روزنامه چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400عناوین امروز:سامانه واکسیناسیون کرونا برای نابینایان دسترس پذیر نیست-سخنگوی دولت: ملاک عمل وزارت کشور دستورات رئیسجمهور است-بررسی ایران سپید از تحقق یک وعده / وعده خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند به کجا رسید- ایران به زودی نیازی به واردات واکسن کرونا ندارد-احتمال حذف خجسته از پارالمپیک توکیو-تهدیدهای زن میانسال به قیمت جانش تمام شد. |
روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
۲۹ رمضان ۱۴۴۲
۱۲ می ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۹۷
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت / صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت . . .
........عناوین این شماره......
*سامانه واکسیناسیون کرونا برای نابینایان دسترس پذیر نیست
*سخنگوی دولت: ملاک عمل وزارت کشور دستورات رئیسجمهور است
*بررسی ایران سپید از تحقق یک وعده / وعده خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند به کجا رسید
*ایران به زودی نیازی به واردات واکسن کرونا ندارد
*احتمال حذف خجسته از پارالمپیک توکیو
*تهدیدهای زن میانسال به قیمت جانش تمام شد
...........اخبار ویژه
*سامانه واکسیناسیون کرونا برای نابینایان دسترس پذیر نیست
شادکام گفت: سامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا از روز شنبه ۱۸ اردیبهشت رسماً آغاز به کار کرد، اما داشتن کد امنیتی تصویری مانع استفاده مستقل نابینایان از این سایت شده است.
منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان ایران گفت: با توجه به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان تمامی تارنماهای اینترنتی میبایست برای معلولان دسترسپذیر باشد. با توجه به اهمیت موضوع واکسن در دوران اپیدمی کرونا، لزوم مناسبسازی سایت ثبت نام واکسیناسیون برای معلولان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی افزود: از روز شنبه که سایت رسماً برای واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال آغاز به فعالیت کرد، این سایت را مورد بررسی قرار دادیم. خوشبختانه تمامی بخشها با صفحه خوانهای ویژه نابینایان سازگار است. تنها داشتن کد امنیتی تصویری که نرم افزارهای تبدیل متن به گفتار نابینایان قادر به خواندن آنها نیستند، باعث شده تا یک فرد نابینا نتواند به صورت مستقل وارد مرحله دوم شود و ثبت نام خود را تکمیل کند.
شادکام بیان کرد: از مسئولان وزارت بهداشت درخواست داریم تا زمانی که سایت salamat.gov.ir ثبت نام افراد با سنین پایینتر را در بر بگیرد، در کنار کد امنیتی تصویری، از کد امنیتی صوتی که در تمامی وبسایتهای بینالمللی امری رایج برای نابینایان است استفاده کنند تا معلولان با آسیب بینایی نیز بتوانند خود به صورت مستقل از خدمات این سایت استفاده کنند. البته بهتر است مدیران سازمانهای مختلف پیش از طراحی یک وبسایت یا راه اندازی خدمات جدید در بستر وب، با نخبگان نابینا یا انجمن نابینایان ایران مشورت کنند تا مشکلاتی از این دست رخ ندهد.
قائم مقام انجمن نابینایان ایران تصریح کرد: یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کنم، لزوم در اولویت قرار گرفتن معلولان در فاز دوم تزریق واکسن کرونا است.
وی بیان کرد: در ابتدا معلولانی که در مراکز مراقبتی سازمان بهزیستی قرار داشتند را در فاز نخست تزریق واکسن قرار دادند که امری بجا و لازم بود. اما متأسفانه برای سایر گروههای معلولیتی هیچ اولویتی را قائل نشدهاند. همینجا جا دارد خطاب به مسئولان ستاد ملی مبارزه با کرونا و مدیران ارشد وزارت بهداشت اعلام کنم که معلولان از گروههای آسیبپذیر جامعه محسوب میشوند. به ویژه نابینایان که برای تردد در سطح شهر، عمدتاً از حس لامسه خود کمک میگیرند.
شادکام تأکید کرد: تصور کنید یک فرد نابینا مبتلا به کرونا شود و کارش به بستری در بیمارستان بکشد. با توجه به شرایط بیماری نه میتواند همراهی داشته باشد و نه سایر افراد میتوانند او را به صورت فیزیکی راهنمایی کنند؛ لذا شرایط نابینایان و به طور کلی معلولان در این مسئله خاص است و نگاه ویژهای را نیز میطلبد؛ لذا مطالبه جدی جامعه معلولان این است که این قشر در فاز دوم تزریق واکسن قرار بگیرد تا ریسک خطرات احتمالی برای آنها کاهش یابد. ضمن اینکه عمده آنها به خاطر خانه نشینی و عدم تحرک، دارای بیماریهای زمینهای نیز هستند که لزوم در اولویت قرار گرفتن آنها را نشان میدهد.
شادکام در پایان افزود: نکات بسیاری در این بین وجود دارد که سعی میکنیم این مسائل را طی نامهای با وزارت بهداشت مطرح کنیم. لزوم بریل و صوتی کردن بروشورهای حاوی اطلاعات مسائل قبل و بعد از تزریق واکسن و عوارض احتمالی آنها، توجیح بودن اعضای کادر درمان هنگام راهنمایی نابینایان و اطلاعرسانی شفاف و دقیق از محلهای مراجعه برای تزریق واکسن از جمله نکاتی است که در ماههای آتی با گسترش واکسیناسیون در سطح کشور، باید به آنها توجه شود.
*تدوین بسته شیوههای فرزندپروری برای والدین دانشآموزان استثنایی
معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی از تدوین بسته شیوههای فرزندپروری مثبت برای والدین دانشآموزان استثنایی خبر داد.
مجید هداوند معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی در این نشست که با حضور مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان برگزار شد، ضمن اعلام این خبر گفت: ۱۵۷ مشاور کشوری برای اجراییسازی این بسته، آموزش خواهند دید.
وی با بیان اینکه در عصر کرونا بستر اصلی آموزشها از طریق فضای مجازی و شبکه شاد است اظهار کرد: علاوه بر آموزشهای مجازی، آموزشهای منزل محور و ارسال درسنامه نیز در دستور کار آموزش و پرورش استثنایی قرار دارد و شبکه شاد نیز با پیگیریهای آموزش و پرورش استثنایی برای دانشآموزان با نیازهای ویژه مناسبسازی شده است.
وی گفت: هم چنین برای دانشآموزان استثنایی که از داشتن وسایل ارتباطی هوشمند برای دسترسی به شبکه شاد محروم بودند از طریق مشارکت سازمان آموزش پرورش استثنایی و ادارات کل استانها وسیله ارتباطی هوشمند تهیه شد.
هداوند در ادامه اظهار کرد: جهت دسترسی معلمان و دانشآموزان به محتوای آموزشی استاندارد، ۸ هزار محتوای استاندارد تولید شده است که تاکنون ۶ هزار محتوا در کانالهای آموزش و پرورش استثنایی در شبکه شاد بارگذاری شده است.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی با بیان برخی تفاوتهای آموزش و پرورش استثنایی با آموزش و پرورش عادی، گفت: آموزش و پرورش عادی از برنامه درس ملی بهره میگیرد و آموزش و پرورش استثنایی برنامه درسی انطباق یافته دارد.
وی گفت: نظام آموزشی آموزش و پرورش عادی ۴ دوره رسمی دارد و آموزش و پرورش استثنایی ۶ دوره رسمی دارد و دوره پیشدبستانی برای آموزش و پرورش استثنایی دورهای رسمی است و علاوه بر دورههای موجود در آموزش و پرورش عادی دورههای پیش حرفهای و حرفهای هم در آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد.
وی افزود: ارزیابی آموزش و پرورش عادی نتیجه محور است اما ارزیابی آموزش و پرورش استثنایی فرایند محور است و قوانین آموزش و پرورش استثنایی انعطاف بیشتری دارد.
هداوند در ادامه گفت: آموزش و پرورش عادی از کتابهای رسمی استفاده میکنند اما آموزش و پرورش استثنایی در کنار استفاده از کتابهای عادی برای دانشآموزان با هوشبهر عادی برای سایر دانشآموزان کتابهای ویژه دارد و ماهیت کار در آموزش و پرورش عادی حرفهای است و در آموزش و پرورش استثنایی، تخصصی و حرفهای است.
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به بسته مداخلات به هنگام طلایی اظهار کرد: این بسته با هدف پوشش حداکثری و مداخلات استاندارد و بهموقع اجرایی شد و آموزش و پرورش استثنایی هرمزگان در اجرای این بسته پیشرو است.
هداوند در ادامه با اشاره به ۴ محور همکاری مشترک سازمان آموزش و پرورش استثنایی با معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، بیان کرد: اولین محور همکاری، برنامه سنجش آمادگی تحصیلی و آمادگی جسمانی نوآموزان بدو ورود به دبستان است، محور دوم، آموزش و پرورش دانشآموزان دیرآموز است که در سنجش بدو ورود به دبستان شناسایی میشوند ولی اقدامی روی آنها صورت نمیگیرد.
وی گفت: محور سوم همکاریهای مشترک، آموزش و پرورش تلفیقی فراگیر است و محور چهارم توسعه کمی و کیفی مراکز مشکلات ویژه یادگیری بهویژه بحث کلاس مرجع و معلم مرجع است.
وی در پایان تصریح کرد: هم چنین نوآموزان دارای نشانگان مشکلات ویژه یادگیری در طرح سنجش امسال شناسایی میشوند تا از طریق مداخلات به هنگام از افت تحصیلی آنان جلوگیری شود.
..........اخبار روز
*سخنگوی دولت: ملاک عمل وزارت کشور دستورات رئیسجمهور است
علی ربیعی:
وظیفه دولت اجرا و پاسداشت قانون اساسی است.
اقدامات وزارت کشور باید بر اساس قانون درباره ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری عمل کند.
آنچه رئیسجمهور و معاونت حقوقی ریاستجمهوری گفته است، ملاک عمل وزارت کشور برای ثبتنام از داوطلبان انتخابات است.
* مردم نگران تهیه و تزریق واکسن کرونا نباشند
مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:
با توجه به تولید داخلی واکسن کرونا توسط شرکت های مختلف، به مردم اطمینان می دهیم که در این خصوص نگرانی نداشته باشند.
واکسن ایرانی کرونا به زودی به بازار می آید، بنده نیز همین واکسن را در مرحله اول و دوم تزریق و به خوبی مصونیت و اثر بخشی دارد.هر دارویی که نیاز است در داخل کشور تولید و امیدواریم که واکسن کرونا نیز به زودی وارد بازار شود./ ایرنا
* بیش از ۹ میلیون جوان در سن ازدواج و مجرد هستند
علی اکبر معصوم جمعیت شناس:
۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جوان در سن ازدواج و مجرد در ایران وجود دارد.
۲۲۰ هزار نفر از جمعیت کشور هم تا ۵۰ سالگی ازدواج نکردند و مجرد قطعی محسوب می شوند.
جمعیت کشور بیش از ۸۴ میلیون نفر است و در کل ۲۶ میلیون خانواده با تعداد افراد ۳.۱ نفر در کشور زندگی می کنند.
در حال حاضر ۴۵ درصد ولادت های کشور از مادران بالای ۳۰ سال است. تأخیر در ازدواج و بالا رفتن سن فرزند آوری منجر به محدود شدن باروری و کاهش جمعیت شده است.تا سال ۱۴۰۸ رشد آمار زنان در این سن متوقف می شود و سپس با کاهش آمار زنان بارور مواجه می شویم./ ایرنا
.........گزارش ویژه
*بررسی ایران سپید از تحقق یک وعده
وعده سازمان بهزیستی برای خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند به کجا رسید
24 مهر سال 1399 روز جهانی ایمنی عصای سفید مراسمی با حضور محمدشریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزستی کل کشور و جمعی از مدیران و مسولان سازمان و انجمن های مردم نهاد نابینایان برگزار شد در این مراسم خبر خرید 100 دستگاه برجسته نگار هوشمند و 300 جلد قرآن به خط بریل از مرکز نابینایان رودکی توسط وزیر کار رسانه ای شد و از آن به عنوان هدیه سازمان بهزیستی به این گروه از معلولان نام بردند.
حال بعد از گذشت هفت ماه از این خبر تنها 30 دستگاه از شرکت تولید کننده توسط استان ها خریداری شده است. به این صورت که بودجه خرید یک دستگاه به هر استان ارائه شد تا مستقیماً این برجسته نگار هوشمند را خریداری کرده و به انجمن ها یا کتابخانه ها اهدا کنند تا نابینایان بتوانند از این دستگاه های نوت تیکر استفاده نمایند.
طبق اطلاعاتی که به ایران سپید رسیده است، مقرر شده بود هر استان یک دستگاه را خریداری کند که گویا بهزیستی استان تهران بودجه خرید این دستگاه را به سازمان بهزیستی باز گردانده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر دست به کار شدیم و با مدیرعامل شرکت تولید کننده این دستگاه ها به گفتگو پرداختیم تا دریابیم آیا این شرکت توانسته این 100 دستگاه را تولید کند؟
سعید صادق پور مدیرعامل شرکت پکتوس در رابطه با سابقه سفارش های بهزیستی در مورد این دستگاه ها می گوید: « در سال های 95-96 سازمان بهزیستی فراخوان عمومی برای خرید 150دستگاه برجسته نگار در رسانه ها منتشر کرد که شرکت پکتوس هم در این فراخوان شرکت کرد و برنده شد اما متاسفانه از 150 دستگاهی که به ما سفارش دادند فقط 50 دستگاه را تحویل گرفته و گفتند که بودجه برای خرید مابقی نداریم و در سال های آینده که بودجه اش تامین شد خریداری می کنیم که دیگر خبری از خرید دستگاه های باقی مانده نشد که نشد.
این محصولات خاص مثل محصولات عمومی نیست که اگر تولید شد و بهزیستی نخرید بتوانیم به ارگان یا حتی به مردم بفروشیم این اقدام سازمان بهزیستی سبب شد شرکت ما ضرر سنگینی را متحمل شود.»
وی با اشاره به سابقه 30 ساله این شرکت در تولید بیان می کند: «روال کاری جدید سازمان بهزیستی اینگونه شده که برای سفارش های که می دهد زیر بار بستن قرار داد خرید نمی رود و فقط زبانی می گویند شما تولید کنید ما می خریم و پای عمل که می رسد هیچ کس زیر بار حرفی که زده نمی رود و ما هم به عنوان شرکت چون قرارداد رسمی نداریم نمی توانیم مطالبه حق و حقوقمان را قانونی انجام دهیم و ضررمان را از بهزیستی دریافت کنیم.»
صادق پور در خصوص گفتگوی که با معاونت توانبخشی در مورد خرید این دستگاه های نوت تیکر داشته است، می گوید: «طی گفتگوی تلفنی که با معاونت توانبخشی داشتم، گفتند شما چند دستگاه موجود دارید که ما گفتیم 30 دستگاه تولید شده داریم. بنده روال خرید را به دکتر نفریه هم گفتم که خرید و سفارش به این گونه است که بهزیستی به عنوان سفارش دهند باید قرار دادی را با پکتوس به عنوان شرکت تولید کننده منعقد کند و مبلغی را به عنوان پیش پرداخت به این شرکت پرداخت نماید. در آیین نامه معاملات دولتی این گونه است که 25درصد از مبلغ کلی قرارداد را باید در ابتدای سفارش به شرکت تولید کننده پرداخت شود تا شرکت خرید مواد اولیه را با همان پول آغاز نماید نه اینکه از سرمایه شخصی اش پای کار بگذارد و بعد هم حق اش را ندهند و متحمل ضرر شود.
دکتر نفریه تلفنی گفتند: «شما 70 دستگاه مابقی مانده را هم تولید کنید ما از شما می خریم» اما تاکنون خبری از خرید نبوده که هیچ، حتی دیگر جواب تلفن ها و نامه های رسمی که به دفترشان ارسال می کنیم را هم نمی دهند.»
این تولید کننده در خصوص خرید 100 دستگاه برجسته نگاری هوشمند که خرید آن توسط وزیر رفاه اعلام شده بود، می گوید: «در شهریور سال گذشته از شرکت پکتوس استعلام قیمت را گرفتند و قطعا بودجه آن را لحاظ کرده بودند که در حضور رسانه ها و انجمن ها قول خرید 100 دستگاه و 300 قرآن به خط بریل را دادند. طبق آنچه که ما می دانیم به 31 استان نامه زدند که هر استان می تواند یک دستگاه برجسته نگار را خریداری کند. که استان تهران تا کنون هیچ اقدامی برای خرید نکرده است اما مابقی استان ها سال گذشته یک دستگاه را خریداری کردند. »
وی عنوان می کند: «در جلسه ای که بهزیستی تهران با انجمن نابینایان ایران داشت، به این انجمن گفتند یک دستگاه کم است و ما میخواهیم 10 دستگاه برای تهران خریداری کنیم. اما چند وقت بعد در نهایت به ما گفتند که وقت تمام شده و سال مالی گذشته است. طبق پیگیری ما برای تحویل دستگاه به بهزیستی تهران به پکتوس گفتند که تهران در حال بازگرداندن بودجه به سازمان است و خرید کلاً منتفی شد.»
صادق پور در خصوص تولید این دستگاه های برجسته نگار می گوید: «بخشی از قطعات خاص این دستگاه از شرکت های آلمانی وارد می شود. برای تامین این قطعات باید سفارش قطعی به آلمان دهیم و بین 4 تا 6 هفته زمان می برد تا تولید کننده قطعات که اندکی از قطعات آن به بازار ایران می رسد این قطعات را به دست ما برساند. ناگفته نماند مانیتور بریلی را که در آمریکا تولید می شود از همین قطعات آلمانی در آن هم استفاده می کنند.
دوستان مسئول انتظار دارند شرکت تولید کننده، این کالای خاص را با سرمایه شخصی اش تولید کرده و در ویترین قرار دهد و بعد منتظر خریدار بماند. آن هم کالای تا این حد خاص. نمیدانم چرا دوستان مسئول در این سالهای اخیر از بستن قرارداد با شرکت ها امتناع می کنند یا حداقل زیر بار قرارداد با ما که نرفتند در صورتی که در گذشته این چنین نبود.»
وی در پاسخ به این سوال که وجود این دستگاه چقدر برای انجام فعالیت های نابینایان ضروری است، می گوید: «این دستگاه نه تنها ابزاری برای دانشجویان بلکه در دیگر کشورها وسیله تسهیگری برای دانش آموزان است. ابزاری که قبل از این دستگاه استفاده می کردند قابل حمل آن لوح و قلم میشود و دیگری ماشین تایپ پرکینز.
برای یادگیری بریل این ابزارها لازم و ضروری است. برای اینکه فرد نابینا بتواند متون بریل را تولید کند و یا از متون بریلی که تولید شده بهره برداری نماید نیاز به دستگاه برجسته نگار هوشمند همراه دارد. در کنار این دستگاه نرم افزارهای جانبی ویژه ی هم تولید کردیم تا کار را برای کاربر آسان تر سازیم. برای مثال برنامه ویرایشگر، این برنامه برای نابینایانی که می خواهند متون بریل را بخواند و بنویسند ایجاد شده است. دانش آموز نابینا چه در مدارس استثنایی و چه مدارس تلفیقی میتوانند تمامی فایل های کتب دوره متوسطه را داخل این برجسته نگار ذخیره کرده و از آن استفاده کنند و دیگر درگیر مشکلات چاپ بریل نشوند. این دستگاه حاوی شبکه های اطلاعرسانی، اینترنت، نرم افزار قرآن و... هم است.»
وی با اشاره به قیمت بالای این دستگاه می گوید: «افزایش نرخ دلار در کشور سبب افزایش قیمت این دستگاه شده و خرید آن از طریق هر فرد نابینا بسیار دشوار است و باید با حمایت های دولتی این خریدها صورت گیرد و در اختیار نابینایان قرار داده شود، درست مثل سایر کشورها که با کمک سیستم های حمایتی خرید انجام میوشد و در اختیار نابینایان قرار میگیرد. قیمت این دستگاه نوت تیکر در سال جاری 42 میلیون تومان است. سال گذشته این دستگاه 39 میلیون تومان قیمت خورده بود.»
دستگاه برجسته نگار نیاز اساسی هر نابینا
طبق گفتگو سال گذشته ایران سپید با فریبا بریمانی مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کل کشور مقرر شده بود این دستگاه های برجسته نگار به انجمن ها یا کتابخانه های نابینایان تحویل داده شود تا همه نابینایان به فراخور نیازشان بتوانند از این دستگاه بهره مند شوند به همین منظور با عباس خاکسفیدی مدیرعامل انجمن نابینایان ایران در استان سیستان بلوچستان، عباس بهرامی عضو انجمن نابینایان استان لرستان و رقیه محمدزاده مسئول کتابخانه دیجیتال گویای سامسونگ در خراسان جنوبی به گفتگو پرداختیم تا از نحوی استفاده نابینایان از این نوت تیکرها آگاه شویم که در ادامه گزارش می خوانید.
عباس خاکسفیدی در مورد شرایط استفاده از این دستگاه در انجمن می گوید: «در حال حاضر هر استان یک سهمیه خرید دارد و با توجه به جمعیت نابینای که میخواهند از این دستگاه استفاده کنند باید بگویم یک دستگاه بسیار ناچیز است در مقابل تقاضایی بسیاری که وجود دارد. این دستگاه را در محل کتابخانه گذاشتیم تا افراد به فراخور نیازشان کارهایشان را انجام دهند. آنچه که در مورد نیاز به نوت تیکر در جامعه نابینایان وجود دارد آن است که دانش آموزان نابینا از بدو ورود به آموزش و پرورش استثنایی با یادگیری خط بریل توانایی خواندن و نوشتن را می آموزند و در دوره های متوسطه و بالاتر با حضور در مدارس تلفیقی کتابها به صورت صوتی و گویا به دانش آموزان ارائه میشود و املای بچه های نابینا به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد چرا که با شنیدن کتب و دروس نمی توانند املای درست آن را متوجه شوند و نوشتار عادی آنها از طریق فضاهای مجازی و رایانه بسیار درگیر غلط های املایی است.
یکی از دوستانم با این مشکل همراه بود و هنگامی که می خواست برای فردی پیامک ارسال کند ابتدا آن را برای برادرم می فرستاد تا اگر غلط املایی در آن وجود دارد اصلاح شود. استفاده از کتب صوتی کار یادگیری و حمل کتب حجیم بریل را آسان تر ساخته است اما به شدت یادگیری املای درست کلمات را در افراد نابینا تحت تاثیر قرار داده است به این صورت که افراد نابینا پایان نامه های دکتریشان با غلط های فراوان املایی همراه است که این امر ضربه محکمی بر اعتبار علمی این افراد وارد آورده است. با وجود این دستگاه برجسته نگار افراد میتوانند متوجه املای صحیح کلمات شده و آن را به درستی تایپ نمایند. »
رقیه محمدزاده مسئول کتابخانه گویای سامسونگ در خراسان جنوبی در خصوص استفاده نابینایان از دستگاه برجسته نگار هوشمند اهدایی سازمان می گوید: «حدود دو هفته گذشته برجسته نگار هوشمند از طرف انجمن نابینایان بشارت در اختیار این کتابخانه قرار گرفته است تا نابینایان بتوانند کتابها را به صورت بریل مطالعه نمایند. این دستگاه قابلیت اتصال به اینترنت را هم دارد که کار سرچ و جست و جو را برای نابینایان راحت تر کرده است، از یگر قابلیت های این نوت تیکر اتصال به تلفن های هوشمند است، این دستگاه قابلیت نصب دیکشنری چهار زبانه را هم دارد و به همین جهت وسیله ای پر کاربرد برای دانشجویان زبان به حساب می آید چرا که میتوانند کتب خود را به کمک این وسیله ترجمه کنند. اما متاسفانه به علت قیمت بالای این نوت تیکر هیچ یک از خانواده های نابینایان توان خرید این ابزار کمکی را ندارند. اگر تعداد بیشتری از این دستگاه برجسته نگار توسط نهادهای حمایتی خریداری شود و در اختیار گروه های نابینایان قرار گیرد میتوانیم این دستگاه ها را به صورت امانی به نابینایان دهیم. »
عباس بهرامی عضو انجمن نابینایان استان لرستان در خصوص نیاز این استان به دستگاه های برجسته نگار می گوید: «آذر ماه سال گذشته دستگاه نوت تیکر را به انجمن ما تحویل دادند این دستگاه شامل امکانات ویژه ای است که کار را برای نابینایان بسیار آسان ساخته است و دوستان نابینا تمایل بسیاری برای استفاده از آن دارند اما به علت محدودیت های اعمال شده اجباری کرونا باید ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی شرایطی را فراهم می ساختیم تا افراد با حضور در انجمن بتوانند از این برجسته نگار هوشمند استفاده کنند. اولویت استفاده از این دستگاه را به دانشجویان دادیم تا بتوانند کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خود را انجام دهند. برنامه ریزی ها به این صورت شکل گرفت که روزانه دو نفر بتوانند از این نوت تیکر استفاده کنند. اما باتوجه به آمار دانشجویانمان در استان و شهرستان های اطراف و درخواستهای نابینایان برای استفاده از این دستگاه حداقل باید شش دستگاه در استان در انجمن های مختلف شهر داشته باشیم تا بتوانیم نیاز بچه ها را پوشش دهیم. طی فراخوانی که این انجمن میان نابینایان استان داده بود حداقل 30 نفر اعلام کردند که نیاز مبرم به استفاده مستمر از این دستگاه برجسته نگار را دارند.
طبق خبری که از خرید 100 دستگاه به ما رسید توقع داشتیم حداقل سه دستگاه سهم استان لرستان شود تا بتوانیم شهرستان خرم آباد و دو شهرستان دیگر را نیز پوشش دهیم اما با وجود یک دستگاه برجسته نگار فقط می توانیم مرکز استان را تحت پوشش قرار دهیم. »
در پایان این گزارش، ما در ایران سپید بسیار تلاش کرد تا با مدیران و مسئولان سازمان بهزیستی ارتباط گرفته تا علت عدم خرید 70 دستگاه باقی مانده از قول وزیر را جویا شویم. اما تا کنون موفق به برقراری این ارتباط نشدیم.
.........سلامت و بهداشت
*ایران به زودی نیازی به واردات واکسن کرونا ندارد: عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: واکسن برکت به زودی به بازار میآید و از نظر اثربخشی و مصونیت تمام فاکتورهای لازم را دارد.
به نقل از ایسنا، مینو محرز افزود: این واکسن به زودی به بازار میآید و از نظر اثربخشی و مصونیت تمام فاکتورهای لازم را دارد.
تزریق روزانه بیش از ۱ میلیون دوز واکسن کرونا: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر ایجاد مراکز تجمیع در شهرها برای تسهیل و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون، گفت: با احتساب ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناسیون، این پتانسیل را در آینده خواهیم داشت که به زودی روزانه یک میلیون دوز واکسن تزریق شود.
به نقل از ایرنا علیرضا رئیسی افزود: در تمام دنیا، واکسیناسیون کرونا اولویت اول است اما این از لحاظ فراموش کردن پروتکل های بهداشتی تهدید محسوب می شود. رعایت پروتکل ها در کشور به زیر ۶۰ درصد رسیده است در حالی که تا پایان واکسیناسیون پروتکل ها باید رعایت شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد: اکثر شهرها در وضعیت نارنجی قرار گرفته اند و تعداد کمی قرمز محسوب می شوند در آن شهرها هم مشاغل گروه یک و ۲ اجازه فعالیت دریافت کرده اند اما با اتاق اصناف هم توافق کردیم که در صورت تخلف، برخورد شدید صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه به تعداد لازم واکسن برای افراد بالای ۸۰ سال در اختیار دانشگاه ها قرار گرفته است، گفت: هم اکنون بیش از ۴۰ دانشگاه به سامانه ای که برای ثبت نام افراد بالای ۸۰ سال طراحی شده، وصل شده اند که خوشبختانه در حال حاضر ۵۴ هزار نفر در این سامانه ثبت نام کرده اند که از امروز همه دانشگاه ها می توانند این تعداد را به پایگاه های جامع سلامت ارجاع دهند.
رئیسی از روسای دانشگاه ها خواست در مراکز شهرهای خود، مرکز تجمیع راه اندازی کرده و چهار پایگاه سلامت را به آن وصل کنند چرا که تا یک سال درگیر واکسیناسیون هستیم و نمی توانیم تمام خدمات واحد بهداشتی را به واکسیناسیون اختصاص دهیم و سایر خدمات بر روی زمین بماند.
وی درباره این مراکز توضیح داد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی و نظامی و غیرنظامی موظف هستند فضاها را در اختیار ستاد قرار دهند البته این مراکز پیش از این هم اعلام داوطلبی کرده بودند. با راه اندازی این مراکز تجمیع، امر واکسیناسیون تسریع و تسهیل و از سوی دیگر بزرگ و جا دار می شوند و رعایت پروتکل ها در آن صورت می گیرد.جلسه ای هم با سازمان بسیج داشتیم و اعلام آمادگی برای اعزام نیرو جهت ثبت نام افراد کردند؛ در هر مرکز تجمیع، چهار تیم واکسیناسیون حضور خواهند داشت که تزریق واکسن توسط دانشجویان پزشکی و پرستاری و کادر درمان دوره دیده صورت می گیرد.
رئیسی در مورد روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر هم یادآور شد: در این مناطق نیازی به این کار نیست چرا که صد درصد افراد در سامانه هستند و با یک نوبت دهی ساده توسط بهورز، می توانیم از ۶۵ سال به بالا را واکسنبزنیم .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه تامین و توزیع هر یک دانه واکسن، ساعت ها و روزها کار می برد، خاطرنشان کرد: باید قدر این واکسن را بدانیم وآن را تبدیل به تهدید نکنیم و درست توزیع و تزریق کنیم.
رئیسی با تاکید بر اینکه در طی همین هفته که واکسن برسد واکسن ۷۵ سال ها را شروع می کنیم، توضیح داد: تعداد ۷۵ سال های ما حدود ۹۶۰ هزار نفر است. بعد از آن به سراغ ۷۰ تا ۷۵ ساله ها می رویم که بالای ۲ میلیون نفر هستند.
وی افزود: به شدت دنبال این هستیم که گروه سالمندان را به سرعت واکسن بزنیم ضمن اینکه هر تیم واکسیناسیون در هر هشت دقیقه یک نفر را می تواند، واکسن بزند. پس یک تیم در هر مرکز تجمیع می تواند روزانه بیش از هزار واکسن تزریق کند.
.........ورزشی
*احتمال حذف خجسته از پارالمپیک توکیو
سرمربی تیم ملی جودو نابینایان و کم بینایان از احتمال حذف جودوکار کم بینای ایران از پارالمپیک توکیو به دلیل عدم دریافت کلاسبندی پزشکی بینالمللی خبر داد. محمدرضا یوسفزاده اظهار کرد: مسابقات جایزه بزرگ جودوی نابینایان و کم بینایان برای کسب سهمیه بازیهای پارالمپیک توکیو از ۲۹ اردیبهشت در باکو برگزار می شود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت. در این تورنمنت، جودوکاران علاوه بر کسب سهمیه، کلاس بندی پزشکی بین المللی نیز دریافت می کنند که متأسفانه کشور میزبان به دلیل کرونا از پزشکان محدودی برای انجام کلاس بندی پزشکی در این تورنمنت دعوت کرده و شرایط برای انجام کلاس بندی پزشکی برای تمام جودوکاران را فراهم نکرده است.
بنابراین ما نیز تنها با دو جودوکار می توانیم در باکو شرکت کنیم و امکان اعزام علیرضا خجسته در دسته ۶۶ کیلوگرم به این مسابقات وجود ندارد. وی تصریح کرد: البته ما هنوز نا امید نیستیم و تمام مقدمات کار برای اعزام این جودوکار به مسابقات جایزه بزرگ باکو انجام شده و تنها منتظر هستیم تا ببینیم امکان اعزام این جودوکار از سوی کشور میزبان وجود دارد یا خیر؟
یوسفزاده در پاسخ به این پرسش که در صورت اعزام نشدن خجسته به این تورنمنت آیا او پارالمپیک را از دست خواهد داد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: چون آخرین مرحله کلاس بندی پزشکی در باکو انجام می شود، اگر شرایط اعزام خجسته به این تورنمنت فراهم نشود، متأسفانه وی پارالمپیک را از دست خواهد داد.
وی در پایان در ارزیابی از وضعیت وحید نوری در دسته منهای ۹۰ کیلوگرم و محمدرضا خیرالله زاده در مثبت ۱۰۰ کیلوگرم برای شرکت در مسابقات جایزه بزرگ باکو، گفت: هر دو جودوکار از نظر آمادگی بدنی، روحی و روانی شرایط خوبی دارند و ما امیدوار به کسب مدال در این دو دسته هستیم تا جودوکاران رنکینگ خود را که در حال حاضر اول و دوم جهان هستند، در باکو حفظ کنند.
.........حوادث
*تهدیدهای زن میانسال به قیمت جانش تمام شد
پسر جوانی که یک زن میانسال را در خانه دوستش به قتل رسانده بود انگیزه خود را از این جنایت مزاحمت و تهدیدهای مقتول عنوان کرد.
ساعت ۹ شب شنبه ۱۱ اردیبهشت، خبر قتل زنی میانسال در خانه دوستش به پلیس اعلام شد. صاحبخانه در تحقیقات به مأموران گفت: من تنها در یک خانه دو طبقه قدیمی زندگی میکنم. دوستم امشب در خانه من میهمان بود. ساعتی بعد کسی زنگ خانه را زد چون من سرگرم آشپزی بودم دوستم برای باز کردن در به طبقه پایین رفت اما دقایقی بعد متوجه صدای فریادهای او شدم با عجله پایین رفتم که ناگهان با جسد خونین دوستم رو به رو شدم.
بعد هم مرد جوانی را دیدم که از خانه ام فرار کرد. به دنبال این جنایت، موضوع از سوی مأموران کلانتری ۱۴۹ امامزاده حسن به بازپرس حبیبالله صادقی اعلام شد. با این گزارش، تحقیقات بازپرس جنایی و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل حادثه شدند. مقتول زن ۴۶ سالهای بهنام کیمیا بود که با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بود.
دستگیری عامل جنایت
تحقیقات برای رازگشایی از این جنایت هولناک ادامه یافت. دوربینهای مداربسته اطراف محل جنایت مورد بازبینی قرار گرفت. دوربینها ورود و خروج مرد جوانی را به خانه قدیمی ضبط کرده بودند.
طبق تصاویر مرد جوان پای پیاده به خانه قدیمی رفته و لحظاتی بعد هم هراسان و سراسیمه آنجا را ترک کرده بود. در ادامه تحقیقات مشخص شد که کیمیا مدتی است با پسر ۲۶ ساله ای بهنام یاشار آشنا شده است. با به دست آمدن هویت یاشار و مطابقت تصویر او با متهم فراری مشخص شد که یاشار عامل قتل است. بدین ترتیب پس از هماهنگیهای قضایی مأموران راهی مغازه موبایل فروشی که پسرجوان در آن مشغول به کار بود شدند و او را دستگیر کردند. متهم ابتدا منکر جنایت بود اما زمانی که با مدارک پلیسی مواجه شد، به قتل کیمیا اعتراف کرد. به دستور بازپرس شعبه چهارم دادسرای امور جنایی پایتخت، یاشار در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت قرار داده شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.
گفتوگو با متهم
چطور با کیمیا آشنا شدی؟
سه سال قبل برای خرید تلفن همراه به مغازهای که در آن کار میکردم آمد و همانجا با او آشنا شدم. کم کم آشناییمان ادامه پیدا کرد و من به او علاقهمند شدم.
پس چرا او را به قتل رساندی؟
من کیمیا را دوست داشتم اما او مدام مرا تهدید میکرد چون میدانست خانواده ام دختری را برایم نشان کردهاند و اصرار دارند که من با او ازدواج کنم. اگر خانوادهام متوجه میشدند من با زنی که ۲۰ سال از خودم بزرگتر است ارتباط دارم کل خانواده به هم میریخت و آبرویم مرفت. همیشه هراس داشتم آنها از این ماجرا با خبر شوند و کیمیا که این موضوع را فهمیده بود برای اینکه خانواده ام از این ماجرا با خبر نشوند از من باج میگرفت. او به این بهانه میلیونها تومان از من پول گرفت.
شب حادثه چه اتفاقی افتاد؟
دیگر از دست کیمیا و تهدیدهایش خسته شده بودم از طرفی هر چه پول در میآوردم از من میگرفت. به کیمیا زنگ زدم، گفتم میخواهم باهات صحبت کنم. او هم آدرس خانه دوستش را داد. زمانی که رسیدم، کیمیا به طبقه پایین آمد و دوباره باهم صحبت کردیم. گفتم دست از سر من بردار اما بیفایده بود، در یک لحظه به قدری عصبانی شدم که با چاقویی که به همراه داشتم چند ضربه به او زدم و بعد از خانه فرار کردم.
پس از جنایت چه کردی؟
چاقو را در بوستانی دفن کردم که پلیس آن را پیدا کرد و بعد هم به خانه رفتم.
*دعای روزبیست ونهم ماه مبارک رمضان
خدایا در این ماه مرا با رحمتت بپوشان و توفیق و خود نگهداری را نصیبم کن و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان با ایمان