امشب ارکستر ملی به صحنه جان می دهدارکستر ملی امشب در اولین اجرای خود، در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه می رود. |
به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، ارکستر ملی امشب ( 24 بهمن) در اولین اجرای خود، از ساعت 18:15 دقیقه در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه خواهد رفت. این کنسرت در تالار وحدت و با هدایت لوریس چکناواریان به عنوان رهبر میهمان به اجرا می پردازد.
برخی معتقدند سابقه تشکیل ارکستر موسیقی در ایران به شکل رایج فعلی به 1235و تشکیل موزیک سلطنتی بوسکه و رویون بر می گردد، اما چند دهه طول کشید تا کشورمان در سال 1377 صاحب ارکستر موسیقی ملی شود.
ارکستر موسیقی ملی ایران توسط فرهاد فخرالدینی در سال 1377 با پشتیبانی دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شد، مدیریت دفتر امور موسیقی در آن زمان بر عهده علی مرادخانی بود. در نخستین اجرای این ارکستر از آواز محمدرضا شجریان و ساخته های علی تجویدی بهره برد.
** گنجینۀ 270
بیش از 270 قطعه موسیقی در گنجینه ارکستر ملی وجود دارد. میانگین سنی نوازنده های ارکستر موسیقی ملی 25 تا 30 سال است که حسین علیزاده آهنگساز برجسته ایرانی در اظهار نظری، این میانگین سنی را از ویژگی های این ارکستر دانست.
فرهاد فخرالدینی رهبر ارکستر ملی ایران به مدت 11 سال از ابتدا تا سال 1388 را به عهده داشت. در سال 1388 وی از این سمت استعفا داد و پس از وقفه دوساله و تعطیلی این ارکستر بردیا کیارس رهبری جدید را برعهده گرفت.
و به طور رسمی در 28 آذر 1389 نشست خبری ارکستر ملی ایران با حضورعلی ترابی سرپرست دفتر مرکز موسیقی و شورای فنی این ارکستر که شامل، ارسلان کامکار، هوشنگ ظریف، حسین علیزاده، فردین خلعتبری و بردیا کیارس رهبر جدید این ارکستر است در تالار وحدت برگزار شد.
** آهنگسازان ارکستر ملی
از آهنگسازان و تنظیم کنندگان ایرانی که تا کنون آثارشان توسط ارکستر ملی اجرا شده است می توان از فرهاد فخرالدینی، علی تجویدی، مرتضی حنانه، حسام السلطنه، شیدا، مجید وفادار، روح الله خالقی، امیر جاهد، مرتضی نی داوود، پرویز یاحقی، حبیب الله بدیعی، همایون خرم، مهدی مفتاح، علی سلیمی، امیر حسین زندیان، کامبیز روشن روان، فریدون زرین بال، شهرام توکلی، علی اکبر قربانی، بهرنگ آزاده، مازیار حیدری، محمود بهشتی زاده، اسفندیار رنجبری، علی تحریری نام برد.
آهنگسازان غیر ایرانی نیز در اجراهای این گروه سهم عمده ای داشته اند که از جمله این افراد می توان به
خیام میرزازاده، طالب خان شهیدی، عزیز حاجی بیکف، سعید رستمف، سلیمان علسگرف، توفیق باکی خانف،آذر رضایف، سعید رستمف، لطفیار ایمانف، آنتوان روبنشتین، قنبر حسینلی، رضایف، عزیز بیکف، ازیر حاجی بیکف، توفیق قلی خان اف اشاره کرد.
**خوانندگان ارکستر ملی
خوانندگان شهیر زیادی در طول حیات ارکستر ملی با آن همکاری داشته اند که محمدرضا شجریان، علیرضا قربانی، سالار عقیلی، محمدرضا صادقی، محمد معتمدی، ودود موذن زاده، برهان محمد قولوف خواننده برجسته تاجیکی، رشید وطن دوست، علی رضا فریدون پور، علی مینوسپهر، لطیفار ایمانف از این زمره اند.
**سکوت چند ساله ارکستر ملی
ارکستر ملی که به دلیل بودجه ناکافی و مسائل حاشیه ای دیگر در سال های اخیر، به تعطیلی کشیده شده بود، سرانجام در اجرای ویژه ای در بیستم خرداد ماه 1394 با حضور مقامات بلندپایه دولت یازدهم و تعدادی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه موسیقی، به مدیریت مجدد هنری و رهبری ارکستر فرهاد فخرالدینی و خوانندگی سالار عقیلی و کیوان ساکت اولین اجرای زنده خود را برای علاقه مندان برگزار کرد.
**29 بهمن اجرای دوم
ارکستر موسیقی ملی پس از اجرای شب 24 بهمن به رهبری میهمان لوریس چکناواریان، در 29 بهمن ماه به رهبری «فرهاد فخرالدینی» و خوانندگی «مجتبی عسگری در جشنواره موسیقی فجر نیز به روی صحنه خواهد رفت.
یکی از نماد فرهنگی هر کشوری ارکسترهای آن کشور است و برای هر کشور پهناور صاحب فرهنگی، وجود این ارکستر ها نماد پیشرفت های فرهنگی آن ملت و یکی از بهترین راههای نشان دادن سطح فرهنگی هر کشور در عرصه بین الملل هستند.
داستان علقه و علاقه مردم هر سرزمین با موسیقی و نواهای ملی و میهنی، یک داستان تمام ناشدنی است؛
امید که صدای این نت های خوش اهنگ، گوش هوش و جان مردمان این دیار را بنوازد.