میان نابینایان تبدیل کرده است. اما یکی از کسانی که علاوه بر خود، به نابینایان دیگر هم در زمینه ورزش برای کاهش وزن و کسب اندامی متناسب کمک کرده، Vivian Stancil است. او که ورزش را در سنین بالا شروع کرده در خصوص گرایش خود به ورزش میگوید: 19 ساله بودم که به دلیل ابتلا به بیماری آر پی تقریباً همه قوه بینایی خود را از دست دادم. از آن به بعد کار من فقط این بود که در خانه بمانم و از دو فرزند خود مراقبت کنم. فرزندانم که بزرگتر شدند من هم وقت بیشتری برای امور شخصی خود پیدا کردم.
خود را زنی یافتم که وزنش به 135 کیلو رسیده و چاقی بیش از حدش باعث ایجاد عارضه قلبی در او شده است. در آن زمان من 50 ساله بودم و دکتر تنها راه درمان عارضه قلبیم را کم کردن وزنم میدانست. به فکر ورزش کردن افتادم. ورزش را با ماراتن آغاز کردم. اما وزن بالا باعث وارد آمدن آسیبهایی به زانوهایم میشد. مربیانم شنا را به من پیشنهاد میکردند. من هر روز در کنار رودخانه میدویدم و از صدای گوشنواز جریان آب لذت میبردم اما ترس عجیبی نسبت به وارد شدن در آب داشتم. علیرغم ترس بیمارگونهام از آب، چارهای جز تن دادن به ورزش شنا نداشتم. در روزهای اول تنها کاری که میکردم این بود که از دیواره استخر یا رودخانه بگیرم و مراقب باشم که مبادا از آن جدا شوم. اما مربی به من عتاب میکرد که اگر همین حالا دیواره را رها نکنم هرگز شنا نخواهم آموخت.
کم کم بر ترس خود فائق آمدم و شنا را یاد گرفتم. ویوین در ادامه میفزاید: روزی که برای اولین بار در استخر شیرجه زدم یکی از بزرگترین لذتهای زندگی را تجربه کردم. بر خود میبالیدم که توانسته بودم بر ترس بزرگی چیره شوم. پس از فراگیری شنا من توانستم با استمرار در تمریناتم وزن خود را به 90 کیلو برسانم و همین امر به من کمک کرد بیماری قلبیم را هم درمان کنم. حالا دیگر اطرافیانم مرا به عنوان الگویی برای خود به حساب میآورند. آنها با خود میندیشند: وقتی این فرد با وجود تمام مسائل ناشی از معلولیت توانسته بر مشکلات خود غلبه کند ما هم باید بتوانیم از پس آنها بر آییم. او اکنون ۷5 سال دارد و از 50 سالگی تا کنون در مسابقات بسیاری در رده سنی کهنسالان شرکت کرده و توانسته در سطح ایالت کالیفرنیا 100 مدال را از آن خود کند. ویوین چند سالی هم هست که به عنوان معلم شنا و زیبایی اندام مشغول فعالیت است. او معتقد است نباید به مشکلات کوچک اجازه بدهیم ما را از جایگاه والایی که میتوانیم به آن برسیم باز دارند.
...............بهداشت و سلامت
*تامین تجهیزات و داروی بیماران کرونایی درهرمزگان
وزیر بهداشت باتوجه به شیوع موج پنجم کرونای جهش یافته در سراسر هرمزگان و تبدیل شدن این منطقه مرزی به عنوان دومین کانون آلودگی به این ویروس بعد از سیستان و بلوچستان در جنوب کشور، در نشست فوقالعاده ستاد استانی مقابله با بیماری کرونای این استان حضور یافت و به رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز که به دلیل ابتلا به کرونا در قرنطینه خانگی است به صورت ویدئو کنفرانسی، اطمینان خاطر داد که نگران وضعیت موجود و تامین تختهای بیمارستانی نباشید.
به نقل از ایرنا، سعید نمکی در این نشست گفت: هرمزگان کمبود تخت برای بیماران کرونا نخواهد داشت و حتما برای تامین تخت، دارو، منابع مالی و کیت تشخیص کرونا، حمایت میکنیم.
دکتر سعید نمکی قول داد استان دچار کمبود رمدسیویر و سایر داروهای ضدکرونا نشود و اضافه کرد: برای کمبود تخت هم، کانتینرهای نیروهای مسلح با ۱۲۰ تخت سیار به سمت هرمزگان حرکت کرده اند و در این استان و سایر نقاط کشور اجازه نمی دهیم یک بیمار،چه کرونایی و چه غیرکرونایی حتی یک روز پشت در بیمارستان ها بماند.
وزیر بهداشت افزود: هرمزگان گرفتار پیک جدیدی از کرونا شده که نقطه آغاز آن تعطیلات نوروزی بود و در مناسبتها و اتفاقات بعدی تشدید شد.
نمکی یادآور شد: در تعطیلات نوروزی روزانه ۶۰ پرواز به هرمزگان انجام میشد که غیرقابل کنترل بود و نگرانی رییس دانشگاه علوم پزشکی به جایی رسید که ساعت سه بامداد شخصا در اتوبوسهای بین شهری مردم را به رعایت پروتکلها دعوت میکرد.
وی ادامه داد: شاید خیلیها ندانند که حدود ۲ ماه قبل نخستین موارد ویروس «موتاسیون» یافته از کوشکنار و عمانی در هرمزگان گزارش شد و ورود آن از سیستان و بلوچستان ادامه یافت ویروس انگلیسی هم از خوزستان وارد استان شد.
به گفته وزیر بهداشت، ویروس هندی هم از کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس به پارسیان و عسلویه رسید.
وی تصریح کرد: در تعطیلات عید فطر هم با وجود توصیه ها و خواهش ها ، رعایت پروتکل ها کاهش یافت و تبلیغات انتخابات شوراها هم با سفره های شام و پذیرایی ها و گردهمایی هایی که گزارش های زیادی از آنها می رسید، مشکلات را تشدید کرد.
نمکی اضافه کرد: ناملایمات در افغانستان و فشار طالبان باعث کوچ زیاد به سمت ایران شد و حقیقت این است که در جاهایی از مرز به هیچ شکلی نمی توان جلوی ترددها را گرفت و در تبریز و ارومیه هم شاهد بودم که حرکت غیرقانونی مهاجران به سمت مرزهای ما در چالدران کم نبود که اینها را هم باید به فهرست عوامل افزایش شیوع کرونا افزود.
وزیر بهداشت گفت: ناچاریم و خود را مکلف میدانیم به همه اینها صرف نظر از ملیت و دین و مذهب و دلیل ابتلا و مسائل سیاسی، خدمات بهداشتی و درمانی بدهیم.
نمکی یادآور شد: هرمزگان منطقهای صنعتی است و کوچکترین غفلت میتوانست فاجعهآفرین شود اما با وجود شرایط یاد شده، در هیچ کدام از مراکز صنعتی مرگ و میر قابل توجهی نداشتیم که این نشان از همدلی و مدیریت خوب در استان است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: بررسی شاخصها و ارزیابیها نشان میدهد هرمزگان در مدیریت کرونا از استانهای با رتبه بالاست که اصلا اجازه ندادند پیکهای اولیه در استان شکل بگیرد و این موفقیت و دستاورد حاصل همکاری همه بخشها از مدیریت عالی استان تا بخش بهداشت و درمان و دیگر حوزه هاست.
دکتر نمکی ادامه داد: ما هم برای ارسال اکسیژن و راهاندازی بخش های جدید بیمارستان های شهید محمدی و شریعتی در بندرعباس و بیمارستان میناب کم نگذاشتیم.
نمکی خواستار تشدید تلاش ها در طرح شهید سلیمانی برای بیماریابی محله محور شد و تاکید کرد: هرچقدر کیت تشخیص لازم باشد به هرمزگان می فرستیم و تضمین می کنم یک روز بدون کیت نباشید.
وی افزود: کلینیکهای سرپایی باید از ۱۶مرکز به ۳۲ مرکز برسد تا مراجعه به بیمارستان کمتر و دارودرمانی در روزهای اول بیماری آغاز شود.
بررسی ها نشان می دهد در دوره ای، رشته کار در استان از دست در رفته و این موج افزایش بیماران بستری بخاطر از دست رفتن فرصت تشخیص و درمان سرپایی است.
