شناسه خبر: 3869 منتشر شده در مورخ: 1393/3/12 ساعت: 09:37 گروه: اجتماعی  
قوانین و مقررات بهزیستی در خصوص واگذاری کودکان به خانواده‌ها آسان می‌شود
وزیر رفاه در همایش مدیران بهزیستی:

قوانین و مقررات بهزیستی در خصوص واگذاری کودکان به خانواده‌ها آسان می‌شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۶ برنامه از جمله توجه به NGO‌ها، گسترده کردن مشارکت‌های مردمی، رفع موانع قانونی بهزیستی، واگذاری معلولان و شیرخواران به خانواده‌هایشان، توجه به آسیب‌های جدید اجتماعی و همچنین توانمند‌سازی به شکل جدید باید مورد توجه مسئولان بهزیستی قرار گیرد.

به گزارش ایران سپید  علی ربیعی در همایش علمی کاربردی مدیران سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: ابتدا از رسانه‌ها که در این مدت به موضوع حمایت‌های اجتماعی توجه ویژه‌ای را داشتند تشکر می‌کنم و امیدوارم این ارتباط تنگاتنگ که نوعی نظارت اجتماعی در کار ما است کماکان ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی اهداف متعددی داشت گفت: یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی بحث محرومیت‌زدایی و دستگیری از گروه‌های اجتماعی که ناتوان نگه داشته شده بودند بود.

ربیعی بیان داشت: برخی از افرادی به طور طبیعی مستضعف می‌شوند و برخی دیگر به دلایل بی‌برنامگی و نبود ساختار مستضعف و محروم می‌شوند و ما در قبال همه آنها مسئولان هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف و وظایف سازمان بهزیستی توجه به گروه‌های خاص و به ویژه معلولان است که اگر این وظیفه و این نگاه را از این سازمان بگیریم دیگر بهزیستی وجود ندارد.

ربیعی در ادامه با گرامیداشت یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، شهدای انقلاب و شهدای هسته‌ای گفت: من در فرمایشات و دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب دقت زیادی کرده‌ام و ایشان توجه ویژه‌ای را به رفاه اجتماعی و همچنین توجه به محرومان داشته‌اند.

وی افزود: چنانچه امتداد گفتمان انقلاب و رهبری را مقایسه می‌کنیم همان فلسفه وجودی انقلاب است و ما نه به عنوان یک سازمان بهزیستی بلکه به عنوان دولت به معنای اعم خودش هیچگاه نباید از محرومیت‌زدایی چشم‌پوشی کنیم.

ربیعی خاطرنشان کرد: برای زدودن محرومیت در جامعه باید با برنامه‌ریزی حرکت کنیم که برای این موضوع باید به نکات مهمی توجه شود ضمن اینکه یکی از ابعاد محرومیت فراهم کردن فرصت‌های نابرابر اجتماعی است که بخشی از آن مربوط به نابرابری‌های ذاتی و بخشی دیگر مربوط به ساختار است که ما در مقابل هر دوی آن مسئول هستیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: بهزیستی یکی از سازمان‌های دولتی است که دولت تکالیفی را برای این سازمان مشخص کرده است و این سازمان موظف است شرایطی فراهم کند که افرادی که دچار شرایط نابرابری می‌شوند را همراهی و شرایط برگشت آنها را فراهم کند.

وی گفت: چنانچه عوامل موثری که باعث فراهم شدن شرایط نابرابر اجتماعی می‌شوند ادامه داشته باشند و افراد دچار نوعی محرومیت شوند و این ادامه پیدا کند قطعا این افراد در آینده مشتری بهزیستی خواهند شد و ما باید بتوانیم با ارائه برنامه‌های مدون و توجه به ساختار‌های اجرایی شرایط مساعدی را برای جامعه و گروه‌های مختلف فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های دولت تدبیر و امید توجه به مقوله رفاه اجتماعی است گفت: در این زمینه دستگاه‌های حمایتی از جمله مجموعه امداد و بهزیستی نقش مهمی را ایفا خواهند کرد.

ربیعی در ادامه همایش با اشاره به اینکه ما از نظر منابع مالی در مقایسه با سایر کشورها در حوزه کاهش آسیب‌ها کم هزینه‌ نکرده‌ایم گفت: یکی از دلایلی که ما نتوانسته‌ایم در این زمینه موفق شویم این است که یک چشم‌انداز در این زمینه نداشته‌ایم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با شروع فعالیت دولت تدبیر و امید و در گام نخست شورای عالی رفاه با حضور رئیس‌جمهور تشکیل شد به طوری که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول سیاستگذاری مسائل رفاهی در دولت شد.

