نشست شورای هماهنگی آیین نامه ترویج ورزش جانبازان و معلولیناولین نشست شورای هماهنگی آیین نامه ترویج ورزش جانبازان و معلولان با حضور نمایندگان سازمان ها ودستگاه های ذیربط در محل کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد. |
به گزارش ایران سپید در این نشست علیرضا صفارزاده، نایب رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان، در خصوص تصویب این آیین نامه گفت: آییننامه شورا با هدف حمایت و مشارکت ملی در موضوع ورزش جانبازان و معلولان به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسیده و در آن برای همه دستگاههایی که به نحوی از بودجه دولت در امر ورزش استفاده میکنند وظایفی عنوان شده و چناچه این آیین نامه به سوی تحقق پیش برود به زودی شاهد تحول اساسی در ورزش جانبازان و معلولان در بخش قهرمانی و همگانی و نیز توسعه زیرساختها خواهیم بود.
وی مهمترین مساله در این آییننامه را فرهنگسازی عنوان کرد و گفت: دلیل اینکه این آییننامه در شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسید برگرفته از این مساله بود. باید به گونهای در جامعه فرهنگسازی و نهادینه شود که نگاه به فرد دارای معلولیت تغییر کند و عموم جامعه بدانند این فرد میتواند افتخارآفرینی کند.
نایب رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان خاطرنشان کرد: از میان ۲۲ دستگاهی که در این آییننامه مشخص شدهاند، برای وزارت ورزش یک وظیفه اختصاصی پیشبینی شده و آن تشکیل شورای عالی ورزش جانبازان و معلولان است که بر اساس آن قرار است هر ۶ ماه یک بار این شورا به ریاست وزیر ورزش و جوانان و به میزبانی این وزارتخانه برگزار شود.
وی اظهار کرد: به جهت اجراییتر شدن آییننامه و ارائه گزارش عملکرد دستگاهها در خصوص آن وزارت ورزش و جوانان موظف شده تا دبیرخانهای را به همین منظور راهاندازی کند تا علاوه بر هماهنگیهای لازم نظارت بر تحقق مفاد آییننامه را بر عهده خواهد داشت. این دبیرخانه هم اکنون در فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی گفت: کم توجهی به فعالیت اکثر دستگاهها در این حوزه، عدم وجود و سهولت در دسترسی به امکانات ورزشی، دشواری در حمل و نقل جانبازان و معلولان، کمبود شدید اماکن و تجهیزات ورزشی اختصاصی، بالا بودن هزینه ورزش جانبازان و معلولان و ضعف در فرهنگسازی جامعه و خانوادهها از موانع اساسی در توسعه ورزش جانبازان و معلولان است. باید در این زمینه نگرش جامعه به معلولان و نگرش معلولان نسبت به خود تغییر پیدا کند. ضمن اینکه توسعه همه جانبه ورزش معلولان نیازمند عزم و مشارکت همه جانبه ملی است.
صفارزاده اظهار کرد: ساختارهای مرتبط با این آیین نامه از نظر بهره مندی عبارتند از کمیته ملی پارالمپیک، فدراسیون های جانبازان و معلولان، فدراسیون نابینایان و کم بینایان، فدراسیون ناشنوایان و فدراسیون پیوند اعضا و بیماری های خاص. به منظور هماهنگی بیشتر میان این ۵ ساختار، کمیسیون راهبردی تشکیل شده که هر ماه با حضور روسای این فدراسیون ها و کمیته ملی پارالمپیک تشکیل خواهد شد و ضمن بررسی آخرین وضعیت پیشرفت این آیین نامه، پیشنهادها و راهکارها را نیز به شورای عالی توسعه ارائه خواهند داد.
نایب رئیس فدراسیون افزود: شورای هماهنگی نیز که امروز اولین جلسه آن تشکیل شد در سطحی پایین تر به نسبت شورای عالی توسعه، هر سه ماه یک بار برگزار می شود و شورای استانها نیز هر سه ماه یک بار با حضور مدیرکل تربیت بدنی هر استان تشکیل خواهد شد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد: این آییننامه علاوه بر تصویب نهایی در شورای فرهنگ عمومی در شرف تایید و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.