شناسه خبر: 34873 منتشر شده در مورخ: 1400/9/15 ساعت: 12:10 گروه: اجتماعی  
تریبون شورای شهر تهران در اختیار معلولان قرار گرفت

تریبون شورای شهر تهران در اختیار معلولان قرار گرفت

در بیست و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران سه تن از نمایندگان جامعه معلولان در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران حضور یافته و به بیان پاره‌ای از مشکلات این قشر از جامعه در حوزه مدیریت شهری پرداختند.

به گزارش ایران سپید به نقل از خبرگزاری صدا و سیما،  بیست و نهمین جلسه شورا با حضور نمادین سه تن از نمایندگان جامعه معلولان در راستای گرامیداشت روز جهانی معلولان کار خود را آغاز کرد. در این جلسه نمایندگان جامعه معلولان با در اختیار گرفتن تریبون شورا به بیان مشکلات و خواسته‌های این قشر از جامعه پرداختند.

تغییر را از شورا آغاز کنیم

«بهروز مروتی» مدیر کمپین معلولان به عنوان اولین سخنران ضمن بیان مشکلات معلولان و کم توانان جسمی در شهر تهران اظهار کرد: روز سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر روز گرامیداشت افراد دارای معلولیت نام گذاری شده است. این نامگذاری با این هدف صورت گرفته که به مسایل، مشکلات و توانمندی افراد دارای معلولیت به صورت ویژه پرداخته شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم از توانمندی‌های افراد دارای معلولیت صحبت کنیم باید از کسب مدال‌های گوناگون در مسابقات پارالمپیک سخن گفت چرا که آنان بیش از دو برابر افراد غیر معلول مدال کسب کرده اند.
مروتی گفت: اگر بخواهیم تغییر را آغاز کنیم باید از همین مکان یعنی شورای شهر آغاز کنیم. به عنوان مثال وقتی دو سال پیش برای اولین بار در صحن شورا خدمت اعضای شورا رسیدیم اینجا رمپ هم نداشت که افراد دارای معلولیت بتوانند رفت و آمد کنند، امروز برای دومین بار که در این شورا حضور یافتیم در ورودی مشکل وجود داشت. سوالی در اینجا مطرح است و آن اینکه اگر فرد ناشنوایی بخواهد به شورای شهر بیایند و ارتباط برقرار کند آیا کسی به عنوان مترجم در شورا و یا شهرداری حضور دارد؟ تغییر باید از همین مکان‌ها آغاز شود و معلولان باید هر چه بیشتر به شورای شهر رفت و آمد داشته و با نمایندگان ارتباط برقرار کنند تا از این طریق نیاز‌های این جامعه بیشتر و بهتر شناخته شود.
مروتی با یاد آوری اینکه پیامبر اسلام توجه ویژه‌ای به جامعه معلولان داشتند، گفت: پیامبر از اولین فعالان حوزه دسترس پذیری بودند، ایشان برای افراد نابینا طنابی وصل کرده بودند که بتوانند به مسجد رفت و آمد کنند و این توجه ویژه ایشان به این جامعه را می‌رساند.
وی ادامه داد: حوزه دسترس پذیری و مناسب سازی ماموریت مهم شورا است. ما می‌خواهیم شان شورا نظارتی باشد و در اجرا دخالت نداشته باشد و به عبارتی نقش قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون را به درستی ایفا کند.
مروتی افزود: در حال حاضر مسئله مهم لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری در پیش روی است؛ لذا خواهش می‌کنم طبق نامه‌ای که یک هفته پیش به اعضای شورا ارسال کردیم نگاه ویژه‌ای به بودجه ۱۴۰۱ شهرداری شود. ما در مسئله حمل و نقل دچار مشکل هستیم و می‌خواهیم توجه بیشتری به این موضوع شود.

از هر ۱۰ هزار نفر ۴۷ نفر دارای اختلالات ذهنی هستند

در ادامه این جلسه خانم دهقان نماینده کودکان کم توان ذهنی هم ضمن اشاره به مشکلات معلولان گفت: امیدوارم شورای شهر پیگیر این موضوع باشد و برای افراد کم توان ذهنی، شهر دسترس پذیر‌تر را فراهم آورد.
وی ادامه داد: طبق آمار بهزیستی در سال ۹۸ از هر ۱۰ هزار نفر ۴۷ نفر دارای اختلالات ذهنی هستند.
دهقان گفت: مهمترین دغدغه خانواده این افراد حضورشان به صورت ایمن در شهر است. حتی یک خرید ساده یا حضور در پارک یا تفرجگاه‌ها به عنوان یک دغدغه برای خانواده‌ها شناخته می‌شود.
وی ادامه داد: شهر باید برای شهروندان در دسترس و ایمن باشد، هم از نظر فیزیکی و هم از نظر معماری شهر باید برنامه‌های مدون داشته باشد. شاید اقدام در این زمینه هزینه بالایی به خود اختصاص ندهد، ولی اجرا آن باعث می‌گردد تا شهر دسترس پذیر گردد.
دهقان گفت: همزمان افزایش سن فراد دارای معلولیت مشکلات این افراد نیز بزرگتر و دغدغه خانواده‌ها بیشتر می‌شود چرا که دسترسی به خدمات شهری برای آنان سخت‌تر خواهد شد. ما بار‌ها در جلسات پیشنهاد دادیم که برنامه‌هایی که شاید خیلی ساده به نظر بیایند، اما تاثیرگذاری فراوانی دارند اجرایی شوند، استفاده از علائم و نشانه‌هایی که به فرد کمک کند تا در شهر جابجا شوند، یا در بوستان‌ها بتوانند حرکت کنند، استفاده از این موارد شاید هزینه و بودجه بالایی نخواهد، اما همت بلند می‌خواهد.
دهقان افزود: یکی از خواسته‌های ما این است که در هر منطقه از شهرداری این اهتمام به وجود آید که یک پارک ایمن سازی شود، ایمن سازی هم کار عجیب و غریبی نیست. بدین صورت که بیشتر بوستان‌ها در نزدیکی خیابان‌های اصلی و گاهی بزرگراه‌ها قرار دارند، اما هیچ حصاری وجود ندارد که این فضا‌ها را از خیابان‌ها جدا کند، لذا این افراد که شاید درکی از خطرات نداشته باشند با یک دویدن ساده با حوادث ناگوار رو به رو می‌شوند.
وی ادامه داد: شهرداری فضا‌های زیادی در اختیار دارد و سرا‌های محله در هر ناحیه و منطقه بسیار است، شهرداری می‌تواند یک سرای محله را برای برگزاری کلاس در ایام فراغت برای این عزیزان اختصاص دهد.
دهقان گفت: ما نمی‌خواهیم بودجه‌ای را به شهرداری تحمیل کنیم، اما می‌شود از ظرفیت سمن‌ها و تشکل‌ها برای این افراد استفاده کرد، افرادی که در خانه‌ها حبس می‌شوند و فضایی برای حضورشان وجود ندارد تا مهارت کسب کنند.
وی افزود: موضوع دیگر استفاده از یک سامانه ردیابی است، چون این افراد آگاهی به فضا ندارند و گا‌ها گم شوند. استفاده از ردیاب‌های الکترونیک سبب می‌شود اگر خانواده‌ای فرزندش از خانه خارج شد بتواند او را پیدا کند.

ضرورت خدمات رسانی و توجه به معلولان و جانبازان در شهر تهران

عضو شورای اسلامی شهر تهران هم بر لزوم توجه شهردار تهران در جهت رسیدگی به جامعه معلولان از دو منظر عدم رعایت استخدام شدگان از جامعه معلولان با توجه به قانون و اصلاح و مناسب سازی مجموعه کلیه خدمات شهری در جهت پاسخگویی به نیاز این جامعه، تاکید کرد.
خانم نرجس سلیمانی در بیست و نهمین جلسه شورای شهر تهران، ضمن گرامی داشت روز جهانی معلولان اظهار داشت: این جامعه از دو جهت نیازمند توجه است. میانگین جمعیت توان خواهان و توانیابان در شهر‌های مختلف جهان عددی در میان ۱۰ تا ۱۵ درصد است، اما در عمل علی رغم تلاش‌های جسته و گریخته در ادوار مختلف خوشه شهر تهران هنوز از نظر رعایت حقوق شهروندی به سطح مناسبی از خدمات واجب الرعایه نرسیده است.
وی افزود: برای مثال عدم رعایت استخدام شدگان از جامعه معلولان با توجه به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان اگر چه از منظر بستر سازی قابل استناد است، اما در سطح‌های مختلف قانون با واقعیت جامعه آماری تطبیق ندارد.
سلیمانی خواستار ارسال گزارش تعداد توان یابان و توان خواهان شاغل در شهرداری و سازمان‌های تابعه با نوع رابطه استخدامی آن‌ها از شهردار تهران شد و افزود: ظرفیت مصوبات شورا پس از دریافت گزارش در اختیار بهبود نظام جذب و به کارگیری معلولان خواهد بود.
وی گفت: در وجه دوم اصلاح و مناسب سازی شبکه پیاده رو برای کم بینایان و نابینایان و تجهیز تقاطع‌ها، میادین و معابر و اسباب مناسب برای ناشنوایان و اصلاح مجموعه کلیه خدمات شهری در جهت پاسخگویی به نیاز این جامعه مورد تقاضا از شهردار محترم تهران است.
عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در ادامه سخنان خود اظهار داشت: خوشه شهر تهران روزانه میزبان ۵۰ هزار نفر از جانبازان عزیز است که بهبود خدمات رسانی علاوه به خدمات رسانی به جامعه معلولان می‌تواند به جانبازان نیز کمک شایانی باشد.
وی خاطر نشان کرد: شورای اسلامی شهر تهران این افتخار را دارد که در جمع همکاران از حضور دو روشن دل در کمیته تخصصی حقوقی و امور بین الملل و کمیته حقوق شهروندی بهره‌مند شود.

سه نیاز معلولان و جانبازان در شهر تهران

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران هم برتوجه بیشتر شهرداری به مناسب سازی شهری برای استفاده معلولان و جانبازان تاکید کرد.
جعفر شربیانی در تذکر خود در صحن علنی شورای شهر ضمن تبریک روز جهانی معلولان افزود: یکی از نیاز‌های معلولان که بار‌ها به آن تاکید کرده اند، ایجاد آسانسور در ایستگاه‌های مترو است.
وی ادامه داد: تعدادی از ایستگاه‌های مترو در شهر تهران فاقد آسانسور بوده و همین مساله معلولان را در استفاده از شبکه مترو دچار مشکل کرده است.
عضو شورای شهر استفاده از علایم صوتی در معابر شهری را دومین نیاز معلولان در تهران دانست و بیان کرد: استفاده از چراغ راهنمایی گویا تجربه موفقی است که در دنیا انجام شده و حتی به صورت آزمایشی در برخی از تقاطع‌های شهر تهران نیز مورد استفاده قرار گرفته و نیاز است تا در تمامی تقاطع‌ها استفاده شود.
شربیانی با اشاره به سومین نیاز معلولان را در شهر تهران یادآور شد: به رغم اینکه برنامه مناسب سازی شهری از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است و شهرداری تهران در این زمینه وظایفی را برعهده دارد و سرپیچی از آن جرم محسوب می‌شود، باید این قانون بیشتر مورد توجه شهرداری قرار گیرد.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *