شناسه خبر: 4916 منتشر شده در مورخ: 1393/6/26 ساعت: 09:13 گروه: بهداشت و سلامت  
التهاب و خونریزی در زجاجیه چشم عامل مگس پران چشم
چشم‌پزشک تشریح کرد:

التهاب و خونریزی در زجاجیه چشم عامل مگس پران چشم

یک چشم‌پزشک با اشاره به التهاب و خونریزی در زجاجیه چشم به عنوان عامل مگس‌پران چشم تأکید کرد: مگس‌ پران همراه با نور و جرقه خطرناک است و باید اقدامات درمانی درباره آن صورت گیرد.

امین‌اله نیک‌اقبالیتصریح کرد: مگس پران یعنی شخص احساس کند چیزی در مقابل چشم فرد دیده شود که در حقیقت تغییر طبیعت زجاجیه و ایجاد کدورت در آن است که می‌تواند به سبب افزایش سن، خونریزی در زجاجیه و وجود خون، التهاب سلول‌های چشم و تغییر طبیعت زجاجیه ایجاد شود.

وی افزود: وقتی شخصی متوجه شد که در مقابل چشم خود احساس کدورت می‌کند یا اینکه چیزی در مقابل چشمان خود می‌بیند بهتر است به چشم‌پزشک مراجعه کند تا مشخص شود که این کدورت ناشی از کدامیک از موارد بالاست.

این چشم‌پزشک گفت: موردی که بسیار شایع است بروز مگس‌ پران یا کدورت زجاجیه به علت تغییر طبیعت زجاجیه است که بیشتر افراد دارای سنین بیش از 70 سال به آن مبتلا هستند.

نیک‌اقبالی افزود: زجاجیه کودکان در ابتدای زندگی همچون سفیده تخم مرغ خام ژلاتینی شفاف و بدون هر گونه عارضه و کدورتی است؛ هر چه سن بالا می‌رود همچون تغییرات ایجاد شده در پوست به علت پیری در زجاجیه نیز تغییراتی سنی و در حقیقت استحاله ایجاد می‌شود که این استحاله زجاجیه را خط‌نما و نقطه نما می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مگس پران در افراد مسن،‌ نزدیک بین و افرادی که چشمان خود را جراحی کرده‌اند بیشتر دیده می‌شود که در این افراد بخشی از زجاجیه آبکی شده و بخشی دیگر بصورت ژل باقی می‌ماند و زمانیکه این بخش‌های ژله‌ای و آبکی در مقابل چشمان ما حرکت می‌کنند ما حس کدورت داریم که به آن مگس پران گفته می‌شود.

این چشم‌پزشک گفت: اگر این مگس پران با جرقه و نور همراه باشد خطرناک است ولی در غیر این‌صورت جای نگرانی نیست ولی در هر صورت باید دید علت بروز مگس پران چشم چیست و کنترل کرد که از خونریزی و التهاب سلولی نباشد چرا که ممکن است به علت دیابت رگی از چشم پاره شده است و یا اینکه بیمار به علت رماتیسم دچار التهاب سلول شده است.

نیک‌اقبالی افزود: معمولا اگر بر روی دید تاثیر سویی نداشته باشد و در دید مشکلی ایجاد نشده باشد اقدامی در راستای کنترل و درمان انجام نمی‌دهیم و به بیمار اطمینان خاطر می‌دهیم که مشکلی برایش ایجاد نخواهد شد تا کمتر به مگس پران دقت کند تا کمتر متوجه آن شود ولی حتما باید علت آن مشخص شود.

وی تصریح کرد: درمان التهاب سلول‌های چشم بسیار متنوع است زیرا در مرحله نخست باید دید که التهاب به چه علت روی داده است و بر اساس علل بروز التهاب روش‌های مختلفی برای درمان صورت خواهد گرفت که معمولا با دارو انجام می‌شود و اگر خونریزی علت مگس پران باشد و خونریزی به حدی باشد که دید بیمار را مختل کرده باشد در ابتدا به چشم استراحت می‌دهیم تا بهبودی حاصل شود و اگر این روش موثر نبود باید از جراحی استفاده کرد.

این چشم پزشک افزود: مگس پران در طول زمان افزایش می‌یابد و در حقیقت بیماری پیش رونده است ولی آنقدر زیاد نمی‌شود که دید شخص را مختل کند مگر اینکه به علت خونریزی در چشم ایجاد شده باشد.

وی درباره نقش برخی بیماری‌ها در بروز مگس پران چشم، گفت: دیابت عاملی برای خونریزی رگ‌ها در زجاجیه چشم است و زمانی‌که خونریزی روی می‌دهد سیاهی‌ها بیشتر دیده می‌شود.

نیک‌اقبالی خاطرنشان کرد: یکی از عوارض قند پیشرفته در چشم بیمار خونریزی در زجاجیه باشد که خود می‌تواند عاملی برای بروز مگس پران چشم باشد. 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *