شناسه خبر: 6733 منتشر شده در مورخ: 1394/4/8 ساعت: 13:08 گروه: اقتصادی  
نماینده مجلس : همه مشکلات بخش آب فقط سد سازی ها نیست

نماینده مجلس : همه مشکلات بخش آب فقط سد سازی ها نیست

نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحران آب جهانی است و ربطی به طرح های سد سازی در گذشته ندارد، گفت: میانگین بارش های کشور در سالهای اخیر از 250 میلی متر به حدود 214 میلی متر کاهش یافته است.

به گزارش رادیو اقتصاد؛ علیرضا خسروی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با این رادیو گفت : اینکه  برخی ها در دولت تلاش می کنند همه مشکلات را به طرح های سد سازی در یک دهه اخیر نسبت دهند  درست نیست و مبنای علمی ندارد.

وی افزود : همه کشورها با بحران آب مواجه هستند و در کشور ما هم  هیچ سدی ساخته نشده است مگر اینکه  مطالعات زیست محیطی و همچنین روند بارش ها در آن انجام شده باشد .

خسروی گفت : برداشت بی رویه آب های زیرزمینی هم در تشدید این بحران موثر است و با افزایش دمای هوا میزان تبخیر نیز بیشتر می شود.

وی اظهار داشت : تلاش می کنیم در تدوین برنامه ششم توسعه حتماً پیوست های زیست محیطی طرح های عمرانی با جدیت بیشتری پیگیری شود و سازمان محیط زیست هم باید مطالعات خود را بیش از پیش افزایش دهد اما اینکه همه مشکلات را به سدها وصل کنیم 

دهیم ، درست نیست و اگر خیلی از سدها ساخته نمی شد ، بخش زیادی از سرزمین  خالی از سکنه می شد که بحرانهای امنیتی هم ایجاد می کرد.

افزایش جمعیت هم مصرف آب  شرب را بیشتر کردئه است.

بنابر این گزارش سازمان ملل متحد اعلام کرده است هر انسان روزانه دستکم به 50 لیتر آب نیاز دارد تا بتواند بنوشد، غذا درست کند و نیازهای بهداشتی خود را برطرف کند.

در واقع این 50 لیتر آب برای دوری از انواع بیماری و حفظ کارآیی انسان در زندگی حیاتی است. اما سازمان جهانی بهداشت مقدار متوسط سرانه 150 لیتر را برای برآوردن نیازهای بهداشتی هر نفر در روز تعیین کرده است. در کل جهان روزانه 10 میلیارد تن آب مصرف می‌شود. این در حالی است که بنا به اعلام همین سازمان تنها 3 درصد از آب موجود در کل جهان قابل نوشیدن است و باقیمانده، آب دریا و غیرقابل نوشیدن است. از این 3 درصد، بخشی به حالت یخ‌زده و در یخچال‌های قطب جنوب و قطب شمال قرار دارد و در دسترس بشر نیست. بنابراین انسان باید بتواند با نیم درصد درصد باقیمانده همه نیازهای آشامیدنی و بهداشتی خود را برطرف کند.

آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد روزانه 3900 کودک در سطح جهان بر اثر مصرف آب آلوده یا بهداشت ناکافی جان خود را از دست می‌دهند.

در ایران اگر میزان مصرف آب بخش خانگی، صنعتی، تجاری و فضای سبز را در سراسر کشور در نظر بگیریم و بر جمعیت ایران تقسیم کنیم به‌طور متوسط در هر شبانه‌روز هر ایرانی 197تا 200 لیتر آب مصرف می‌کند. مصرف سرانه آب در بخش خانگی در ایران به‌طور متوسط 157 لیتر در روز است. گاهی در کلان‌شهرهای ایران در اوج فصل گرما این میزان مصرف به 250 لیتر در روز هم می‌رسد. به‌طور مثال بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب استان تهران میانگین مصرف روزانه آب تهران در حال حاضر نزدیک به سه میلیون و 100 هزار مترمکعب است که این میزان مصرف معادل حجم کل دریاچه چیتگر است.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *