روزنامه شنبه 8 آبان 1400لزوم بازنگری سیاستگذاری دولت در زمینه حمایت از تولید داخل تجهیزات توانبخشی افراد دارای معلولیت-ایران بهتر و استان بهتر، محور خدماترسانی صحیحتر-6 معیاری که در انتخاب رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور لحاظ شد-نکته های مورد نیاز نابینایان برای نظافت قسمتهای مختلف خانه. |
روزنامه «ایران سپید»
شنبه 8 آبان 1400
23 ربیع الاول 1443
30 اکتبر 2021
سال بیست و چهارم شماره 6831
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*لزوم بازنگری سیاستگذاری دولت در زمینه حمایت از تولید داخل تجهیزات توانبخشی افراد دارای معلولیت
*ایران بهتر و استان بهتر، محور خدماترسانی صحیحتر
*6 معیاری که در انتخاب رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور لحاظ شد
* نکته های مورد نیاز نابینایان برای نظافت قسمتهای مختلف خانه
....سخن هفته
*لزوم بازنگری سیاستگذاری دولت در زمینه حمایت از تولید داخل تجهیزات توانبخشی افراد دارای معلولیت
این روزها به دلایل مختلفی بحث حمایت از تولید داخلی دوباره مطرح شده است هم به دلیل تداوم تحریم ها و کاهش منابع ارزی کشور که واردات بسیاری از کالاها را ناممکن کرده است هم به دلیل تاکید سیاست های دولت جدید بر حمایت از تولید داخل برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری و در نهایت رونق اقتصاد. قطعا در این زمینه یکی از شاخه های حمایت از تولید، حمایت از تولید وسایل توانبخشی داخلی است. اما این بحث به راحتی قابل تبیین نیست. عمده محصولات و وسایل مصرفی در حوزه توانبخشی متاسفانه وارداتی هستند. حالا این خود جای بحث دارد که به چه دلیل این اتفاق افتاده است برخی از این وسایل دارای استانداردهای جهانی بالایی هستند و به دلیل تاثیرشان بر سلامت افراد جزء کالاهای پزشکی محسوب شده اند که از حمایت دولت برای تامین از منابع خارجی برخوردار شده اند. بنابراین راه حمایت از تولید داخل قطعا تولید این کالاها در کیفیت لازم و منطبق با استانداردهای جهانی و ملی در تطبیق با سلامت مصرف کنندگان است.
بخشی از وسایل در واقع از منابع خارجی و داخلی توأمان تهیه می شوند که معنای آن این است که در تولید داخل آنقدر این وسایل در مقایسه با تقاضا و نیاز به مصرف تولید نمی شوند که نیاز داخلی را تامین کنند. خوب در این زمینه می شود سیاست های حمایتی مشخصی را در واقع در پیش گرفت. در بسیاری از وسایل توانبخشی مورد استفاده افراد معلول امکان تولید این وسایل در داخل وجود دارد، به شرط آنکه حمایت های مشخصی در شرکت های داخلی صورت بگیرد و نه در حرف بلکه حمایت های اقتصادی، حمایت های مالیاتی در قالب مشوق ها و معافیت های دراز مدت، بحث حمایت های ارزی از تامین ماشین آلات سرمایه ای مورد نیاز تولید این کالاها و گسترش تضمین شده بازار مصرف.
شما در نظر بگیرید اگر الان یک شرکتی در داخل کشور پیدا شود که مثلا بخواهد ساعت بریل تولید کند اگر قرار باشد در سال این شرکت به این نتیجه برسد که مثلا ده هزار ساعت بیشتر نمی تواند بفروشد و حاشیه سودش در هر ساعتی مثلا بیست هزار تومان است عملا معنای آن این است که این شرکت شاید سالی بیشتر از دویست میلیون تومان نمی تواند سود کند و معنی مشخص این در واقع کاهش حاشیه سود است که انگیزه ای به شرکت ها برای ورود به این بازار نمی دهد. در نتیجه حمایت باید با اهرم های اقتصادی مشخص صورت گیرد، سیاست گذاری صحیح اینکه دولت چه حمایت های دائمی می کند اینکه سازمان های مختلف حمایتی چقدر بودجه در نظر می گیرند برای خرید تولیدات داخلی در عرصه توانبخشی و از اداره سازمان ملی استاندارد در واقع چه استاندارهایی را وضع می کند که در عین حمایت از تولیدات داخلی و کاهش ارز بری تامین این کالاها و کمک به اقتصاد ملی، استاندارهای سلامت افراد معلول مصرف کننده هم تامین شود.
بنابراین در این خصوص باید یک سیاست گذاری چند ضلعی و چند جانبه صورت گیرد که مستلزم مطالعات علمی و تصمیم گیری در یک کارگروه مسلط کارشناسی است وگرنه صرف صحبت از حمایت از تولیدات داخل هیچ تولیدی را به سرانجام نمی رساند از جمله تولید وسایل توانبخشی مورد نیاز افراد معلول که به علت تکیه این واردات به ارز به شدت این افراد در مضیقه هستند و موجب این شده است که واقعا بسیاری از کالاها و وسایل توانبخشی کمیاب شود بسیار گران شود و افراد معلول از آن محروم شوند در حالی که بخش عمده ای از این وسایل قابل تولید در داخل است اما به شرط حمایت ملموس و مشخص.
...........گفتگوی ویژه
*ایران بهتر و استان بهتر، محور خدماترسانی صحیحتر
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در گفتوگو با ایران سپید، از خدمات بهزیستی این استان به نابینایان میگوید
در اغلب مصاحبههایی که مسئولان ارشد سازمان بهزیستی با رسانههای مختلف انجام میدهند، یک موضوع پررنگتر از دیگر موضوعات نشان داده میشود (خدمات گسترده ی سازمان بهزیستی به مددجویان خود که شامل معلولان، سالمندان، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، افراد بیسرپرست یا بدسرپرست و....).
حال آنکه خود مددجویان این سازمان از کیفیت خدمات بهزیستی گلایه دارند. در واقع، یک نوع خلأ اطلاعاتی میان مددجویان و مسئولان سازمان بهزیستی وجود دارد. به این معنی که مددجویان به طور کامل و صحیح در جریان نحوه ی خدماترسانی بهزیستی قرار نمیگیرند و از دیگر سو، مسئولان هم به شکلی صحیح، از شیوههای رفتار و خدمترسانی مددکاران مطلع نمیشوند.
این شکاف اطلاعاتی، فاصله ی مددجویان و مسئولان را از هم، بیشتر و بیشتر میکند. بنابراین، سازمان بهزیستی نه تنها در تهران، بلکه در دیگر استانها، باید بر امر اطلاعرسانی صحیح اهتمام ورزد تا این فاصلهها از میان برداشته شود.
در روزهای برگزاری ویژه برنامههای روز عصای سفید که از طرف مؤسسه ی فرهنگی-هنری «بصیر» تبریز، در سطح این کلانشهر برگزار میشد، فرصتی دست داد تا با خانم فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی گفتوگو کنیم و در جریان خدمات بهزیستی این استان به مددجویان خود قرار بگیریم.
در ابتدای این گفتوگو، صحاف اشارهای آماری به معلولان تحت پوشش بهزیستی استان آذربایجان شرقی کرد: «بهزیستی استان آذربایجان شرقی ۷۷ هزار نفر توانخواه از گروههای مختلف معلولیتی را تحت پوشش خود قرار داده که از این تعداد، ۱۰ هزار و ۹۲۰ نفر را که معادل ۱۴ درصد افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، نابینایان تشکیل میدهند. در حال حاضر، ۲۰۸ هزار و ۳۱۶ شهروند نابینا در سطح کشور، تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۵/۲ درصد از این آمار، مربوط به استان آذربایجان شرقی است. در سطح کشور، استان آذربایجان شرقی از نظر دارا بودن میزان افراد آسیبمند بینایی، پنجمین استان محسوب میشود».
در ادامه، مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی به خدماتی که از سوی این سازمان به نابینایان استان ارائه میشود، پرداخت: «سازمان بهزیستی خدمات مختلفی به افراد دارای آسیب بینایی ارائه میدهد. یکی از مهمترین این خدمات، پیشگیری از معلولیت است. طرح پیشگیری از تنبلی چشم و اجرای برنامههای آگاهسازی در خصوص پیشگیری از انواع معلولیتها، جزو برنامههاییست که جلوی تولد نوزاد نابینا یا نابینایی کودک در آینده را میگیرند. در طول سال ۱۳۹۹ ما حدود ۹۵ هزار کودک را غربالگری کردیم که ۱.۹ درصد آنها نیاز به اقدام داشتند. حالا آن اقدامها شامل مواردی مثل بستن چشم با عینک هستند تا اقدامات تخصصی و جراحی. بعد از اینکه کودکی دچار اختلال بینایی شد، ما خدمات بموقع توانبخشی در مراکز خانواده و کودک نابینای زیر ۶ سال را ارائه میدهیم. در کنار این مراکز، سایر مراکز هم هستند که در راستای توانمندی فرد آسیبدیده ی بینایی تلاش میکنند».
ارائه ی خدمات تجهیزات کمک توانبخشی به نابینایان، یکی دیگر از موضوعاتی بود که فرگل صحاف به آن اشاره کرد: «یکی دیگر از اقدامات ما، ارائه ی وسایل کمک توانبخشی به نابینایانیست که در کمیسیونهای پزشکی، به اصطلاح آیسیاف میشوند. به این معنی که هنگام تشکیل پرونده، کمیسیون پزشکی میزان معلولیت فرد را تعیین میکند و بعد از صدور کارت معلولیت، خدمات حمایتی در راستای توانمندی فرد از سوی سازمان بهزیستی ارائه میشود. ۶۲ درصد نابینایان ما خدمات مستمر دریافت میکنند. بقیه از خدمات غیرمستمر بهرهمند میشوند. خدمات غیرمستمر ما شامل همین ارائه ی وسایل کمک توانبخشی مثل عصای سفید، ساعت گویا و بریل، تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری (رایانه، برجستهنگار و نرمافزارهای مربوطه) است که خوشبختانه سال گذشته نسبت به سالهای قبل از آن، در خرید و تهیه ی این وسایل رشدی ۲۰۰ درصدی داشتیم».
صحاف از بیان برنامههای مختلف توانمندسازی که به نابینایان ارائه میدهند غافل نشد: «از برنامههای دیگر ما، طرحهای توانمندسازی نابینایان و کمبینایان است؛ مثل برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری در زمینههای شعر، موسیقی و تئاتر. با توجه به شرایط کرونایی و تعطیلی مراکز روزانه ی ما، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری به صورت مجازی، از اولویتهای ما به شمار میرفت».
مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی، اشارهای هم به کمکهزینههای تحصیلی نابینایان و کمبینایان کرد: «علاوه بر حمایتهای مالی که از ۶۲ درصد نابینایان به صورت مستمر صورت میگیرد، کمکهزینههای تحصیلی به دانشآموزان نابینا و کمبینا، کمکهزینههای تشویقی به دانشجویان نابینا و کمبینا در دانشگاههای دولتی و پرداخت کل هزینه ی تحصیلی دانشجویان نابینا و کمبینای شاغل در دانشگاه آزاد و سایر مراکز غیردولتی، از دیگر خدمات ما به افراد دارای آسیب بینایی است».
خانم صحاف در پاسخ به پرسش ما پیرامون تأمین تجهیزات بروز ویژه ی نابینایان و کمبینایان، به این نکته اشاره کرد که در تهیه ی این تجهیزات، از مشاورههای یک کارشناس نابینا بهره گرفته اند: «درست است که در تأمین وسایل و تجهیزات نابینایان موضوع قیمت و هزینه ی این وسایل حرف اول را میزند، اما آنچه برای ما اهمیت دارد، کیفیت این وسایل است. خوشبختانه در تأمین آنچه که مورد نیاز نابینایان و کمبینایان است، از مشاورههای مشاور مدیرکل بهزیستی استان که یکی از آسیبمندان بینایی و از اعضای هیئت علمی دانشگاه است، بهره گرفتیم. ۷ درصد از بودجهای که سال گذشته در اختیار بهزیستی استان گذاشته شده بود، به تأمین وسایل کمک بینایی اختصاص یافت. در این زمینه ۲۰۰ مورد عصا، ۲۱۰ مورد بازیهای فکری نابینایان، یک برجستهنگار، ۱۰۰ واحد درشتنما، ۱۰۰ کیلو کاغذ بریل، ۱۰ دستگاه قندسنج گویا، ۱۰۰ دستگاه ریکوردر فلشخور، ۲۵ تبلت برای دانشجویان نابینا و کمبینا، ۱۵۰ عدد ساعت رومیزی و مچی گویا و جمعاً ۹۹۵ وسیله تهیه و در اختیار نابینایان قرار گرفت».
در پایان، خانم صحاف پیرامون سازمانهای مردمنهادی که با بهزیستی استان همکاری میکنند صحبت کرد: «بخشی از اقدامات ما از مسیرهای اداری و با مکاتبات و به نوعی ادبیات اداری پیگیری و انجام میشوند، اما بخشی از خدمات ما با همکاری تشکلها ارائه میشوند. خاصه آنکه خود این تشکلها جزو ذینفعان دریافت خدمات هستند و تخصصهای لازم را دارند. ما شاهد تأثیر مشارکتهای تشکلها در عرصههای شغلی و اجتماعی بودیم. ضمن اینکه ۹۹ درصد خدمات سازمان بهزیستی به بخشهای غیردولتی واگذار شده است. این اقدام امر مطالبهگری را از طریق نهادهای مرتبط، افراد خیر و افراد ذینفع بالا میبرد و همچنین تعامل مستقیم میان نهادهای غیردولتی با نهادهای دولتی را مستحکم میکند. ما نتیجه ی مثبت حضور تشکلهای نابینایی و دیگر گروههای معلولیتی در انجام خدمات مختلف را مشاهده کردهایم.
در حوزه ی افراد نابینا و کمبینا، در سطح استان دو تشکل با ما همکاری میکنند. با توجه به قانونی که اخیراً تصویب شده، هر تشکل که با سازمان بهزیستی همکاری میکند، باید مجوز رسمی از این سازمان را داشته باشد. بر این اساس، ما حمایتهای لازم را از این دو تشکل انجام میدهیم تا مجوز رسمی از سازمان را دریافت کنند که با همکاری و مشارکت هم، ایرانی بهتر و استانی بهتر را داشته باشیم».
.......گزارش ویژه
*6 معیاری که در انتخاب رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور لحاظ شد
مراسم تکریم و معارفه روسای سازمان بهزیستی کشور برگزار شد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۶ معیاری که در انتصاب رئیس سازمان بهزیستی کشور مدنظر بوده را تشریح کرد.
مراسم آئین تکریم وحید قبادی دانا رئیس پیشین سازمان بهزیستی کشور و معارفه علی محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.
حجتاله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: در دولت سیزدهم قرار است سخنرانی در مراسم بسیار محدود باشد و قرار است کار انجام شود و مردم نتیجه کارها را ببینند و خیلی احتیاج به بیان موضوعات شاید نباشد. بنابراین قرار بود که ما جلسات معارفه هم نداشته باشیم و افرادی که منصوب میشوند و حکمی را دریافت میکنند بلافاصله کارشان را شروع کنند. در سازمان بهزیستی به جهت اهمیتی که این سازمان دارد ضمن اینکه ما دیروز معارفه دکتر قادری را انجام دادیم و از جناب دکتر قبادی دانا تشکر کردیم لازم دیدیم تا نشستی در سازمان بهزیستی برقرار شود و با همه افرادی که با این سازمان مرتبط هستند گفتگوی مختصری را داشته باشیم.
عبدالملکی بیان کرد: ما در همان آغاز کار عرض کردیم که وزارت خانه ما وزارت مردم است و بیش از ۶۰ میلیون نفر از مردم عزیز ایرانی مخاطب این وزارتخانه هستند. طبیعتاً عزیزترین گروه از این مخاطبان مستضعفترین آنها هستند که حقشان به صورت کامل ادا نشده است. این افراد مخاطبان اصلی سازمان بهزیستی هستند. معلولان عزیز و آسیب دیدگان اجتماعی و در کمیته امداد امام خمینی نیز افراد محروم و مستضعفی که تحت حمایت قرار دارند.
وی تاکید کرد: ماموریت رئیس جدید سازمان بهزیستی این خواهد بود که همه تلاش خود را به کار ببندند تا یک زندگی و معیشت طیب و مناسب را برای این گروه مخاطب ما که عزیزترینها در جمهوری اسلامی هستند، فراهم کنند. نگاه کلان ما این است که باید حتماً جلب مشارکت مردم خیر را داشته باشیم.
وی ادامه داد: همافزایی با دستگاههایی که ماموریت متناظر دارند مانند کمیته امداد امام خمینی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و سایر دستگاههایی که متولی موضوعاتی شبیه این سازمان هستند، باید جزء سیاستها و رویکردهای اساسی باشد. مسئله دیگر مطالبهگری برای پیگیری حقوق و احقاق حق مجموعههایی است که مخاطب سازمان بهزیستی هستند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: در جلسه گذشته که در سازمان بهزیستی بودم عرض کردم که برای احقاق حقوق افراد دارای معلولیت به کسی التماس نمیکنیم. ما اقدام قانونی میکنیم. قوانین بسیار خوبی وجود دارد که معطل مانده است البته هر جا که نیاز باشد به تشخیص عزیزان در سازمان بهزیستی لایحه تنظیم کرده و تقدیم مجلس میکنیم برای اینکه قوانین جدید و بهتر داشته باشیم. از این جهت رییس جدید سازمان بهزیستی موظف خواهند بود تا اجرای قوانین این حوزه را به صورت جدی پیگیری کنند و ما این را میدانیم که اجرا نشدن قانون مهمترین مسئله در کشور ما است که باعث مسائلی شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵ معیار را در انتصاب ها باید رعایت کنیم، گفت: این ۵ معیار شامل انقلابیبودن است، کارآمد بودن، پاکدست بودن، فسادستیز بودن و مردمی بودن است. ما موظف هستیم و خواهیم بود تا پایینترین سلسله مراتب اداری این ۵ معیار را رعایت کنیم. در انتخاب رییس سازمان بهزیستی نیز بنده معیار ششمی را اضافه کردم و آن این است که فرد منتخب باید متعلق به همین جامعه و همین سازمان باشد و مصائب و دردهای این مجموعه را بفهمد و اقتضائات سازمانی را درک کند و با این شرایط آشنا باشد.
وی ادامه داد: آقای قادری هر شش معیاری را که مطرح کردم در حد بسیار بالا دارند. ایشان از نیروهای سازمان بهزیستی هستند و مدتی را توفیق داشتند به عنوان مدافع حرم خدمت کردند و از مجاهدین انقلاب اسلامی هستند و یک مدیری هستند که به صورت همزمان چند ویژگی متضاد را دارند. ویژگی اول تواضع است که قطعاً با گروههای مخاطب یعنی افراد دارای معلولیت و آسیبدیدگان اجتماعی بسیار لازم است. ما به یک آدم متکبر در بهزیستی احتیاج نداریم بلکه به کسی احتیاج داریم که همانطور که آقای قبادی دانا گفتند در این جا نوکری کند و نوکری این جامعه را افتخار خود بداند.
وزیر تعاون ادامه داد: آقای قادری در عین حال بسیار مقتدر و قاطع و مدبر در مدیریت هستند و هرجا بودند این ویژگی را نشان دادند. ایشان یک فرد مجاهد و بسیار پرکار هستند. محل خدمت قبلی ایشان در بنیاد مستضعفان مدیرعاملی یکی از هلدینگهای بسیار بزرگ و مهم بنیاد مستضعفان بودند و آقای مهندس فتاح که رییس بنیاد هستند به من گفتند که من به ایشان ابلاغ کردهام که ساعت ۱۲ شب باید به خانه برود و این موضوع برای من جالب بود. اینکه با ماشین شخصی خود در سراسر کشور برود و واحدهای تحت مدیریت خود را سرکشی کند. همه این اقدامات میشود رمز جهش یکی از هلدینگهای بسیار بزرگ بنیاد مستضعفان که ایشان مدیر آنجا بودند.
عبدالملکی تصریح کرد: ما به چنین شخصیتی که برآمده از جامعه بهزیستی باشد احتیاج داریم تا این سازمان را بتواند هدایت کند. آقای دکتر قادری جایگزین فردی میشوند که کمابیش شبیه خودشان هستند آقای دکتر قبادی دانا از مدیران عزیز و پرافتخار کشور ما هستند و در این سالها زحمت کشیدند و من در کمیته امداد میدیدم که چقدر زحمت کشیدند و فشار کار و استرس ایشان را چقدر اذیت کرد و به قول خودشان موهایشان سفید شد. ایشان هم فردی بسیار پرکار هستند و ما مطمئن هستیم هر جا باشند چه در حوزههای علمی و پزشکی یا مدیریتی قطعاً فرد موثری برای مردم و انقلاب اسلامی هستند.
در این مراسم همچنین قبادی دانا با بیان عملکرد نزدیک به سال حضورش در سازمان بهزیستی کشور برای رئیس جدید سازمان آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم با حضور آقای قادری شاهد بهبود و ارتقا و سرعت یافتن فعالیت ها برای گروه های هدف سازمان بهزیستی کشور باشیم.
وی گفت: به مدت ۲ سال و ۱۰ ماه فرصت خدمت به جامعه هدف سازمان بهزیستی و بهرهمندی از همراهی همکارانم در این سازمان را داشتم. در این مدت با حوادث تلخ و شیرین و تنگناها و گشایشهای فراوانی رو به رو بودیم که در هر شرایطی خم به ابرو نیاوردند، در سراسر ایران سپری شدند.
قبادی دانا بیان کرد: نوع برخورد با جامعه هدف این سازمان و همدلی و همراهی با مشکلات آنها از عهده دل سوختگانی بر میآید که آموختهاند چگونه با تابآوری در مواجهه با حجم وسیع مشکلات به بهترین شکل یار و یاور و مددکار دردمندان باشند. همچنان معتقد هستم سازمان بهزیستی به سبب سختی وظایف حوزه ماموریتی که همه روزه و به صورت دائمی دارند باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از جامعه هدف سازمان به سبب تحریمهای ظالمانهی آمریکا و بحران کرونا که در دو سال اخیر به اوج رسید علاوه بر محرومیتها و نیازهای قبلی با سختیهای مضاعفی رو به رو شدند. افراد دارای معلولیت ناشنوایان، نابینایان و معلولین داری معلولیت جسمی و حرکتی افراد و خانوادههای دارای معلولین ذهنی بیماران روانی و سایر جامعه هدف شیر زنان سرپرست خانوار کودکان فاقد سرپرست موثر کودکان کار و آسیب دیده بیماران ناشی از مصرف مواد و سایر افرادی که تحت پوشش این سازمان هستند هر کدام مسیر پر دستاندازی دارند.
رئیس سابق سازمان بهزیستی اظهار کرد: مسئولین ارشد نظام و در راس آنها مقام معظم رهبری که لطف و عنایت ایشان شامل حال سازمان بهزیستی و جامعه هدف این سازمان بوده و همچنین مجموعههای حاکمیتی تحت امر ایشان اعضا محترم هیات دولت و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و عزیزان قوه قضائیه در کنار سازمان بهزیستی با حمایت دلسوزانه به یاری جامعه هدف بهزیستی آمدند تا با کمترین آسیب از این مسیر عبور کنیم.
........خانه داری به سبک نابینایی
* نکته های مورد نیاز نابینایان برای نظافت قسمتهای مختلف خانه
در این بخش به بحث دیگری از خانه داری می پردازیم که شاید به نظرتان کار بسیار راحتی به نظر برسد شست و شوی سرویس بهداشتی. اما بعضی مواقع افرادی که به تازگی ازدواج کرده اند و مشکل بینایی دارند با این مسئله مواجه هستند که چطور سرویس بهداشتی را نظافت کنند .
- نظافت سرویس بهداشتی
برای شست و شوی سرویس بهداشتی میتوانید از یک مایع جرم گیر مانند سیف، من و شوینده های دیگر استفاده کنید. از جوهر نمک به هیچ وجه استفاده نمی کنیم به دلیل اینکه اسید در لوله ها نفوذ می کند و باعث فرسوده شدن لوله های سرویس بهداشتی می شود و همچنین گاز بسیار بدی دارد. هیچ وقت از دو مایع برای نظافت سرویس بهداشتی استفاده نکنید به دلیل اینکه گاز این مواد با هم ترکیب می شود و شاید دچار مشکل تنفسی شوید. زمانی که می خواهید از جرم گیر استفاده کنید بعضی از آنها حالت ژله ای و در واقع غلیظی دارند مانند دامستوس که این حالت را دارد وقتی که از این مواد استفاده می کنید چند جای سرویس بهداشتی معمولا کاسه توالت مخصوصا و اگر می خواهید قسمت سرامیکی کاسه توالت را شست و شو دهید چند قسمت از این مواد را در فضاهای سرویس بهداشتی اضافه می کنید و سپس با برس های سرویس بهداشتی روی این قسمت ها می کشید و تا حالتی که کف کند و تمام قسمت های سرویس بهداشتی کاملا تیز شود اما داخل کاسه توالت می گذارید به مدت ده دقیقه باقی بماند اگر دامستوس نباشد و حالت مایع باشد و غلیظ نباشد مانند سیف و من خیلی راحتر است و حالت ژله ای ندارد. زمانی با برس پخش می کنید و به مدت ده دقیقه اجاز می دهید باقی بماند و سپس می شویید.
نظافت سطل زباله سرویس بهداشتی
سطل زباله سرویس بهداشتی اگر حالت پایه ای باشد و در واقع در سطل زباله با پا باز شود باید قسمت پایه ای سطل حتما نظافت شود و با مواد ضدعفونی کاملا شسته شود که می توان با مایع لباسشویی شوما، سپید شسته شود ؛ آن تمیزی و براقیت با جرم گیر و سفید کننده را پیدا نخواهد کرد. در واقع پودر ماشین لباسشویی و دستی با مقداری مایع سفیده کننده مخلوط کنید و سپس با استفاده از اسکاچ پایه و داخل سطل زباله را کامل بشویید.
قسمت زیر وسایل موجود در سرویس بهداشتی مانند سطل زباله، برس، وسایلی که در سرویس قرار می دهید اغلب حالت لک به خود می گیرد و بهتر است با یک سیم ظرفشویی یا اسکاچ زبر کاملا شسته شود. دور پایه رو شویی که روی زمین نصب شده است حالت جرم می گیرد که باید کاملا تمیز شود با استفاده فرچه یا اسکاچ زبر و با استفاده از دستکش یک بار مصرف حداقل ماهی یک بار تمیز شود که حالت زردی نگیرد. قسمت های جا پایی سرویس بهداشتی که حالت خط خط دارد و پا روی آن قرار می گیرد لک می شود و باید کاملا تمیز شود. اگر سرویس بهداشتی چاه بست دارد داخل آن باید تمیز شود در بساری مواقع جرم ایجاد می شود و فقط با آب تمیز نمی شود. چاه بست های سرویس بهداشتی به دو مدل گرد و یا به حالت دولایه که از وسط باز می شود طراحی شده اند که کاملا باید نظافت شود. شیرآلات سرویس بهداشتی باید با جرم گیر و قسمت شیری که به دیوار چسیبده است را با اسکاچ و داخل روشویی را با جرم گیر، مایع سفید کننده ، پودر ماشین لباسشویی محلول در آب با یک اسکاچ زبر کامل تمیز کنید. روی شیر آلات و زیر شیر؛ آلات کاملا شسته شود. سعی کنید بعد از مسواک زدن داخل روشویی را با یک یک اسکاچ نرم کاملا بشویید. قسمت جا صابونی را کاملا تمیز کنید اگر صابون مایع استفاده می کنید قسمت دور جا مایعی نیز کاملا تمیز شود.
آینه روشویی
جا لیوانی و روی خود آینه و جا مسواکی کاملا شستشو و خود آینه را با شیشه پاکن و روزنامه تمیز کنید. داخل و دور کلید پریزها نیز فراموشتان نشود.
لامپ داخل سرویس بهداشتی اگر حباب دار است می توانید روی آن را تمیز کنید و مخصوصا کاشی های دیوار خود سرویس بهداشتی را تا حدود نیم متر که ممکن است آلوده شود کامل تمیز کنید و قسمت زیر در سرویس بهداشتی را نیز تمیز کنید. این مواردی است که برای تمیز کردن سرویس بهداشتی لازم و ضروری است.
..............کشکول
*عجیب ترین روستاهای جهان
ماجرای روستایی که صدای «هوم» خواب ساکنانش را مختل کرده این روزها توجه کاربران فضای مجازی را جلب کرده است. ماجرای روستایی که صدای «هوم» خواب ساکنانش را مختل کرده این روزها توجه کاربران فضای مجازی را جلب کرده است. ساکنان روستایی در انگلستان که نزدیک یک سال است صدایی بم و مبهم کلافهشان کرده، میگویند، احساس میکنند در خانه هایشان «شکنجه» میشوند. ساکنان روستا، عامل صدا را واحدهای صنعتی محلی میدانند، اما بررسیهای شورای محلی آن را تایید نکرده است. ماجرای صدای مرموز این روستا باعث شد به سراغ چند روستای عجیب جهان برویم.
روستای کونگ فوکارها
"گانزی دانگ" نام روستای کوچکی است که در عمق کوهستان «تیانژو» در مرکز چین قرار دارد. ساکنان این روستا در کونگ فو مهارت دارند و مهمتر این که هر کدام از آن ها، یک هنر رزمی چین باستان را جداگانه یاد گرفته است، روستاییان درباره سبک زندگیشان نظریه عجیبی دارند. آنها میگویند برای این که احشامشان را از شر حیوانات درنده در امان نگه دارند، مجبور به یادگیری این فنون شده اند.
روستایی با خورشید ساختگی
ویگانلا روستای کوچکی در میلان ایتالیاست که در درهای به عمق ۱۳۰ کیلومتر قرار دارد و به این ترتیب هیچ وقت نور خورشید به آن جا نمیتابد. به تازگی مهندسان محلی و معماران به کمک روستاییان آمده اند و با یک فکر خلاقانه، خورشید را به روستا آورده اند. آنها آینه بزرگی را در سمتی که خورشید بیرون میآید، قرار داده اند تا نور خورشید را به روستا منعکس کند. سال ۲۰۰۶ این آینه یک تنی روی شیب کوهستان در ارتفاع ۱۱۰۰ متری قرار داده شد و از آن جا که آینه برای گرم کردن تمام روستا بسیار کوچک بود، میدان اصلی روستا برای تاباندن نور خورشید در نظر گرفته شد.
روستای آلزایمریها
در نزدیکی آمستردام هلند، روستایی به نام دمنتیا قرار دارد که ساکنان این روستا ۱۵۲ نفر هستند که همگی از فراموشی و دیگر بیماریهای حافظه رنج میبرند. این روستا طوری طراحی شده که شبیه یک شهر بزرگ است و همه امکانات در آن دیده میشود. ساکنان آزادانه در روستا میچرخند، خرید میکنند، در رستوران غذا میخورند و قدم میزنند، اما دوربینهایی در سراسر روستا نصب شده است و آنها کاملا زیر نظر هستند تا مبادا به خودشان صدمه بزنند.
روستای یک کلیه ایها
ساکنان روستای «هاکس» در نپال، آن قدر فقیر هستند که مجبورند کلیه خود را برای تامین مایحتاج زندگیشان بفروشند. این روستا آنقدر معروف است که به آن جا لقب «روستای تک کلیه ای» دادهاند. قاچاقچیان اعضای بدن در این روستا، زیاد رفت و آمد میکنند و هر بار با دست پر برمیگردند.
روستای خواب آلودها
یک چهارم از ساکنان کالاچی قزاقستان، دچار بیماری خواب هستند. این بیماری از سال ۲۰۱۳ در این روستا آغاز شد. در این زمان مردم روستا، ساعتها و حتی روزها میخوابیدند و با حالت گیجی و سردرد از خواب بیدار میشدند. بیشتر از ۲۰ هزار آزمایش روی هوا، خاک، غذا و آب آشامیدنی و ساکنان روستا انجام شد، اما هیچکدام نتیجه ای نداشت.