شناسه خبر: 3827 منتشر شده در مورخ: 1393/3/6 ساعت: 11:25 گروه: سیاسی  
بخوان به نام یکتای بی همتا

بخوان به نام یکتای بی همتا

«بخوان، بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید؛ همان که انسان را از خون بسته یی خلق کرد. بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است؛ همان که به وسیله ی قلم تعلیم داد و به انسان آنچه را نمی‏دانست، آموخت»(سوره ی علق، آیه 5-1 )

بیست و هفتم رجب، محمد امین(ص) در غار حرا که میعادگاه او و پروردگار بی همتایش بود با وحی جبرییل و نزول سوره ی علق به پیامبری برگزیده و پرچمدار دعوت الهی به دین اسلام شد. اسلام آیین و چراغ راه هدایت بشر برای رسیدن به سعادت واقعی و حقیقی است.

هنگامی که رسول اکرم(ص) عهده دار رسالت الهی شدند، شبه جزیره ی عربستان شرایط اجتماعی و فرهنگی نامناسبی داشت. به همین دلیل پیامبر اسلام، نخست دعوت به اسلام را به مدت سه سال مخفیانه و از نزدیکان خویش آغاز کردند.

نخستین کسانی که به دین اسلام ایمان آوردند، 2 تن از بزرگان تاریخ بشریت و نماد انسانیت، حضرت خدیجه(س) و حضرت علی(ع) بودند که همراه و همیار رسول اکرم(ص) در راه گسترش این آیین آسمانی شدند.

هنگامی که اسلام به وسیله ی انسان هایی حق طلب پذیرفته شد و به مرور شرایط دعوت آشکار فراهم آمد، حضرت محمد(ص) به فرمان ایزد منان دعوت به این دین توحیدی را آشکارا و همگانی کرد.

خالق یکتا به وسیله ی وحی به نبی مکرم(ص) فرمان داد و فرمود: «آشکارا آن چه را ماموریت داری بیان کن و از مشرکان روی گردان، ما شر استهزاکنندگان را از تو دور می کنیم.»

دین اسلام که در تضاد با جاهلیت و تبعیض بود، برای مشرکان و ستمگران قابل پذیرش نبود به همین دلیل آنان به مخالفت و دشمنی با فرستاده ی الهی برخاستند و شرایط سخت و دشواری را برای حضرت محمد(ص) و پیروانش به وجود آوردند.

این امر سبب شد تا پروردگار، فرمان هجرت به شهر مدینه را صادر کند و این چنین پیام آور وحی به همراه اصحاب شان راهی آن دیار شدند و برگی دیگر از تاریخ اسلام ورق خورد. این هجرت فصل تازه ای را به روی حضرت محمد مصطفی(ص) و اسلام گشود و مبدا تاریخ مسلمانان قرار گرفت.

مردم مدینه از دین اسلام و پیامبر رحمت و مهربانی، استقبال کردند و این دین را با جان و دل پذیرفتند. رسول اکرم(ص) مسجدالنبی را با یاری مردم در این شهر بنا نهادند که پایگاه بزرگی برای گسترش و ترویج دین اسلام شد. حضرت محمد(ص) در مدینه منشور حکومتی اسلام را پایه ریزی کردند و همگان را برای اداره ی حکومت فرا خواندند.

پس از گذشت سالها، اسلام نه تنها در سراسر شبه جزیره ی عربستان گسترش یافت بلکه پیام این دین مبین به سرزمین های دیگر نیز رسید و افراد بسیاری به اسلام روی آوردند.

پیامبر اکرم(ص) در سال هشتم هجرت تصمیم به فتح مکه گرفتند و با یاران خویش رهسپار مکه شدند. سپاه اسلام به آن دیار رسید و مکه فتح و بت ها به فرمان آخرین فرستاده ی الهی در هم شکسته شد و پیروان دین اسلام به موفقیت بزرگ دیگری دست یافتند.

پیامبر اکرم(ص) در سال دهم هجرت برای مراسم حج به مکه رفتند و پس از برگزاری حج در راه بازگشت به شهر مدینه در محلی به نام غدیرخم، حضرت علی(ع) را به عنوان ولی و جانشین خویش معرفی کردند.

سرانجام حضرت محمد(ص) پس از گذشت چند ماه در 28 صفر سال یازدهم هجری قمری در 63 سالگی چشم از جهان فروبستند و به دیار حق شتافتند و مسلمانان بزرگترین حامی و تکیه گاه خویش را از دست دادند.

حضرت محمد مصطفی(ص) آینه ی انسانیت، شجاعت، ایثار، رشادت، بزرگی، معنویت و عدالت بودند و برای بشریت همچون ستاره ای درخشان محسوب می شدند. ایشان در روزگاری که ظلمت و تباهی در سراسر این گیتی سایه افکنده بود، چراغ راه هدایت ساکنان زمین برای رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی شدند.

در پایان گزیده ای از سخنان معصومان درباره ی مبعث پیامبر(ص) را مرور می کنیم:

** حضرت فاطمه(س): پروردگار بزرگ، به پایان همه ی کارها دانا بود و بر دگرگونی های روزگار در محیط بینا و به سرنوشت هر چیزی آشنا. محمد صلی الله علیه و آله را برانگیخت تا کار خود را به اتمام و آنچه را مقدر ساخته به انجام رساند... پس خدای بزرگ تاریکی ها را به نور محمد روشن ساخت و دل ها را از تیرگی کفر بپرداخت و پرده هایی را که بر دیده ها افتاده بود، به یکسو انداخت.

** حضرت علی(ع): خداوند، حضرت محمد را به حق برانگیخت تا بندگان خود را از پرستش بت ها رهایی بخشد و به پرستش خود راهنمایی کند و آنان را از پیروی شیطان نجات دهد و به اطاعت خود کشاند... خدای سبحان برای وفای به وعده ی خود و کامل گردانیدن دوران نبوت، حضرت محمد را مبعوث کرد؛ پیامبری که از همه ی پیامبران، پیمان پذیرش نبوت او را گرفته بود. نشانه های او شهرت داشت و تولدش بر همه مبارک بود.

** حضرت مهدی(عج): خداوند محمد(صلوات الله علیه و آله) را برانگیخت تا رحمتی برای جهانیان باشد و نعمت خود را تمام کند.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *