شناسه خبر: 34754 منتشر شده در مورخ: 1400/8/27 ساعت: 12:07 گروه: اخبار روزنامه ایران سپید  
روزنامه پنجشنبه 27 آبان 1400

روزنامه پنجشنبه 27 آبان 1400

عناوین امروز: کرونا برنامه‌های غربالگری بینایی ۳ تا ۶ ساله‌ها را با تأخیر مواجه کرد-برگزاری کارگاه آموزشی فن بیان به همت کتابخانه مرکزی همدان-تکمیل واکسیناسیون ۵۲ درصد کل جمعیت-آذربایجان غربی فاتح مسابقات قهرمانی کشور دو و میدانی بانوان شد-مرگ غم انگیز پسر بچه در خودروی پدر-چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه  27 آبان 1400

12 ربیع الثانی 1443

18 نوامبر  2021

سال بیست و پنجم شماره 6848

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

آغاز بیست و ششمین سال فعالیت روزنامه ایران سپید بر همه شما خوانندگان همراه خجسته باد.  

........عناوین این شماره......

*کرونا برنامه‌های غربالگری بینایی ۳ تا ۶ ساله‌ها را با تأخیر مواجه کرد

*برگزاری کارگاه آموزشی فن بیان به همت کتابخانه مرکزی همدان

*رکورد‌شکنی مرد نابینا بر پرده نقره‌ای سینما

*تکمیل واکسیناسیون ۵۲ درصد کل جمعیت

*آذربایجان غربی فاتح مسابقات قهرمانی کشور دو و میدانی بانوان شد

*مرگ غم انگیز پسر بچه در خودروی پدر

*چاردیواری

 

..........خبر ویژه

*کرونا برنامه‌های غربالگری بینایی ۳ تا ۶ ساله‌ها را با تأخیر مواجه کرد

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از غربالگری بینایی ۶۷۰ هزار کودک سه تا ۶ سال در سراسر کشور خبر داد و گفت: سازمان بهزیستی برای غربالگری ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک سه تا ۶ سال تا پایان سال هدف‌گذاری کرده بود.

افروز صفاری فرد با اشاره به اینکه علاوه بر پایگاه‌های دائمی و سیار سازمان بهزیستی، از ابتدای سال غربالگری بینایی در مراکز مثبت زندگی هم انجام می‌شود، اظهار کرد: درخواست ما از مراکز مثبت زندگی این بود که تا پایان مهرماه مجهز به پایگاه‌های غربالگری بینایی شوند، اما این کار به طور صد درصد انجام نشده است، زیرا برخی از آنها فضای استاندارد لازم برای غربالگری را نتوانستند ایجاد کنند، اما بقیه آنها که فضا و نیروی لازم را داشتند کار غربال آمبلیوپی را انجام می‌دهند.

وی گفت: از میان ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در سراسر کشور، حدود ۱۸۰۰ مرکز مجهز به پایگاه‌های غربالگری است. 

صفاری فرد با اشاره به میزان غربالگری بینایی انجام شده از ابتدای سال تاکنون، تصریح کرد: باتوجه به اینکه در شرایط قرمز برای غربالگری بینایی مجاز به فعالیت نیستیم و در شرایط نارنجی و زرد این کار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود، از ابتدای سال تاکنون، از هدف تعیین شده به میزان زیادی عقب ماندیم.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی تا پایان سال برای غربالگری ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک سه تا ۶ سال هدفگذاری کرده بود، افزود: این درحالیست که از ابتدای سال تا پایان مهرماه، ۶۷۰ هزار کودک سه تا ۶ سال در سراسر کشور غربالگری بینایی شده‌اند که از این تعداد ۳۸ هزار و ۳۴ نفر مشکوک به تنبلی بینایی بوده‌ و به پزشک ارجاع داده شده‌اند.

وی ادامه داد: باتوجه به تاکیدات زیادی که به استان‌ها داشتیم، از آنها خواستیم در این راستا تبلیغات شهرستانی، استانی و ملی داشته باشند تا بتوان تا پایان سال به هدف موردنظر دست پیدا کنیم. امید است تا پایان سال باتوجه به تلاشی که در استان‌ها انجام می‌شود، مشکلات برطرف شود تا بتوان به هدف موردنظر رسید.

 

.........گزارش ویژه

*برگزاری کارگاه آموزشی فن بیان به همت کتابخانه مرکزی همدان

 مدتی است بخش نابینایان کتابخانه مرکزی همدان اقدام به برگزاری یک کارگاه فن بیان برای نابینایان و کم بینایان کرده است. به این بهانه و در هفته کتاب و کتابخوانی با هما خانجانی مسئول بخش نابینایان کتابخانه مرکزی همدان و مشاور مدیرکل بهزیستی استان در امور معلولین گفتگویی داشتیم که می خوانید.

گفتنی است خانم خانجانی کارشناسی ارشد ادبیات عرب دارد و در زمینه حفظ و قرائت قران و گویندگی هم فعالیت می کند.

او در خصوص فعالیت های این کتابخانه می گوید: بخش نابینایان یکی از بخشهای کتابخانه مرکزی استان همدان است که در استان همدان تنها مرکز علمی، فرهنگی و ادبی فعال ویژه نابینایان است

س: کتابخانه چه امکاناتی برای نابینایان دارد؟

ج: کتابخانه ما در حوزه های مختلف کتاب بریل و گویا دارد. استان همدان یکی از کتابخانه هایی است که آرشیو خود را همسان با کتابخانه های دیگر مثل اصفهان که آرشیو خوبی دارد از لحاظ کتاب گویا، غنی سازی کرده است.

همچنین یک سری اسباب بازی و وسایل کمک آموزشی برای کودکان و نوجوانان داریم. با اینکه کتابخانه در تپه مصلا واقع شده است اما خوشبختانه اعضا خیلی خوب از این کتابخانه استقبال می کنند و ضمن اینکه برای کارهای آموزشی به کتابخانه مراجعه می کنند برای برنامه های فرهنگی فاخری که به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود مشارکت فعال دارند.

س: آیا نابینایان از شهرستانهای استان نیز به کتابخانه می آیند این افراد کتابهای خود را چگونه دریافت می کنند؟

ج: ما به دو شکل در خدمت دوستان نابینا در شهرستانهای دیگر هستیم. کتابهای بریل را برای عزیزان پست می کنیم و کسانی که با فضای مجازی سر و کار دارند کتابهای صوتی و نرم افزارهای کامپیوتری و اندرویدی مورد نیاز خود را از طریق تلگرام واتساپ یا لینک دریافت می کنند و عزیزانی که کمتر با این فضاها در ارتباط هستند درخواستهایشان را در قالب سی دی یا دی وی دی برایشان پست می کنیم.

س: کتابهای کتابخانه بیشتر در چه زمینه هایی هست؟

ج: برای نابینایان موضوعات کتابهای بریل شناخته شده است بریل در حوزه ادبیات و روانشناسی و سایر موضوعات کار می کند من از سال 97 در این کتابخانه مشغول هستم ما اخیرا مبلغ 12 میلیون تومان کتاب را به مجموعه اضافه کرده ایم.

این خریدها از موسسه نابینایان رودکی و بنیاد قرآنی روشندلان اصفهان انجام شده.

س: تعداد اعضای کتابخانه و تعداد عناوین موجود کتاب را می فرمایید؟

ج: حدود 250 نفر عضو داریم که با توجه به اینکه استان همدان به تازگی خود را پیدا کرده خوب است البته این تعداد به معنای واقعی عضو کتابخانه هستند. حدود 13 هزار کتاب صوتی داریم که از مرکز رودکی، هسینیه ارشاد و نهاد کتابخانه ها به دستمان رسیده است.

خود ما هم جزء تولید کننده های کتاب گویا هستیم و کتابهای ما در سایت گویا کتاب موجود است.

س: در مورد برنامه های کتابخانه و کارگاه فن بیان که به تازگی شروع شده است توضیح می دهید؟

ج: ما همیشه سعی داشته ایم برنامه های فاخری داشته باشیم و نگاهمان نگاه درون استانی نبوده و کارگاههای ما برنامه هایی بوده که از سراسر کشور از آن استقبال کرده اند. کارگاه آموزشی قصه گویی ویژه نابینایان در پنج جلسه با استاد مصطفی رحماندوست به تازگی برگزار شد در حال حاضر هم سلسله نشستهای بررسی شعر آئینی با استاد محمد علی مجاهدی دبیر و پدر شعر آئینی کشور داریم با شاعران ملی و نویسندگان برنامه هایی داریم از جمله محمد کاظم کاظمی شاعر افغانستانی و دکتر موسوی گرمارودی و دکتر کزازی  نشستهایی داریم کارگاه فن بیان هم یکی از برنامه های هفته کتاب است که به دو صورت حضوری و مجازی انجام می شود.

