لایحه کاهش ساعت کاری زنان برای حمایت از معلولان/ نگرانی از اختلال در وظایف شغلیاگر این لایحه تنها برای کسانی که همسر یا فرزند معلول وبیمار دارند اجرایی شود، بار مالی کمتری به همراه خواهد داشت و سریعتر هم به نتیجه می رسد |
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی،حمایت از معلولین راازجمله نقاط قوت لایحه کاهش ساعات کاری زنان و ایجاد اختلال در وظایف شغلی افرادرا از جمله نقاط منفی این لایحه خواند و بیان کرد که لایحه کاهش ساعات کاری زنان باید مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد.
عبدالرضا مصری رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه کاهش ساعت کاری زنان، گفت: در این لایحه عنوان شده است که ساعت کاری زنان شاغل دارای فرزند یا همسر معلول، یا مبتلا به بیماری صعب الاعلاج و یا دارای فرزند زیر 6 سال روزانه 1 ساعت کاهش پیدا کند.
مصری با اشاره به اینکه این لایحه در دولت قبل به مجلس ارائه شده و دولت جدید نیز پس گرفته نشده است،ادامه داد: هرچند که این لایحه در راستای حمایت از معلولین و کودکان زیر 6 سال است، اما اجرایی شدن آن موجب اختلال در اجرای وظایف شغلی افراد می شود، همچنین نظم محیط کار را نیز با مشکل روبرو می کند.
این نماینده مجلس افزود: البته این پیشنهاد نیز مطرح شده که این یک ساعت در روز، ذخیره شود و به عنوان یک روز تعطیل اضافه، در طول هفته استفاده شود که این مسائله نیز مشکلات خود را درپی دارد و ممکن است کارفرما را به عدم استخدام زنان ترغیب کند.
وی اظهارکرد: در هر صورت باید تسهیلاتی برای زنان شاغلی که مجبورند از یک فرد معلول درخانه نگه داری کنند وجود داشته باشد زیرا پس از گذراندن 8 ساعت کاری و انجام کارهای خانه،نگه داری از یک معلول شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای زنان ایجاد می کند.
مصری درپایان گفت: البته اگر این لایحه تنها برای کسانی که همسر یا فرزند معلول وبیمار دارند اجرایی شود، بار مالی کمتری به همراه خواهد داشت و سریعتر هم به نتیجه می رسد.به هر حال باید منتظر بمانیم تا این لایحه در صحن علنی نیز مطرح شود و در آنجا تغییرات لازم صورت بگیرد.