روزنامه دوشنبه 11 اسفند ۱۳۹۹عناوین امروز: 240نوت تیکر با مشارکت 40 درصدی معاونت ریاستجمهوری در اختیار دانشآموزان نابینا قرار میگیرد- وام اجاره تا پایان اسفند تمدید شد- مرکز نابینایان رودکی؛ شرایط کنونی و الزامات پیشرو- نقش ویتامین ها را در پیشگیری و کنترل کرونا جدی بگیریم- پیام عزیزی برای سیامند رحمان می خواند- افتخار را مجدداً به فوتبال بر میگردانیم- آدمربایی ساختگی برای اخاذی ۸۰ هزار درهمی از خانواده. |
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
۱۷ رجب ۱۴۴۲
۲۹ فوریه ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۴۹
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*240نوت تیکر با مشارکت 40 درصدی معاونت ریاستجمهوری در اختیار دانشآموزان نابینا قرار میگیرد
*وام اجاره تا پایان اسفند تمدید شد
*مرکز نابینایان رودکی؛ شرایط کنونی و الزامات پیشرو
*نقش ویتامین ها را در پیشگیری و کنترل کرونا جدی بگیریم
*پیام عزیزی برای سیامند رحمان می خواند
*افتخار را مجدداً به فوتبال بر میگردانیم
*آدمربایی ساختگی برای اخاذی ۸۰ هزار درهمی از خانواده
......خبر ویژه
*240نوت تیکر با مشارکت 40 درصدی معاونت ریاستجمهوری در اختیار دانشآموزان نابینا قرار میگیرد
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست کمیته برنامهریزی سازمان آموزش و پرورش استثنایی از تهیه 240 نوت تیکر با مشارکت 40 درصدی معاونت ریاستجمهوری برای دانشآموزان نابینا خبر داد.
سید جواد حسینی در کمیته برنامهریزی سازمان آموزشوپرورش استثنایی با تشریح رشد شاخصهای ملی سال 1400 اظهار داشت: برایناساس پوشش 99 درصدی برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان، پوشش 70 درصدی برنامه سودای بندگی دانشآموزان پایه ششم ابتدایی، پوشش 65 هزارنفری دانشآموزان طرح تلفیقی فراگیر با رشد 3 درصد و پوشش 80 هزار و 500 دانشآموز در مدارس خاص استثنایی با رشد 4 درصد باید در سال 1400 محقق شود.
وی با بیان اینکه برنامه نهضت توانافزایی برای تأمین تجهیزات آموزشی و توانبخشی دانشآموزان با نیازهای ویژه باید با جدیت پیگیری شود اظهار کرد: یکی از تجهیزات موردنیاز برای دانشآموزان با آسیب بینایی برجسته نگار هوشمند همراه یا نوت تیکر است.
وی افزود: با مشارکت 40 درصدی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری بهزودی 240 نوت تیکر در اختیار دانشآموزان با آسیب بینایی قرار خواهد گرفت.
*جزئیات دریافت واکسن ۷۵ هزار نفر از افراد تحت پوشش بهزیستی تا پایان سال
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور درباره جزئیات دریافت واکسن ۷۵ هزار نفر از گروههای مختلف سازمان بهزیستی در مراکز نگهداری توضیح داد.
«محمد نفریه» معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره آغاز واکسیناسیون گروههای هدف سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: این مهم با حضور وزیر بهداشت و سازمان بهزیستی کشور از پنجشنبه گذشته در آسایشگاه کهریزک واکسیناسیون سالمندان، معلولان و بیماران روانی مزمن تحت بوشش بهزیستی آغاز شده است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس در چارت اول قرار است ۲۰ هزار نفر واکسن کرونا دریافت کنند که این فرآیند از پنجشنبه آغاز شده است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به تمهیدات مراقبتی انجام شده پس از واکسن گروههای هدف سازمان اشاره کرد و گفت: بر همین اساس نیز برنامهریزی مدونی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است که قابل تقدیر بوده و فرآیند واکسن جامعه هدف سازمان بهزیستی ادامه دارد.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزی قرار است تا پایان سالجاری ۷۰ تا ۷۵ هزار نفر از سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلولان جسمی_حرکتی واکسن دریافت کنند.
نفریه درباره جزئیات دریافت واکسن گروههای اشاره شده، خاطرنشان کرد: ۵۱ هزار نفر از افراد اشاره شده تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و بالغ بر ۲۲ هزار نفر پرسنل در این مراکز از این افراد نگهداری میکنند که براساس برنامهریزی قرار است در ابتدا سالمندان و همراه پرسنل مراکز، بیماران روانی مزمن به همراه پرسنل، معلولان جسمی و حرکتی به همراه پرسنل و در پایان واکسیناسیون معلولان ذهنی با پرسنل انجام شود.
وی افزود: براساس برنامهریزی انجام شده هیچ هزینهای از سوی افراد پرداخت نشده و این هزینه توسط سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد.
*درخشش دانش آموز نابینای اردبیلی در رشته حفظ کل قرآن در کشور
امیرهادی بایرامی دانشآموز 9 ساله مدرسه ابتدایی سما اردبیل حافظ کل قرآن کریم در کشور شد.
مراسم اختتامیه مرحله نهایی پانزدهمین دوره جشنواره مردمی تلاوتهای مجلسی با عنوان فجر تلاوت که در این دوره بخش حفظ و ترتیل نیز به قرائت اضافه شد، در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار گردید.
۴۷۴ نفر در حفظ و ۳۷ نفر در بخش قرائت حضور پیدا کردند. و مجموع کل آرای مردمی در این دوره از جشنواره دو میلیون و ۷۰۰ هزار رأی بود. در این اختتامیه پدیده حفظ قرآن کریم این دوره از جشنواره، امیرهادی بایرامی، نوجوان روشندل از استان اردبیل در بخش شکوفهها (زیر ۱۷ سال) معرفی شد.
.........اخبار روز
*وام اجاره تا پایان اسفند تمدید شد
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد متقاضیان تسهیلات کمک ودیعه مسکن تا پایان اسفندماه فرصت دارند وام خود را دریافت کنند و امکان تمدید این زمان وجود ندارد؛ پیش از این پایان بهمن ماه آخرین مهلت اعلام شده بود که تمدید شده است.
* چین تنها اقتصاد بزرگ جهان با رشد اقتصادی مثبت شد
به گزارش بولتن آماری توسعه اقتصادی و اجتماعی ملی جمهوری خلق چین در سال ۲۰۲۰ که اداره ملی آمار چین امروز یکشنبه آن را منتشر کرد، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال قبل با ۲.۳ درصد افزایش از ۱۰۰ تریلیون یوان ( ۱۵.۴۵ تریلیون دلار) فراتر رفت.
این گزارش حاکی است: تولید ناخالص داخلی سالانه سرانه هم ۴۴۷۷۲ یوان (۱۱۱۹۰ دلار) برای سال ۲۰۲۰ بود که نسبت به سال قبل ۲ درصد افزایش داشته است.
همچنین چین ۱۱.۸۶ میلیون شغل جدید شهری در سراسر کشور در سال ۲۰۲۰ ایجاد کرده که بیش از هدف پیش بینی شده ۹ میلیون شغل شهری است. در پایان سال ۲۰۲۰، نرخ بیکاری بررسی شده در مناطق شهری ۵.۲ درصد بود که کمتر از هدف سالانه دولت است که حدود ۶ درصد بود.
* هشدار مکتوب ایران به آژانس درباره قطعنامه احتمالی شورای حکام
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: در صورتی که در شورای حکام آژانس قطعنامهای علیه ایران صادر شود واکنش مناسبی نشان خواهیم داد.
علی اکبر صالحی در حاشیه نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در صورتی که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به اقدام ایران مبنی بر توقف پروتکل الحاقی قطعنامهای را علیه کشورمان صادر کنند، ایران واکنش مناسبی را خواهد داشت و در این راستا نامهای هم ارسال شده است.
*قدردانی وزارت خارجه از اهدای 250 هزار واکسن کرونا توسط چین
سخنگوی وزارت امور خارجه در حساب توییتری خود به زبان چینی نوشت:
رابطه تمدنی ایران و چین موجب شده حتی مشکلات هم به فرصتی برای تقویت روابط تبدیل گردد.
همکاری برای مهار کرونا، بار دیگر اهمیت روابط راهبردی دو کشور را تایید کرد.
از اهدای ۲۵۰ هزار واکسن کرونا توسط دولت جمهوری خلق چین بعنوان نماد جدیدی از دوستی دو ملت قدردانی می کنیم.
*دولت در ۸ سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزارمیلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کرد
معاون امور جوانان وزارت ورزش با اشاره به رشد ۵ درصدی آمار ازدواج گفت:اگر پرداخت وام ازدواج با این شیب ادامه یابد،تا پایان سال دولت ۵۰ هزارمیلیارد تومان وام ازدواج فقط در این یک سال پرداخت کرده و با احتساب سالهای گذشته، این دولت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت کرده است.
*آغاز فاز سوم تست انسانی واکسن پاستور از ۲ هفته دیگر
علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:
واکسن ایرانی کرونا تولید محققان انستیتو پاستور دو هفته دیگر وارد مرحله سوم آزمایش انسانی و ۵۰ هزار دوز تزریق میشود.
۲ تا ۴ میلیون دوز از این واکسن تا فروردین ۱۴۰۰ تولید میشود و این نخستین واکسن ایرانی کروناست که به دستمان میرسد.
واکسنها در سامانه بهداشتی کشور ثبت میشوند و واکسیناسیون تنها براساس اولویتها خواهد بود و خارج از این اولویتها نخواهد بود.
.....یادداشت
*مرکز نابینایان رودکی؛ شرایط کنونی و الزامات پیشرو
بلاتکلیفی و رو به کمارفتن چنین مرکزی به هر اهل فرهنگی در مقام قضاوت، چه پیام و معنایی را میتواند برساند؟ آن هم در بحبوحه رشد روزافزون اطلاعات در زندگی هر شهروند در شرایط کنونی!
حسین عبدالملکی کارشناس و پژوهشگر حوزه معلولین یادداشتی درباره مرکز نابینایان رودکی و کتابخانه اینمرکز نوشته و آن را برای انتشار در اختیار قرار داده است.
در ایننوشتار، مطالبی درباره کتابخانه رودکی، گذشته، امروز و آینده آن مورد توجه قرار گرفته است.
مشروح متن اینیادداشت در ادامه میآید:
مرکز نابینایان رودکی به عنوان قدیمیترین، بزرگترین و البته غنیترین کتابخانه ویژه نابینایان و نیز مرکز تولید کتابهای ویژه اینقشر به شمار میرود؛ مرکزی با قدمت بیش از ۵۰ سال که از یکسو، به عنوان کارویژه اصلی خود عهدهدار زنجیره تأمین و توزیع منابع اطلاعاتی موردنیاز نابینایان در ترازی ملی بوده، و از دیگرسو، به موازات تلقی شدن به مثابه «کتابخانهای مادرتخصصی»، نقش بیبدیلی را در حیات علمی و فرهنگی نابینایان در طول ۵ دهه اخیر بازی کرده است؛ چنانکه در طول این ۵ دهه در «درس خواندن»، «باسوادشدن»، «ورود تعداد قابل توجهی از نابینایان به سطوح تحصیلات عالی» و «رشد اجتماعی و فرهنگی نابینایان در کشور» نقش بهسزایی را ایفا نموده است.
با توجه به گزارههای بالا، جایگاه راهبردی مؤسسه رودکی در حیات علمی نابینایان و رشد اجتماعی و فرهنگی قابل توجه آنها در جامعه، برای هر اهل فرهنگی کاملاً مبرهن است. اما، همین مرکز که در دهههای آغازین، فعالیت و خدماتش در تراز مؤسسات پیشرو در حوزه منابع اطلاعاتی نابینایان در آن روزگار بود، و حتی برخی از کشورهای توسعه یافته نیز برای الگوگیری از این مرکز به بازدید آن میآمدند؛ در اثر تصمیمات غیرصحیح، ناصواب و بدون پشتوانه کارشناسی برخی مدیران سازمان بهزیستی، ناملایمات و دوران پرنشیب و فرازی را پشت سر گذاشته است؛ به نحوی که از یک سازمان ملی در تراز جهانی در حوزه تخصصی خود، به «ساختمان بهزیستی در ظهیرالاسلام» تنزل یافت.
مرکز نابینایان رودکی در دهههای اخیر «تجربه ملی بودن»، «واگذاری به بهزیستی استان تهران»، «بازگشت به ستاد سازمان بهزیستی»، «خصوصی شدن»، «بازگشت به دولت» و «دوران ۵ ساله بلاتکلیفی» را به خود دیده است.