به طور کلی بیش از صد نفر در کارگاه شرکت می کنند که با توجه به شرایط کرونا، بین 25 تا 30 نفر حضوری شرکت می کنند. و بقیه در اسکای روم همراه ما هستند. از سایر استانها هم در این کارگاه شرکت دارند و قرار است به شرکت کنندگان گواهینامه پایان دوره اعطا شود در ضمن فایلهای صوتی جلسات هم در اختیار دوستان قرار می گیرد.

در مجموعه ما گویندگان افتخاری هم به خوبی از این کلاسها استفاده می کنند ما گوینده های توانمندی داریم که صداها و کارها و تعهدشان در همه زمینه ها تحسین برانگیز است. تا کنون دو جلسه این کارگاه برگزار شده و عزیزانی که می خواهند در آن شرکت کنند هنوز می توانند به ما ملحق شوند.

 استاد دوره استاد امیر حسین شبیری مدیر روابط عمومی صدا و سیمای مرکز همدان و فارغ التحصیل رشته گویندگی از دانشکده صدا و سیما و مدرس رسمی فن بیان و سخنوری در غرب کشور با بیش از 20 سال سابقه هستند.

س: در فضای مجازی چگونه با دوستان نابینا ارتباط دارید؟

ج: ما گروهی در واتساپ به نام بینادلان کتابخوان داریم که همزمان با شیوع بیماری کرونا ساخته شد یک کانال تلگرامی آوای کتاب همدان هم از قبل داشتیم.

 که برای بارگذاری کتابهای صوتی در این کانال راه اندازی شد. بخش نابینایان کتابخانه مرکزی همدان یک اینستاگرام فعال هم دارد که همه پستهای آن تولیدی است که در آن معرفی کتاب و شعرخوانی داریم و همچنین پادکست هایی که با حضور اساتید آماده می شوند هم در ان بار گذاری خواهند شد. در ضمن بنده نیز در زمینه شعرخوانی، سعدی خوانی، مثنوی خوانی، حافظ خوانی و خوانش و معرفی کتاب به صورت کلیپ تلاش می کنم.

همین کارها را هم در گروه ها و کانالها بارگذاری می کنیم  یکی دیگر از کارهای مجازی ما تدوین قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به صورت کلیپ است و هر ماده را در یک کلیپ مجزا تدوین کرده ایم که خوانش آن با بنده است و کلیپ کار یکی از گوینده های افتخاری پرتلاش مجموعه است.

س: راه ارتباطی شما با دوستان نابینا چیست؟

ج: شماره تلفن کتابخانه مرکزی همدان 08132672011 یا 18 با داخلی 252  است ایمیل من برای ارتباط با دوستان نابینا هم homakhanjany @gmail.com  ,و آدرس صفحه اینستاگرام هم به نام خود من است.

به اطلاع مخاطبان و دوستداران کارگاه فن بیان می رساند، فایل های صوتی این کارگاه در سایت این روزنامه بارگذاری شده و به مرور زمان به روزرسانی خواهد شد. مخاطبان با مراجعه به سایت می توانند با دانلود فایل صوتی از محتوای آن بهره مند شوند.

 

......از شش نقطه جهان

*رکورد‌شکنی مرد نابینا بر پرده نقره‌ای سینما

برای آنها که نابینایی را در سنین بالا تجربه می‌کنند، سکه اصولاً دو رو دارد؛ یا در ورطه افسردگی فرو می‌غلتند و دنیا را تمام شده می‌انگارند و نابینایی را به مثابه زنجیری می‌بینند که دور دست و پایشان حلقه شده و آنها را از انجام هر کاری باز می‌دارد، یا درست در نقطه مقابل، این اتفاق را به مثابه فرصتی تلقی می‌کنند که به آنها امکان می‌دهد یک دنیای جدید را تجربه کنند و به سرعت مبادرت به کشف این دنیای تازه می‌کنند و سعی دارند شیوه‌ای جدید برای تحقق آرزو‌هایشان دست و پا کنند. البته که نقش مراکز حمایتی هم در چنین برهه‌هایی غیر قابل انکار است؛ چه، کم نیستند نابینایانی که در اوج افسردگی و درماندگی به چنین مراکزی پناه می‌برند و یک راهبریِ درست و دلسوزانه، دوباره آنها را به آغوش زندگی باز‌می‌گرداند. اما حالا صحبت از کسانی است که به شکل خودجوش، خود را با شرایط جدید وفق داده‌اند که هیچ، حتی پس از نابینایی توانسته‌اند رؤیا‌های دوران کودکیشان را هم محقق کنند. «بِن فِلتِن»، (Ben Felten) یکی از همین افراد است.

به دنیا که آمد، هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد که روزی قرار است زندگی را در قامت یک نابینا دنبال کند. هفت ساله بود که عاشق دوچرخه‌سواری شد و این ورزش را تا سیزده سالگی ادامه داد. در سن سیزده سالگی، از آنجا که دل در گرو عشق سرعت داشت، دوچرخه را با یک موتوسیکلت جایگزین کرد و قدم در دنیای سرعت گذاشت. تا شانزده سالگی هم تقریباً هیچ مشکل خاصی سر راه بن قد علم نکرد تا اینکه به خاطر یک تصادف، به پزشک مراجعه کرد و آنجا دریافت که مبتلا به بیماری آر‌پی است و قرار است به مرور زمان بینایی‌اش را از دست بدهد. بن که سال‌ها با رؤیای ملحق شدن به نیروی دریایی و تبدیل شدن به یک مهندس مکانیک کودکی و نوجوانی را پشت سر می‌گذاشت، حالا همه این آرزو‌ها را پایان یافته می‌دید. فروغ چشم‌ها کم‌کم داشت به افول می‌گرایید و بن تقریباً در پایان دهه سوم زندگی یعنی در سنین ۲۷ ۲۸ سالگی بالاخره به کلی نابینا شد. علاقه‌اش به ورزش اما علی‌رغم نابینایی ذره‌ای دچار خدشه نشد. بعد از پایان دانشگاه، باشگاه ورزشکاران نابینا را در شهر محل سکونتش در نزدیکی سیدنی استرالیا راه‌اندازی کرد. بعد از آن هم آنقدر در ورزش غرق شد که قید کار تمام وقت را زد تا بتواند به عنوان مشاور ورزش‌های نابینایان در منطقه غرب سیدنی فعالیت کند.

بن همه‌جور ورزشی را تجربه کرد و در کریکت و قایق‌رانی هم موفقیت‌هایی به دست آورد. بسیاری از مدال‌آوران پارالمپیک استرالیایی بن را یک الگوی تمام عیار به حساب می‌آورند. کار اما برای بن در همین حدود خلاصه نمی‌شود. او که همچنان عشق سرعت دارد، بالاخره به کمک یک قهرمان سابق موتور‌سواری به نام «کِوین مَگی»، به آرزوی دیرینه‌اش می‌رسد. در دل یک دریاچه نمک در جنوب استرالیا، سوار بر یک موتوسیکلت کاوازاکی، به کمک ارتباط رادیویی به مربی‌اش کِوین متصل می‌شود و با راهنمایی‌های او، رکوردی تازه را برای نابینایان به جا می‌گذارد. کارشناسان گینس، تأیید می‌کنند که بن توانسته رکورد موتور‌سواری نابینایان را با سرعتی معادل ۲۶۶ کیلومتر در ساعت، به نام خودش به ثبت برساند. اتفاقی که در سال ۲۰۱۸ میلادی رقم خورده است. حالا هم مدتی است که یک مستند از فرایند آماده‌سازی بن برای رکورد‌شکنی با نام «راندن در تاریکی» تهیه شده که موفقیت‌هایی در سر‌تا‌سر دنیا به دست آورده است. «راندن در تاریکی» حالا همه جای دنیا از آلمان گرفته تا بلژیک و از آمریکا تا استرالیا، تلاش‌های مرد نابینا برای تحقق یک رؤیای قدیمی را بر روی پرده نقره‌ای سینما به مردم نشان می‌دهد و بن را به مردی الهام‌بخش برای آنها که به دنبال دچار شدن به یک معلولیت، زندگی را پایان یافته می‌انگارند تبدیل می‌کند.


