وی با اشاره به مشکلات آموزشی جامعه نابینایان در سه بخش آموزش همگانی، عمومی و عالی گفت:مشکلات ارتباط میان معلول و جامعه؛ عدم انسجام آموزش در موارد مربوط به آموزش خط بریل، جهت یابی، رایانه، موبایل و... و. در آموزش های عمومی و همگانی و همچنین عدم مناسب سازی محیط دانشگاه ها، ارتباط دانشجوی نابینا با اساتید و... نیز در حوزه آموزش عالی قابل تعریف و بررسی است.
وی همچنین به عقب ماندن از دیگر کشورهای دنیا در زمینه تجهیزات ویژه نابینایان اشاره کرد و گفت:به دلایل مختلف همچون کمبود بودجه و...جهان در زمینه تجهیزات ویژه نابینایان بسیار از ما جلوتر است.
جمالی عضو هیأت مدیره و نایب رییس شبکه ملی تشکل های مردم نهاد جامعه نابینایان کشور نیز گفت:انتظار داریم از طریق یک کارگروه یا دفتر خرد، درمجموعه وزارتخانه و توسط بهزیستی مسایل نابینایان پیگیری شود تا بتوانند با ادارات متخلف برخورد کنند.
نیک زاد عضو هیأت مدیره شبکه ملی تشکل های مردم نهاد جامعه نابینایان کشور و نماینده سمن های استان اصفهان نیز گفت:سازمان بهزیستی به عنوان یکی از نهادهای اصلی و تأثیر گذار در حوزه رفاه اجتماعی و متولی ارتقای سلامت اقشار آسیب پذیر جامعه، منشاء خدمات ارزشمند حمایتی، تخصصی، فرهنگی و...است و بهره مندی از ظرفیت های نیروی انسانی و امکانات موجود در قالب تشکل های خودجوش مردم نهاد به خصوص تشکیل شبکه های تشکل های معلولین با حمایت بهزیستی به منظور توسعه و تکمیل خدمات؛ امری اجتناب ناپذیر است.
وی همچنین به تصویب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت:اجرای این قانون نقاط ضعف و قوت زیادی دارد و مسایلی همچون مناسب سازی و تامین امنیت جامعه هدف بهزیستی و... بسیار مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است اما هنوز هم بسیاری از نهادها به وظایف خود عمل نمی کنند و هر چند وقت یکبار شاهد حوادث ناگوار برای هموطنان خود هستیم.
وی همچنین به عدم اعمال معافیت های مالیاتی و نیم بها شدن بلیط قطار بین شهری و هواپیما برای افراد دارای معلولیت، اشاره کرد و گفت:تقاضا دارم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی های لازم برای تأمین اعتبار اجرای این قانون صورت گیرد و با نهادهای متخلف که قانون را اجرا نمی کنند برخورد شود.
خدا کرم عضو هیأت مدیره شبکه ملی تشکل های مردم نهاد جامعه نابینایان کشور و نماینده سمن های استان زنجان نیز به موضوع ورزش نابینایان اشاره کرد و گفت:علی رغم ظرفیت های بسیار بالا در میان ورزشکاران نابینا، به دلیل کمبود امکانات و سالن ورزشی مناسب و همچنین بالا بودن هزینه های ورزش نابینایان، نمی توانیم ورزش نابینایان را دنبال کنیم و با تخصیص بودجه مناسب، به راحتی می توانیم ورزشکاران نابینا را تا مقام جهانی پاراالمپیک هدایت کنیم. همچنین در ورزش های گلبال و دوومیدانی برای مسابقات پاراآسیایی آمادگی داریم و لازم است نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشیم.
وی به موضوع مسکن افراد دارای معلولیت نیز اشاره کرد و گفت:افراد دارای معلولیت در دهک های پایین درآمدی قرار دارند و بهتر است بودجه مسکن معلولین بیشتر شود تا در این زمینه موفق تر عمل کنیم.
اقبال عضو هیأت مدیره شبکه ملی تشکل های مردم نهاد جامعه نابینایان کشور و نماینده سمن های استان گلستان نیز گفت:به عنوان یک خانم اعتقاد دارم که وضعیت معیشت بانوان نابینا مناسب نیست و میزان مستمری آنها کفاف زندگیشان را نمی دهد.
وی افزود:بر اساس قانون باید میزان مستمری دریافتی نابینایان با معلولیت شدید و خیلی شدید برابر با قانون کار باشد اما اینطور نیست و با توجه به اینکه افراد نابینا و کم بینا اصولا از دهک های درآمدی پایین جامعه و اغلب بیکار و بدون مسکن هستند، امیدواریم نگرش ها عوض شود و کارهای جدید انجام شود و لااقل مسکن این افراد تأمین شود.
اقبال همچنین به موضوع بیمه تـأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت:وابسته بودن نابینایان به مستمری بهزیستی تا پایان عمر، هم باری بر دوش بهزیستی است و هم برای فرد نابینا مناسب نیست لذا می توان با استفاده از بیمه های تأمین اجتماعی و یا بیمه زنان خانه دار، حق بیمه این افراد را پرداخت کرد تا علاوه بر تأمین هزینه های درمان؛ از حقوق بازنشستگی نیز برخوردار شوند و در سالهای پایانی عمر نیازمند دیگران نباشند.
پیگیری اشتغال نابینایان در سهمیه ۳ درصدی استخدام دستگاه های دولتی، پیگیری بازنشستگی پیش از موعد نابینایان، بهره مندی از توانمندی های نابینایان در محیط های عمومی و ادارای با اجرای مناسب سازی، ناتمام ماندن طرح ساخت مسکن خانوارهای دارای دو و سه معلول در برخی استان های محروم، افزایش سقف تسهیلات ارزان قیمت ساخت مسکن برای نابینایان، افزایش اعتبار وام ازدواج برای نابینایان و درخواست اعطای پلاک ویژه معلولین به نابینایان نیز از دیگر موارد مطروحه توسط نمایندگان استانی تشکل های مردم نهاد جامعه نابینایان کشور در این جلسه بود.