رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی از موضوعات اصلی را توانمندسازی جامعه هدف برشمرد و افزود: بحث اشتغال و مسکن یکی از مهمترین اصول توانمندسازی است نهضت ایجاد و احداث مسکن برای جامعه هدف یکی از مبارکترین فعالیتهایی است که امروز سای و جاری است که با کمک دستگاههای مختلف و همه ظرفیتهای موجود این اقدام صورت پذیرفته است.
وی با اشاره به بودجه محدود سازمان بهزیستی کشور برای احداث مسکن، اذعان کرد: این رقم امکان اجرای کارهای بزرگ را در احداث مسکن برای مددجویان را محدود میکند این در حالی است که کل بودجه مسکن بهزیستی ۶۵ میلیارد تومان است که با قیمتهای هنگفت در شهرها و روستاها تعداد بسیار محدودی مسکن احداث و واگذار کرد.
قبادیدانا، ادامه داد: با این وجود از کمک همه ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کردیم؛ از ابتدای تاسیس سازمان بهزیستی کشور تاکنون ۱۴۲ هزار واحد مسکونی تسهیلگری شده است و در اختیار جامعه هدف اعم از افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار، فرزندان مستقل از مراکز شبانهروزی، خانوارهای دارای دو عضو معلول و بهبودیافتگان از بیماری اعتیاد است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۴۷ هزار و ۵۴۰ واحد واگذار شده است، گفت: ۳۳ هزار و ۸۹۴ واحد در دست احداث است بطوری که در سال ۱۳۹۷، ۱۳ هزار واحد، در سال ۱۳۹۸، ۱۵ هزار واحد در سال ۱۳۹۹، ۱۷ هزار واحد و در سه ماهه نخست ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۴۰۰ واحد واگذار شده است و امروز شاهد واگذاری ۲ هزار و ۷۵ واحد مسکونی در ۲۹ استان کشور هستیم.
وی با اشاره به ارزش ریالی ۲ هزار و ۷۵ واحد مسکونی واگذار شده، ادامه داد: ۴۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است که ۱۰۰ میلیارد تومان به صورت بلاعوض، ۷۵ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه و ۱۰ میلیارد تومان شامل هزینههای معافیت از انشعابات آب، برق و فاضلاب بوده است.
قبادی دانا با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۹ هزار خانوار جامعه هدف پشت نوبت دریافت تسهیلات مسکن هستند، گفت: با کمک دولت، سازمان برنامه و بودجه و اقدام انقلابی مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۰ مبلغ یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین مسکن خانوارهای تحت پوشش پیشبینی شده است که انشاءالله تخصیص پیدا کند.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان از کمکهای شایان توجه وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، سپاه پاسداران و قرارگاه محرومتزدایی، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء و انجمن خیرین مسکنساز تشکر و قدردانی کرد و یادآور شد: با رایزنیهای در دست اقدام در مشارکت وزارت راه و شهرسازی به زودی خبرهای خوبی را در زمینه تخصیص زمین برای خانوارهایی که زمین و مسکن ندارند، اعلام خواهیم کرد.
................از شش نقطه جهان
*دودی که هنوز از کنده برمیخیزد
تناسب و زیبایی اندام یکی از مباحثی است که در بسیاری از مواقع از سوی نابینایان مغفول واقع میشود. نشستنهای طولانی و نداشتن تحرک وپشت گوش انداختن نرمشهای روزانه اضافه وزن را به معضلی فراگیر میان نابینایان تبدیل کرده است. اما یکی از کسانی که علاوه بر خود، به نابینایان دیگر هم در زمینه ورزش برای کاهش وزن و کسب اندامی متناسب کمک کرده، Vivian Stancil است. او که ورزش را در سنین بالا شروع کرده در خصوص گرایش خود به ورزش میگوید: 19 ساله بودم که به دلیل ابتلا به بیماری آر پی تقریباً همه قوه بینایی خود را از دست دادم. از آن به بعد کار من فقط این بود که در خانه بمانم و از دو فرزند خود مراقبت کنم. فرزندانم که بزرگتر شدند من هم وقت بیشتری برای امور شخصی خود پیدا کردم.
خود را زنی یافتم که وزنش به 135 کیلو رسیده و چاقی بیش از حدش باعث ایجاد عارضه قلبی در او شده است. در آن زمان من 50 ساله بودم و دکتر تنها راه درمان عارضه قلبیم را کم کردن وزنم میدانست. به فکر ورزش کردن افتادم. ورزش را با ماراتن آغاز کردم. اما وزن بالا باعث وارد آمدن آسیبهایی به زانوهایم میشد. مربیانم شنا را به من پیشنهاد میکردند. من هر روز در کنار رودخانه میدویدم و از صدای گوشنواز جریان آب لذت میبردم اما ترس عجیبی نسبت به وارد شدن در آب داشتم. علیرغم ترس بیمارگونهام از آب، چارهای جز تن دادن به ورزش شنا نداشتم. در روزهای اول تنها کاری که میکردم این بود که از دیواره استخر یا رودخانه بگیرم و مراقب باشم که مبادا از آن جدا شوم. اما مربی به من عتاب میکرد که اگر همین حالا دیواره را رها نکنم هرگز شنا نخواهم آموخت.
کم کم بر ترس خود فائق آمدم و شنا را یاد گرفتم. ویوین در ادامه میفزاید: روزی که برای اولین بار در استخر شیرجه زدم یکی از بزرگترین لذتهای زندگی را تجربه کردم. بر خود میبالیدم که توانسته بودم بر ترس بزرگی چیره شوم. پس از فراگیری شنا من توانستم با استمرار در تمریناتم وزن خود را به 90 کیلو برسانم و همین امر به من کمک کرد بیماری قلبیم را هم درمان کنم. حالا دیگر اطرافیانم مرا به عنوان الگویی برای خود به حساب میآورند. آنها با خود میندیشند: وقتی این فرد با وجود تمام مسائل ناشی از معلولیت توانسته بر مشکلات خود غلبه کند ما هم باید بتوانیم از پس آنها بر آییم. او اکنون ۷5 سال دارد و از 50 سالگی تا کنون در مسابقات بسیاری در رده سنی کهنسالان شرکت کرده و توانسته در سطح ایالت کالیفرنیا 100 مدال را از آن خود کند. ویوین چند سالی هم هست که به عنوان معلم شنا و زیبایی اندام مشغول فعالیت است. او معتقد است نباید به مشکلات کوچک اجازه بدهیم ما را از جایگاه والایی که میتوانیم به آن برسیم باز دارند.
...............بهداشت و سلامت