وزیر بهداشت در جمعبندی و تصمیم گیری نهایی این نشست از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خواست واکسیناسیون افراد ۵۰سال به بالا در استان فوری آغاز شود و اضافه کرد: در تامین واکسن مشکلی نداریم و از مرز ۲۰۰ هزار واکسن در روز گذشته ایم و در ۲ روز آینده به ۴۰۰ و ۵۰۰ هزار واکسن در روز می رسیم و بر همین اساس مراکز تجمیعی و تزریق واکسن در هرمزگان باید بیشتر شود.
شبانهروزی شدن مراکز جامع سلامت در تمام مراکز بخش و جزیره هرمز ، آغاز ساخت مراکز درمان بستری در طبل، لیردف،کوشا احمدی و چارک از دیگر مصوبه های اعلام شده توسط وزیر بهداشت بود.
وی با اشاره به مشکل کمبود آمبولانس در استان گفت: به زودی شاهد گشایش هایی در این بخش خواهیم بود و با ورود اولین سری آمبولانس جدید به کشور، ۵۰دستگاه آمبولانس به هرمزگان اختصاص خواهد یافت.
وی تکمیل بیمارستان ۵۳۱تختخوابی بندرعباس را یک اولویت مهم دانست و گفت: هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن پیش بینی شده بود که تاکنون ۳۰۰میلیارد ریال اختصاص یافته و به زودی ۳۰۰میلیارد ریال دیگر نیز برای ادامه روند ساخت اختصاص خواهد یافت و با راهاندازی این بیمارستان ضریب تخت استان افزایش قابل توجهی خواهد یافت و حتی می شود روی توریسم درمانی استان برنامه ریزی کرد.
.............ورزشی
*برگزاری سومین جلسه ستاد بازی های پاراآسیایی جوانان برگزار شد
سومین جلسه ستاد بازی های پارا آسیایی جوانان-بحرین 2021 با حضور رئیس، نایب رئیس بانوان، دبیر اجرایی، سرپرست کاروان توکیو 2020، مدیران آکادمی، بین الملل، روابط عمومی و کارشناس فنی پارالمپیک، سرپرست خزانه داری، رؤسای فدراسیون های جانبازان و معلولین، نابینایان و کم بینایان، تکواندو، بدمینتون و نماینده فدراسیون تنیس روی میز برگزار شد. محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک در ابتدای جلسه تأکید کرد اعزام به بازی های پاراآسیایی جوانان با رسیدن به هدف پشتوانه سازی و مدال آوری در پاراآسیایی و پارالمپیک نباید فراموش شود.
محمد تابع، دبیر اجرایی در این نشست ضمن ارائه آخرین بررسی رشته های مختلف به لحاظ شانس مدال اظهار داشت: پارا دو و میدانی، پارا وزنه برداری، پارا شنا، پارا تکواندو در اولویت اول و رشته های بسکتبال با ویلچر 5 نفری، پارا تنیس روی میز و گلبال در اولویت دوم و بوچیا و پارا بدمینتون می توانند جنبه حمایتی داشته باشند.
وی ادامه داد: از هفته آتی، شورای فنی متشکل از مدیران و کارشناسان فدراسیون ها و کمیته ملی پارالمپیک با هدف بررسی جزئی تر رشته ها نسبت به بررسی مسائل مختلف هر رشته تبادل نظر خواهند کرد.
* مسی مارادونا نخواهد شد، حتی اگر چهار جامجهانی ببرد!
ماریو کمپس، بازیکن سابق تیم ملی آرژانتین، حتی پس از قهرمانی لیونل مسی به همراه آلبی سلسته در کوپا آمه ریکا، دست از انتقاد از او برنداشت. ماریو کمپس نمی توانست در ارزیابی عملکرد لئو مسی برای شبکه ESPN مکزیک بیشتر از این سخت بگیرد. با وجود اینکه مسی در این هفته جام قهرمانی در کوپا آمریکا را به همراه تیم ملی آرژانتین بالای سر برد و یکی از بهترین بازیکنان در طول مسابقات بود، کمپس احساس می کند مقایسه او با دیهگو آرماندو مارادونا بسیار دور از ذهن است. کمپس معتقد است که مارادونا، اسطوره ناپولی و آلبی سلسته، همیشه از مسی برتر خواهد بود. کمپس به ESPN مکزیک گفت: "بدشانسی بزرگ مسی این است که او بلافاصله بعد از دیه گو آرماندو مارادونا به صحنه آمد. و پشت سر گذاشتن دیهگو، بازیکنی که همه از او بت ساختند، بسیار دشوار است. اگر مسی بخواهد از مارادونا بهتر باشد... او هرگز به این هدف دست نخواهد یافت. حتی اگر مسی در چهار جام جهانی متوالی قهرمان شود. او هنوز قهرمان جهان نشده است.
