روزنامه دوشنبه 30 فروردین 1400عناوین امروز:12 هزار کمبود نیرو داریم/توضیح درباره جذب معلمانِ معلول-وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه /گفتگوی تلفنی جهانگیری با استاندار بوشهر-بیش از ۳۱ هزار معلولان حق پرستاری دریافت می کنند- توصیه هایی برای سلامت قلب-گزارش عملکرد ورزشی و مالی هیئت نابینایان تهران در سال 99-راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه. |
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 30 فروردین ۱۴۰۰
6 رمضان ۱۴۴۲
19 آوریل ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره 6678
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*12 هزار کمبود نیرو داریم/توضیح درباره جذب معلمانِ معلول
*وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه /گفتگوی تلفنی جهانگیری با استاندار بوشهر
*بیش از ۳۱ هزار معلولان حق پرستاری دریافت می کنند
*گزارش عملکرد ورزشی و مالی هیئت نابینایان تهران در سال 99
*راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه
...........اخبار ویژه
*12هزار کمبود نیرو داریم/ توضیح درباره جذب معلمانِ معلول
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در واکنش به کمبود نیروهای این سازمان بیان کرد: ما ۱۲ هزار نیرو کم داشتیم که سال گذشته مجوز جذب آنها را از شورای سازمان آموزش استثنایی اخذ کردیم و طی آن بنا شد، ۱۰ درصد نیروهایی که به آموزش و پرورش اختصاص پیدا میکند به آموزش استثنایی داده شود.
سید جواد حسینی رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی معاون و جانشین وزیر در طرح هدایت در پاسخ به این سوال که امسال با این طرح چقدر از دانشآموزان مجهز به تبلت خواهند شد؟ بیان کرد: تاکنون با توجه به بسیج همه امکانات نهادهای دولتی، خصوصی و کمک خیرین و مردم حدود ۲۳۰ هزار تبلت و تجهیزات هوشمند با کمک همه استانها تهیه شده و به دانش آموزان نیازمند اهدا کردیم.
وی بیان کرد: در بودجه سال جدید ۵۰۰ میلیارد تومان برای این منظور تعلق گرفته است، اما تکیه بیشتر ما بر بسیج عمومی است در عین حال که این ۵۰۰ میلیارد را مجلس به بودجه سال ۱۴۰۰ اضافه کرده است.
حسینی در پاسخ به این سوال که ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه چند نفر را پوشش میدهد؟ گفت: این موضوع بستگی به قیمت تبلت دارد، اگر هر تبلت را چهار میلیون در نظر بگیرید، تعدادی که میتوان با ۵۰۰ میلیارد خرید، مشخص خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره بازه زمانی تامین تبلت برای تمام دانش آموزان مناطق محروم بیان کرد: ما متوقف نمیشویم و شبانهروز خیرین تلاش میکنند، اما میزان ۲۳۰ هزار تبلتی که تعلق گرفته عدد کمی نیست.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: در هر صورت تلاشمان را میکنیم تا دانش آموزانی که تبلت یا گوشی اندروید ندارند، صاحب این تجهیزات آموزشی شوند.
حسینی در پاسخ به این سوال که با توجه به این که تهران و خیلی از استانهای دیگر در وضعیت قرمز هستند، شرایط آموزش برای دانشآموزان استثنایی در این مناطق چطور پیش میرود؟ گفت: آموزش دانشآموزان استثنایی نیز مانند همه دانش آموزان دیگر در بستر فضای مجازی در حال پیگیری است.
