همین واکنش ها و تکذیب ها موجب ایجاد شائبه میان افکار عمومی شد که آیا وزارت آموزش و پرورش برای سرپوش گذاشتن بر غفلت خود و دیگر مسئولان در تعطیل نکردن مدارس در ایام آلودگی هوا علت مرگ این دانش آموزان را تکذیب می کند؟
در این ارتباط یکی از مدیران مدارس استثنایی گفت: آلودگی هوا بر بیماری دانش آموزان با نیازهای ویژه تاثیر مستقیم دارد، به دنبال مجوزی هستیم تا بتوانیم در مواقعی که هوا آلوده می شود مدارس را تعطیل کنیم. همچنین دوازدهم دی ماه یک بخشنامه به مدارس ابلاغ شده است که رییس اداره استثنایی می تواند در مواقع اضطراری مدرسه را تعطیل کند.
با این حال مسعود ثقفی گفته های دیگری را عنوان می کند، می گوید: اعلام این خبر موجب شد تا خیلی افراد از این موضوع بهره برداری سیاسی کنند.
وی افزود: بنده با استعلام از بهشت زهرا و اداره آموزش و پرورش شهر تهران زمان فوت دانش آموزان را گرفتم که زمان دفن آنها در بهشت زهرا پیش از آلودگی هوا یعنی در روزهای ۱۴،۱۸ و ۲۴ آذرماه بوده است در صورتی که اولین کمیته اضطرار آلودگی هوا ۲۸ آذر ماه بوده است.
ثقفی در واکنش به ابلاغ بخشنامه به مدارس استثنایی تصریح کرد: یک مصوبه چند سال پیش توسط شورای معاونین آموزش و پرورش شهر تهران تصویب شد که هنگامی که مدارس ابتدایی به دلیل آلودگی هوا تعطیل می شوند، اداره آموزش و پرورش استثنایی می تواند تمام مقاطع تحصیلی خود را که آسیب پذیرتر هستند با اختیار خود تعطیل کند. در هنگام آلودگی هوا برخی از مدارس استثنایی که آسیب پذیری بیشتری داشتند، تعطیل شدند اما این موضوع را به صورت عمومی اعلام نکردیم.
دانش آموزان استثنایی شاید مظلوم ترین قشر در جامعه باشند که نیاز به توجه بیشتری دارند تا جدا از فراهم کردن امکانات متناسب با وضعیت آن ها در مواقع اضطراری نیز باید به شرایط آن ها بیشتر اهمیت داده شود و در مواقعی که سخن از تعطیلی دانش آموزان است بیشتر روی سخن با مدارس عادی نباشد که از اهمیت برخی از موارد در مدارس استثنایی کاسته شود.