یک دانشنامه به وسعت ویکیپدیا درست توی جیب شماامکان ندارد که تا کنون از ویکیپدیا استفاده نکرده باشید، تقریبا هر چیزی که در اینترنت سرچ کنید شما را به ویکیپدیا خواهد رساند. ویکیپدیا دانشنامه آزادی است که در سال ۲۰۰۱ شروع به کار کرد و از آن زمان تا کنون به شکل کاملا داوطلبانه توسط کاربران خود، نوشته و مدیریت میشود. |
به گزارش ایران سپید ویکیپدیا وابسته به هیچ کشور یا حزب سیاسی نیست و تمامی مقالات آن به دست کاربرانی که به این کار علاقه دارند نوشته میشود. ویکیپدیا به 300 زبان موجود است و مقالات آن به 40 میلیون مقاله میرسد که به طور روزانه نیز به این عدد اضافه میشود. جامعه کاربران ویکیپدیا را 80.000.000 بازدید کننده در ماه به علاوه 90.000 کاربر نویسنده و ویرایشگر تشکیل میدهد. بیشترین مقالات موجود در ویکیپدیا به زبان انگلیسی نوشته شده است. ویکیپدیای فارسی پس از مدت کوتاهی از ایجاد ویکیپدیای انگلیسی، راه اندازی شد و همواره یکی از فعال ترین زبان ها در این دانشنامه بوده است، به طوری که هم اکنون در بین بیش از 300 ویکیپدیا، ویکیپدیای فارسی در رده هجدهم قرار گرفته است و نزدیک به ۷۰۰ هزار مقاله در خود دارد.
اگر زیاد درباره موضوعات جدید در اینترنت جستجو میکنید، حتما در طول روز چند باری گذرتان به ویکیپدیای فارسی یا انگلیسی میخورد و از مطالب آن استفاده میکنید. برای راحت تر و ساده تر شدن کار با ویکیپدیا و دسترسی به مطالب آن، اپلیکیشن اندرویدی ویکیپدیا توسط بنیاد ویکی مدیا عرضه شده است. Wikipedia عنوان اپلیکیشن رسمی دانشنامه ویکیپدیا، مخصوص سیستم عامل اندروید است که توسط گروه نرم افزاری Wikimedia Foundation توسعه و به صورت رایگان در گوگل پلی منتشر شده است. برای استفاده از این برنامه داشتن یک اتصال فعال اینترنت، لازم است و تمامی مقالات مستقیما از سرور های ویکیپدیا بارگزاری میشوند، اما میتوان مقالات را ذخیرهسازی کرده و در فرصت مناسب به صورت کاملا آفلاین مطالعه کرد.
برای دریافت اپلیکیشن کافی است مثل هر برنامه دیگری وارد فروشگاه گوگل شوید و ویکیپدیا را به انگلیسی جستجو کنید. دکمه نصب این برنامه ده دوازده مگابایتی را لمس کنید و منتظر بارگیری و نصب بنشینید. بعد از نصب و با باز کردن برنامه، طی چهار پیام، امکانات برنامه به طور خلاصه معرفی میشود و از شما خواسته میشود مشخص کنید میخواهید مقالات را به چه زبانهایی مطالعه کنید. خیلی ساده مثلاً فارسی و انگلیسی را انتخاب میکنید و بعد از این دیگر کار تمام است. حال میتوانید به کمک برگههایی که در پایین صفحه گوشی تعبیه شدهاند در بخشهای گوناگون اپلیکیشن حرکت کنید و از امکانات بینظیرش استفاده کنید. از نظر کیفیت دسترسیپذیری و تناسب برنامه با صفحهخوانها هم نگران چیزی نباشید؛ چرا که این برنامه از همان نسخههای اولیهاش هم رفاقتی مثال زدنی با صفحهخوانها داشته است.