رئیس سازمان ثبت احوال کشور:
کارت هوشمند ملی طی دو هفته برای واجدان شرایط شرکت در انتخابات صادر می شودرئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: کارت هوشمند ملی طی دو هفته برای واجدان شرایط شرکت در انتخابات صادر می شود. |
به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، سیدعلیرضا آوایی پانزدهمین جلسه ستاد انتخابات کشور افزود: از اول بهمن ماه کارت هوشمند ملی برای افرادی که واجد شرایط شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری هستند، طی دو هفته صادر می شود.
وی ادامه داد: شناسنامه و کارت ملی جزو ملزومات و مدارک اصلی جهت شرکت در انتخابات است و همه هموطنان در سراسر کشور باید نسبت به دریافت و تمدید آن جهت شرکت در انتخابات اقدام کنند.
** سه میلیون ایرانی بدون کارت ملی هستند
آوایی افزود: سه میلیون نفر از هموطنان واجد شرایط دریافت کارت ملی هنوز نسبت به دریافت کارت ملی اقدام نکرده اند و سازمان ثبت احوال طی چندین فراخوان اعلام کرده که این افراد هر چه زودتر نسبت به دریافت آن اقدام کنند که اکنون حدود 200 هزار نفر برای دریافت کارت ملی اقدام کرده اند.
وی گفت: سازمان ثبت احوال کشور خواستار آن است که این افراد هر چه زودتر نسبت به دریافت کارت هوشمند ملی جهت شرکت در انتخابات کشور مراجعه کنند و سیستم سازمان نیز بطور 24 ساعت آماده پاسخگویی به هرگونه درخواست آنان است.
** صدور تعرفه های انتخاباتی با 14 کد امنیتی
دبیر ستاد انتخابات کشور نیز در این جلسه گفت: برای جلوگیری از هرگونه تقلب و جعل برگه انتخاباتی، توانستیم برنامه ای تدوین کنیم که بر اساس آن این برگه ها دارای 14 کد امنیتی بوده و امکان جعل آنها وجود ندارد و کاملا واضح و قابل شناخت هستند.
علی پور علی مطلق ادامه داد: این تعرفه ها در هر حوزه انتخاباتی با یک کد و رنگی خاص تدوین شده اند و با حوزه های دیگر متفاوت هستند، بدین معنی که اگر تعرفه ای از یک حوزه در یک استان در حوزه ای دیگری مشاهده شود، این ستاد سریعا آن را شناخته و باطل می کند، از این رو از هر گونه تقلب جلوگیری می شود.
وی افزود: در هر مرحله از انتخابات، ثبت احوال کشور وجود دارد چون یک بازو توانمند در هیات اجرایی انتخابات است.
پور علی مطلق ادامه داد: هر قدر عوامل اجرایی ستاد انتخابات به قانون انتخابات تسلط داشته باشد، مسلما از انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان دفاع درست و قانونی خواهند داشت، از این رو در تشکیل هیات اجرایی 1063 حوزه اصلی و فرعی وجود دارد که 12 حوزه شکل نگرفته و 454 حوزه 30 نفره هیات اجرایی و حدود 185 حوزه معتمدین هیات اجرایی شکل گرفته که آنها تمام تلاش خود را برای هرچه بهتر شدن روند انتخابات بکار گرفته اند.
وی افزود: همه ملزومات و امکانات مرتبط به انتخابات نیز شکل گرفته یا ساخته شده و تا یک ماه قبل از اخذ رای در استان ها توزیع خواهد شد.
** کلید واژه انتخابات «قانون» است
همچنین قائم مقام وزیر کشور در پانزدهمین جلسه ستاد انتخابات کشور، «قانون» را کلید واژه این دوره انتخابات دانست.
حسینعلی امیری ادامه داد: در این انتخابات چهار رویکرد داریم که باید مورد بررسی قرار داد. رویکرد اول، رویکردی کاملا حقوقی با احساس ذهنی مشترک نسبت به دولت است و رویکرد دوم، رویکردی کاملا حقوقی بدون احساس ذهنی مشترک به دولت است، رویکرد سوم رویکردی غیرحقوقی با احساس ذهنی مشترک نسبت به دولت و چهارم رویکردی غیرحقوقی بدون احساس ذهنی مشترک نسبت به دولت است که با آنها در بحث انتخابات مواجه هستیم.
وی افزود: رویکرد و راهبرد ما در انتخابات، کاملا قانونی و حقوقی با احساس ذهنی مشترک نسبت به دولت است، بدین معنی که پذیرفتن و اعتقاد نسبت به برنامه های دولت است و دولت در موضوع انتخابات کاملا بیطرفانه عمل خواهد کرد و عملکرد ما مبتنی بر قانون خواهد بود.
امیری گفت: حفظ انسجام سازمانی بسیار مهم است و موضوع انتخابات مهم و حیاتی است زیرا کوچکترین خطا می تواند خسارات غیر قابل جبرانی برجای گذارد و منجر به فاجعه شود.
قائم مقام وزیر کشور ادامه داد: همه اعضای ستاد و حوزه های اجرایی در طول وزیر کشور تعریف شده اند و هیچ یک از اعضای اجرایی ستاد انتخاباتی در عرض وزیر کشور نیست. مطلب مهم دیگر پاسخگویی به موقع و به جا است زیرا در انتخابات زمان باز نمی گردد از این رو باید دقیق و سریع، آماده مواجه با هر مشکل در طول اجرای انتخابات باشیم تا مشکلی برای حقوق مردم و نظام پیش نیاید و از این حقوق ازرشمند بطور دقیق و صحیح حفاظت کنیم.
وی ادامه داد: اعضای هیات اجرایی باید بر قوانین و آیین نامه های اجرایی انتخابات تسلط داشته باشند تا بتوانند از حریم و صلاحیت حقوق مردم و نظام جمهوری اسلامی دفاع کنند.
دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند سال جاری برگزار خواهد شد.