روزنامه سه شنبه 26 مرداد 1400عناوین امروز: روی تو را نبینم اگر جان نمی دهم-تسهیل در روند دریافت خدمات با مراکز مثبت زندگی-همنوا با نغمهپردازان عاشورا-سه میلیون سرم وارد کشور شد-دانستنی های مراسم اهدای مدال در پارالمپیک توکیو-قتل وحشتناک در یک خانواده ناشنوا / قاتل با لباس زنانه فرار کرد. |
روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
۸ محرم ۱۴۴۳
۱۷ آگوست ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۷۷۵
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی بر عاشقان حضرتش تسلیت باد
......عناوین امروز.....
*روی تو را نبینم اگر جان نمی دهم
*تسهیل در روند دریافت خدمات با مراکز مثبت زندگی
*دانستنی های مراسم اهدای مدال در پارالمپیک توکیو
*قتل وحشتناک در یک خانواده ناشنوا / قاتل با لباس زنانه فرار کرد
........ماه خون
*روی تو را نبینم اگر جان نمی دهم
واژه های «وفا» و «وفاداری» در ادبیات کهن حتی معاصر جایگاه خاصی دارند. در ادبیات کهن، عشاقی مثل فرهاد و مجنون را سمبل وفاداری می دانند و در شعر امروز هم اگر بخواهند وفای معشوق را به اوج برسانند، باز به سمبل های شعر کهن (فرهاد و مجنون) مراجعه می کنند.
اما از نظر شیعه، سمبل وفاداری، باب الحوایج، حضرت ابو الفضل العباس «ع» است. به باور شیعیان، حضرت عباس به واژه ی «وفاداری» قداستی ابدی داده است. الحقُ و الانصاف هم گزافه گویی نمی کنند؛ چه، حضرت ابو الفضل «ع» از کودکی، همیشه و در همه حال، یار وفادار حضرت ابا عبد الله الحسین «ع» بود و خود را «نوکر» مولا می دانست و بر این نوکری عشق می ورزید. امام هم او را «برادر» خود می دانست و خداوند را برای داشتن چنین برادری شکر می کرد.
عباس ابن علی مردی چارشانه، قد بلند و در غایت زیبایی بود. آوازه ی رشادت او چنان در آفاق و انفس پیچیده بود که لشکریان عمر سعد به محض دیدن او به عنوان فرمانده سپاه امام، لرزه بر اندامشان افتاد. می دانستند که در آوردگاه رزم نمی توانند حریف او شوند.
شب عاشورا، وقتی امام یارانش را به گرد خود جمع کرد و تصویر حقیقی روز عاشورا را به کسانی که با او بیعت کرده بودند نشان داد و توصیه کرد آن ها که نمی توانند بمانند، همان شب نینوا را ترک کنند، عباس ابن علی اولین کسی بود که دست بیعت دوباره با مولای خود را دراز کرد و با اشک های همچون مروارید عرض کرد که مبادا او زنده باشد و مولایش گرفتار اشقیا شود.
روز عاشورا هم که حکایتی ماندگار دارد و هیچگاه کهنه نمی شود. وقتی فریاد العطش حرم سید الشهدا به آسمان برخاست، طاقت عباس تمام شد و و از مولایش اذن رزم خواست. امام از فتنه ی دشمن آگاه بود. ابتدا موافق نبود تا برادر باوفایش به رزمگاه برود؛ اما چه نیرویی می توانست عباس غیرتمند را باز دارد. در نهایت، التماس های او به درگاه امام، باعث شد تا امام راضی به رفتن برادرش شود: اما به شرط آوردن آب به خیمه ها.
چه خوشنودی از این بهتر که مولا، اذن مبارزه به نوکر بدهد تا آب را به خیمه ها بیاورد. هیهات که بدکاران بدی پیشه کرده اند و چشم دیدن پاکان روزگار را ندارند. لشکر اشقیا فتنه انگیختند و با ناجوانمردی مشک پر آب عباس را با تیر کین دریدند و با همان روحیه ی ناجوانمردانه، از چندین نقطه به او یورش آوردند و با تیغ های آلوده به کینه و نیرنگ، دست های پاک علمدار را از تن جدا کردند. اما باز او از وفاداری خود دست برنداشت و فریاد زد، تا برادرش را نبیند، جان نخواهد داد.
مهر تو را به مهر درخشان نمی دهم،
عطر تو را به طرف گلستان نمی دهم؛
ای باصفا ز هر گل و گلشن جمال تو،
لعل لبت به غنچه ی خندان نمی دهم؛
با یک نگاه از کف من جان ربوده ای،
حسن تو را به یوسف کنعان نمی دهم؛
از کودکی به درگه تو سر نهاده ام،
خاک درت به افسر شاهان نمی دهم؛
من نوکرم به درگه والاتبار تو،
این رتبه را به جاه سلیمان نمی دهم؛
من تشنه ی وصال تو ام نی به آب دهر،
وصل تو را به روضه ی رضوان نمی دهم؛
دستم ز تن جدا شد و افتاد بر زمین،
گفتم که مشک آب ز دندان نمی دهم؛
بی تو به آب میرم اگر لب نمی زنم،
این تشنگی به چشمه ی حیوان نمی دهم؛
آبی که من به قیمت جانم خریده ام،
گر سر رود ز پیکرم ارزان نمی دهم؛
تا از کرم قدم نگذاری به رزمگه،
سر را به زیر خنجر بران نمی دهم؛
آیی طبیبوار به بالین من اگر،
بیماری ام به لذت درمان نمی دهم؛
باشد قسم به جان تو در حال احتضار،
روی تو را نبینم اگر جان نمی دهم.
(رحیم منزوی اردبیلی)
......خبر ویژه
*تسهیل در روند دریافت خدمات با مراکز مثبت زندگی
مرکز خدمات بهزیستی «مثبت زندگی» مرکزی غیردولتی است که بر اساس بند 4 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت پس از کسب پروانه فعالیت مجموعه ای از خدمات سطح یک سازمان بهزیستی را در بستر فناوری اطلاعات در راستای بهتر زیستن احاد جامعه ارائه می کند. در این دستور العمل به عنوان مرکز مثبت زندگی شناخته میشود.
با راه اندازی مراکز مثبت زندگی بخشی از فعالیت های سازمان بهزیستی و پرونده های مددجویان به این مراکز واگذار شد تا افراد دارای معلولیت و دیگر مددجویان سازمان بهزیستی برای دریافت خدمات بهزیستی مجبور نباشند به مراکز خاصی از سازمان مراجعه کنند و در هر محلی که مستقر هستند بتوانند در کمترین زمان و راحت ترین حالت ممکن به مراکز مثبت زندگی دسترسی داشته باشند تا از خدمات سازمان بهزیستی بهره مند شوند.
چندی پیش یکی از مددجویان توانخواه سازمان بهزیستی طی برقراری ارتباط با ایران سپید از قطع مستمری اش در جهت افزایش بعد خانوار خبر داد و گفت: «از بهمن سال 99 تا هم اکنون مستمری ام قطع شده است.» ما نیز برای پیگیری این موضوع با مسئولان سازمان بهزیستی و مراکز مثبت زندگی به گفتگو پرداختیم تا علت را جویا شویم.
محسن چلویی ساکن شهرستان بروجرد با معلولیت بینایی از دو چشم برایمان از قطع مستمری و پیگیری هایش می گوید:« بعد از تولد فرزندم به علت افزایش بعد خانوار از مراکز مثبت زندگی درخواست کردم تا فرزندم را هم جزو خانواده حساب کرده و مستمری اش را پرداخت کنند در بهمن ماه سال 99 مستمری ام قطع شد و تا کنون که با شما صحبت می کنم هنوز وصل نشده است حدود 7 ماه است که این افزایش بعد خانوار انجام نشده که هیچ همان مستمری که در گذشته هم دریافت می کردم قطع شده و دراین اوضاع کرونا و بیکاری و گرانی من مانده ام با دستانی خالی و شرمنده خانواده، هر بار هم که به مراکز مثبت زندگی مراجعه کردم جواب درستی به من ندادند و گفتند ما درخواست کردیم مرکز هنوز جواب نداده است. به سازمان بهزیستی هم مراجعه کردم اما نتوانستم برای وصل مجدد مستمری ام کاری انجام دهم.
*سامانه ارمغان وصل شد
هادی بهداد معاون تامین و توسعه مراکز خدمات سازمان بهزیستی «مثبت زندگی» در گفتگو با ایران سپید در رابطه با مراکز مثبت زندگی و خدماتی که ارائه می دهند می گوید: «با توجه به اینکه ایجاد مراکز مثبت زندگی یک تغییر زیر بنایی و ساختاری در نحوه رسیدگی به پرونده های مددجویان است و در این برنامه نتنها خود مددجو دیده می شود بلکه اطلاعات خانواده اش نیز مورد توجه قرار می گیرد و سعی کردیم نگاهی جامعه نگر به این موضوع داشته باشیم.»
وی با اشاره به حضور این مراکز در محلات مختلف بیان می کند: «مراکز مثبت زندگی در دو هزار و 534 محله در سطح کشور به صورت پراکنده تاسیس شدند تا مددجویان بهزیستی به ویژه نابینایان نیازی به طی کردن مسیرهای طولانی برای دریافت خدمات نداشته باشند و بتوانند در هر محله ای که زندگی می کنند به آسانی به مراکز مثبت زندگی دسترسی داشته باشند. »
بهداد با اشاره به مشکل مددجوی نابینایی شهرستان بروجرد می گوید: « در فاز اولی که این مرکز ایجاد شدند تمام پرونده های افرادی که از سازمان بهزیستی مستمری دریافت می کنند چیزی حدود یک میلیون 76 هزار پرونده برای یکبار پایش به مراکز مثبت زندگی منتقل شد تا از منزل مددجویان بازدید صورت گرفته و وضعیت اش مورد بررسی قرار گیرد و اطلاعات خانوار وی نیز به پرونده فرد اضافه گردد. »
بهداد می افزاید: «در فاز دوم فرایند اجرایی مراکز مثبت زندگی موضوع پایش پرونده ها و پایش اطاعات و عملکرد مراکز را در بررسی پرونده ها توسط بهزیستی شهرستان ها داریم. بهزیستی شهرستان ها با تشکیل کمیته شهرستان می توانند به قطع یا برقراری مستمری برای مددجویان اقدام کنند.
بعد از کمی تاخیر در کار با انجام هماهنگی لازم به لطف خدا از شنبه 16 مرداد ماه این امکان برای تمام استان ها و شهرستان ها فراهم شده است که بتوانند قطع یا وصل مستمری مددجویان را انجام دهند. از ماه گذشته بخشنامه ها و دستورالعمل های آن به استانها و شهرستان ها از طریق ستاد مرکزی سازمان بهزیستی ارسال و ابلاغ شده است.»
معاون تامین و توسعه مراکز خدمات سازمان بهزیستی «مثبت زندگی» ادامه می دهد: «اتفاق خوب دیگری که دراین زمینه قرار است انجام شود این است که تمام خدمات از جمله دریافت خدمات و تجهیزات توانبخشی، موضوعات مرتبط با مسکن، اشتغال و تمام درخواستهای که مددجویان دارند با همین فرایند میتواند از طریق سامانه مراکز مثبت زندگی در محلات ثبت شود و پیگیری شود.»
بهداد در پاسخ به سوال ایران سپید مبنی بر اینکه مددجویان سازمان در طول سال چند باید موظف هستند به منزل مددجویانشان سر بزنند؟ بیان می کند: «با توجه به اینکه وضعیت افراد به صورت متغیر است مددکاران با توجه به دستور العمل های موجود برای ارائه خدمات و حمایت های مالی باید در طول 12 ماه سال دو مرتبه به منزل مددجویان رفته و شرایط و وضعیت فرد را مورد بررسی قرار دهند و مددجویان هر درخواستی که داشته باشند را میتواند به مددکارانشان بگویند و تا درخواستشان در سامانه ارمغان ثبت شود. یا اگر تغییراتی در شرایط زندگی مددجو رخ داده باشد باید در پرونده اش ثبت شود مثل همان نمونه که مطرح کردید که مددجو صاحب فرزندی شده و باید مشخصات نوزاد به پرونده پدر یا مادرش اضافه شود و مستمری او نیز برقرار گردد. به همین جهت هر شش ماه یکبار مددکار باید به منزل مددجو مراجعه نماید.»
بهداد با اشاره به مسئولیتهای که بر عهده مراکز مثبت زندگی افتاده است می افزاید: «22 فعالیت در دستور العمل مراکز مثبت زندگی مشخص شده است که مربوط به خدمات یک سازمان بهزیستی است. بخشی از این فعالیت ها مربوط به پرونده های مددجویان است که در صحبت هایم به آن اشاره کردم. بخش دیگر این فعالیت های مربوط به خدمات اجتماع محوری که مراکز ما موظف هستند در محلات خودشان انجام دهند تا نیازهای محل را شناسایی کنند برای موارد مختلفی که سازمان در حال انجام است بتوانند از طریق برنامه های اجتماع محور و با استفاده از مشارکت مردم این خدمات را ارائه دهند. بخش بعدی شامل فعالیت های غربالگری و پیشگیرانه بهزیستی است. مثل غربالگری شنوایی و پیشگیری از تنبلی چشم که در بیش از 1100 مرکز مثبت زندگی در سطح کشور در حال انجام است. موضوعات بعدی در رابطه با مباحث آموزشی همچون آموزش خانواده و آموزش های پیش از ازدواج است که با کمک این مراکز انجام خواهد شد. تلاش بر این است که خدمات اولیه سازمان و مراجعاتی که به بهزیستی صورت می گرفت به سمت مراکز مثبت زندگی سوق پیدا کند تا مددجویان نیاز به مراجعه به مراکز خاص برای دریافت خدمات نداشته باشند.
*اولویت ما حفظ شان مددجویان در بازدیدهاست
در ادامه این گزارش با یکی از مسئولان مراکز مثب زندگی به گفتگو پرداختیم تا دریابیم آیا سامانه ارمغان وصل شده است؟
خانم کریمی در این باره می گوید: «از آبان ماه سال گذشته مرکز مثبت زندگی آغاز به کار کرد و کارمان فقط تشکیل پرونده مددجویان و بازدید از منازل این افراد بود و هر زمان مددجویان مشکلی داشتند ما آنها را به مددکاران قبلی و بهزیستی هدایت می کردیم. چرا که ما هیچ گونه دخل و تصرفی نمی توانستیم در پرونده های این افراد داشته باشیم. اما الان از روز شنبه سامانه ارمغان برایمان وصل شده است و میتوانیم قطع و وصل مستمری را داشته باشیم. »
وی با اشاره به بازدید از منازل مددجویان بیان می کند: «در گذشته هم مددکاران سازمان بهزیستی بازدید از منازل مددجویان را داشتند اما اینکه بخواهیم به منزل مددجو سر بزنیم و به نوعی تحقیقات محلی انجام دهیم من خودم با این کار مخالف هستنم . یکی از اولویت های من بازدید از منازل و آگاهی از شرایط زندگی مددجویان است اما برای این کار از قبل با وی تماس گرفته و هماهنگ می کنم تا مطمئن باشم فرد در خانه مهمان نداشته باشد و حضور من قطع در خانه مددجویان مثل دیدار یک دوست و آشناست در این دید و بازدید ها اگر فرد مددجو نیاز به مناسب سازی محل زندگی اش را داشته باشد قطعا در پرونده ثبت خواهد شد تا بتواند در محیط خانه اش راحت تر تردد کند. بازدید از منازل مددجویان باید با ترفند هایی صورت گیرد که شان و منزلت افراد حفظ شود. »
......آهنگ و درنگ
همنوا با نغمهپردازان عاشورا
موسیقی یکی از بهترین زبانهایی است که در زمانهای مختلف توانسته بیان خوبی از احساسات مردم داشته باشد. به طور کل مردم ایران در طول تاریخ برای نشان دادن احساساتشان در آیینهای ملی و مذهبی، موسیقیهایی را تولید کردهاند که هنوز ماندگار است. از سوگ سیاوش تا موسیقی تعزیه و اکنون نواهای محرمی، همگی واکنش مردم به ایام سوگواری در زمانهای مختلف است.
ماه محرم امسال نیز آغاز شده و موسیقی نقش مهمی در بیان احساسات مردمی که نزدیک به دوسال درگیر کرونا بودهاند دارد. حال باید دید که چه آواهایی از دل رنج این سالها در شرایط کنونی تولید و ماندگار میشود. برای بیشتر پی بردن به اهمیت موسیقی و کار هنرمندانی که در این سالها آثار ماندگاری را خلق کردهاند، سعی کردیم به مرور برخی از آثار ماندگار موسیقایی در این ماه بپردازیم.
از معروفترین آثار عاشورایی میتوان به آلبوم «وداع» حسامالدین سراج اشاره کرد. آلبوم «وداع» در دو بخش ۶۰ دقیقهای منتشر شده است. تهیه و انتشار این آلبوم از سال ۸۱ تا ۸۴ به طول انجامیده و از شعرهای عمان سامانی در آن استفاده شده که در کنار محتشم کاشانی از معروفترین شاعران عاشورایی به شمار میآید. سراج پیش از انتشار این آلبوم، آلبوم دیگری به نام «نینوا» را در سال ۵۹ منتشر کرده بود. «نینوا» اولین آلبوم موسیقی حرفهای سراج به شمار میآید.
«علیرضا عصار»، از دیگر خوانندگانی است که آلبومی را با محوریت واقعه عاشورا منتشر کرده است. از زمانی که علیرضا عصار در دهه هفتاد فعالیت حرفهای خوانندگی خود را آغاز کرد، قطعات موسیقی مذهبی جزو جدانشدنی آثار او بودند که شاخصترین آنها قطعه «ای کاروان» با همصدایی محمد اصفهانی بود. عصار در اسفند ۱۳۸۲ آلبوم «مولای عشق» را با ۹ قطعه از سوی شرکت «ایران گام» روانه بازار کرد. تمامی اشعار این مجموعه از سرودههای مهدی شریفی بودند و فواد حجازی نیز وظیفه آهنگسازی آن را بر عهده داشت. در این آلبوم نوازندگان سرشناسی نظیر خاچیک بابائیان، ارسلان کامکار، مازیار ظهیرالدینی و کریم قربانی نیز حضور داشتند.
در کارنامه کاری محمد اصفهانی نیز قطعات مذهبی متعددی به چشم میخورد. او در سالهای اولیه فعالیت حرفهای خود آلبوم «گلچین» را منتشر کرد. این مجموعه نه قطعهای در سال ۱۳۷۶ توسط شرکت «سروش» به بازار عرضه شد. مضمون کلی این آلبوم عزای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بود و در قطعاتی نظیر «سقای تشنگان» و «نوگل نینوا» به این موضوع پرداخته شده بود. احمد عزیزی، حسان، سپیده کاشانی و قیصر امین پور از جمله شاعران آلبوم گلچین بودند. آهنگسازی و تنظیمها هم توسط فریدون شهبازیان، علی بکان، محمد میرزمانی، منوچهر بیگلری و شهریار فریوسفی انجام شده بود.
آلبومهای معروف غلامعلی کویتیپور به نام «غریبانه ۱ و ۲» در سال ۸۲ منتشر شد. این آلبوم به پیشنهاد مجتبی شاهعلی مدیر موسسه فرهنگی و هنری نوای رامشه تهیه شد. برای انتخاب خواننده این آلبومها قرار بود از افرادی استفاده شود که صدایشان حزین باشد. در نهایت به این نتیجه رسیدند که از غلامعلی کویتیپور دعوت کنند. انتشار این آلبوم منجر به شکلگیری جریانی شد که پای بسیاری از آهنگسازان را برای کار در حوزه موسیقایی عاشورا باز کرد.
......سلامت و بهداشت
*سه میلیون سرم وارد کشور شد
رییس سازمان غذا و دارو گفت: سه میلیون سرم از طریق حمل و نقل دریایی و زمینی وارد کشور شده و در داروخانه ها در حال توزیع است.
به نقل از ایرنا، محمدرضا شانه ساز افزود: با توجه به کمبود سرم در کشور به دلیل افزایش مبتلایان به کرونا و بالا رفت مصرف آن در مراکز درمانی، امکان وارد کردن سرم به دلیل حجیم بودن از طریق هوایی و گران بودن آن ممکن نبود به همین دلیل فورا از طریق زمینی و دریایی واردات صورت گرفت.
وی اظهار داشت: در حال حاضر توزیع سرم به دقت در داروخانه ها انجام می شود و تمامی واردات سرم از منابع تایید شده بوده و نیاز به انجام آزمایش خاص ندارند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در بازدید از انبارهای گمرک در خصوص داروهای وارد شده، بسیاری از داروهای این انبارها مورد نیاز کشور نبوده و برخی داروها از جمله رمدسیویر سریعا ترخیص و در اختیار داروخانه ها قرار گرفت.
به گفته شانه ساز، اکنون تا سه ماه ذخیره داروی رمدسیویر در کشور موجود است و بازار از لحاظ سرم و این دارو دارای ثبات قابل قبولی است.
وی افزود: مصرف سرم اکنون در کشور ۱۰ برابر شده و در پیک پنجم کرونا مراجعان بیماران کرونایی به مراکز درمانی افزایش یافته و به تبع آن نیاز به سرم نیز زیاد شده است.
وی تصریح کرد: داروهای تجویز شده بیماران کرونایی توسط برخی از پزشکان مطابق دستورالعمل علمی نیست و نابجا مصرف می شود، به همین دلیل افزایش نیاز نابجا به داروها که از سوی برخی از افراد و تشکل ها بخاطر منافع شخصی و صنفی خود مطرح می شد، باعث بروز مشکلاتی شده است.
وی اظهار داشت: با بروز بیماری کرونا تولید روزانه ۱۵۰ هزار ماسک در کشور به ۴۵ میلیون در روز افزایش یافت و این افتخار بزرگ برای اقتصاد کشور است.
*آزمایش سه داروی ضد التهاب برای درمان کرونا:یک کارآزمایی بالینی که تحت نظر سازمان جهانی بهداشت (WHO) اجرا می شود، سه داروی ضدالتهاب را به عنوان درمان های بالقوه کووید-۱۹ مورد بررسی قرار می دهد.
به نقل از روزنامه دیلی میل، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: محققان به دنبال بررسی داروهای مورد استفاده برای درمان مالاریا، لوسمی و بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت برای درمان کووید-۱۹ هستند.
آنها بر این باور هستند که داروهای ضدالتهابی می توانند واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن را نسبت به ویروس کووید-۱۹ در بیماران مبتلا به کرونا که به شدت بیمار هستند، کاهش دهد.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیه ای اعلام کرد که داروهای «آرتسونات» (artesunate)، «ایماتینیب» (Imatinib) و «اینفلکسی مب» (Infliximab) توسط یک گروه متخصص مستقل برای بررسی کاهش خطر مرگ و میز در بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری هستند، انتخاب شده است.
در این آزمایش بالینی که توسط سازمان جهانی بهداشت هدایت و به اصطلاح «آزمایش همبستگی PLUS» نامیده می شود، محققانی از چند کشور تاثیر داروهای مختلف را بر بیماری به شدت عفونی کووید-۱۹ بررسی می کنند.
این داروها بر بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری هستند در ۶۰۰ بیمارستان در ۵۲ کشور آزمایش می شوند.
«آرتسونات» (artesunate) یک داروی تزریقی است که برای درمان مالاریای شدید در بیماران بزرگسال و کودکان استفاده می شود. «ایماتینیب» (Imatinib) که برای درمان سرطان های خاص، عمدتا سرطان خون تجویز می شود، عملکرد پروتئینی را مسدود می کند که به سلول های سرطانی در بدن برای تکثیر شدن سیگنال می دهد.
«اینفلکسی مب» (Infliximab) یک آنتی بادی تک کلونی است که برای درمان چند بیماری خود ایمنی مانند بیماری کرون، آرتریت روماتوئید و پسوریازیس استفاده می شود.
محققان امیدوار هستند حداقل یکی از این درمان ها همانند گروهی از داروها عمل کند که به عنوان مهار کننده های اینترلوکین-۶ (IL-۶) شناخته می شوند که واکنش بیش از حد خطرناک سیستم ایمنی بدن را نسبت به ویروس کووید-۱۹ که «طوفان سیتوکین» نامیده می شود، کاهش می دهد.
این طوفان زمانی به وجود می آید که بدن نه تنها با ویروس مبارزه می کند بلکه به سلول ها و بافت های خود نیز حمله می کند.
در موارد ابتلا به کووید-۱۹ بروز طوفان سیتوکین می تواند باعث بروز ناراحتی تنفسی شود که می تواند منجر به نارسایی و مرگ اندام های چند سیستم شود.
.........ورزشی
*دانستنی های مراسم اهدای مدال در پارالمپیک توکیو
کمتر از یک هفته دیگر بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد و نزدیک به ۴۴۰۰ ورزشکار برای کسب ۵۳۹ مدال طلا با هم به رقابت خواهند پرداخت.
وب سایت کمیته بین المللی پارالمپیک با انتشار مطلبی در خصوص مراسم اهدای مدال، طراحی مدال ها و... را منتشر کرده است.
در این مطلب آمده: افرادی که در مراسم اهدای مدال مشارکت دارند لباس هایی به رنگ آبی به تن دارند که در طراحی آن از تکنیک های تولید کیمونو، لباس سنتی ژاپن، الهام گرفته شده و در عین حال سادگی و راحتی لباسهای مدرن را نیز دارد. رنگ آبی در فرهنگ ژاپن نماد پیروزی است.
طراح این لباسها، سوتا یاما گوچی است که علاوه بر لباس، سینی های اهدای مدال های طلا، نقره و برنز را نینز طراحی کرده که در آن هم از ایده سنت های ژاپنی الهام گرفته شده است.
سکوی اهدای مدال نیز با استفاده از ۲۴ تن ضایعات پلاستیکی خانگی تولید شد. این ضایعات پلاستیکی از سوی مردم سراسر ژاپن به کمیته برگزاری ارسال شده تا مفهوم پایداری به نمایش گذاشته شود. همچنین برخی از مواد آلومینیومی استفاده شده در کناره های سکو، از مواد بازیافتی خانه های موقتی ساخته شده که در زمان زلزله شرق ژاپن در سال ۲۰۱۱ احداث شده بودند.
در مراسم اهدای مدال ابتدا مدال برنز، سپس نقره و در انتها مدال طلا اهدا می شود.
طراحی مدال های توکیو ۲۰۲۰ از این ایده الهام گرفته که ورزشکاران برای رسیدن به افتخار و پیروزی باید تلاش کنند. اشکال حک شده بر روی مدال ها به مثابه سنگهایی سخت و خشن هستند که صیقل خورده اند و می درخشند و این درخشش، نماد سخت کوشی ورزشکاران و حامیان آنهاست.
درخشش دوستی میان ورزشکاران، تنوع و احترام به عملکرد ورزشی و سخت کوشی آنها نیز از دیگر مواردی است که در طراحی این مدالها به نمایش گذاشته شده است.
موسیقی مراسم اهدای مدال نیز توسط برجسته ترین آهنگ سازان ژاپنی نوشته شده است و هدف از آن همراهی کردن مردم سراسر دنیا در ستایش ورزشکارانی که روی سکو رفته اند، تولید شده است.
پس از پخش موسیقی مراسم اهدای مدال، سرود ملی ورزشکار برنده مدال طلا در استادیوم طنین انداز شده و پرچم کشورها نیز به اهتزاز درمی آید.
......حوادث
*قتل وحشتناک در یک خانواده ناشنوا / قاتل با لباس زنانه فرار کرد
پدر خانواده که ناشنوا و لال است دستور قتل فرزندش را به دامادشان داد. شوهر عمه پس از دستگیری با رضایت برادر زن بخشیده شد. رسیدگی به این پرونده از ساعت ۵ عصر جمعه ۶ فروردین امسال و با گزارش قتل پسر جوانی در خانه اش به بازپرس حبیبالله صادقی و تیم جنایی آغاز شد. با اعلام این خبر، بازپرس کشیک قتل پایتخت و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل حادثه که طبقه سوم ساختمانی در یکی از خیابانهای رودکی بود، شدند. در یکی از اتاقها آنها با جسد پسر ۳۷ ساله در حالی مواجه شدند که کیسه نایلونی روی سرش کشیده شده و با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بود.
قتل پسر جوان با لباس زنانه
در تحقیقات مشخص شد که از زمان مرگ پسر جوان به نام پویا حدود ۸ ساعت میگذرد. از آنجایی که پدر و مادر و برادر پویا، کر و لال بودند، صدای درگیری را نشنیده بودند و به همین دلیل در حالیکه آنها در خانه حضور داشتند، این جنایت رخ داده بود. پدر پویا که چند ساعتی از پسرش بیخبر بوده، به اتاق او سر میزند اما با جسد پسرش مواجه میشود. با کشف جسد، تحقیقات برای شناسایی عامل یا عاملان این جنایت از سوی بازپرس شعبه چهارم دادسرای امور جنایی پایتخت ادامه یافت. در ادامه تحقیقات با توجه به اینکه پدر مقتول توانایی صحبت کردن نداشت، از عروسش که کم شنوا بود خواسته شد تا برای تیم جنایی صحبتهای پدرشوهرش را بازگو کند. مرد میانسال در تحقیقات گفت: ساعت ۸ صبح روز حادثه برای خرید نان از خانه خارج شدم اما نانوایی نان نداشت و من حدود ۴۵ دقیقه بعد به ناچار به خانه برگشتم. زمانی که به خانه آمدم سه جفت کفش مقابل خانه ام دیدم که فهمیدم دوستان پسرم به آنجا آمده اند. به اتاقم رفتم و خوابیدم بعد که بیدار شدم با شوهر خواهرم که از ۱۰ ماه قبل با ما زندگی میکند صبحانه خوردیم و کمی استراحت کردیم. بعد به سراغ پسرم رفتم که دیدم فوت کرده است. مرد میانسال در پاسخ به این سؤال که دوستان مقتول چه کسانی بودند، گفت: من دوستان پسرم را نمیشناسم. او با افراد زیادی در ارتباط بود و نمیدانم چه کسانی بودند. اما اظهارات مرد میانسال متناقض بود و همین تناقضگوییها باعث شد تا احتمال جنایت خانوادگی مطرح شود. به دستور بازپرس شعبه چهارم دادسرای امور جنایی پایتخت دوربینهای مداربسته اطراف محل سکونت آنها مورد بازبینی قرار گرفت اما دوربینها ورود و خروج دوستان پویا را ثبت نکرده بود و از سویی دوربینها نشان میداد فردی که ظاهراً مرد بوده اما مانتو و روسری زنانه به تن داشته با عجله از خانه خارج شده است. مدارکی که در تحقیقات به دست آمد نشان میداد پدر پویا واقعیت را بیان نمکند.
اعتراف به قتل پسر از زبان پدر
زمانی که پدر پویا در برابر مدارک و شواهد جدید قرار گرفت، راز قتل پسرش را فاش کرد و گفت: از کارهای پویا خسته شده بودم. بیش از ۲۰ سال بود که به مواد مخدر اعتیاد داشت و برای تأمین هزینه موادمخدر گاهی اوقات مرا کتک میزد. دیگر نمیتوانستم رفتارهای او را تحمل کنم به همین دلیل تصمیم به قتل او گرفتم. ماجرا را با شوهر خواهرم در میان گذاشتم و او قبول کرد که پویا را به قتل برساند. او ادامه داد: روز حادثه با نقشه قبلی شوهر خواهرم، پویا را به قتل رساند و بعد هم لباس زنانه به تن کرد و از خانه خارج شد. با فرار او من سناریوی میهمانهای ناشناس را مطرح کردم. اول میخواستم ماجرا را خودکشی جلوه دهم که موفق نشدم. با دستگیری شوهرعمه پویا او لب به اعتراف گشود و گفت: پویا را من به قتل رساندم هر چند که نمیخواستم این اتفاق بیفتد. شب حادثه من در اتاق پویا بودم. او از ساعت ۲ و نیم تا ۵ و نیم بامداد شیشه کشید و دچار توهم شده بود به سراغ لوستر راهرو رفت و آن را از جا کند ناگهان برقها قطع شد البته خود پویا برقها را وصل کرد. صبح پدر پویا وارد اتاق شد و لوستر را که دید عصبانی شد. وقتی پدرش رفت پویا به من فحاشی کرد و گفت چرا از من دفاع نکردی بعد هم دعوایمان بالا گرفت و یک لحظه عصبانیت باعث شد دست به چاقو بشوم و ضربه ای به او بزنم. اما پویا باز هم به من حمله کرد و اینبار من با پیچ گوشتی به او حمله کردم. پویا که روی زمین افتاد کیسه ای روی سرش کشیدم و پیچ گوشتی و چاقو را نیز داخل کیسه ای قرار داده و در سطل زباله داخل آشپزخانه انداختم. بعد هم با پدر پویا صبحانه خوردم و با او از خانه خارج شدیم و زبالهها را پدرش داخل سطل زباله بیرون ریخت.
بخشش شوهر عمه در قتل خواهرزاده
پس از دستگیری متهم در ادامه تحقیقات پدر و مادر پویا که اولیای دم او بودند با حضور در شعبه چهارم دادسرای امور جنایی پایتخت از قصاص قاتل پسرشان به حرمت ماه محرم گذشت کردند. بدین ترتیب شوهر عمه پویا از مرگ رهایی یافت و با صدور کیفرخواست بزودی از جنبه عمومی جرم در دادگاه کیفری پایتخت محاکمه خواهد شد.