برای کاهش درد در ناحیه پایین کمر چه باید کرداگر با وجود معاینه و درمان، کمردرد شما برطرف نشده است، نا امید نشوید. مشورت کردن با دو یا سه پزشک ، می تواند به تشخیص عامل بیماری و حتی معرفی یک راه درمان موثر کمک کند. |
به گزارش ایران سپید اگرچه کمردرد دلایل مختلفی دارد، اما درد مزمن به علت فشار ممتد بر ناحیه کمر ایجاد می شود. این درد ممکن است در اثر تغییر نحوه واکنش اعصاب کمر، به رشد درد به وجود آید. در زیر به چند عامل بروز کمردرد اشاره شده است.
- سیاتیک (درد شدید در قسمت پایین کمر و پشت پاها به دلیل دیسک کمر که به اعصاب سیاتیک فشار می آورد)
- فتق یا برآمدگی دیسک کمر (این شرایط همیشه با درد همراه نیست، حتی اگر نیاز به جراحی باشد)
- جراحت
- تومور سرطانی در ستون فقرات
- عفونت در ستون فقرات (که باعث ایجاد تب و تورم در کمر می شود)
- ورم مفاصل
در برخی موارد ممکن است استرس باعث گرفتگی عضلات کمر، و در نتیجه ایجاد کمردرد شود. به خاطر داشته باشید که گاهی نمی توان علت اصلی کمردرد را تشخیص داد، اما پزشکان با روش های درمانی متفاوت، می توانند این درد را از بین ببرند.
علاوه بر این ممکن است مشکلات مربوط به ستون فقرات، بافت های بدن، اعصاب، یا دیسک کمر، در عکس های رادیولوژی که معمولا برای تشخیص علت کمردرد استفاده می شوند، نیز مشخص نشوند. انواع روش های دیگر تشخیص بیماری عبارت اند از: سی تی اسکن،تصویربرداری مغناطیسی، ام آر آی، اسکن استخوان، (آزمون حرکت و رفلکس)
روش های زیادی برای درمان کمردرد وجود دارد. درد کمر برخی افراد با مراجعه به متخصص ستون فقرات و یا استفاده از طب سوزنی برطرف می شود. برخی دیگر ممکن است از کیسه های آب گرم و آب سرد برای تسکین درد استفاده کنند و یا روش های دیگری مانند ورزش کردن، استراحت کردن، یا مصرف مسَکن (مانند استامینوفن، آسپرین یا ایبوپروفن) را امتحان کنند. برای استفاده از هر روش درمانی باید با پزشک مشورت کرد، همچنین مراجعه به چند پزشک می تواند به تشخیص بهتر علت بیماری کمک کند.