نبود ضمانت اجرایی برای قوانین مناسبسازی کشوررئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور عدم اشراف و آگاهی مردم و دستگاهها به مشکلات افراد دارای معلولیت، تعدد مراکز تصمیمگیر و عدم کفایت کمی و کیفی آموزش و آگاهسازی را از علل یکپارچه نبودن اقدامات مناسبسازی در کشور عنوان کرد و گفت: در زمینه آگاهی عمومی اقدامات کافی صورت نگرفته است. |
به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، «ابراهیم کاظمی مومنسرایی» رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور با بیان اینکه فرهنگ مناسبسازی بین بسیاری مسئولان دستگاهها جا نیفتاده است، گفت: اگر هر دستگاهی آن وظایفی که در قانون است را انجام دهد قطعا وضعیت مناسبسازی در کشور بهبود مییابد.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور، افزود: دستگاههایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداریها، شهرداریها و وزارت راه و شهرسازی وظیفه خود را در حوزه مناسبسازی خوب انجام دهند شاهد شرایط آرمانی در این حوزه خواهیم بود.
وی، تصریح کرد: اولویت اجرای برنامههای مناسبسازی در کشور وجود ندارد و ضمانت اجرایی برای قوانین نداریم و از سوی دیگر بودجه خوبی برای مناسبسازی به دستگاهها داده نشده است؛ همچنین عموم مردم اطلاع مناسبی از مناسبسازی ندارند و بحثهای آموزشی و اطلاعرسانی در این زمینه در کشور کم انجام میشود.
کاظمی مومنسرایی، ۱۵ دلیل برای یکپارچه نبودن اقدامات مناسبسازی در کشور عنوان کرد و گفت: بیتوجهی دستگاهها، عدم اشراف و آگاهی دستگاههای مسئول و مجری و در اولویت نبودن مناسبسازی برای دستگاههای مجری از جمله این دلایل است.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور، ادامه داد: همچنین برخورد سلیقهای دستگاهها و سازمانها از دلایل جزیرهای بودن اقدامات مناسبسازی است به طور مثال شاهد انواع و اقسام استاپرها در پیادهروها هستیم؛ استاپر به عنوان یک وسیله مکانیکی جهت راهبند کردن و یا محدودیت عبور در محلهای پرتردد مانند پیادهرو استفاده میشود.
وی، عدم اشراف و آگاهی مردم و دستگاهها به مشکلات افراد دارای معلولیت، تعدد مراکز تصمیمگیر و عدم کفایت کمی و کیفی آموزش و آگاهسازی را از دیگر دلایل برای یکپارچه نبودن اقدامات مناسبسازی در کشور عنوان کرد و گفت: در زمینه آگاهی عمومی اقدامات کافی صورت نگرفته است.
کاظمی مومنسرایی، تصریح کرد: تعدد مسائل و مشکلات پیشروی شهر، مشکلات مالی دستگاهها و نبود اعتبار و بودجه مناسب، نبود ضمانت اجرایی جهت اجرای ضوابط و قوانین، عدم آگاهی مهندسان و مجریان، کامل نبودن نظام پایش و ارزیابی، ابلاغات قانونی متعدد و عدم هماهنگی آنها و عدم حضور فعال و علمی سازمانها و ادارات مسئول در امر مناسبسازی در نظارت و کنترل ساخت و سازهای شهری از دیگر دلایل برای یکپارچه نبودن اقدامات مناسبسازی در کشور به شمار میرود.