وی درباره حضور یا عدم حضور معلمان آموزش استثنایی در منازل دانشآموزان گفت: از آنجا که وضعیت قرمز شده و موج چهارم خیلی فزاینده بوده و همهگیری آن خیلی سریع است، ما روند آموزش را به فضای مجازی بردیم و اگر وضعیت این پیک بهتر شود و به شرایط قبل برگردیم، یادگیری مستقیم خواهد بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که سازمان آموزش و پرورش استثنایی چقدر کمبود نیرو دارد و این کمبود را از چه طریق جبران خواهد کرد؟ توضیح داد: به طور کلی ما ۱۲ هزار نیرو کم داشتیم که سال گذشته مجوز جذب آنها را از شورای سازمان آموزش استثنایی که زیر نظر وزیر است، اخذ کردیم.
حسینی توضیح داد: بنابر این مجوز مقرر شد، ۱۰ درصد نیروهایی که به آموزش و پرورش اختصاص پیدا میکند به آموزش استثنایی داده شود و این اقدام به طرز معناداری باعث میشود کمبود نیروهایمان را سریع رفع کنیم. ما در سازمان آموزش و پرورش استثنایی کمتر از یک درصد جمعیت دانش آموزان عادی کشور را داریم، و وقتی ۱۰ درصد نیروها به ما تعلق بگیرد، این کمبود ظرف دو سال برطرف میشود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پاسخ به این سوال که آیا داوطلبانِ معلول هم به عنوان معلم در مدارس استثنایی به کار گرفته می شوند؟ گفت: بله، قانون حمایت از معلولان سه درصد از استخدامیها را به معلولان اعم از نابینا، ناشنوا و جسمی_ حرکتی اختصاص داده و در این که جذب استثنایی یا عادی شوند، تفکیکی وجود ندارد.
حسینی توضیح داد: این دسته از افراد هم میتوانند جذب مدارس استثنایی و هم غیراستثنایی شوند و فرقی ندارد. در حال حاضر از طریق ماده ۲۸ جذب نیرو امکانپذیر است و اگر نمره لازم را به دست بیاورند میتوانند جذب شوند.
معاون وزیر آموزش و پرورش در پایان توضیح داد: در دانشگاه فرهنگیان برای نابینایان محدودیتهایی بود که اخیرا به دستور وزیر آموزش و پرورش جدولی تهیه و در شورای عالی آموزش و پرورش طرح شده که این افراد برای مصاحبه دعوت شوند. معلولان اگر نمره کتبی به دست بیاورند، مصاحبه می شوند و در صورت به داشتن شرایط مورد نظر، امکان جذب در مدارس استثنایی و غیراستثنایی را دارند.
.......اخبار روز
*درپی وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه انجام شد
گفتگوی تلفنی دکتر جهانگیری با استاندار بوشهر: معاون اول رییس جمهور در تماسی تلفنی با استاندار بوشهر در جریان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بویژه بندر گناوه قرار گرفت و دستورات لازم برای رسیدگیهای اولیه و فوری به آسیب دیدگان این حادثه را صادر کرد.
اسحاق جهانگیری در این تماس تلفنی بر بکارگیری کلیه امکانات برای رسیدگیهای لازم و درمان مصدومان حادثه تاکید کرد.
معاون اول رییس جمهور همچنین ضرورت آمادگی مدیریت بحران استان را خاطرنشان کرد و خواستار اعزام تیم های ارزیاب، بررسی خسارات وارد شده و ارایه کمک های اولیه به مردم شد.
استاندار بوشهر نیز در این مکالمه تلفنی، ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت مناطق زلزله زده و اقدامات انجام شده برای امداد رسانی، گفت: تمام امکانات استان برای کمک به مصدومان و جلوگیری از خسارات بیشتر بکار گرفته شده است.
*۲۶ درصد از پستهای مدیریتی در اختیار بانوان است
معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده: سهم مدیریتی زنان در سال ۹۲، پنج درصد بود که در اوایل دولت دوازدهم به ۱۲ درصد و هم اینک به حدود ۲۶ درصد رسیده است.
برای رفع مشکلات زنان در حوزه اشتغال باید در حوزه شهری با ایجاد تعاونی زنان و در حوزه روستایی با ایجاد صندوق خرد زنان این قشر را وارد چرخه فعالیت کنیم.
در راستای تحقق عدالت جنسیتی، سامانه رصد و پایش شاخصهای سند ارتقای وضعیت بانوان و خانواده در راستای سند مربوطه در حال تدوین است و بیشتر استان ها، تدوین این سند را به پایان رسانده اند.
*«حاجی دلیگانی» عضو هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری شد
با رای نمایندگان، حسینعلی حاجی دلیگانی به عضویت در هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم انتخاب شد.
*قراردادهای صوری اجاره خانههای خالی برای فرار از مالیات
وزیر راه و شهرسازی: با انجام معاملات صوری توسط برخی مالکان با بنگاههای املاک برای فرار از پرداخت مالیات بر خانههای خالی برخورد میکنیم.
اطلاعات وزارت راه و شهرسازی نسبت به میزان خانههای خالی کافی است و اشراف کامل اطلاعاتی نسبت به این موضوع دارد و میتوانیم بر اساس آن تصمیمگیریهای لازم را انجام دهیم.
......گزارش ویژه
*بیش از ۳۱ هزار معلولان حق پرستاری دریافت می کنند
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۸، ۱۲ هزار نفر حق پرستاری دریافت می کردند، گفت: با توجه به حمایت های صورت گرفته تا پایان سال ۹۹ تعداد این افراد به ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش پیدا کرد.
مصطفی سراج در جمع خبرنگاران به صورت مجازی در خصوص اقدامات این حوزه در سال 99 گفت:حدود ۵۱ هزار نفر اعم از سالمندان، افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی، هوشی، رشد و اختلال روان در مراکز شبانه روزی مقیم هستند. کرونا همه آحاد جامعه را درگیر کرده و بیشترین کسانی که آسیب می بینند افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، بنابراین سالمندان و افراد دارای معلولیت بیشتر در معرض آسیب هستند، از این رو تلاش شد از ورود ویروس به مراکز بهزیستی جلوگیری کنیم. واکسیناسیون آنفلوآنزا در همه مراکز بهزیستی تزریق شده و از اسفند ماه نیز واکسیناسیون کرونا را آغاز کردیم.
وی در تشریح مجموعه اقدامات بهزیستی در سال گذشته بیان کرد: فوتی های مراکز بهزیستی نسبت به سال های گذشته تفاوت محسوسی ندارد و در برخی ماه ها شاید به علت مراقبت های بهداشتی چندلایه، حتی کاهش پیدا کرده است.
سراج تاکید کرد: مجموعه اقدامات حمایتی در بیش از ۹۰۰ مرکز غیردولتی با کمک از توان های مردمی با ۲۰ هزار نفر کارکنان باعث شد بیماری کنترل شود و در مقایسه با بسیاری از کشورها وضعیت ایران در مراکز قابل قبول و قابل دفاع است.
سراج یادآور شد: در بهمن سال ۹۸، اولین بخشنامه های آمادگی کرونا به مراکز اعلام شد. در مراحل بعد تلاش شد برنامه عملیاتی تدوین شود که مبتنی بر سه محور نیروی انسانی، ساختار فیزیکی و تجهیزات بود و به استان ها ارسال شد. سامانه ثبت اطلاعات را نیز از سوی بهزیستی برای رصد وقایع در مراکز را داشتیم. یکی از مشکلاتی که بروز کرد این بود که هزینه های مراقبتی مراکز بهزیستی افرایش یافت. بهزیستی تلاش کرد در قالب کمک های بلاعوض چندمرحله ای به ازای هر فرد مقیم در مرکز یا خود پرسنل، حمایت داشته باشد.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی با بیان اینکه فعالیت های دفتر توانبخشی مراقبتی بهزیستی زیرمجموعه معاونت توانبخشی است، افزود: فعالیت های این دفتر بر مبنای بخش های موسسه ای، فراموسسه ای و مبتنی بر خانواده تعریف شده است. خدمات موسسه مانند خدمات مراکز شبانه روزی که افراد مقیم در آنها خدمات توانبخشی و مراقبتی دریافت میکنند. بالغ بر ۵۱ هزار نفر اعم از سالمندان، افراد دارای بیماری روان مزمن، معلولیت جسمی، حرکتی و هوشی و رشدی در مراکز خدمات دریافت می کنند و عمدتا دارای معلولیت های شدید و خیلی شدید هستند که امکان مراقبت و نگهداری آنها در خانوادهها وجود ندارد یا فاقد سرپرست موثر یا بی سرپرست هستند.
سراج با تقسیم بندی خدمات توانبخشی بهزیستی در قالب خدمات نظام مبتنی بر موسسات و فراموسسه ای افزود: گاهی پرستاران و مراقبان به منازل افراد دارای معلولیت مراجعه می کنند و خدمات را آنجا ارائه میدهند مانند تیم های سیاری که در قالب توانبخشی مراقبتی و خدمات توانبخشی در منزل و مراقبت در منزل فعالیت دارند که بالغ بر ۲۵ هزار نفر این خدمات را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: همچنین خدماتی در قالب خدمات مستمر وجود دارد که کمک هزینه معیشت و مستمری هایی در قالب آن پرداخت میشود و بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش این برنامه هستند و در قالب حق پرستاری مبتنی بر ماده هفت قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، حدود ۵۸ هزار نفر تحت پوشش این برنامه هستند. این برنامه با رویکرد برنامه های خانواده های محور است که افراد به سمت مراکز شبانه روزی حمایت نشوند و در محیط خانه از آنها حمایت شود.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی با تقسیم بندی فعالیتهای این دفتر به چهار فعالیت شاخص شامل فعالیتهای مقابله با کرونا، فعالیتهای حق پرستاری و مددکاری، فعالیتهای کمک هزینه معیشت و کوچک سازی و معرفی الگوهای مراقبتی های جدید، گفت: درباره کمک هزینه حق پرستاری و مددکاری در سال ۹۹ رشد قابل ملاحظه ای در این فعالیت داشتیم. کمک هزینه حق پرستاری در دو بخش کمک هزینه حق پرستاری برای فرد دارای معلولیت در خانواده و کمک هزینه حق پرستاری برای افراد دارای آسیب نخاعی است.
سراج خاطرنشان کرد: در سال ۹۸، ۱۲ هزار نفر تحت پوشش برنامه حق پرستاری بودند که در پایان سال ۹۹ به ۳۱ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش پیدار کرده است. در سال ۹۸، سرانه ماهانه ۲۵۰ هزار تومان بود که در سال ۹۹ به ۶۱۰ هزار تومان رسیده و از نظر کمی رشد ۱۶۰ درصدی داشته است. هدفگذاری ما این است که افراد تحت پوشش این برنامه را به ۳۲ هزار نفر برسانیم و اطلاعات افراد حائز شرایط دریافت حق پرستاری را در ماه های نخست سال به ۳۲ هزار نفر خواهیم رساند.
وی یادآور شد: در بحث ضایعه نخاعی در سال ۹۸، ۲۶ هزار و ۲۰ نفر تحت پوشش بوده که اکنون به ۲۷ هزار و ۳۲۰ نفر رسیده است. سرانه پرداختی به آنها در سال ۹۸، ۵۵۴ هزار تومان بوده که اکنون به ۶۱۰ هزار تومان رسیده است. نکته قابل تامل این است که در بحث افراد دارای آسیب نخاعی پشت نوبت نداریم و اگر در طول سال افراد جدیدی بر اثر حوادث و تصادف جدیدا پرونده تشکیل دهند، هر سه ماه پرونده ها بازبینی می شوند و تحت پوشش قرار می گیرند.
سراج تاکید کرد: برنامه های خانواده محور بهزیستی از برنامه های شبانه روزی پیشی گرفته است. اکنون ۵۸ هزار نفر تحت پوشش برنامه های خانواده محور بهزیستی هستند که حق پرستاری و مددکاری است که این آمار در سال ۹۸، ۳۸ هزار نفر بوده است بنابراین راهبردی که در ۹۹ طراحی شده به برنامه های خانواده محور توجه داشته تا هزینه تمام شده به خانواده ها پرداخت شود.
.......آموزشی
*توصیه هایی برای سلامت قلب
اغلب به مردم گفته می شود که برای داشتن زندگی سالم، طولانی و شاد حفظ سلامت قلب و مراقبت از این عضو حیاتی اهمیت بسزایی دارد. در طول عمر متوسط یک فرد، قلب حدود ۲.۵ میلیارد بار ضربان دارد و خون مورد نیاز برای هر عضو از بدن را تامین می کند. سمت راست قلب خون را به ریه ها که از اکسیژن پر می شود، می فرستد. سمت چپ قلب خون سرشار از اکسیژن را از طریق عروق پمپاژ می کند تا اعضای بدن تغذیه شده و مواد زائد اضافی را از بین ببرد. به همین دلایل است که حفظ سلامت قلب اهمیت پیدا می کند.
همچنین در دوران همه گیری بیماریهایی مثل کرونا که افراد از میزان تحرک کمتری برخوردار هستند، داشتن قلب سالم بیشتر اهمیت پیدا می کند. سبک زندگی کم تحرک موجب بروز بیماریهایی از قبیل دیابت و فشار خون بالا می شود و زمانیکه این بیماریها برای طولانی مدت ادامه پیدا کنند، موجب بیماریهای قلبی می شوند.
علائم اولیه بیماریهای قلبی شامل احساس گیجی، خستگی، تنگی نفس، عرق سرد و سردرد است. کارشناسان توصیه می کنند در صورت بروز این علائم باید به پزشک مراجعه کنید چرا که می تواند نشانه های هشدار بیماری قلبی باشد.
رژیم غذایی سرشار از چربی، مواد قندی، نمک و کلسترول بالا در کنار بی تحرکی، استرس کنترل نشده و عصبانیت، خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می دهد.
کارشناسان سلامت معتقدند که با انتخاب سبک زندگی سالم می توان سلامت قلب را تامین کرد.
از جمله توصیه های مفید برای سلامت قلب می توان به این موارد اشاره کرد:
رژیم غذایی سالم: رعایت وعده های غذایی سالم در طول روز اهمیت دارد که شامل مصرف میزان بیشتری از میوه های تازه و سبزیجات است. همچنین لازم است سیر و زنجبیل در رژیم غذایی گنجانده شود.
تحرک کافی: پیاده روی، ورزشی عالی است و یک روش درمانی نیز به حساب می آید. پیاده روی سریع هنگام صبح برای مدت ۳۰-۴۵ دقیقه برای قلب بسیار مفید است در دوران همه گیری کرونا پیشنهاد می شود پیاده روی سریع در خانه به صورت رفت و برگشت در یک مسیر یا راه رفتن سریع دور یک محیط دایره ای شکل صورت گیرد.
بودن در طبیعت: با تنفس در طبیعت بدن میزان کافی از اکسیژن را دریافت می کند. علاوه بر این، درختان و پوشش گیاهی با جذب آلاینده های هوازی، بدن را از تاثیرات آلودگی ها دور ساخته و سلامت ریه ها را حفظ می کنند.
چکاپ مرتب: در صورت ابتلا به دیابت، فشار خون و کلسترول بالا معاینات به موقع و مراجعه به پزشک بیشتر اهمیت پیدا می کند. همچنین درمان استرس توصیه می شود زیرا واکنشهای بیوشیمی به استرس موجب افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قلب می شوند که در صورت عدم کنترل استرس و گرفتار شدن در چرخه استرس با پیامدهایی برای سلامتی همراه است.
............ورزشی
*گزارش عملکرد ورزشی و مالی هیئت نابینایان تهران در سال 99
با وجود شیوع کرونا در سال گذشته، فعالیتهای فرهنگی و ورزشی هیئت تهران در دو سطح کشوری و استانی ادامه یافت.
به گزارش روابط عمومی هیئت ورزش نابینایان و کم بینایان استان تهران: شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال 98، عملاً کلیه مجموعههای ورزشی در سطح کشور را به مدت سه ماه به تعطیلی کشاند. در بعد مسابقات کشوری، سه نفر از ورزشکاران مرد و دو تن از بانوان هیئت تهران در اردوهای غیر متمرکز و یک نفر در بخش اردوهای متمرکز ملی حاضر بودند. مسابقات طناب زنی، درازنشست، مسابقات آنلاین شطرنج، مسابقات قهرمانی کشور آمادگی جسمانی، همایش طناب زنی به مناسبت هفته پارالمپیک، همایش 20 ثانیه پیاده روی به مناسبت روز عصای سفید، چالش من ورزش می کنم تو هم ورزش بکن، دوره توجیهی داوری گلبال، شرکت در مسابقات احکام، شرکت در دوره تحلیل و آنالیز مربیگری گلبال از جمله رویدادهای فرهنگی و ورزشی بود که هیئت تهران در سال 99 در آن حضور فعال داشت و در بسیاری از آنها، صاحب عناوین برتر شد. اما به جز رویدادهایی که در سطح کشور برگزار شد، هیئت تهران برنامههای فرهنگی، ورزش همگانی و قهرمانی خود را با وجود شیوع کرونا و مشکلات ناشی از آن در سال 99 پیگیری کرد.
برگزاری مسابقات آنلاین شطرنج استان تهران به مناسبت روز عصای سفید، صعود به قله 4200 متری کلون بستک، برگزاری مسابقات آنلاین آمادگی جسمانی به مناسبت روز جهانی معلولان، برگزاری مسابقات آنلاین فرهنگی به مناسبت ولادت با سعادت حضرت معصومه (س)، مسابقات آنلاین فرهنگی به مناسبت ولادت با سعادت حضرت زینب (س)، صعود به قله ساکا، برگزاری جشنواره فرهنگی_ورزشی به مناسبت دهه فجر، مسابقات آنلاین فرهنگی با محوریت پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری مسابقات آنلاین فرهنگی کتاب خوانی، برگزاری مسابقات ورزش همگانی_آمادگی جسمانی، صعود به قله 2820 متری چین کلاغ، برگزاری مسابقات حضوری شطرنج برترین های استان تهران، برگزاری مسابقه بهکاپ به مناسبت گرامیداشت روز زن و دهه فجر و برگزاری مسابقات آنلاین شطرنج استان تهران، وبینار ارتقای سطح شطرنج بازان استان تهران در طول سال از جمله فعالیتهای فرهنگی و ورزشی هیئت تهران در سال 99 است. به طور کلی، مجموعاً 250 نفر از ورزشکاران نابینا و کمبینا در سال 99 در ورزشگاه هرندی حضور یافتند و از امکانات مختلف آن استفاده کردند. حضور این تعداد ورزشکار نابینا علیرغم شیوع کرونا به نسبت بسیاری از استانها و مجموعههای ورزشی که عمده روزهای سال گذشته را تعطیل بودند، آمار قابل قبولی محسوب میشود.
شرایط مالی هیئت تهران در سال 99، تحت تأثیر کرونا قرار داشت و مجموع درآمدهای هیئت در این سال، به یک میلیارد و 175 میلیون تومان رسید. مجموع هزینههای هیئت در سال 99 نیز یک میلیارد و 148 میلیون تومان بود. علاوه بر برگزاری رویدادهای متعدد فرهنگی و ورزشی در سال 99، توسعه زیرساختهای مجموعه ورزشی شهید هرندی از دیگر اقداماتی بود که به صورت ویژه پیگیری شد.
از این رو، در سال گذشته علیرغم اینکه درآمدهای مجموعه هرندی به سبب شیوع کرونا نسبت به پیشبینیهای انجام شده کاهش چشمگیری داشت، تمرکز مدیران هیئت به توسعه زیرساختهای مجموعه معطوف شد و در این راستا، اقدامات مؤثری صورت گرفت.
خرید، تعویض و تعمیر قسمتهای آسیب دیده چمن مصنوعی و پیست تارتان، تهیه گرانول جهت استانداردسازی چمن، تامین سیستم روشنایی و خرید پرژکتور، استانداردسازی وضعیت سرویسهای بهداشتی و رختکنها جهت برگزاری مسابقات رسمی لیگهای کشوری و استانی از جمله اقداماتی بود که در زمینه افزایش کیفیت زمین چمن انجام گرفت. همین امر سبب شد با توجه به تعطیلی استخر و کاهش درآمدهای ناشی از آن، زمین چمن به عنوان مهمترین منبع درآمدی مجموعه در سال 99 تبدیل شود. توسعه زیرساختهای مجموعه هرندی در سال گذشته تنها محدود به زمین چمن نبود و در ارتباط با هتل هم اقدامات خوبی صورت گرفت. 25 واحد از 35 سوئیتِ هتل هرندی بازسازی، نقاشی و کاغذ دیواری شدند. همچنین سیستم سرمایشی و گرمایشی هتل نیز سرویس کامل شد. مجموع این اقدامات سبب شد در سال 99، 2530 نفر مسافر در هتل هرندی پذیرش شوند که با توجه به اعمال محدودیتهای کرونایی در سطح کشور، آمار در خور توجهی محسوب میشود. همچنین در سال 99، 132 نفر از نابینایان و کمبینایان به همراه خانوادههایشان در هتل هرندی پذیرش شدند.
توسعه زیرساختهای مجموعه هرندی علاوه بر زمین چمن و هتل در سال 99، سایر بخشهای مجموعه را نیز در بر گرفت. تجهیز طبقه فوقانی سالن آکادمی ورزشهای رزمی به دیوارکوب استاندارد جهت جلوگیری از بروز حادثه و آسیب ورزشکاران، تعمیر و تعویض کاشی و سرامیکهای کف استخر به سبب مستهلک شدن و فرسودگی، راهاندازی سونا و جکوزی قدیمی مجموعه تحت عنوان حمام سنتی و تعمیر موتورهای واتر جت آن، بروزرسانی کلیه تأسیسات و موتورخانه مجموعه و سیستم سرمایش و گرمایش بخشهای مختلف هرندی، از دیگر امکانات زیرساختی بود که با توجه به عدم حضور ورزشکاران در مجموعه به آن توجه ویژه شد.
انجام کلیه اقدامات زیرساختی، سبب شد بخشی از هزینهها و خسارتهای تحمیل شده ناشی از شیوع کرونا جبران شده و هیئت بتواند همچنان به فعالیت خود ادامه دهد. عمده فعالیتهای برنامه ریزی شده هیئت تهران در سال 1400، در بخشهای فرهنگی، ورزشی و آموزشی هدفگزاری شده و مجموعاً 18 برنامه از پیش تعیین شده در بخش ورزشی، 7 برنامه در بخش فرهنگی و 8 برنامه در بخش آموزشی پیشبینی شده است.
ایران سپید اعلام آمادگی میکند گزارش عملکرد ورزشی و مالی سایر هیئتهای ورزش نابینایان در کشور را منتشر کند تا نابینایان استانهای مختلف از رویدادهای ورزشی محل سکونت خود مطلع شوند.
........حوادث
*راز مرگ زن جوان در خانه مرد همسایه
اوایل فروردین مرد جوانی ناپدید شدن همسرش را به پلیس گزارش کرد و گفت همسرم روز گذشته برای خرید از خانه خارج شد، اما دیگر برنگشت. با اینکه میدانستم بدون اطلاع من جایی نمی رود با این حال با دوست و فامیل و آشنا تماس گرفتم ولی خبری از او نبود تا صبح منتظرش ماندم و بعد به سراغ بیمارستانها و درمانگاهها رفتم اما بینتیجه بود.
حالا از شما میخواهم همسرم را پیدا کنید. با شکایت مرد جوان، تحقیقات برای پیدا کردن نازنین آغاز شد. کارآگاهان اداره آگاهی در نخستین گام به تحقیقات میدانی پرداختند و مشخص شد که آخرین بار نازنین با مرد همسایه به نام پویا دیده شده است. در حالی که تحقیقات ادامه داشت تیم جنایی با پرونده کشف جسد زن جوانی در اطراف شهرستان قزوین مواجه شدند. رهگذران جسد را پیدا کرده و در تماس با پلیس موضوع را گزارش کرده بودند.
بلافاصله تیم جنایی پلیس آگاهی استان قزوین راهی محل شده و با جسد زن جوان در حالی که سیم و طناب به دور گردن و بدنش بود مواجه شدند. جسد متعلق به زنی حدوداً 40 ساله بود که هیچ مدرک هویتی همراه نداشت. از آنجایی که چند روزی از مرگ او میگذشت، جنازه برای مشخص شدن علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد. با توجه به اینکه احتمال میرفت جسد کشف شده متعلق به نازنین باشد، از خانواده او خواسته شد برای شناسایی هویت به پزشکی قانونی بروند. با حضور خانواده نازنین، جسد او شناسایی و بدین ترتیب راز ناپدید شدن زن 40 ساله برملا شد.
در ادامه کارآگاهان مرد همسایه را نیز بازداشت کردند وی ابتدا مدعی بود که از سرنوشت نازنین بیاطلاع است اما زمانی که با مدارک پلیسی مواجه شد لب به اعتراف گشود. او در ادعایی عجیب گفت: نازنین همسایهمان بود. من یک دست مبل داشتم که میخواستم آن را بفروشم. آن روز اتفاقی نازنین را در کوچه دیدم و در حین صحبت یادم افتاد که شاید بتوانم از او برای فروش مبلهایم کمک بگیرم. نازنین، با اینکه خانه دار بود اما زنی اجتماعی بود و دوستان زیادی داشت و میتوانست به کمک دوستانش مبلهایم را بفروشد.
متهم جوان گفت: موضوع را برای نازنین تعریف کردم و او گفت باید مبلها را ببیند. برای دیدن مبلها و تهیه عکس از آنها وارد خانه ام شد. اما در حال عکس انداختن از مبلها بود که یک دفعه حالش بد شد و روی زمین افتاد. حتی فرصت نکردم یک لیوان آب به او بدهم که او فوت کرد. ترسیده بودم، مرگ او باعث میشد که برای من مشکل بهوجود بیاید. ترس از این ماجرا باعث شد که به فکر بیفتم جسد نازنین را از خانه به بیرون انتقال دهم.
جنازه را داخل خودرویم گذاشتم و به سمت قزوین به راه افتادم و جسد را در بیابانهای اطراف قزوین رها کرده و به خانه برگشتم. با توجه به اظهارات متناقض پویا؛ به دستور بازپرس سهرابی، متهم جوان در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت قرار داده شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.
*دعای روز ششم ماه مبارک رمضان: خدایا مرا در این ماه به خاطر نزدیک شدن به نافرمانیات وا مگذار، و با تازیانههای انتقامت عذاب مکن، و از موجبات خشمت دورم بدار، به فضل و عطاهایت، ای نهایت دلبستگی دلشدگان