دیدگاه فرهیختگان نابینا در مورد عدم حضور این قشر در مجلسصادقی نژاد در مورد تصمیم نمایندگان مجلس در مورد عدم حضور نابینایان در خانه ملت عنوان کرد: وجود تعداد کثیری از نابینایان در داخل و خارج از کشور که در پستهای مهم خدمترسانی میکنند، برای اثبات توانمندی این قشر کافی است. |
به گزارش ایران سپید، در پی انتشار خبر تصویب عدم حضور نابینایان در مجلس شورای اسلامی از سوی نمایندگان خانه ملت، به سراغ چند تن از فرهیختگان نابینا و کمبینای رفتیم و از نظراتشان نسبت به این خبر، جویا شدیم. مهدی صادقی نژاد، کارشناس پیشکسوت استثنایی در این باره گفت: حدود 44 سال از عمرم را با نابینایان و کمبینایان در ارتباط بودم و در این مدت با بسیاری از ظرفیتها، تواناییها و قابلیتهای آنان آشنا شدم.
وی ادامه داد: علیرغم توانمندی این قشر از معلولان، جای تعجب دارد که عموم جامعه هنوز دچار یک تغافل فکری حیرت انگیز هستند. جامعه هنوز نابینایان و کمبینایان را به عنوان افرادی توانمند نپذیرفته است.
صادقینژاد با اشاره به اینکه همه ما در این زمینه مقصر هستیم، افزود: معلولان هنوز نتوانسته اند جایگاه خود را در جامعه پیدا کنند و به مردم نشان دهند فرد معلول هم میتواند همچون دیگر افراد جامعه در پستهای حساس بخوبی فعالیت کند. وی با بیان اینکه نابینایان از جمله تحصیلکرده ترین معلولان هستند عنوان کرد: وجود تعداد کثیری از نابینایان در داخل و خارج از کشور که در پستهای مهم خدمترسانی میکنند، برای اثبات توانمندی این قشر کافی است.
در ادامه با آقای محمد خوانینزاده، مدیر مرکز رودکی به گفتگو پرداختیم. از دیدگاه وی نحوه اظهار نظر بعضی نمایندگان خانه ملت غیر منطقی است. چرا که همه گروههای جامعه، چه معلول و چه سالم، باید از حقی برابر برخوردار باشند.
نمایندگان مجلس آگاهی لازم در مورد توانمندی نابینایان را ندارند. خوانینزاده افزود: نمایندگان مردم نباید در مورد معلولان با طعنه و کنایه صحبت کنند لازم است ایشان از خواسته های همه اقشار جامعه اطلاع داشته باشند. نابینایان بخشی از جامعه هستند و آگاهی به نیازهای این افراد لازم و ضروری است. وی گفت: بعضی از نمایندگان باید نگرش خود را اصلاح نمایند.