نعمتزاده گفت: برای رونق بازار این کالا در داخل براساس توافقنامهای که با صندوق کارآفرینی امید به امضا رسیده خریداران فرش دستباف میتوانند از این صندوق به میزان ۱۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت ۳ ساله دریافت کنند که از امروز پرداخت این تسهیلات در نمایشگاه آغاز میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: کشورهای مختلف سعی کردهاند تا با کپی از فرش ایرانی فرشهایی مشابه ما تولید کنند، اما همچنان دستبافته های ایرانی برای اهل فن کاملا شناخته شده است و این فرشها در جهان با چند برابر قیمت نسبت به سایر فرشهای مشابه عرضه میشود.
وی اظهار کرد: پس از برجام یکسری محدودیتها برای تجارت این کالا برداشته شد به طوری که بحث تحریم فرش به آمریکای شمالی برطرف شد و برای اولین بار صادرات فرش به آمریکا پس از تحریم به تازگی آغاز شده است.
وی تصریح کرد: صادرات فرش دستباف ایران به امریکا در ۴ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰درصد رشد داشته و حدود ۸۳ میلیون دلار بوده است؛ البته امیدواریم با رونق بازارهای خارجی و برطرف شدن برخی مسائل پس از تحریم بازار این کالا رونق یابد.
وزیرصنعت، معدن و تجارت افزود: تحریمها در بازار این کالا سایه افکنده بود به طوری که چند فروشگاه عرضه فرش در این مدت تعطیل شده بودند.
وی با اشاره به اینکه صادرات فرش دستباف نسبت به کالاهای صنعتی ناچیز است اظهار داشت: پیشبینی میشود امسال ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار فرش دستباف و صنایع دستی صادر شود که این میزان ۴۰ درصد بیش از سال گذشته است.
به گفته نعمتزاده، این رقم در مورد پیشبینی حجم صادرات ۵۰ میلیارد دلاری در صادرات غیرنفتی تا پایان سال جاری رقم ناچیزی است.