ربیعی گفت: در شورای عالی رفاه ما ابتدا با سیاست‌های رفاهی شروع کردیم و در ادامه لایه‌های رفاهی را مورد توجه قرار داده‌ایم که یکی از این لایه‌ها فعالیت‌های سازمان بهزیستی است و بنا داریم با برنامه‌ریزی به سمتی برویم که محرومیت ناشی از ساختار‌های اجتماعی و برنامه‌های غلط را کم کنیم.

وی ادامه داد: باید جامعه‌نگری و برنامه‌های دراز‌مدت در فعالیت‌های بهزیستی را اصل کار قرار دهیم که در این راستا باید مدیریان بهزیستی در سراسر کشور در این زمینه گام‌های موثری را بردارند.

ربیعی در ادامه این همایش به آسیب‌شناسی برخی از فعالیت‌های بهزیستی در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: باید تحلیلی از آسیب‌ها داشته باشیم ضمن اینکه هم‌اکنون یکی از اشکالاتی را که به سازمان بهزیستی می‌گیرند این است که این مجموعه باید در خصوص آسیب‌های جدید با برنامه عمل کند و در واقع آژیر خطر آسیب‌ها در سازمان بهزیستی و یا در مجموعه دیگری به صدا درآید.

وی گفت: باید مرکز مطالعات را در بهزیستی راه‌اندازی کنیم و جامعه را نسبت به آسیب‌ها حساس کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه از تمام مدیران بهزیستی خواست تنها به حرف زدن و صحبت کردن اکتفا نکنند و در واقع به سمت عمل کردن گام بردارند.

ربیعی اظهار داشت: یکی از کارهایی که در بهزیستی باید راه‌اندازی شود گفتمان‌سازی در جامعه پیرامون مسائل اجتماعی است ضمن اینکه باید توجه ویژه‌ای به مشارکت NGO ها و گروه‌های حمایت شونده و خیرین صورت گیرد.

ربیعی ادامه داد: اگر از NGO ها و گروه‌های حمایت شونده، حمایت نشود به سمت و سویی می‌روند که از اهداف خود دور می‌شوند ضمن اینکه ما باید بتوانیم تعداد این NGO ها را در سطح کشور افزایش دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به 6 برنامه پیش‌بینی شده از سوی این وزارتخانه برای سازمان بهزیستی گفت: NGO ها سرمایه‌های اجتماعی‌های بهزیستی هستند و باید در راستای افزایش آنها گام برداریم ضمن اینکه باید در جهت اصلاح نوع فعالیت NGO ها و تخصصی کردن آنها به سبک جدید حرکت کنیم.

وی افزود: دومین برنامه‌ای که باید مورد توجه مدیریان بهزیستی قرار گیرد گسترده‌تر کردن مشارکت‌های مردمی با اشکال جدید و کمک گرفتن از تجارب گذشته است به طوری که ما می‌توانیم از نظام سنتی در حوزه مشارکت‌های مردمی از جمله وقف استفاده کنیم و بازتعریفی را از آن به اشکال جدید داشته باشیم.

ربیعی ادامه داد: برنامه دیگری که باید در سال 93 اجرا شود این است که قوانین دست و پاگیر سازمان بهزیستی باید مرتفع شود و قوانین و مقررات قانونی بازنگری شود که می‌تواند ظرفیت‌های قانونی در مجلس و دولت استفاده کرد و جایگاه قانونی بهزیستی رزا ارتقا داد به طوری که باید قوانینی برای بهزیستی به تصویب برسد که به سمت آسان کردن فعالیت‌ها سوق پیدا کند ضمن اینکه قانون باید به شکلی باشد که فعالیت‌های سازمان بهزیستی سریع و صحیح باشد.

وزیر رفاه در ادامه به چهارمین برنامه سازمان بهزیستی در سال 93 اشاره کرد و گفت: بردن عملیات بهزیستی به خانه‌ها یکی دیگر از سیاست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و ما باید شرایطی را فراهم کنیم که شیرخواران و معلولان در کنار خانواده‌هایشان زندگی کنند.

وی از توجه به آسیب‌های جدید اجتماعی و شناسایی آنها و همچنین توانمند‌سازی به شکل‌های جدید از دیگر برنامه‌های سازمان بهزیستی در سال 93 خواهد بود.

ربیعی در پایان از مدیران بهزیستی خواست تا مدیریت جهادی به مددجویان و گروه‌های خاص خدمت کنند ضمن اینکه در برخورد با ارباب‌رجویان با اخلاق خوب با آنها ارتباط داشته باشند.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *