شناسه خبر: 34339 منتشر شده در مورخ: 1400/6/18 ساعت: 11:59 گروه: اخبار روزنامه ایران سپید  
روزنامه پنجشنبه 18 شهریور 1400

روزنامه پنجشنبه 18 شهریور 1400

عناوین امروز: افزایش کمک هزینه خرید لوازم توانبخشی معلولان- تفاهم‌نامه بیمه سلامت و بهزیستی در خصوص حمایت از حقوق معلولان- علت طولانی شدن پیک پنجم بیماری کرونا- زنی نابینا با ۵۵ مدال، پر افتخار‌ترین ورزشکار پارالمپیک- آخرین گروه کاروان پارالمپیک ایران وارد میهن شد-همسر پیرمرد 80 ساله با تصور اینکه شوهرش با یک زن جوان ارتباط دارد، برای اسیدپاشی به صورت او برنامه ریزی کرد- چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۰

۲ صفر  ۱۴۴۳

۹ سپتامبر ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۹۳ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین امروز.....

*افزایش کمک هزینه خرید لوازم توانبخشی معلولان

*تفاهم‌نامه بیمه سلامت و بهزیستی در خصوص حمایت از حقوق معلولان

*علت طولانی شدن پیک پنجم بیماری کرونا

*زنی نابینا با ۵۵ مدال، پر افتخار‌ترین ورزشکار پارالمپیک

*آخرین گروه کاروان پارالمپیک ایران وارد میهن شد

*همسر پیرمرد 80 ساله با تصور اینکه شوهرش با یک زن جوان ارتباط دارد، برای اسیدپاشی به صورت او برنامه ریزی کرد

* چاردیواری

 

..............اخبار ویژه

*افزایش کمک هزینه خرید لوازم توانبخشی معلولان

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از افزایش کمک هزینه خرید و تأمین لوازم توانبخشی معلولان توسط این سازمان خبر داد.

محمد نفریه با اشاره به افزایش قیمت لوازم توانبخشی اظهار کرد: با توجه به تحریم‌هایی اعمال شده متأسفانه قیمت اقلام و لوازم مورد نیاز معلولان در طی سال‌های گذشته افزایش یافته است و مشکلاتی را برای این قشر از جامعه ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: البته اعتبارات سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی نیز در این سال‌ها افزایش یافته است و تلاش شده در این شرایط از معلولان حمایت شود به طوری که هر ساله کمک‌های قابل توجهی از سوی سازمان برای معلولان شده است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: برهمین اساس سازمان بهزیستی نیز یارانه و کمک هزینه خرید لوازم توانبخشی به معلولان را افزایش داده است همچنین رایزنی‌هایی را با دستگاه‌های مختلف برای تأمین لوازم کمک توانبخشی معلولان انجام داده است.

نفریه ادامه داد: بنیاد 15 خرداد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)  طی یک تفاهم‌نامه  27 هزار ویلچر و وسایل کمک توانبخشی را به معلولان واگذار خواهد کرد.

*سرپرست قانونی فرد معلول می‌تواند از معافیت مالیاتی برخوردار شود

اداره کل حقوقی قوه قضائیه در یک نظریه مشورتی جدید اعلام کرد: سرپرست قانونی فرد معلول از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۲۵ قانون حمایت از معلولان می‌تواند برخوردار شود.

 اداره کل حقوقی قوه قضائیه با صدور نظریه مشورتی به سوالی در خصوص مزایای قانونی سرپرستی که به موجب حکم دادگاه سرپرست قانونی فرد معلول محسوب می‌شود پاسخ داد.

 استعلام صورت گرفته از سوی مرجع مربوط آمده است: «فردی به موجب رأی قطعی دادگاه، سرپرستی قطعی دو نفر معلول شدید ذهنی را بر عهده گرفته است؛ به موجب ماده ۲۵ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶، پنجاه درصد (۵۰٪) حقوق و مزایای اولیا و سرپرست قانونی از پرداخت مالیات معاف است همچنین وفق بند ۵ ماده یک آئین‌نامه اجرایی این ماده ۲۵ مصوب ۳/۹/۱۳۹۸ هیأت وزیران، منظور از اولیا پدر و مادر یا سرپرست قانونی فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید است. و به تعبیری دیگر قانونگذار بین پدر و مادر و سرپرست قانونی تفکیکی قائل نشده و کلیه مزایای قانونی که پدر و مادر دارند را به صراحت به سرپرستی قانونی تعمیم داده است. پرسش این است که آیا فردی که به موجب رأی قطعی دادگاه خانواده، سرپرستی قطعی دو نفر معلول شدید ذهنی را بر عهده گرفته است، از مزایای قانونی این سرپرستی از جمله معافیت مالیاتی موضوع ماده ۲۵ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶ برخوردار است؟»

در پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضائیه آمده است: «قانونگذار در ماده ۲۵ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶ با به کار بردن واژه «اولیا» ۵۰ درصد حقوق و مزایا یا دستمزد مشمول مالیات یکی از اولیای فرد دارای معلولیت خیلی شدید و شدید را تا زمانی که عهده‌دار پرداخت هزینه‌های مترتب بر معلولیت وی هستند، از شمول مالیات معاف دانسته است. از سوی دیگر بند ۵ ماده یک آئین‌نامه اجرایی ماده ۲۵ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۸/۹/۳ هیأت وزیران، واژه اولیا اعم از پدر، مادر و سرپرست قانونی فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید برشمرده است همچنین با لحاظ ماده ۲۴ قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶ و دیگر قوانین حمایتی نظیر ماده ۴۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ و ماده ۲۱ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۲ و لحاظ حمایتی بودن حکم معافیت موضوع ماده ۲۵ یادشده، باید واژه اولیا را در این ماده در معنای عام آن در نظر گرفت و از معنای خاص این واژه و انحصار آن به ولی (ولی قهری) که از جمله با لحاظ مواد ۱۰۴۱، ۱۰۴۳، ۱۱۳۷ و ۱۱۸۲ قانون مدنی، صرفاً شامل پدر و جد پدری می‌شود، اجتناب کرد. بر این اساس، در فرض سوال که فردی در نتیجه حکم قطعی دادگاه، سرپرستی قانونی دو فرد معلول شدید ذهنی را به عهده گرفته است، می‌تواند از معافیت موضوع ماده ۲۵ قانون صدرالذکر برخوردار شود.»

 

.............گزارش ویژه

*تفاهم‌نامه بیمه سلامت و بهزیستی در خصوص حمایت از حقوق معلولان

معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، با اشاره به اجرای ابلاغیه شماره ۶۰۴۳۹۵ مورخ 12 بهمن 99 سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اختصاص مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان از محل مصارف هدفمندی با هدف خرید خدمات توانبخشی برای معلولین تحت پوشش سازمان بهزیستی، مفاد تفاهم نامه میان سازمان متبوع خود و بهزیستی در خصوص حمایت از حقوق معلولان را تشریح کرد.

مهرداد الهامی در تشریح تفاهم‌نامه میان سازمان بهزیستی با سازمان بیمه سلامت درباره حمایت از حقوق معلولان، گفت: در ماده یک این تفاهم‌نامه به بهره‌مندی تعداد یک میلیون و ۱۶ هزار افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که دارای دفترچه معتبر از بیمه سلامت هستند، از خدمات توانبخشی به شرح پیوست این تفاهم نامه (خدمات ستاره دار ) تاکید شده است.

وی افزود: طبق ماده ۲، مدت تفاهم نامه از زمان شروع به مدت یک سال شمسی است که از تاریخ امضای تفاهم نامه آغاز می‌شود و با توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود .

معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، تصریح کرد: شروع اجرای این تفاهم نامه و استمرار اجرای آن منوط به تامین اعتبار منابع مورد نیاز از سوی بهزیستی و ابلاغ آن به بیمه سلامت است، البته در صورت اتمام مدت مذکور و عدم تمدید تفاهم نامه اتمام و انجام کلیه تعهدات موضوع تفاهم نامه در حدود اعتبارات ابلاغی برای طرفین الزامی است.

الهامی اظهار کرد: در تعهدات بهزیستی به معرفی افراد دارای معلولیت جهت بهره مندی از خدمات توانبخشی موضوع تفاهم‌نامه، تهیه و تنظیم اطلاعات مورد نیاز و تسهیل دسترسی بیمه سلامت به سامانه اطلاعاتی مربوطه در صورت نیاز، ارائه گزارش خدمات توانبخشی انجام شده به مراجع قانونی و کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون موضوع ماده ۲۱ قانون حمایت از حقوق معلولان و بروز رسانی آمار و اطلاعات افراد دارای معلولیت تحت پوشش و ارائه آن به بیمه سلامت اشاره شده است.

وی افزود: اطلاع رسانی به افراد دارای معلولیت جهت بهره مندی از خدمات توانبخشی، تامین منابع مورد نیاز برای اجرای این تفاهم نامه و ابلاغ اعتبار مربوطه به بیمه سلامت نیز مورد تاکید است.

الهامی درباره تعهدات بیمه سلامت، گفت: خرید خدمات توانبخشی ستاره دار تعیین شده در پیوست تفاهم نامه برای افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی که دارای دفترچه معتبر از بیمه سلامت می باشند، نیز از مسائل مورد توجه در بیمه سلامت است.

معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، تصریح کرد: همچنین ارائه گزارش خدمات انجام شده در فواصل زمانی حداقل سه ماه یک بار به تفکیک نوع خدمت و ارزش نسبی آن، تسهیل راهکارهای توسعه و افزایش خدمات توانبخشی ستاره دار و افزایش افراد دارای معلولیت تحت پوشش برخوردار از خدمات توانبخشی بهزیستی برای سالهای آتی، اطلاع رسانی به واحدهای ارائه دهنده خدمات جهت تسهیل در انجام و ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت معرفی شده از طرف بهزیستی و همکاری در راستای محاسبه دقیق کارشناسی خدمات و پیشنهاد منابع اعتباری مورد نیاز در قانون بودجه سنواتی از تعهدات بیمه سلامت است.

بنابر اعلام پایگاه خبری بیمه سلامت، وی گفت: از سوی دیگر طرفین تفاهم نامه توافق نمودند با تشکیل کمیته ای متشکل از نمایندگان طرفین ظرف مدت یک ماه از تاریخ امضای تفاهم نسبت به اجرایی نمودن تفاهم نامه و انجام سایر امور مربوطه اقدام نمایند و گزارش آن را هر سه ماه یکبار به ناظرین تفاهم نامه ارائه نمایند، البته معاونت توانبخشی بهزیستی و معاونت بیمه و خدمات سلامت ناظر اجرای تفاهم نامه خواهند بود؛ ضمن اینکه در صورت بروز اختلاف بین طرفین که ناشی از تعبیر و تفسیر مفاد تفاهم نامه با نحوه انجام کار، تاخیر و تعطل در انجام تعهدات موضوع تفاهم نامه به موضوع با حضور نمایندگان طرفین سطوح، حل و فصل خواهد شد.

الهامی افزود: در صورت عدم حصول نتیجه، بر اساس آئین نامه چگونگی رفع اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی از طریق ساز و کارهای داخلی قوه مجریه مصوب ۳۰ دی سال ۸۶ هیات وزیران رفع اختلال شده و ضمنا در سال جاری نیز تلاش خواهد شد، اعتبار مورد نیاز دریافت شود تا خللی در ادامه فرآیند ارائه خدمات ایجاد نگردد.

 

.......سلامت و بهداشت

*علت طولانی شدن پیک پنجم بیماری کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بر اساس آخرین اطلاعات موجود اوضاع مراجعات به مراکز بیمارستانی اندکی کاهش یافته است؛ البته این کاهش چندان زیاد و واضح نیست و به همان نسبت بستری‌ها در تهران نسبت به هفته گذشته کاهش یافته است. میزان مرگ و میر کماکان مانند گذشته است و به نوعی به دلیل وجود بیماران بدحال کاهش آمار مرگ هم چندان واضح نیست. اگر مردم به خوبی پروتکل‌ها را رعایت کنند میزان بستری‌ها هم تحت تاثیر کم شدن مراجعات، کم می‌شود.

 دکتر جلیل کوهپایه زاده افزود: افزایش مراقبت‌های بهداشتی و رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی، افزایش واکسیناسیون و آغاز آثار ایمنی‌زایی آن در جامعه و... از علل اصلی کاهش نامحسوس آمار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: نمودارها نشان می‌دهد به قله پیک رسیدیم و اندکی در حال افت هستیم اما همین به تنهایی کافی نیست. اگر به سوابق قله‌ها در پیک‌های قبلی نگاه کنید می‌بینید که گاهی اوقات هم دوباره به ارتفاع رفته است و حالت متناوب پیدا کرده است. از این نظر به طور قطعی نمی‌توان گفت از قله رد شدیم مگر اینکه کاهش آمار و مراجعات در سراشیبی خیلی واضحی قرار گیرد. همین که فعلا در روند افزایشی نیستیم با اینکه کاهش موارد چشمگیر نیست اما نشان می‌دهد اوضاع در حال نزدیکی به تحت کنترل درآمدن است.

او درباره علت طولانی شدن پیک پنجم کرونا، تصریح کرد: نوع جهشی که با آن درگیر پیک پنجم شدیم متفاوت بود. جهش دلتا واگیرداری شدیدتری دارد که این امر یکی از دلایل اصلی طولانی شدن پیک است. از طرفی جهش دلتا نشان داد خیلی از واکسن‌های ما نسبت به سویه‌های جدید ایمنی‌زایی کمتری دارد و این هم می‌تواند دلیل افزایش رخداد این پیک باشد. 

وی با بیان اینکه بروز پیک ششم کرونا هم محتمل است، ادامه داد: همانطور که پیک‌های قبلی رخ داد پیک ششم هم محتمل است؛ اما زمان آن وابسته به رفتارهای ما است که چگونه پیشگیری کنیم یا سرعت واکسیناسیون ما به چه شکل باشد.

کوهپایه‌زاده درباره صحبت‌هایی که پیرامون بازگشایی مدارس به میان می‌آید، بیان کرد: هنوز تصمیمات در این زمینه قطعی نیست و طبیعتا ستاد ملی مقابله با کرونا با نزدیکی به اول مهر نظر خود را اعلام می‌کند ولی به نظر می‌رسد ترکیبی از آموزش حضوری و غیر حضوری در پیش بگیریم؛ مگر اینکه خدایی نکرده شرایط خیلی سختی به لحاظ اپیدمی بیماری بویژه در سنین پایین رخ دهد که مجبور باشیم آموزش‌ها را مجازی پیش بریم.

او تاکید کرد: البته فراموش نکنیم کودکان علی‌رغم تذکرات ما نمی‌توانند پروتکل‌ها را کاملا به درستی رعایت کنند. می‌توان تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها را کمتر کرد اما قطعا نمی‌شود خیلی فاصله‌گذاری ها را رعایت کرد؛ در نتیجه طبیعی است که خطراتی با بازگشایی مدارس وجود داشته باشد. اگر واکسیناسیون در سنین زیر ۱۸ سال برقرار شود طبیعتا با آرامش بیشتری می‌توانیم کلاس‌های آموزش حضوری را داشته باشیم.

هفته آینده شاهد رشد شتابان واکسیناسیون کرونا در تهران خواهیم بود

*هفته آینده واکسیناسیون شتاب میگیرد:فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران گفت: باتوجه به تدارک مطلوب تر واکسن و واردات پرحجم تر واکسن کرونا در روزهای آتی، هفته آینده شاهد رشد شتابان واکسیناسیون در تهران خواهیم بود.

به نقل از ایرنا، علیرضا زالی افزود: لازمه شتاب گرفتن واکسیناسیون، تامین واکسن و افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون بود که این موضوعات محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه مراجعان سرپایی در تهران با شیب نسبتا ملایم در حال کاهش است، گفت: تعداد مراجعان سرپایی به کمتر از ۲۰ هزار نفر در روز کاهش یافته است.

*دلتا، همچنان نگران کننده ترین سویه کرونا در جهان است:کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) اظهار داشتند: سویه دلتا همچنان نگران کننده ترین سویه کروناویروس در جهان است.

به نقل از ایسنا، مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در اظهاراتی تاکید کردند: حتی با بروز سویه جدید کرونا موسوم به "مو" (Mu)، سویه دلتا همچنان اصلی ترین نگرانی در سطح جهان است و به نظر می رسد که از دیگر انواع کروناویروس پیشی گرفته است.

"ماریا ون کرخوف" مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت در زمینه بیماری کووید -۱۹ گفت: فکر می کنم نوع دلتا برای من بیشترین عامل نگران کننده است زیرا قدرت سرایت آن بیشتر است. این سویه در مقایسه با دیگر گونه های کروناویروس دو برابر بیشتر قابلیت سرایت دارد و می تواند به افراد بیشتری منتقل شود.

وی افزود: سویه دلتا به تکامل خود ادامه می دهد و دانشمندان در حال مطالعه روی آن هستند تا مشخص کنند چگونه ویروس ممکن است تغییر کند و انواع جدیدی نیز در حال ظهور است.

هفته گذشته سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد سویه "مو" با نام B.1621 را که اولین بار در ژانویه ۲۰۲۱ در کلمبیا شناسایی شد، مورد بررسی دقیق قرار می دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت اطلاع رسانی سازمان ملل، پیش از این، این سازمان اعلام کرده بود که سویه مو دارای تعدادی جهش است که نشان می دهد می تواند در برابر واکسن ها مقاوم تر باشد و لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.

 

.....از شش نقطه جهان

*زنی نابینا با ۵۵ مدال، پر افتخار‌ترین ورزشکار پارالمپیک:

تا هنوز از کوران رقابت‌های پارالمپیک دور نشده‌ایم این را هم بگوییم که پر افتخار‌ترین ورزشکار پارالمپیک، یک زن نابینا است. زنی که توانسته عدد عجیب و غریب ۵۵ مدال را به نام خودش ثبت کند. شناگری که در هفت دوره‌ای که در پارالمپیک حاضر شده توانسته ۴۱ طلا، نُه نقره و پنج برنز را به عنوان رهاوردش از ادوار پارالمپیک،  به کشورش یعنی آمریکا برگرداند.

«تریشا زورن»، اول ماه ژوئن سال ۱۹۶۴ در کالیفرنیا متولد شده است. نابینایی، درد سری بوده که از همان روز اول با او همراه بود. شانزده سال بیشتر نداشت که موفق شد به عنوان شناگر خود را در میان ورزشکاران اعزامی کشور آمریکا به پارالمپیک تثبیت کند. از همان نخستین حضورش در پارالمپیک، توانست یکی پس از دیگری مدال‌ها را که اغلبشان هم طلایی رنگ بودند، به نام خود ثبت کند. کسب ۴۱ مدال طلا در طول هفت دوره حضور در پارالمپیک کار ساده‌ای نیست تریشا زورن این همه مدال را در رشته شنا و در ماده‌های S12, SB12, و SM12 به دست آورده است. اولین حضور زورن در پارالمپیک ۱۹۸۰ هفت طلا برایش به ارمغان آورد. او در دومین حضورش در پارالمپیک، در رقابت‌هایی که به میزبانی نیویورک برگزار می‌شد، ۶ طلا به دست آورد. در ۱۹۸۸، رکورد خیره کننده ۱۲ طلا را به نام خود ثبت کرد و در سال ۹۲ و در مسابقات پارالمپیک بارسلون هم ۱۰ طلا حاصل حضورش بود. پارالمپیک آتلانتا در ۱۹۹۶، آخرین دوره‌ای بود که تریشا توانست رنگ طلا را ببیند. او در این رقابت‌ها دو طلا کسب کرد. بعد از آن رقابت‌ها، تریشایی که در هر دوره چندین طلا شکار می‌کرد و بعضاً تعداد طلا‌هایش دو رقمی هم می‌شد، برای اولین بار تنها با ۴ نقره از سیدنی به خانه برگشت. حضورش در آتن هم چیزی جز یک برنز برایش به همراه نداشت. این، آخرین باری بود که تریشا به عنوان ورزشکار در رقابت‌های پارالمپیک شرکت می‌کرد. درخشش تریشا در پارالمپیک آن قدری بود که متولیان این رقابت‌ها تصمیم بگیرند نام این زن ورزشکار نابینا را به عنوان یک نماد به تالار افتخارات پارالمپیک اضافه کنند. امری که در سال ۲۰۱۲ و در پارالمپیک لندن محقق شد.

تریشا زورن افزون بر ورزش، در عرصه‌های علمی و تحصیلی هم جزو چهره‌های موفق به حساب می‌آید. او در سه رشته توانسته مدارج دانشگاهی را بپیماید. نخست توانسته در رشته آموزش و پرورش استثنایی در دانشگاه نبراسکا تحصیل کند. او سپس رشته مدیریت مدرسه را در دانشگاه ایندیانا به پایان رسانده و سر‌انجام هم توانسته در مدرسه حقوق «مکینی»، رشته حقوق را به پایان برساند. او هم‌اکنون با شوهر و دخترش در ایندیانا زندگی می‌کند و به عنوان مربی، معلم و حقوقدان هم مشغول به فعالیت است.

 

..............ورزشی

*آخرین گروه کاروان پارالمپیک ایران وارد میهن شد

روز سه شنبه آخرین گروه از کاروان پارالمپیکی ایران، اعزامی به بازی های توکیو ۲۰۲۰، در میان استقبال مسئولین به میهن بازگشت . در مراسم استقبال از نمایندگان پر افتخار کشورمان دکتر خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، دکتر سجادی، وزیر ورزش و جوانان، دکتر صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک، نوباوه، یزدی خواه، راستینه، فلاحی و چنارانی، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، معاونین و مدیران کل ستادی و استانی وزارت ورزش و جوانان، قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور، اسبقیان ، رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین، مظلومی، رئیس فدراسیون نابینایان و کم بینایان، پولادگر، رئیس فدراسیون تکواندو، شعبانی بهار، رئیس فدراسیون تیراندازی با کمان، میرجلیلی، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران و خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک و جمعی دیگر از مسئولین ورزش کشور حضور داشتند.

* مسابقات انتخابی تیم ملی دو و میدانی نابینایان در همدان لغو شد

مرحله نهایی مسابقات انتخابی تیم ملی دو و میدانی نابینایان و کم بینایان کشور که قرار بود در همدان برگزار شود، به دلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا و با صلاحدید فدراسیون لغو شد.

سهیلی رئیس هیأت نابینایان و کم بینایان استان همدان گفت: مرحله نهایی مسابقات انتخابی تیم ملی دو و میدانی نوجوانان و جوانان اعزامی به مسابقات پاراآسیایی بحرین قرار بود اواسط شهریور در همدان برگزار شود.

«سمیه سهیلی» افزود: برگزاری متمرکز این مسابقات به دلیل شرایط ناشی از همه گیری ویروس کرونا و همچنین حفظ سلامت ورزشکاران، با صلاحدید و هماهنگی فدراسیون دو و میدانی لغو و مقرر شد تمرین رکوردگیری ورزشکاران به صورت داخلی در سطح استان ها برگزار شود.

به گفته وی، البته «علی اصغر هادیزاده» مربی تیم ملی دو و میدانی نابینایان کشور طبق برنامه با سفر به استان‌های دارای سهمیه، ارزیابی لازم در خصوص ورزشکاران را انجام می‌دهد.

رییس هیات نابینایان و کم بینایان استان همدان خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده، مربی تیم ملی روز چهارشنبه هفدهم شهریورماه برای رکوردگیری از دونده‌های استان به همدان سفر کرده است.

 

سهیلی همچنین به برگزاری آیین ویژه استقبال از «وحید علی نجیمی» قهرمان رقابت های دو پارالمپیک توکیو اشاره کرد و گفت: آیین استقبال از این قهرمان پارالمپیکی روز یکشنبه در اداره کل ورزش و جوانان استان همدان برگزار شد.

 

........حوادث

*همسر پیرمرد 80 ساله با تصور اینکه شوهرش با یک زن جوان ارتباط دارد، برای اسیدپاشی به صورت او برنامه ریزی کرد

اوایل شهریور امسال مرد ۸۰ ساله‌ ای به پلیس رفت و از دو مرد جوان به اتهام اسیدپاشی شکایت کرد. وی که از ناحیه دست و صورت مورد اسیدپاشی قرار گرفته بود، گفت: چند روز قبل از خانه خارج شدم و در حال عبور از خیابان بودم که موتورسیکلتی با دو سرنشین راه را بر من سد کرد و یکی از موتورسواران مایعی را که داخل ظرف پلاستیکی بود روی صورتم ریخت و متواری شدند. با ریختن مایع دست و صورتم شروع به سوختن کرد و بلافاصله با کمک شاهدان و کسبه به بیمارستان منتقل شدم. او ادامه داد: من از مرد جوانی به نام امید و دامادشان شکایت دارم. آنها یا خودشان به روی من اسید پاشیده‌ اند یا اینکه دو نفر را اجیر کرده اند که این نقشه را اجرا کنند.

پیرمرد شاکی گفت: مدتی قبل برای درمان به یک مطب پزشک عمومی رفتم و خانم جوانی هم برای درمان به آنجا آمده بود. در مدتی که منتظر رسیدن نوبت بودیم، شروع به صحبت با زن جوان کردم و او هم با من درد دل کرد و گفت همسرش بیکار است. به او گفتم آشنا زیاد دارم و شاید بتوانم برای شوهرش کاری پیدا کنم. شماره‌ ام را به زن جوان دادم و مهناز چند بار با من تماس گرفت، اما یک بار که مهناز برای پیگیری کار شوهرش با من تماس گرفته بود، همسرم متوجه صحبتهای ما شد و با ناراحتی شروع به داد و فریاد کرد. پیرمرد شاکی ادامه داد: یک هفته ‌ای از این ماجرا گذشت که مرد جوانی به نام سیروس با من تماس گرفت.

او خودش را امید برادر مهناز معرفی کرد و در حالی که عصبانی بود، مدعی شد  همسرم با آنها تماس گرفته و از مهناز خواسته به ارتباطش با من پایان دهد. از شنیدن این حرف شوکه شدم و به او گفتم‌ همسرم اشتباه برداشت کرده و اصلاً ارتباطی بین من و خواهرش نیست و مهناز مثل دخترم است. چند روزی از این ماجرا گذشته بود که در خیابان به من اسیدپاشی شد. با شکایت پیرمرد به دستور بازپرس محمدجواد شفیعی، تحقیقات در این خصوص آغاز شد. در نخستین گام کارآگاهان به بازبینی دوربینهای مداربسته اطراف محل اسیدپاشی پرداخته و مشخص شد دو مرد جوان در حالی که صورتها و پلاک موتورشان را پوشانده بودند، اقدام به اسیدپاشی کردند. در ادامه برادر و همسر مهناز به دادسرا احضار شدند. در تحقیقات، آنها منکر اسیدپاشی شدند.

برادر مهناز گفت: اصلاً ما از این ماجرا خبر نداشتیم و زمانی که همسر شاکی با ما تماس گرفت، تازه متوجه شدیم. بعد هم از آنجا که همسر مهناز کار پیدا کرده بود، خواهرم دیگر با این پیرمرد تماس نگرفت. با توجه به اظهارات دو مرد جوان، بازپرس شعبه پنجم دادسرای امور جنایی پایتخت، دستور تحقیقات درباره اظهارات دو مرد جوان و شناسایی عاملان اسیدپاشی را صادر کرد.

 

........چاردیواری

با عرض سلام و تقدیم احترام به خوانندگان ایران سپید و با آرزوی سلامتی برای شما در آغاز درگذشت نابهنگام خانم زهرا علی اکبری دانشجوی مقطع دکتری جامعه شناسی دانشگاه تهران  و همینطور از فعالین کانون های دانشجویی کشور را به جامعه نابینایان بویژه به دانش آموختگان و جامعه دانشجویی کشور ۱تسلیت می گویم و امیدوارم چنین تراژدی هایی برای سایر افراد تحصیلکرده و فعال جامعه نابینایان و کم بینایان کشور پیش نیاید.

در پاسخ به دوستان آقای سعادت از استان مرکزی و آقای نیرومند از مشهد و سایر دوستانی که پیگیر انتشار روزنامه بریل ایران سپید هستند می رسانم این امید را داریم که با اوج گیری واکسیناسیون و افزایش ضریب ایمنی در جامعه ما بتوانیم انشاا...  در شش ماهه دوم اقدام به انتشار نسخه بریل روزنامه ایران سپید و پایان دادن به غیبت بیش از یک سال و نیمه روزنامه بریل از سفره فرهنگی بریل نابینایان بکنیم هر چند روزنامه از طریق آنلاین و از طریق پادکست در دسترس بوده است ولی هیچی جای نسخه بریل را قطعاً نخواهد گرفت.

آقای امین عرب هم به مرگ خانم علی اکبری اشاره کرده اند و خواهان برنامه ویژه ای در این خصوص شده اند که قطعاً در پادکست ایران سپید و در نسخه آنلاین به این مهم خواهیم پرداخت و یاد خواهیم کرد از فعالیت های خانم زهرا علی اکبری. اما دوستان دیگری کامنت گذاشته اند از جمله  در مورد سامانه خدمات غیرحضوری بهزیستی که البته این صحبت آقای طولابی نسب فقط اشاره به ضرورت پرداخت مستمری دارد و نه چیز دیگری.

آقای احمدی از تبعیض در بازنشستگی پیش از موعد شکایت کرده اند و گفته اند که چرا بخش خصوصی مشمول این امر نیست که بدون اینکه بخواهیم توجیه کنیم فقط دلیلش این است که باید ما به التفاوت مبلغ پرداختی به صندوق بازنشستگی برای آن کاهش سنوات پرداخت به صندوق های بازنشستگی از طرف دولت انجام شود و متاسفانه دولت بودجه ای برای جبران این امر در بخش خصوصی در نظر نگرفته است که قطعاً باید به آن بپردازیم و این مهم را فکری به حالش کنیم.

آقای کرمانی با اشاره به اینکه به برادر معلولشان کمک می کنند وضمن اینکه گفته اند فوق العاده تحت فشار هستند چون برادرشان جسمی حرکتی است و جابه جایی به عهده ایشان است و به هر حال گفته اند که خود برادر من رنج می کشد از این که زحمتش بر دوش خانواده است و این تاکید بر این است که دولت باید کمک کند و قطعاً باید این خانواده کمک شود اگر اطلاعات دقیقی بفرستند قطعاً ما کمک می کنیم. با تشکر از سایر دوستان که مطالب مشابه ای فرستاده اند و با امید حضور نسخه بریل مجدد سر سفره فرهنگی شما عزیزان شما را تا دیدارآینده به خدا می سپارم. خدایتان یار و مراقب سلامت خود باشید.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *