رهبر انقلاب: قیام ۱۹ دی مردم قم منشاء پیروزی انقلاب اسلامی شدرهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: قیام ۱۹ دی مردم قم منشاء حرکت سلسله واری شد که به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید. |
به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، حضرت آیت الله خامنهای در دیدار تصویری با مردم قم که به مناسبت سالروز قیام ۱۹ دی انجام شد، فرمودند: صحبت امروز درباره حادثه مهم و تاریخی ۱۹ دی ماه ۱۳۵۶ است. بعضی از حوادث تاریخی که دارای مضمونهای عمیق هستند پیامهای بلندی را به مردم نسلهای بعد میرسانند، باید زنده بمانند و درباره اینها باید بحث و صحبت شود و نباید بگذاریم غبار فراموشی روی این حوادث بزرگ بنشیند که حادثه ۱۹ دی از این قبیل است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته حادثه ۱۹ دی را وقتی بحث میکنیم در واقع این حادثه و دنبالههای این حادثه است. این حادثه منشا یک حرکت سلسلهواری شد که همان حرکت هم به پیروزی انقلاب انجامید. بنابراین نگاه صرفا به یک حادثه محدود و یکی یا دو روز نیست. این حادثه به عنوان سرمنشاء یک تحول بزرگی است.
حضرت آیت الله خامنهای فرمودند: این حادثه و دنبالههای آن نشانه عمق دینی مردم است. این نکته را ما روی آن تاکید میکنیم جزو واضحات و بینات انقلاب است منتها تبلیغات کسانی که کینه انقلاب همچنان در دل آنها است، به تدریج منجر به این میشود که حتی بینات انقلاب هم مورد تردید قرار بگیرد.
ایشان در بخش دیگری از بیاناتشان فرمودند: یک شخص و آدم با نفوذ ممکن است بتواند تعدادی از مردم را در جایی وادار به تحرک بکند، لکن حرکت عظیم مردم و تکان دادن و به موج درآوردن این اقیانوس عظیم فقط کار عالم دینی و مرجع روحانی است و از اینجا میشود راز دشمنی قدرتهای مستکبر عالم را با علمای دین، علمای سیاسی، با دین سیاسی فقه سیاسی و عالم سیاسی فهمید که چرا دشمن هستند. چون حضور اینها حضور ضد استکباری و ضد استعماری است و این قضایای بزرگ را به وجود آوردند.
حضرت آیت الله خامنهای خاطرنشان کردند: اینها میدانند لذا با عالم سیاسی و با مرجع دینی مخالفند، با فقه سیاسی، با دین سیاسی، اسلام سیاسی صریحا میگویند که مخالفند و این حقیقتی است که باید توجه داشت و دشمنی و کینه ورزی عمیق آمریکا با نظام جمهوری اسلامی ایران هم از همین جا فهمیده میشود.
مقام معظم رهبری فرمودند: نظام جمهوری اسلامی مظهر اعتقاد دینی مردم و ناشی از نگاه انقلابی برخاسته از دین به مسائل جاری جهان و کشور است. از این جهت راس استکبار که آمریکاست با جمهوری اسلامی مخالف است. اینکه بعضیها میگویند چرا شما با آمریکا مخالف هستید و میگویید مرگ بر آمریکا اینها به نظر ما ظاهربینانه و سطحینگری است. عمق قضیه این است که طبیعت استکبار با پدیدهای مثل جمهوری اسلامی که همه چیز آن از دین است مربوط به تفسیر علمای دین است، که یک حرکت دینی است، مخالفند.
ایشان در ادامه گفتند: شخصیتهای دینی غالباً دارای عقلانیت بالا هستند. نمونه اش شخص امام بزرگوار که اوج غیرت دینی بود. واقعاً هیچ کس را ما ندیدیم و نشناختیم که از لحاظ غیرت نسبت به دین و فرهنگ دینی و زندگی دینی و سبک زندگی دینی و احکام دینی مثل امام بزرگوار باشد در عین حال در اوج عقلانیت بود، خردمند، عاقل و دانشمند بود.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: خوب است در این مناسبت یاد کنم از فقیه و فیلسوف معاصرمان مرحوم آیتالله مصباح یزدی که ایشان هم همین جور بودند. ایشان هم انصافاً شاگرد شایسته امام بود و هم در غیرت دینی در اوج بود هم در عقلانیت یک فیلسوف به معنای واقعی کلمه بود.
محاسبه غلط آمریکاییها ادامه دارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: محاسبه غلط آمریکا در دستگاه محاسباتیشان ادامه دارد. الان هم همین جور است. الان هم درباره مسائل گوناگون یک محاسبهای میکنند. نمونهاش همین مسئله تازه باقیمانده شهادت شهید عزیزمان شهید سلیمانی است. چی فکر میکردند چی شد. آنها فکر میکردند با از بین بردن شهید سلیمانی نهضت و حرکت عظیمی که او نمایندهاش بود نمودارش بود و نمادش بود این خاموش خواهد شد. میبینید که بیشتر شده است. امسال در سالگرد دوم شهادت شهید سلیمانی این حرکت عظیم، این کار کی بود دست کی بود این را کی میتواند ادعا کند که این کار را من کردم ما کردیم جز کار قدرت الهی و دست قدرت الهی نبود در ایران و در کشورهای غیر از خارج از ایران.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از بیاناتشان گفتند: یکی از کارهایی که امروز به شدت در برنامه ریزیهای دشمنان انقلاب و دشمنان نظام جمهوری اسلامی مطرح است، عبارت است از حساسیتزدایی نسبت به اصول و بینات و مبانی انقلاب. مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب حساسند و کسی تعرضی به این مبانی کند، مردم موضع میگیرند.
ایشان گفتند: میخواهند این حساسیت را به تدریج کم کنند این هم باز از راه همین تبلیغات وسیعی است در فضای مجازی در رسانههای جمعی بیگانه به انحاء مختلف انجام میگیرد. گاهی آدمهایی که خیلی ارزشی هم ندارند-نه حرفشان و نه فکرشان - آنها را برجسته میکنند و افراد کم مایه و پر مدعا هستند که همین مبانی انقلاب و اصول انقلاب را زیر سوال میبرند.
در مقابل حساسیتزدایی باید ایستاد
رهبر معظم انقلاب اسلامی یادآورشدند: مقابل این حساسیتزدایی باید ایستاد. اهل فکر، اهل قلم، اهل بیان، اهل فعالیت های گوناگون اجتماعی، اهل فعالیت در فضای مجازی، کسانی که میتوانند و دستشان در این زمینه باز است مسئولیت دارند و نگذارند دشمنان به تدریج این حساسیت و حمیت مردمی را کمرنگ کنند.
حضرتآیت الله خامنه ای تاکید کردند: این را هم ضمنا بدانیم که تصور اینکه این اصول برای مردم، برای کشور و برای آینده سودمند نیست، تصور بسیار غلط، خلاف واقع و بیانصافی محض است. ما در کشورمان در این چهل و سه سال هرجایی که پیشرفتی داشتیم و حرکت موفقی داشتیم و دست باز داشتیم آنجایی بوده است که افراد انقلابی با روحیه و مجاهدت فعال شده وارد میدان شدند کار کردند و پیش رفتیم.
ایشان گفتند: ما در زمینه پیشرفتهای علمی، پیشرفت های صنعتی و فنی، پیشرفتهای سیاسی و بخشهای گوناگون آنجایی که افراد مومن آگاه وارد و انقلابی وارد میدان شدند، توانستیم پیشرفت کنیم.
رهبر معظم انقلاب در ادامه با تاکید بر لزوم حفظ وحدت در کشور گفتند: ما هر چه میتوانیم عوامل تفرقه را باید در کشور کم کنیم. البته اختلاف سلیقهها وجود دارد، اختلاف روشها و منشها وجود دارد، اما ما نباید اجازه دهیم اینها به جبههگیری در مقابل یکدیگر بینجامد و انسجام در میان مردم با این چیزها نباید از بین برود و نباید اختلافات اوج بگیرد.
حضرت آیت الله خامنهای خاطرنشان کردند: البته برخی هستند به طور طبیعی در مقابل انقلاب می ایستند انقلاب چارهای ندارد که در مقابل آنها بایستد اما اگر بحث بر سر اختلاف نظر و اختلاف سلیقه و دیدگاه است، این اختلافها نباید موجب شود انسجام ملی خدشه ببیند. یعنی تصمیم جمعی برای دفاع از کشور، برای پیشرفت کشور و برای امید بخشیدن به جوانان در کشور باید باقی بماند. دشمنان هستند و باید همیشه در نظر داشته باشیم در میان جبهه دشمن ما در دنیا، دشمنانی هستند که تخصصشان ایجاد اختلاف است. تخصصشان در تفرقه بیانداز و حکومت و سیادت کن، این چیزهای قدیمی است که مربوط به بعضی از همینهاست. این ها بلدند که کار را انجام دهند انسان میبیند و حتی توانستند این کار را هم انجام دادند.
ایشان از جمله این اختلافات را اختلاف مذهبی و اختلاف شیعه و سنی عنوان کردند و گفتند: نباید بگذاریم این چیزها در کشور رخ دهد و اوج پیدا کند. در کشور شیعه و سنی در کنار هم قرنها و سالها زندگی کردند و میکنند و مشکلی نداشتند. اختلاف در بین اقوام و درگیری بین قومهای مختلف داشتیم اما در بین شیعه و سنی درگیری و اختلاف نداشتیم حالا بهانهای به وجود بیاید که چنین چیزهایی به وجود بیاید که خوشبختانه و به حمدلله چنین چیزی پیش نیامده و نباید بگذاریم و باید مراقبت کنیم. یکی حرف غلطی میزند یکی هم در مقابل او تکذیب می کند و این را نباید کش داد و ادامه داد.
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگر از بیاناتشان تاکید کردند: موفقیتهای جمهوری اسلامی نباید مکتوم بماند ما امروز در مسائل اقتصادی مشکلاتی داریم، تورم و گرانی اجناس، معیشت مردم بخصوص طبقات ضعیف درگیر مشکلاتی است. برخی این مشکلات را آنچنان بیان میکنند که گویا هیچ موفقیتی در جمهو ی اسلامی اتفاق نیفتاده است. ما دهها موفقیت در نظام جمهوری اسلامی در بخشهای مختلف داشتهایم که در بیانیه گام دوم به برخی از آنها اشاره کردم.باید موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی را بیان کنیم.
حضور دولتمردان در میان مردم موثر است و باید ادامه یابد
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر مردمی بودن دولت گفتند: بحمدالله دولتی که امروز بر سر کار است ارتباطات خوبی با مردم دارد، به میان مردم میرود، این حرکت مردمی و این گرایش مردمی محسوس است. این حرکت باید ادامه پیدا کند. برخی این حرکت را زیر سوال میبرند نباید به این سخنان اعتنا کرد. حضور در میان مردم ولو اینکه برای دولتمردان خسته کننده باشد و کار آسانی نیست اما بسیار موثر است و باید ادامه پیدا کند.
مقام معظم رهبری افزودند: وعدههایی که به مردم داده میشود باید در موعد خود عمل شود و مردم بدانند که دولت جدی است و آنجایی که عمل به وعدهها امکانپذیر نیست برای مردم توضیح دهیم به مردمی که این وعدهها داده شده است به صورت صریح و واضح توضیح دهیم.
ایشان خاطرنشان کردند: شیوههایی راکه از سوی مردم صاحبنظران و متخصصان برای کار در بخشهای مختلف بیان میشود را مورد توجه قرار دهید و ساز و کاری را در پیش بگیرید که بتوانید از این نظرات استفاده کنید.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: مردم را در تصمیم سازیهای دستگاهها شریک کنید و سازو کارهایی برای استفاده از ظرفیتهای مردمی تدوین کنید. کسانی هستند که حاضرند به دولت برای کارها کمک کنند باید ساز و کار اتصال کمک مردمی به این بخشها اندیشیده شود.