بدون حضور نماینده ایران
معرفی نامزدهای نهایی بهترین فیلم خارجی اسکاراسامی فیلمهای راهیافته به مرحله نهایی بخش بهترین فیلم خارجیزبان آکادمی اسکار اعلام شد. |
هیأت داوران جوایز معتبر اسکار، نام 9 فیلم را به عنوان نامزدهای نهایی بخش بهترین فیلم خارجیزبان این رقابتها معرفی کرد.
نام «امروز» ساخته «رضا میرکریمی» به نمایندگی از ایران و «چند مترمکعب عشق» به کارگردانی «جمشید محمودی» که نماینده افغانستان بود، در این فهرست به چشم نمیخورد، از دیگر فیلمهای جامانده از این مرحله، «نبات» نماینده آذربایجان با بازی «فاطمه معتمدآریا» است.
امسال 83 فیلم برای شرکت در این بخش ارائه شدند که رکورد جدیدی در این زمینه محسوب میشود. در این دوره از جوایز آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک، کشورهای بسیاری از افغانستان گرفته تا ونزوئلا فیلمی را به نمایندگی از صنعت سینمای خود شرکت دادهاند.
برگزارکنندگان اسکار از استقبال رو به رشد بخش خارجی این جایزه ابراز خرسندی و رضایت کردند. دو سال پیش 71 کشور فیلمهای خود را در این رقابتها شرکت دادند و این رقم در سال 2013 به 76 افزایش پیدا کرد.
اسامی فیلمهای راهیافته به این مرحله به شرح زیر است:
«قصههای وحشی» به کارگردانی «دامیان زیفرون» از آرژانتین
«نارنگیها» به کارگردانی «زازا اوروشادزه» از استونی
«جزیره ذرت» به کارگردانی «جورج اوواش ویلی» از گرجستان
«تیمبوکتو» به کارگردانی «عبدالرحمان سیساکو» از موریتانی
«متهم» به کارگردانی «پائولا ون در اوست» از هلند
«آیدا» به کارگردانی «پاول پاولیکوفسکی» از لهستان
«نهنگ» به کارگردانی «آندری زیاگینتسف» از روسیه
«ضربالعجل» به کارگردانی «روبن اوستلوند» از سوئد
«ناجی» به کارگردانی «آلبرتو آرولو» از ونزوئلا
به گزارش اسکرین دیلی، در این میان «آیدا» که به بسیار مورد توجه منتقدان بوده و هفته گذشته در جوایز فیلم اروپایی درخشیده، به همراه «نهنگ سفید» و «ضربالعجل» بیش از دیگر آثار برگزیده شانس دریافت این جایزه را دارند.
فیلمهای مطرحی چون «خواب زمستانی» (ترکیه)، «سن لارن» (فرانسه)، «دو روز و یک شب» (بلژیک)، «مامان» (کانادا) و «دوران طلایی» (هنگکنگ) از آثاری بودند که نتوانستند به این مرحله راه پیدا کنند.
نامزدهای نهایی جایزه بهترین فیلم خارجی اسکار از سوی هیأت داوران در نیویورک، لسآنجلس و لندن مورد بررسی قرار میگیرند و پنج فینالیست برگزیده این رقابتها روز 15 ژانویه معرفی خواهند شد.
کشورهای جهان تا یکم اکتبر مهلت داشتند نمایندگان خود را به آکادمی اسکار معرفی کنند. برندگان نهایی هشتادوهفتمین جوایز اسکار طی مراسم رسمی، در روز 23 فوریه در سالن «دالبی» هالیوود معرفی خواهند شد.
امسال کشورهایی از جمله افغانستان، اتریش، بنگلادش، بلژیک، بولیوی، بوسنی وهرزگوین، برزیل، بلغارستان، کانادا، شیلی، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، جمهوری دومینیکن، مصر،ایسلند، هند، استونی، فنلاند، فرانسه، گرجستان، آلمان، یونان، هنگ کنگ، مجارستان، ایران، ژاپن، کوزوو، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مقدونیه، موریتانی، مکزیک، مونته نگرو، مراکش، نپال، هلند، نروژ، پاکستان، پاناما، پرو، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسلواکی، اسلوونی، کرهجنوبی، سوئد، سوئیس، تایوان، تایلند، ترکیه، اوکراین، ونزوئلا نمایندگان خود را در این رویداد سینمایی معرفی کردند.
سال گذشته 76 کشور فیلمهای خود را به حضور در رقابت اسکار خارجی معرفی کردند که در نهایت فیلم ایتالیایی «زیبایی بزرگ» ساخته «پائولو سورنتینو» موفق به کسب اسکار خارجی شد تا ایتالیا همچنان پرچمدار این بخش از جوایز اسکار باقی بماند.