..............چاردیواری
با سلام و عرض ارادت به خوانندگان ایران سپید ستون چاردیواری این هفته را با پاسخ به آقای یوسف در تلگرام شروع میکنم که راجع به مناسب سازی ایستگاه های مترو گفته اند. ایستگاه های جدید فقط مناسب سازی شده اند و ایستگاه های قدیمی مثل دروازه دولت و حسن آباد در واقع بسیاری از دسترسی ها مثل پله برقی را ندارند که امر درستی است و هیج کس نمی تواند ادعا کند که همه ایستگاه ها به طور کامل دسترس پذیر شده اند.
آقایی به اسم محمد شکوه کرده اند که مشمول سبد کالا هستند و پانزده ساعت در روز کار می کنند و حقوق کمی می گیرند اما سبد کالا نمی گیرند اما شکوه کرده اند که این سبدها به افرادی داده می شود که پولدارهستند من نمی دانم این صحبت های کلی چه دردی از ما می تواند درمان کند به هر حال من نمی توانم راجع به کسی که نه اسم کامل و شرایطش را می دانم اظهار نظر کنم.
خانمی به اسم زهرا گفته اند که کارشناس روانشناسی هستند و برای پست کارشناسی سلامت وزارت بهداشت در آزمون شرکت کرده اند اما کم بینایشان را در آزمون اعلام نکرده اند ایشان گفته اند که در آزمون کتبی قبول شده اند اما شک دارند که آیا در مصاحبه به کم بینایی ایشان ایراد بگیرند یا نه؟ به نظر من اگر ایشان مشورت می کرد درست آن بود که به کم بینایشان اشاره کنند این امری نیست که مخفی بماند حتی اگر محدود باشد بویژه اینکه ایشان باید کمیسیون پزشکی بروند و اگر در کمیسیون پزشکی متوجه شوند که ایشان به هر دلیلی راجع به شرایط سلامتش دروغ گفته باشد می تواند تاثیر منفی در گزینشش داشته باشد، در نتیجه درست آن است که ادم ها واقعیت را بگویند و بعد از حقوقشان دفاع کنند تا اینکه بخواهند مسائلی را بپوشانند.
آقای مداحیان از دزفول در مورد سامانه نخست بانکی در خیابان میرزای شیرازی گفته اند و اینکه آیا بعد از این سامانه بانکی برای نابینایان سامانه های دیگری هم ادامه داشته است یا نه؟ متاسفانه آقای مداحیان دائماً به گزارش هایی می پردازند که مربوط به پنج، شش سال قبل است و بعد از آن سامانه که خودشان گفته اند نخستین سامانه است سامانه های بسیار متعددی در بانک ها نصب شده است و من نمی دانم چرا ایشان مرتب گزارش های سال های 92 و 93 و 94 را مطالعه می کنند و بعد راجع به آن ها سوال می کنند بهتر است که ایشان سایت را امروز مطالعه کنند و در مورد مسائل امروز سوال کنند تا گذشته.
آقای باقری از قم با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در پرداخت شهریه ها کوتاهی می کند و ایشان باید الان شش میلیون تومان شهریه پرداخت کنند که بخشی از آن ظاهراً ناشی از بدهی های گذشته است اعتراض کرده اند که چرا سازمان این بدهی ها را به موقع پرداخت نمی کند اعتراض ایشان وارد است و ما این را بارهای بار به سازمان منتقل کرده ایم که سامانه سازمان بهزیستی در رابطه با پرداخت شهریه ها باید به روز باشد باز هم این را گوشزد می کنیم. با سپاس و امید سلامت شما.