اینمرکز در حال حاضر دارای هیچچارت سازمانی نبوده و بودجه مصوب و تعریف شدهای هم ندارد، تولید کتابهای بریل و گویای آن تقریباً متوقف شده و خدماتش نیز به نازلترین سطح رسیده است و در واقع، از آن مرکزی که نابینایان کشور و فارسی زبانان نابینای سایر کشورها را از منابع اطلاعاتی و مطالعاتی خود سیراب میکرد، تنها نام و وجه تاریخی و فرهنگی آن باقیمانده است.
وجه نوستالژیکی که تمامی فرهیختگان و نخبگان نابینا، از نویسندگان و محققین و اساتید دانشگاه و شعراء گرفته، تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در پس همه روایتهای متفاوتشان از این مرکز، در یک نقطه مشترک به اتفاق نظر رسانده است؛ تجربهای دردناک از حیات رودکی در دو دهه اخیر و به کمارفتن در حال حاضر آن. و اگر فکری آنی و البته دائمی و کارشناسی برای مرکز رودکی نشود، دیگر تا پایان حیات مهمترین هویت علمی و فرهنگی نابینایان کشور چندان مجالی نیست.
نمادی که بر روی تکتک سنگفرشها، موزاییکها و دیوارهایش قدمها و دستان کسانی را به یادگار دارد که شاید بیشتر افراد جامعه، کوچکترین توانمندی را برای آنان متصور نبودند؛ اما با همین رودکی به جایگاههایی رسیدن که هر شهروندی را به تحسین وا میدارد.
از وجهی دیگر، یکی از مؤلفههای مهم در تراز بالندگی و شکوفایی هر حیات اجتماعی، میزان برخورداری و سهیمشدن شهروندانش در امکانها و فرصتهای موجود آن جامعه است. از این منظر نیز پیشینه و کارنامه کتابخانه رودکی مبین این گزاره است که حیات اجتماعی کشوری که وجه فرهنگی و تمدنی آن بر هیچ کس پوشیده نیست، از بیشتر از ۵۰ سال قبل، در راه سهیم کردن یکی از محرومترین اقشار خود در تأمین نیازهای اطلاعاتی به فرصتهای حداقلی برای دسترسی به منابع اطلاعاتی و مطالعاتی ویژه این قشر، تلاشهای مختلفی را انجام داده است و کتابخانهای با این قدمت، مظهر و برآیند این تلاش است.
حال بلاتکلیف بودن و رو به کمارفتن چنین مرکزی به هر اهل فرهنگی در مقام قضاوت، چه پیام و معنایی را میتواند برساند؟ آن هم در بحبوحه رشد روزافزون اطلاعات در زندگی هر شهروند در شرایط کنونی!
اینمیان، پس از چند سال بلاتکلیفی و در جهت ساماندهی و تعیین تکلیف مرکز نابینایان رودکی، مسئولین سازمان بهزیستی، کاربست مجموعه اقداماتی را در دستورکار خود قرار دادند. هر چند در موازات اینکه نفس تعیین تکلیف رودکی و کاربست مجموعه اقداماتی در این راه شایسته مینمود؛ اما نابینایان به مثابه ذینفعان اصلی این مرکز و به ویژه تشکلها و نخبگان این قشر به انحاء مختلف در کنار ضروری پنداشتن تعیین تکلیف و احیای رودکی، نگرانیها و دغدغههای فراوانی را نسبت به تصمیمات اتخاذ شده ابراز نمودند؛ «مبهم بودن»، «عدم مشارکت دادن جامعه هدف در تصمیمات اتخاذ شده و توجه نکردن به نظرات این قشر»، «نبود پشتوانه کارشناسی در پس تصمیمات»، «نبود تضامین لازم و نداشتن پشتوانه اجرایی مناسب»، «عدم تطابق با برخی قوانین و سیاستها»، «عدم ارائه پاسخ شفاف به مطالبات و نگرانیهای طرح شده جامعه هدف از سوی مسئولین سازمان بهزیستی» و... از جمله دلایلی بود که در مخالفت نابینایان با عملیاتیسازی تصمیمات اخذ شده به آنها اشاره میشد.
مخالفتهایی که حتی بعضاً با برخی رفتارهای هیجانی به علت عدم پاسخگویی صحیح و به موقع به نگرانیها و سؤالات طرح شده همراه گردید و سرانجام پس از چند ماه کش و قوس، آنگونه که از شواهد بر میآید، از رهگذر همین مخالفتها به منتفی شدن عملیاتیسازی تصمیمات اخذ شده انجامید. اما، همچنان ضرورت تعیین تکلیف رودکی به نحوی تسریعی پابرجاست و نباید صورت مسئله (بلاتکلیفی بزرگترین و قدیمیترین مرکز فرهنگی و کتابخانه مادرتخصصی نابینایان) را پاک کرد.
در اینراستا، اتخاذ هر رویکردی در زمینه تعیین تکلیف مرکز نابینایان رودکی که با توجه به شرایط کنونی آن نیز ضروری مینماید، مستلزم «نظرداشت تمامی جوانب امر»، «توجه ویژه به حساسیتهای موجود در این زمینه»، «دوری از هرگونه تک بُعدی نگری» و به عبارتی «داشتن نگاهی جامع در معنای تام آن» میباشد.
در نگاهی حداقلی جهت اتخاذ هرگونه سیاست باید:
۱-نظر جامعه هدف و به ویژه در سطح کارشناسی جهت اتخاذ هرگونه سیاست و انجام هر اقدامی، با توجه به پتانسیل نخبگانی موجود در میان افراد با آسیب بینایی مورد توجه قرار گیرد.
۲-وجه مهم دیگر در اتخاذ هر رویکرد و کاربست هرگونه سیاست جامع جهت تحول رودکی و تعیین تکلیف آن، داشتن نگاهی بلندمدت در این راه است و باید دائمی بودن عملیاتیسازی سیاست اتخاذ شده و ملاحظات مترتب بر آن به شکلی همه جانبه مورد توجه قرار گیرد.
بدون لحاظ نگاهی بلندمدت در اتخاذ رویکرد نسبت به تحول رودکی، ما همچنان شاهد تجارب ناموفق این مرکز فرهنگی مهم نابینایان در گذشته خواهیم بود؛ چنانکه در طی بیش از ۵۰ سال حیات خود، شرایط پرنوسانی را تجربه کرده و حداقل ۸ مرحله را پشت سر گذارده است؛ مراحلی که در جایگاه سازمانی، نوع نگاه به رودکی و شرایط مدیریتی آن و بسیاری مسائل دیگر به نوبه خود تأثیرگذار بوده است و طبیعتاً تبعات همه این نوسانات متوجه حلقه نهایی این زنجیره یعنی کاربران نهایی رودکی که همانا «نابینایان به مثابه محرومترین قشر در دستیابی به اطلاعاتند»، میباشد. تجربه ناموفق واگذاری رودکی به بخش خصوصی و تبعات فراوان ناشی از آن دقیقاً به سبب نبود همین نگاه بلندمدت حاصل گردید.
۳-از هرگونه تجزیه مرکز نابینایان رودکی، تحدید یا تضعیف کارکردها و کارویژههای آن و به ویژه واگذاری به سایر سازمانها و نهادها جلوگیری شده و درصورت ضرورت جهت انجام این امر، ضمن لحاظ تمامی ملاحظات، الزامات و اقتضائات موردنیاز، از کارایی راهبرد جایگزین و بدیل موردنظر در ابعاد مختلف و به ویژه استمرار و تداوم یابی آن اطمینان حاصل گردد.
۴- درباره ورود بخش خصوصی به موضوع مرکز نابینایان رودکی و کارکردهای آن در هر سطح و یا حدودی، ضمن لزوم سنجش تمام جوانب امر و نظرداشت حساسیتهای موجود و نیز شرایط جامعه هدف، باید در صورت جواز به ورود بخش خصوصی، ملاحظات لازم جهت عدم ایجاد رانت و انحصار، عدم افت کیفیت وظایف محوله چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت و نیز لحاظ شرایط اطمینان بخش جهت سنجش اهلیت، تخصص و توان مدیریتیِ بخش خصوصی و اتخاذ مکانیزمهای نظارتی مدقن، فراگیر و مستمر در این زمینه، مطمح نظر قرار گیرد.
البته به زعم نگارنده حتی در صورت حصول شاخصههای مطروحه فوق، همچنان باید امور مربوط به هرگونه «تصمیم سازی در زمینه منابع اطلاعاتی نابینایان»، «حوزههای مأموریتی این مرکز در سطوح راهبردی» و نیز «بُعد نظارت» در ید دولت بماند.
۵-در زمینه محل ساختمان رودکی نیز ضمن تأکید بر اهمیت وجه کالبدی این مرکز به عنوان بُعد نمادین حیات علمی و فرهنگی نابینایان در بیش از ۵۰ سال اخیر و امکان سنجی مجدد نوسازی، مرمت و مقاوم سازی آن با لحاظ اهمیت فرهنگی رودکی، درصورت هرگونه تغییر مکان در موازات تضمین جایابی صحیح و با رعایت تمام ملاحظات چه در زمینه جامعه هدف و چه در زمینه زنجیره تولید و توزیع منابع بریل و گویا، باید برنامهریزی صحیح، جامع و زمانمند با فازبندیهای مشخص جهت جانمایی در یک مکان استاندارد و مناسب –چه در مکان کنونی آن پس از تجدید بنا و تجهیز، و یا هر مکان دیگر- مدنظر قرار گیرد.
۶-جهت اعتباربخشی به مرکز نابینایان رودکی به مثابه مرکز تولید و توزیع منابع ویژه نابینایان و کتابخانه مادرتخصصی ویژه این قشر و ثبات بخشی بیشتر به فعالیتهای آن، از ظرفیتهای سیاستی و اجرایی تمامی سازمانها و نهادهای مرتبط با حوزه نشر و کتاب مبتنی بر حوزههای مأموریتی، کارویژهها و شرح وظایف آنها در سطوح مختلف به صورتی که به استقلال این مرکز خدشهای وارد نشود، استفاده گردد.
همچنین، تمهیدات لازم برای ممانعت از انباشت و تراکم سطوح «سیاستگذاری»، «اجرا» و «نظارت» به شکلی متمرکز در مرکز رودکی اتخاذ گردد. «یکیبودن سیاستگذار، مجری و ناظر» در هیچساحت تصمیم ساز و اجرا قابل دفاع نبوده و توجه به این امر در زمینه کتابهای ویژه نابینایان که دارای حساسیتهای مختص به خود است، ضرورتی دو چندان مییابد. امری بسیار مهم و حیاتی که اجرایی سازی آن مستلزم تغییر در نحوه راهبری مرکز رودکی، مشارکت دادن دستگاههای سیاستگذار ذیربط در حوزه نشر و کتاب در این زمینه و بازبینی مکانیزمهای مربوط به تصمیم سازی منابع اطلاعاتی نابینایان و نحوه نظارت بر آن در این مرکز است.
۷-همچنین، باید به شکلی جدی «بازبینی سیاستها، حوزههای مأموریتی و کارویژههای رودکی» و «منطبقسازی و بهروزرسانی شروح وظایف آن براساس نیازهای جامعه هدف» و «تغییر رویه مدیریتی و نحوه راهبری و اداره این مرکز»، در هرگونه اتخاذ رویکرد تحولی برای مرکز نابینایان رودکی در قالب کاربست یک سیاست جامع مدنظر قرار گیرد و بسیاری موارد و ملاحظات دیگر که به جهت مطول نشدن این نوشتار، تخصصی بودن مباحث و دارابودن ظرایف و دقایق مختلف به آنها نمیپردازم.
کوتاه سخن آنکه، همچنان به دلایل فراوان معتقدم که باید مرکز نابینایان رودکی با تمامی نوسانات و نشیب و فرازهای پیش آمده، زیرنظر سازمان بهزیستی باقی بماند؛ اما در کیفیت و نحوه حفظ و احیای رودکی در ذیل این سازمان و چگونگی استفاده از ظرفیتهای موجود با توجه به شرایط کلی حاکم بر سپهر سیاستی کشور در زمینه «منابع اطلاعاتی» از یکسو، و «حوزه نابینایان» از سوی دیگر، نیازمند یک بحث کارشناسی و تخصصی جامع و مدون است.
از اینرو نظر به ضرورت تعیین تکلیف هر چه سریعتر این مرکز جهت ممانعت از ورود لطمات فرهنگی بیشتر به حوزه منابع اطلاعاتی نابینایان، بایسته است که سازمان بهزیستی با نظرداشت تمامی جوانب و در قالب یک نگاه تخصصی با بهرهگیری از متخصصین و کارشناسان حوزه منابع اطلاعاتی ویژه نابینایان و سایر ساحتهای مرتبط و بهویژه استفاده از توان کارشناسی و پتانسیل نخبگانی موجود در میان جامعه هدف (نابینایان و کم بینایان) در این راستا، به شکلی عاجل گام بردارد و حتی در سطحی کلانتر، شایسته است مسئولین فرهنگی کشور نیز به این موضوع بسیار مهم با قید اولویت ورود نمایند. البته همچنان با نظرداشت ضرورت بهرهگیری از نگاه تخصصی، نظرات جامعه هدف و داشتن رویکردی جامع و البته بلندمدت در اتخاذ هرگونه سیاست برای بزرگترین و قدیمیترین مرکز فرهنگی نابینایان کشور.
......آموزش
*نقش ویتامین ها را در پیشگیری و کنترل کرونا جدی بگیریم: ویروس ها بدون همکاری و مشارکت بدن میزبان امکان تکثیر و بیماری زایی ندارند. افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی و نیز تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا به آن قرار دارند. بنابراین بررسی وضعیت تغذیه ای و بر طرف کردن کمبودهای تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های ویروسی و درمان آنها ضروری به نظر می رسد.
توصیه می شود نکات تغذیه ای زیر را رعایت کنید:
مواد مغذی بسیاری در عملکرد مناسب و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. در ادامه به مهم ترین آنها پرداخته شده می شود:
ویتامین A:یکی از ویتامین های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت فراهم می کند. ویتامین A یک ویتامین ضد التهاب است که در بعضی عملکرد های سیستم ایمنی نقش دارد و کمبود آن منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود.
منابع غنی ویتامین A: جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی های زرد رنگ
ویتامین D:مطالعات اخیر نشان داده اند که ویتامین D از ابتلا به عفونت های تنفسی به ویژه عفونت های ویروسی جلوگیری می کند. دریافت مناسب این ویتامین از منابع غذایی به صورت روزانه منجر به افزایش سطح ایمنی در بدن می شود.
منابع غنی ویتامین D: ماهی های چرب، لبنبات، زرده تخم مرغ
ویتامین E:ویتامین E از جمله ویتامین های محلول در چربی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا مانند باکتری ها و ویروس ها کمک می کند.
منابع ویتامین E: مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، ذرت و سویا
ویتامین B۶:این ویتامین در تولید سلول های سفید خون نقش دارند.
منابع غنی از ویتامین B۶: منابع پروتئینی، سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی، میوه ها (غیر از مرکبات)
ویتامین B۱۲:کمبود ویتامین B۱۲ باعث پیشرفت سریع عفونت های ویروسی می شود. این ویتامین در تولید سلول های سفید خون نقش حیاتی دارد و سبب تقویت سیستم ایمنی می شود. توصیه می شود این ویتامین از منابع غذایی آن تامین شود.
منابع غنی ویتامین B۱۲: پر.تئین حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی ها، ماکیان، لبنیات و تخم مرغ
ویتامین C:ویتامین C از جمله ویتامین های محلول در آب است که به کمک تجمع در سلول های دخلی در ایمنی سبب از بین بردن باکتری ها و ویروس ها می شود. این ویتامین علاوه بر اینکه یک آنتی اکسیدان قوی است، منجر به بهبود جذب آهن در بدن می شود. نگهداری طولانی مدت در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین می شود.
منابع غنی ویتامین C: میوه ها مانند پرتقال، لیمو، کیوی، فلفل دلمه ای، انواع کلم، گوجه فرنگی
روی (زینک):کمبود روی با کاهش تعداد ماکروفاژها و افزایش استرس اکسیداتیو منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود.
منابع غنی روی: غلات کامل، لبنیات و منابع حیوانی
سلنیوم:مصرف کافی سلنیوم باعث کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و نیز سبب تقویت سیستم ایمنی می شود.
منابع غنی از سلنیوم: منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ، برنج قهوه ای
آهن:آهن در منابع گیاهی و حیوانی یافت می شود و کمبود آن آسیب و تضعیف سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد. اگر منابع غذایی به همراه غذاهای حاوی ویتامین C مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.
منابع غنی از آهن: گوشت قرمز، مرغ، سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک، غلات کامل، تخم مرغ
مصرف دوزهای بالای ویتامین ها و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد. مکمل در حد توصیه استاندارد در افرادی که دریافت کافی از منابع غنی مواد غذایی گفته شده ندارند، توصیه می شود.
نکات مهم: ۱. تا کنون انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی گزارش نشده است، ولی بهتر است برخی موارد احتیاط در زمینه بهداشت مواد غذایی رعایت شود. منابع غذایی حیوانی به صورت کامل پخته مصرف شود و از مصرف غذاهای خام که امکان شست و شوی کامل آنها وجود ندارد پرهیز کنیم.
۲. از وسایل آشپزخانه مجزا برای آماده سازی مواد غذایی خام و پخته استفاده شود و هنگام آماده سازی مواد غذایی خام و پخته دست خود را کامل بشوییم.
۳. از به اشتراک گذاشتن وسایل مورد استفاده در مصرف مواد غذایی مانند قاشق، چنگال، کارد و لیوان پرهیز کنیم.
۴. در زمینه مصرف مایعات: تا حد امکان، مایعات کافی و فراوان بنوشیم. هیدراته بودن بدن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می کند.
۵. اگرچه برخی مواد غذایی گیاهی (مانند سیر) حاوی ترکیبات و فیتوکمیکال هایی هستند که می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی موثر باشند، اما شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد.
بزرگنمایی اثرات مفید سیر، زنجبیل، و سایر مواد غذایی و مصرف بی رویه آنها می تواند اثراتی سوء بر متابولیسم بدن داشته و نیز با اثرات سایر مواد غذایی و مکمل ها و داروهای تجویز شده احتمالی تداخل کنند.
*رژیمهای غذایی ضد التهابی برای جلوگیری از آرتریت روماتوئید: پیش از معرفی رژیم های غذایی ضد التهابی لازم است در مورد التهاب، چگونگی تاثیر آن بر بدن و امکان مقابله با آن از طریق رژیم غذایی بیشتر بدانیم.
التهاب، مکانیسم بدن برای مقابله با عفونت یا آسیب است اما وجود آن در شرایط عفونت لازم است. اما گاهی اوقات عفونت از بین می رود ولی التهاب باقی می ماند و سلول های سالم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این زمانی است که مشکل شروع می شود و فرد به کمک یک رژیم غذایی ضد التهابی نیاز پیدا میکند.
آیا می دانید التهاب مزمن می تواند منجر به مشکلات جسمی مانند دیابت، نارسایی قلبی و چاقی شود؟ به همین دلیل است که نوع مواد غذایی مصرفی اهمیت دارد.
هندوستان تایمز در مطلبی به انواع رژیم غذایی ضد التهابی اشاره کرده است:
رژیم غذایی مملو از امگا3
ماهی و سایر غذاهای دریایی به عنوان بهترین منبع اسیدهای چرب امگا 3 عمل می کنند و برای تسکین التهاب باید این مواد غذایی در رژیم غذایی گنجانده شود. به غیر از این غذاها مصرف مرتب گردو نیز برای تقویت اسیدهای چرب در بدن مفید است.
رژیم غذایی فاقد مواد قندی
مواد قندی التهاب زا هستند به همین دلیل بهتر است که از مصرف انواع قندهای تصفیه شده به خصوص غذاهای فرآوری شده و نوشابه ها خودداری کرد. به این ترتیب می توان وزن و تولید انسولین در بدن را تحت کنترل قرار داد. قندهای طبیعی موجود در میوه ها بهترین جایگزین هستند.
رژیم غذایی گیاهی
یک رژیم غذایی گیاهی به طور عمده از محصولات گیاهی تشکیل شده و به این معنی است که هضم آن آسان است و حاوی مواد مغذی بیشتری است. بنابراین میتواند رژیم غذایی ضد التهابی مفیدی باشد. علاوه بر این، رژیم غذایی گیاهی سرشار از آنتی اکسیدان است که به حفظ التهاب در بدن کمک می کند.
رژیم غذایی سرشار از پروتئین بدون چربی
همه ما می دانیم که بدن برای ترمیم عضلات و سلول ها به پروتئین نیاز دارد و اگر پروتئین بدون چربی مصرف کنیم هضم آن برای بدن بسیار آسان تر می شود.
......فرهنگ و هنر
*پیام عزیزی برای سیامند رحمان می خواند
قطعه موسیقایی «پهلوان خندان» به آهنگسازی و خوانندگی
«پیام عزیزی» خواننده موسیقی عرفانی کشور، مصادف با نخستین سالگرد درگذشت
«سیامند رحمان» قهرمان جهان و پارالمپیک منتشر میشود.
این قطعه به سفارش کمیته ملی پارالمپیک در مایه شور، به آهنگسازی و
خوانندگی «پیام عزیزی» و تنظیم «سیامند کُردستانی» و شعر «نازنین ثانی»
ساخته شده است و برای نخستین بار، در مراسم یادبود «سیامند رحمان» قهرمان
جهان و پارالمپیک و رکورددار افسانهای تاریخ وزنهبرداری پارالمپیک؛ با
صدای «پیام عزیزی» با حال و هوای حماسی، ملی و عرفانی اجرا میشود.
مراسم یادبود «سیامند رحمان» همزمان با اختتامییه مسابقات
پاراوزنهبرداری جام سیامند، در ساعت 15 روز سهشنبه 12 اسفند ماه جاری
در فدراسیون جانبازان و معلولین با حضور رؤسا و مدیران کمیتههای ملی
المپیک و پارالمپیک، مدیران وزارت ورزش و جوانان، رؤسای فدراسیونها،
قهرمانان، میهمانان خارجی و خانواده مرحوم «سیامند رحمان» برگزار میشود.
سیامند از خود، چهرهای خندان، به یادگار گذاشت که همواره در رفتارش،
شاخصهای مرام پهلوانی اعم از تواضع، میهن دوستی، خوش خلقی و ... نمود
عینی داشت.
برخی افتخارات منطقهای، جهانی و پارالمپیکی «سیامند رحمان» عبارتند از:
طلای جهانی جوانان آمریکا ۲۰۰۸، طلای جهانی جوانان مالزی ۲۰۱۰، طلای
پاراآسیایی گوانگجو ۲۰۱۰، طلای بینالمللی جوانان لیبی ۲۰۱۰، طلای جهانی
IWAS امارات ۲۰۱۱، طلای بینالمللی بزرگسالان اردن ۲۰۱۱، طلای پارالمپیک
لندن ۲۰۱۲، طلای جهانی بزرگسالان امارات ۲۰۱۴، طلای پاراآسیایی کره ۲۰۱۴،
طلای منطقه آسیا قزاقستان ۲۰۱۵، طلای منطقه «اپن» قزاقستان ۲۰۱۵، طلای
بینالمللی (جام جهانی) امارات ۲۰۱۶، طلای پارالمپیک ریو ۲۰۱۶، طلای
جهانی مکزیک ۲۰۱۷، طلای منطقهای ژاپن ۲۰۱۸، طلای پاراآسیایی جاکارتا
۲۰۱۸، طلای جهانی قزاقستان ۲۰۱۹ و ... .
وی در طول دوران ورزشی خود در ۳ دوره بازیهای پاراآسیایی و ۲ دوره
بازیهای پارالمپیک شرکت نمود که حاصل آن در تمامی این بازیها کسب مدال
طلا بود.
سیامند با ثبت رکورد 310 کیلوگرم در پارالمپیک ریو 2016 در کشور برزیل
(با اختلاف 70 کیلوگرم از نفر دوم) توانست نام خود را به گونهای ماندگار
کند که بعید است این رکورد عجیب در طول تاریخ، دست یافتنی باشد.
پهلوان «سیامند رحمان» قویترین پارالمپین جهان، یازدهم اسفند ماه سال
1398 بر اثر سکته قلبی دارفانی را وداع گفت.
*تصویربرداری فصل اول از سری دوم «شبهای مافیا» به پایان رسید/ رقابت مافیایی چهره های سینما، موسیقی و فوتبال
فصل اول از سری دوم «شبهای مافیا» به کارگردانی سعید ابوطالب با حضور چهره های شناخته شده عرصه سینما و تلویزیون، موسیقی و فوتبال تصویربرداری شد.
به گزارش روابط عمومی این پروژه، محمد نادری، رضا داود نژاد، فرزاد حسنی، حامد همایون، حسین امیدی، نادر سلیمانی، مهراب قاسم خانی، جواد خواجوی، پژمان بازغی، سروش جمشیدی، نیما شاهرخ شاهی و فیروز کریمی بازیگران فصل اول از سری دوم «شبهای مافیا» هستند.
این رئالیتی شو که با گردانندگی محمدرضا علیمردانی در جزیره کیش تولید می شود، در مجموع میزبان 42 چهره است و 15 قسمت خواهد داشت.
این برنامه به کارگردانی سعید ابوطالب و سرمایهگذاری فیلیمو ساخته شده است و از فروردین 1400 به صورت اختصاصی از طریق پلتفرم فیلیمو پخش خواهد شد.
*«محاکات»شبکه دو، سرگذشت ها را به ساخت فیلم و نگارش اثر ادبی پیوند می زند
«محاکات» با بررسی قصه ها و داستان های مخاطبان خود و پرسشگری و هدایت آن ها ، به دنبال استفاده و بهره برداری این روایت ها برای ساخت یک اثر تلویزیونی یا نگارش ادبی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ «محاکات» مسابقهای بزرگ برای روایت داستانهای زندگی، یک چالش دوستداشتنی و صمیمی از حکایتهایی است که روایتگر آن خود مردم هستند.
«محاکات» زنده کردن سنت به حاشیه رفته قصهگویی است و می خواهد مفهوم حکایتگری را به درستی به نسل جدید منتقل کند.
مسابقه «محاکات» رقابتی با حضور هیئت داوران و تماشاچیان است که از تعاملات متعددی شکل میگیرد و می خواهد با معرفی منابع ادبی، اهمیت حکایتگری را روشنتر کند؛ چرا که باور دارد قصه ، قدرت تاثیرگذاری فراوانی دارد.
نخستین قسمت این مجموعه ، ششم اسفند و در شب میلاد مولی الموحدین (ع) از شبکه دو سیما روی آنتن رفت.
به بهانه پخش مسابقه «محاکات» با برخی عوامل این برنامه گفت و گو کرده ایم.
منصور ضابطیان که کار اجرای مسابقه «محاکات» را بر عهده دارد، درباره ساختار این برنامه گفت: «محاکات» ماجرای زندگی آدم های معمولی اطرافمان است؛ ماجراهای زندگی افرادی که در مسیر زندگی با فراز و فرودهایی مواجه شده اند که همین امر ، قصه آن ها را شنیدنی و جذاب کرده است.
ضابطیان ادامه داد: خیلی از این آدم ها را ما اطراف خودمان دیدیم و «محاکات» به دنبال این است که ببیند چگونه قصه ها را می تواند به تصویر درآورد و تا چه اندازه داستان زندگی افراد قابلیت تبدیل شدن به یک فیلم، سریال یا یک اثر ادبی را دارد.
وی با اشاره به اینکه افراد در هر جایگاه و مقامی با حضور در برنامه داستان زندگی خود را تعریف می کنند و در پایان هر ماه، کارشناسان برنامه به ارزیابی قصه ها می پردازند، گفت: «محاکات» سعی کرده است فضا را برای مهمان خود به گونه ای فراهم کند که به راحتی درباره داستان زندگی خود صحبت کنند و به برنامه اعتماد داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد: با پخش این برنامه تعداد زیادی قصه به دست ما برسد و ممکن است هر کدام از جذابیت بالایی برخوردار باشد و جریان ساز شود.
ضابطیان با توجه به این که در برنامه سه کارشناس ثابت حضور دارد، گفت: فلورا سام، امیرشهاب رضویان، رسول نجفیان از کارشناسانی هستند که در هر برنامه با شنیدن قصه ها و روایت مهمانان برنامه، نظر خود را اعلام می کنند و یک کارشناس مهمان از شخصیت های فرهنگی ، هنری ، اجتماعی کشورمان نیز، هر بار در کنار بقیه کارشناسان حضور دارد.
مجری «محاکات» ویژگی این برنامه را بررسی قصه ها و داستان ها به منظور بهره برداری و استفاده در ساخت یک اثر تلویزیونی یا نگارش کتاب و اثر ادبی عنوان و تصریح کرد : ما در تلاش هستیم این داستان ها را به گونه ای هدایت کنیم که به صورت کاربردی از آن استفاده شود و این اقدام، نخستین بار است که در تلویزیون صورت می گیرد.
رسول نجفیان از کارشناسان مسابقه محاکات هم درباره این برنامه گفت: افرادی که در این برنامه حاضر می شوند هر کدام سرگذشت شگفت انگیز و عبرت آموزی دارند و در زندگی خود سختی ها ، شادی ها ، غم ها ، فراز و فرودهایی را داشتند و ما در این برنامه به شنیدن داستان واقعی زندگی آن ها می نشینیم.
نجفیان از بازیگران خوب کشورمان ادامه داد: هر داستانی می تواند شرح حال زندگی هر کدام از ما باشد و ویژگی هنر در این است که با برقرار کردن ارتباط با مخاطبان، وجوه مشابهت را درک می کند. ما قرار است در این برنامه اندرز بگیریم و هم ذات پنداری کنیم که ویژگی و خصلت هنر است.
وی با اشاره به این که «محاکات» سرشار از روایت سرگذشت های واقعی و عبرت آموز است، گفت: همه ما در طول پیمودن مسیر زندگی با سختی هایی مواجه شدیم که از آن عبور کردیم و به روزهای خوب زندگی رسیدیم و در «محاکات» سعی خواهد شد اگر موضوع روایت شده قابلیت تبدیل شدن به فیلم باشد یا بتوان از آن رمانی ارزشمند در شکل و شمایل کتاب عرضه کرد، با کمک گروه های فیلمساز و نویسندگان این امر محقق شود.
بازیگر پیشکسوت کشورمان خاطرنشان کرد: بر اساس پرسشنامه و معیارهای اعلام شده، گروه کارشناسی نظرات خود را ماهانه اعلام می کند و خود من، سرگذشت ها را به ادبیات کهن و ارزشمند زبان فارسی تسری می دهم.
فلورا سام، فیلمنامه نویس، کارگردان و بازیگر که از کارشناسان محاکات است، گفت: در این برنامه سعی داریم قصه واقعی زندگی مردم را که دراماتیک تر و امکان تبدیل شدن به فیلم و کتاب دارند، برای بینندگان بیان کنیم.
وی افزود: معیارهای ما برای انتخاب داستان های گزیده ، این است که خط داستان باید، خط روایی خوب و منطقی و گره گشایی خوبی داشته باشد و موضوع از شگفتی و شبهه برخوردار باشد.
......ورزشی
*افتخار را مجدداً به فوتبال بر میگردانیم
انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار شد و در نهایت شهابالدین عزیزیخادم موفق شد ریاست این فدراسیون را به دست آورد.
انتخابات فدراسیون فوتبال روز یکشنبه دهم اسفند در سالن همایشهای اجلاس سران برگزار شد. مصطفی آجرلو، شهاب الدین عزیزی خادم، علی کریمی و کیومرث هاشمی نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال بودند و پس از اخذ آرا، هاشمی و عزیزیخادم به دور دوم راه یافتند و کریمی و آجرلو حذف شدند. از ۸۷ رای در مرحله نخست، شهاب الدین عزیزی خادم ۳5 رأی، کیومرث هاشمی ۲۴، مصطفی آجرلو ۱۸ و علی کریمی ۹ رأی کسب کردند و یک رأی نیز باطل شد.
در دور دوم، شهابالدین عزیزیخادم با کسب ۴۹ رأی و 11 رأی بیشتر از هاشمی، به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال برای 4 سال آینده انتخاب شد.
شهاب الدین عزیزی خادم پس از انتخابش به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران گفت: از همه عزیزان که در این انتخابات شرکت کردند تشکر می کنم و با افتخار می گویم که با تعامل با همه ارکان نظام در جهت پیشبرد اهدافمان قدم بر خواهیم داشت. وی افزود: با یک نگاه حرفه ای برنامه هایی که ارائه کردیم را اجرا می کنیم. من به توسعه فوتبال در استانها توجه ویژه ای خواهم داشت و با مشورت و تعامل حرکت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: باشگاهها و همه ارکان فوتبال در این راه باید به یکدیگر کمک کنند. در یک سال گذشته، زحمات زیادی کشیده شد که با یک اساسنامه جدید انتخابات برگزار شود.
وی تأکید کرد: در کنار هم با اقتدار، افتخار را به فوتبال بر میگردانیم. امروز شاهد تبلور دموکراسی و نگاههای جدید در فوتبال بودیم.
علی کریمی که با کسب ۹ رأی در مرحله اول انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، نتوانست به حد نصاب لازم برای باقی ماندن در رقابت دست پیدا کند، پس از خروج از مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال اظهار کرد: بعد از مدتها شرایط برای حضور فوتبالیها رقم خورد و من هم آمدم اما نشد. برای آقای عزیزی خادم آرزوی موفقیت میکنم. وی افزود: از اول میدانستم چه اتفاقاتی رخ میدهد و فقط برای این حضور پیدا کردم که پسفردا نگویند شرایط مهیا شد که فوتبالیها بیایند اما کسی نیامد. من برای اینکه بهانه دست کسی نباشد این کار را کردم.
وی ادامه داد: از آن ۹ عزیزی که به من رای دادند تشکر میکنم. ۹ نفر در این مجمع بودند که دوست داشتند فوتبال تغییر اساسی کند. از این بابت از آن ۹ نفر تشکر میکنم. کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا رأیهای داده شده به دیگر کاندیداها پاک بود، گفت: نمی دانم، باید به وجدان دوستان واگذار کنیم. رأی آنها برای من قابل احترام است و هر کسی یک حق رأی داشت و اگر من هم جای آنها بودم به آن کسی که دوست داشتم رأی میدادم. امیدوارم اعضای مجمع نزد وجدان خود راحت باشند و به فوتبال خیانت نکرده باشند. او در پاسخ به این سؤال که آیا مشخص است افرادی که به او رای دادند چه کسانی هستند، گفت: نه مشخص نیست و خودشان میدانند.
کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا انتخابات، مهندسی شد؟ گفت: من نمیدانم اما جا دارد با تأخیر، روز مهندس را به دوستان و مهندسان عزیز تبریک بگویم و برایشان آرزوی موفقیت کنم.
کیومرث هاشمی دیگر نامزد ریاست فدراسیون فوتبال پس از شکست در انتخابات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رأی مجمع قابل احترام است. حضور در فوتبال سخت است و عزیزی خادم کار سختی دارد. هاشمی در پاسخ به این که آیا او نماینده وزارت ورزش در این انتخابات بود، اظهار کرد: این قضیه بر عکس بود.
...حوادث
*آدمربایی ساختگی برای اخاذی ۸۰ هزار درهمی از خانواده
پسر جوان که در سایتهای شرطبندی متضرر شده بود برای به دست آوردن پول نقشه آدمربایی خود را اجرا کرد تا از خانوادهاش اخاذی کند.سردار غلامرضا جعفری، فرمانده انتظامی استان هرمزگان در تشریح این خبر گفت: با اعلام شکایت یک خانواده بندرلنگهای مبنی بر اینکه دو روز پیش فرزند پسرشان ناپدید شده موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. آنها مدعی شدند اشخاصی از طریق گوشی فرزندشان با ارسال پیامک با محتوای اینکه فرزند شما در اختیار ماست، برای آزادی وی مبلغ۸۰هزار درهم مطالبه کردهاند. بدین ترتیب پیگیری موضوع بهصورت ویژه در دستور کار مأموران پلیس آگاهی شهرستان قرار گرفت.وی با بیان اینکه آدمربایان درخواست انتقال وجه از طریق خودروی شخصی با مشخصات معلوم به شهرستان بندرعباس کرده بودند، ادامه داد: ضمن آموزش کامل به خانواده ربوده شده و هماهنگی با مرجع قضایی و اخذ دستورات ویژه، اکیپ ویژهای از مأموران بهصورت پوششی و نامحسوس در محل قرار حاضر شدند. مأموران شهرستان با همکاری پلیس آگاهی و یگان ویژه استان پس از شناسایی دریافتکننده وجه، طی یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه وی را دستگیر کردند، طی بررسیهای اولیه محرز شد وی راننده آژانس بوده و توسط شخصی در یکی از هتلهای بندرعباس که تقاضای خودرو کرده برای دریافت وجه مراجعه کرده است.سردار جعفری تصریح کرد: بلافاصله مأموران برای جلوگیری از فرار و انجام هرگونه عکسالعمل از سوی آدمربایان، به محل هتل اعزام شدند که با حضور مأموران مشخص شد فرد آدمربا که قصد اخاذی ۸۰هزار درهمی را داشته همان پسر ربوده شده خانواده است که در محل هتل دستگیر و با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شد.این مقام ارشد انتظامی استان با اشاره به اینکه جبران ضرر و زیان مالی عضویت در سایتهای شرطبندی علت طرح آدمربایی ساختگی از سوی فرزند ۲۳ ساله خانواده بوده، تصریح کرد: الگوریتم سایتهای شرطبندی نتیجهای جز باخت به همراه نخواهد داشت.