صنعت خودرو به واردات خودروساز و مدیریت واردات قطعه نیاز داردبه گزارش روابط عمومی رادیو اقتصاد؛ یکی از فعالان صنعت خودروسازی تاکید کرد: این صنعت در داخل کشور بعد از صنعت نفت و گاز و پتروشیمی بزرگترین صنعت محسوب می شود و از دولت تدبیر و امید انتظار داریم مانند همه دولت ها و کشورهای پیشرفته از این صنعت به طور جدی حمایت کنند. |
افشین محبی در گفتگو با این رادیو اظهار داشت: حتی دولت آمریکا در دوره بحران مالی اقتصادی خودروی این کشور حمایت کرد و خانم مرکل هم در آلمان برای حمایت از صنعت خودرو این کشور به شرط استفاده از تولید داخلی ، برنامه حمایتی را اعلام کرد.
وی افزود: مدیریت واردات نیاز جدی به صنعت است و نباید اجازه دهیم قدرت خرید داخلی و بازار مصرف کشور به راحتی در اختیار خارجیان قرار گیرد و باید به جای واردات خودرو ، خودروساز و فناوری وارد کنیم و برای واردات قطعات خودرو هم برنامه هوشمند و هدفمند داشته باشیم.
محبی اظهار داشت : صنعت خودرو کشور به برنامه راهبردی نیاز دارد و باید تدوین شود و اهداف و سیاست های 1404 چشم انداز ان خواهد بود و برنامه کامل اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و علمی و فنی در صنعت خودرو باید تبیین شود.
محبی گفت : از لحاظ تأمین مواد اولیه در کشور مزیت های زیادی داریم و با توجه به نیاز کشور و نیاز بازارهای منطقه ای می توانیم با ساماندهی تسهیلات و تأمین منابع مالی به راحتی از این صنعت حمایت کنیم و قدرت رقابت پذیری آن را در منطقه و جهان به نمایش گذاریم.
این فعال صنعت خودروسازی تصریح کرد: نقشه راه توسعه این صنعت و افق آینده آن را سند چشم انداز 20 ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران مشخص کرده است و باید به آن سمت حرکت کنیم.
وی یکی از کوتاهی های خودروسازان و قطعه سازان را در گذشته کم توجهی یا بی توجهی به پژوهش و تحقیق ، طراحی نکردن مدل های جدید و تولید نکردن خودروهای به روز و متناسب با سلایق مشتریان بیان کرد گفت: به هر حال فعالان این حوزه هم در گذشته به طور شایسته نتوانستند به عنوان یک صنعت مشتری محور و رقابت پذیر پیشرفت کنند اما از این به بعد نیاز داریم که اتاق فکر و طراحی و افزایش تنوع تولید را ایجاد کنیم.
بنابر این گزارش تولید انواع خودرو در یازده ماه سال جاری با رشد 58.2 درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به مرز یک میلیون و 39 هزارو 943 دستگاه رسیده است.
تولید خودروهای سواری بیش از 881 هزار و 467 دستگاه است.
وانت بیش از 139 هزار و 717 دستگاه ، کامیون 18 هزار و 179 دستگاه ، اتوبوس 442 دستگاه و مینی بوس 158 دستگاه تولید شده است.