شورای ملی زعفران اجرای طرح ارتقای کیفیت در قاینات را موفق ارزیابی کردنایب رییس شورای ملی زعفران گفت: ˈطرح ارتقای کیفیت و شناسه تولیدˈ به عنوان یک طرح موفق و قابل تسری به مناطقی که این محصول در آنجا کشت می شود، قابل اجرا است. |
ˈمحسن احتشامˈ افزود: این طرح از پارسال در شهرستان قاینات اجرا شده و امسال به 40 ایستگاه افزایش یافته که هدف از اجرای آن فرهنگ سازی برای پیروی از الگوهای جهانی تولید استاندارد است.
وی گفت: در قالب این طرح کارشناسان شورای ملی زعفران، سازمان جهاد کشاورزی و اداره بهداشت با مراجعه به روستاها و در قالب برپایی کارگاهی آموزشی، محیطی ایزوله به منظور جداسازی، خشک و بسته بندی کردن زعفران ایجاد می کنند.
احتشام افزود: در این فرایند تمامی مراحل یاد شده از سوی کشاورزان و به صورت بهداشتی صورت گرفته و حتی خشک کردن زعفران با حرارت الکتریکی و نه در فضای باز، صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: ممکن است برخی همکاران طرح های دیگری نیز ارائه کنند که چه بسا نسبت به طرح یاد شده بهتر باشد، اما در شرایط فعلی و با امکانات موجود بهتر است از ارائه طرح هایی که بیشتر جنبه ایده آلی دارد، خودداری کرده و تنها به فکر بهبود شرایط کنونی زعفران کشور باشیم.
هم اکنون حدود 800 هزار کشاورز در خراسان بزرگ در بخش کشت و تولید زعفران فعال هستند وافراد بسیار دیگری در 40 بنگاه اقتصادی مرتبط با زعفران مشغول به کار هستند.