.......سلامت و بهداشت

*تکمیل واکسیناسیون ۵۲ درصد کل جمعیت

بر اساس آمار تفکیکی واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در استان‌های کشورمان، تا آخرین ساعات ۲۵ آبان ماه، بالغ بر ۱۰۰ میلیون دز انواع واکسن به گروه‌های مختلف واجد شرایط تزریق شده است که از این میزان، بالغ بر ۵۶ میلیون و ۴۵ هزار و ۲۲۷ دز اول بوده و قریب به ۴۳ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۲۰۴  میلیون دز نیز در نوبت دوم تزریق شده است.

جمعیت کل کشور با احتساب جمعیت اتباع، بالغ بر ۸۴ میلیون و ۵۳ هزار نفر تخمین زده می‌شود. بر این اساس پوشش نوبت اول تزریق واکسن در کل جمعیت ۶۷ درصد و پوشش کامل واکسن در کل جمعیت، ۵۲ درصد است.

در عین حال تعداد جمعیت ۱۲ سال به بالا با احتساب جمعیت اتباع، ۶۷ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۸۴۸ نفر تخمین زده می‌شود. بر این اساس پوشش واکسیناسیون نوبت اول در افراد بالای ۱۲ سال، ۸۳ درصد و پوشش کامل واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال ۶۴ درصد بوده است.

هشدار نسبت به افزایش مشکلات اسکلتی - عضلانی در پاندمی کرونا: رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: بعد از گذشت ۲۲ ماه از پاندمی کرونا، شاهد بروز مشکلات زیادی در ارتباط با افزایش شیوع بیماریهای سیستم‌ اسکلتی عضلانی و مشکلات حرکتی هستیم.

احمد مؤذن زاده به قرنطینه خانگی و محدودیت‌های تردد که باعث شده مردم بیشتر در منزل بمانند، اشاره کرد و افزود: یکی از شاخصه‌های مهم سلامت این است که فرد روزانه ۴۰ تا ۴۵ دقیقه پیاده روی داشته باشد و از محیط منزل خارج شده و از نور آفتاب استفاده کند اما شرایط کرونایی و محدودیت های بهداشتی باعث شد مردم بیشتر در منزل بمانند.

وی ادامه داد: پاندمی کرونا علاوه بر کاهش فعالیت فیزیکی افراد در مواردی باعث افزایش وزن فرد شده و متأسفانه خصوصاً در نوجوانان و جوانان میزان افزایش وزن و چاقی ناخواسته در طول یکی دو سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.

وی افزود: مشکلات دیگری که بحث کرونا ایجاد کرده، به واسطه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، فعالیت‌ها عمدتاً در منزل متمرکز شده و حضور افراطی در فضای مجازی و عوارض استفاده از لپ تاپ و گوشی هوشمند برای فعالیت‌های درسی رایج بوده و این خود باعث فشار بیش از حد به ستون فقرات خصوصاً ستون فقرات گردنی می شود و هم بعضاً این وسایل را دانش آموزان و دانشجویان در وضعیت‌های نامناسبی و غیر ارگونومیک استفاده می‌کنند مثلاً در حالت خوابیده مطالعه کرده یا دانش آموز میز و صندلی مناسبی در منزل ندارند و خم بودن زیاد گردن و وضعیت های نامناسب به مرور زمان منجر به بروز مشکلاتی برای فرد شده که خصوصاً بحث گردن پیامکی به واسطه خم کردن زیاد گردن و استفاده بیش از حد از لپ تاپ و گوشی رایج شده است.

مؤذن زاده گفت: حداقل نیمی از کودکان و جوانان ما به واسطه کمبود فعالیت فیزیکی و تغذیه نامناسب اضافه وزن پیدا کرده اند و سطح قدرت عضلانی و ظرفیت قلبی و عروقی آنها نیز کاهش پیدا کرده و باید هشدار داد که این روند می‌تواند عواقب دراز مدتی مانند مشکلات دیسکی، ساییدگی مفاصل و حتی پوکی زودرس استخوانی داشته باشد.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران  به عارضه‌های تنفسی کرونا در افراد مبتلا اشاره کرد و افزود: همکاران فیزیوتراپیست ما توانستند در این پاندمی، عوارض کرونا خصوصاً عوارض تنفسی آن را با آموزش فیزیوتراپی ریوی و تمرینات تنفسی و ورزشهای مناسب برای بیماران کمتر کنند.

وی گفت: برای بیماران کرونایی یک سری مشکلات حرکتی و ضعف سیستم عضلانی نیز ایجاد می‌شود که فیزیوتراپی در بهبود آنها نقش کلیدی داشته و فیزیوتراپیست ها توانسته اند با آموزش ورزش‌ها و افزایش قدرت عضلات به بهبود حرکتی و برگشت فرد به زندگی و فعالیت‌های روزمره کمک کنند.

این فیزیوتراپیست  با بیان اینکه در شرایط کرونایی نیز فرد می‌تواند با استفاده از ماسک از خانه خارج شده و در فضای آزاد فعالیت‌های ورزشی انجام دهد، اظهار داشت:  توصیه می‌کنیم خصوصاً در شرایط نارنجی و قرمز، افراد در محیط‌های سربسته مانند باشگاه ها قرار نگیرند ولی با استفاده از ماسک و در فضای آزاد هیچ منعی برای انجام فعالیت ورزشی روزمره وجود ندارد.

وی ادامه داد: به جوانان و نوجوانان و همه گروه‌های سنی و جنسی، توصیه می‌کنیم بصورت منظم از خانه خارج شده و یا اینکه در فضای حیاط منزل یا آپارتمان چند قدم راه بروند و همچنین از میز و صندلی استاندارد و تشک و بالش طبی استفاده کنند.

موذن زاده تصریح کرد: افراد به جای اینکه گردن را خم کرده و از گوشی استفاده کنند، گوشی یا لب تاپ را تا سطح دید بالا بیاورند، زیرا که به ازای هر ۱۵ درجه خم بودن گردن میزان فشار به ستون فقرات گردنی ۲ برابر می‌شود و طبیعتاً فرد را مستعد دیسک گردن و در سنین بالاتر سائیدگی و آرتروز می‌کند.

 

.........ورزشی

*آذربایجان غربی فاتح مسابقات قهرمانی کشور دو و میدانی بانوان شد

رقابت‌های قهرمانی کشور دو و میدانی نابینایان و کم بینایان گرامیداشت هفته بسیج با معرفی تیم های برتر در بخش بانوان به پایان رسید.

نوزدهمین دوره مسابقات قهرمانی کشور دو و میدانی گرامیداشت هفته بسیج، با حضور 110 ورزشکار در بخش بانوان سه شنبه 25 آبان در مجموعه ورزشی خلیج فارس بندرعباس برگزار شد.

در این مسابقات، تیم آذربایجان غربی با 26 امتیاز در رده نخست قرار گرفت و عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. تیم های اصفهان با 24 امتیاز و زنجان با 10 امتیاز به ترتیب دوم و سوم شدند. کرمان با 10 امتیاز عنوان چهارمی را از آن خود کرد و  تیم های  هرمزگان و تهران  با 9 امتیاز در جایگاه پنجم مشترک قرار گرفتند. 

*تاریخ انتخابات ده فدراسیون مشخص شد.

نابینایان پیشتاز برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون های ورزشی

با تصمیم وزارت ورزش و جوانان انتخابات ریاست ۱۰ فدراسیون ورزشی تا ۲۲ دی ماه برگزار خواهد شد.

بر این اساس، انتخابات فدراسیون نابینایان در 11 دی ماه،کوهنوردی 12 دی ماه، فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی 13 دی ماه و فدراسیون کبدی 14 دی ماه برگزار می‌شود.

همچنین انتخابات فدراسیون تکواندو در تاریخ 15 دی ماه، فدراسیون بوکس 18 دی ماه و فدراسیون بسکتبال 19 دی ماه انجام می‌شود. انتخابات فدراسیون شنا نیز 20 دی ماه به انجام خواهد رسید.

 انتخابات فدراسیون تیراندازی نیز 21 دی ماه و اسکیت هم 22 دی ماه برگزار خواهد شد.

جلیل کوهپایه زاده به عنوان مدیر پزشکی ورزشی کمیته ملی پارالمپیک معرفی شد

مراسم معارفه دکتر کوهپایه زاده در محل کمیته ملی پارالمپیک و با حضور رئیس، دبیر اجرایی و مدیران کمیته برگزار شد.

دکتر کوهپایه زاده سابقه همکاری طولانی مدت در مسئولیت های مختلف از جمله رئیس انجمن تیراندازی با مجموعه فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین و کمیته ملی

پارالمپیک دارد.

 

........حوادث

*مرگ غم انگیز پسر بچه در خودروی پدر

مرد جوان که برای دقایقی کودکش را داخل خودرو با بخاری روشن رها کرده و به داخل خانه رفته بود وقتی به آنجا برگشت با پیکر بی‌جان پسربچه رو به رو شد.

چند روز قبل افسر کشیک کلانتری ۱۱۳ بازار در تماس با بازپرس مصطفی واحدی، از مرگ پسر ۸ ساله‌ای خبر داد و گفت: مرد جوانی نامه‌ای از بیمارستان آورده مبنی بر فوت پسر ۸ ساله‌اش و خواهان رسیدگی و دستور لازم در رابطه با مرگ کودک است.

بدین ترتیب بازپرس شعبه یازدهم دادسرای امور جنایی پایتخت دستور داد تا تیم تحقیق راهی بیمارستان شده و در رابطه با مرگ کودک تحقیقات صورت گیرد.

در بررسی‌های اولیه کادر اورژانس بیمارستان اعلام کرد زمانی که کودک به بیمارستان منتقل شده، فاقد علائم حیاتی بوده و کادر درمان موفق به احیای کودک نشده‌اند.

پدر این کودک که بشدت ناراحت بود و گریه می‌کرد در تحقیقات گفت: ما معمولاً با خودرو رفت و آمد نمی‌کنیم به همین دلیل برای اینکه باتری ماشین خراب نشود هر چند وقت یکبار، ماشین را روشن می‌کنم تا کمی کار کند و بعد هم آن را خاموش می‌کنم.

او ادامه داد: شب حادثه به همراه پسر ۸ ساله‌ام برای روشن کردن خودرو به خیابان رفتیم. ماشین را روشن کردم که پسرم گفت برویم کمی بگردیم من هم قبول کردم و از آنجایی که لباس بیرون نپوشیده بودم به پسرم گفتم صبر کن تا من به خانه بروم و برگردم.

چون هوا سرد بود بخاری ماشین را برایش روشن کردم.

 بعد از نیم ساعت، وقتی برگشتم دیدم پسرم روی صندلی جلو نشسته اما انگار خوابیده و چشم‌هایش بسته است. صدایش کردم جواب نداد چندین بار به شیشه ماشین کوبیدم اما باز هم هیچ جوابی نداد.

 با نگرانی شروع به کشیدن دستگیره درها کردم اما همه درها از داخل قفل شده بود محکم به شیشه‌ها می‌کوبیدم و فریاد می‌زدم. درها هم از داخل قفل شده بود. با سر و صدای من همسایه‌ها خودشان را به خیابان رسانده و کمک کردند تا شیشه ماشین را شکسته و بچه را به اورژانس رساندیم.

در ادامه بررسی‌ها؛ به دستور بازپرس جنایی، تیم تحقیق به سراغ همسایه‌ها رفته و یکی از آنها گفت: شب بود که متوجه سر و صدا از داخل خیابان شدیم. از پنجره که بیرون را نگاه کردم؛ دیدم همسایه‌مان است که محکم به شیشه می‌زند و بچه‌اش را صدا می‌کند. با صدای مرد همسایه، خودم را به خیابان رساندم و همسایه‌های دیگر هم به‌دنبال این سر و صدا به ما ملحق شدند.

 با کمک همسایه‌ها شیشه خودرو را شکستیم و بچه بی‌هوش را بیرون آوردیم. به آتش‌نشانی و اورژانس هم زنگ زدیم؛ اورژانس وقتی به محل رسید گفت بچه علائم حیاتی ندارد حتی سعی کردند که بچه را احیا کنند اما موفق نشدند. با این حال او را به بیمارستان منتقل کردند.

در ادامه مشخص شد که خودروی پژو ۴۰۵ این خانواده دوگانه سوز است. بدین ترتیب بازپرس جنایی دستور تعیین کارشناس برای بررسی سیستم سی‌ان‌جی خودرو و همچنین تحقیق از همسایه‌ها و پدر کودک را صادر کرد. جسد نیز برای تعیین علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی انتقال داده شد تا پس از انجام کارهای کارشناسی و اعلام نظریه پزشکی قانونی، تحقیقات تکمیل شود.

 

.......چاردیواری

* سلام عزیزان ایران سپیدی با آرزوی سلامتی شما و تاکید بر ضرورت حفظ پروتکل های بهداشتی به امید ریشه کن شدن کامل ویروس منحوس همه گیر برایتان آرزوی موفقیت دارم و جا دارد که بیست و هشت آبان سالروز انتشار روزنامه ایران سپید را به شما خانواده بزرگ ایران سپید تبریک بگویم و آرزو کنم در پاسخ به درخواست های مکرر جمع کثیری از شما عزیزان از جمله در این هفته آقای نیرومند، آقای فرزادیان ، خانم موسوی و آقای شریعتی بزودی شاهد انتشار نسخه بریل روزنامه باشیم.

آقای مداحیان از دزفول که به نظر می رسد حساسیت خاصی در مورد اطلاعات مربوط به استخدام دارند این هفته نیز خواهان این شدند که آیا سایت یا مرجع مشخصی برای اینکه نابینایان بتوانند از اخبار استخدام و بویژه استخدام هایی که ممکن است در بخش خصوصی اتفاق بیافتد آگاه شوند پرسیده اند که متاسفانه سایت و مرجع مشخصی در این خصوص وجود ندارد و به طور قابل اعتماد می شود از همین روزنامه ایران سپید یاد کرد که همه آزمون های دولتی را  حداقل اطلاع رسانی  میکند.

اما در مورد بخش خصوصی نیز واقعا ما مرجع مشخصی یا جای مشخصی که این اطلاعات ثبت شود متاسفانه وجود ندارد و این هم خودش میتواند یک نیازی باشد که به آن پرداخته شود و اینکه یک مرجع مشخصی برای اطلاع رسانی تخصصی در خصوص اشتغال و فرصت های شغلی برای معلولان از جمله نابینایان شکل گیرد. خانم کاظمی سوال کرده اند که آیا آزمون وسع را خود فرد می تواند تغییر دهد؟

 خیر آزمون وسع را وزارت تعاون بر اساس شاخص هایی انجام می دهد برای اینکه سطح برخورداری افراد تعیین شود در رابطه با دریافت یارانه یا سایر کمک های رفاهی دولتی در نتیجه فقط در خصوص آن شاخص ها اطلاعات جمع آوری می شود و خود فرد قطعاً نمی تواند در آن خصوص اظهار نظر کند اما امکان اعتراض دارد که با ارائه مستندات اعتراضاتش را نشان دهد. اما درباره افراد معلول ما در گذشته هم صحبت کردیم و وزارت تعاون هم تایید کرده است که سازمان بهزیستی می تواند در نتایج کلی آزمون وسع شاخص هایی را اعمال کند و به عنوان مثال با آگاهی از وضعیت معلولان این نتیجه خالص ناشی از آزمون وسع را در خدمات خودش تغییر دهد و این اختیار را به سازمان بهزیستی قانون داده است.

آقای محمد در مورد رکوردهای پرتاب وزنه بانوان معلول و نابینا سوال کرده است که سوال به خبرنگار ورزشیمان ارجاع شد که حتما از او می خواهیم در هفته آینده پاسخ دهد. آقای مسلم زینعلی سروده هایی را برای ما ارسال کرده اند با تقدیر از ایشان و دعوت او به کار فنی روی توانمندی سروده شعرشان که می تواند ذوق ایشان را باور کند باید بگویم که بسیاری از سروده های ایشان آن قالب های استاندارد را برای چاپ ندارد اما از ایشان می خواهیم که ذوقشان را با مطالعه بیشتر در زمینه سرودن شعر تقویت کنند تا انشاا... بتوانیم سروده های در قالب های استانداردهای ادبی را  از ایشان برای چاپ داشته باشیم. با سپاس از همه دوستان خواننده به امید رسیدن خبرهای خوب در مورد انتشار بریل روزنامه و همینطور خبرهای خوب دیگر برای جامعه  معلولان شما را به خدا می سپارم.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *