افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی در ماه های پایانی سالمدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه حتی یک روز هم مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی عقب نیفتاده گفت: موفق شدیم حتی در انتهای امسال این مستمری را افزایش دهیم و ۲۰ درصد به میزان آن اضافه کنیم. |
به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا، امین شاهرخی در نشستی خبری با موضوع "فعالیتهای بهزیستی در سال ۱۳۹۹ و "طرح پیشگیری از تنبلی چشم" بیان کرد: در این مجموعه از ۲۵۰ هزار مددجو شامل کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، زنان سرپرست خانوار، معلولان چه در مراکز روزانه و چه در مراکز شبانه روزی، سالمندان و معتادان متجاهر و غیر متجاهر حمایت میشود.
مدیرکل بهزیستی استان تهران یادآور شد: طی یکسال گذشته علی رغم تمام مشکلات و تنگدستیهایی که در زمینه مسائل اقتصادی ایجاد شد، حتی یک روز هم مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی عقب نیفتاد و موفق شدیم حتی در انتهای سال این مستمری را افزایش داده و ۲۰ درصد به میزان آن اضافه کنیم.
شاهرخی در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: طی تماسی که پرویز فتاح، ریاست بنیاد مستضعفان داشتند رقمی را برای کمک به مددجویان تحت پوشش ما اعلام کردند که حدود ۵ میلیارد بود. این مبلغ را در قالب ۲۵۰ هزار تومان به عنوان کمک هزینه بهداشتی ایام کرونا به مددجویان دچار ضایعه نخاعی بستر گرای خود در اقصی نقاط کشور اختصاص دادیم و بلافاصله بعد از ورود این مبلغ به حساب سازمان، حساب این افراد شارژ شد.
مدیرکل بهزیستی استان تهران بیان کرد: علاوه بر ۵ میلیاردی که در ابتدای کرونا به حساب بهزیستی واریز شد، بالغ بر ۱۳۰ میلیارد تومان نیز از جانب بنیاد مستضعفان به حساب مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی واریز شده است.
وی بیان کرد: در حوزه اجتماعی نیز حدود ۱۰۶۰ مرکز داریم که دلیل عمده این تعداد، وجود مهدهای کودک است که باتوجه به اتفاقات اخیر و واگذاری امور کودکان به وزارت آموزش و پرورش، قرار است واگذاری انجام شود اما این اتفاق فعلا رخ نداده است.
به گفته وی، ۸۰۰ مهدکودک تحت نظر بهزیستی استان تهران هستند. همچنین حدود ۲۰۰ کلینیک مددکاری و ۶۰ مرکز به عنوان مراکزی که کودکان بی سرپرست و بدسرپرست را نگهداری میکنند نیز فعال هستند.
شاهرخی تصریح کرد: در حوزه توانبخشی حدود ۳۰۷ مرکز در سطح بهزیستی استان تهران فعالند که ۹۰ مرکز آنها بیماران روانی مزمن را نگهداری میکنند. همچنین ۸۰ مرکز شبانه روزی نگهداری معلولان و حدود ۱۳۰ مرکز نیز خدمات روزانه ارائه میدهند.
وی با اشاره به حوزه پیشگیری گفت: ۹۱۵ مرکز در حوزه پیشگیری فعالند که بخش عمده این مراکز ، مشاورهای هستند.
شاهرخی در بخش دیگری بیان کرد: از ابتدای امسال، در ایام کرونا، همه مستأصل بودند و اتفاقات عجیب و غریبی همان ابتدا افتاد. ما شاهد بودیم که در برخی از مراکز نگهداری باز شد؛ مراکز نگهداری که تحت پوشش ما نبودند؛ یکی از این مراکز، فشافویه بود.
وی افزود: حدود ۵۰۰۰ نفر از این افراد آزاد شدند و چهره شهر کاملا برهم ریخت. مجددا این وظیفه بر کمیته ماده ۱۶ بهزیستی استان تهران افتاد. بعد از آن اتفاق، مراکز را مجددا بسیج کردیم تا بتوانیم افرادی که در سطح معابر هستند و باعث برهم ریختگی شهر تهران شدند را جمع آوری کنیم. امروز موفق شدیم این افراد را جمع آوری و تحت پوشش قرار دهیم و حدود ۱۸ هزار معتاد متجاهر را غربال کردیم و از این تعداد، حدود ۷۰۰۰ نفر را در مراکز خودمان نگهداری میکنیم.
مدیرکل بهزیستی استان تهران در بخش دیگری به راه اندازی مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد اشاره کرد و افزود: همچنین شاهد راه اندازی یکی از مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد بودیم.
وی در ادامه در حوزه اجتماعی به ارائه آمارهایی پرداخت و گفت: ما در بحث حوزه اجتماعی قسمتهای مختلفی داریم. زنان سرپرست خانوار در سطح استان تهران ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر هستند که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند. همچنین ۴۰۰۰ دانش آموز تحت پوشش سازمان هستند و ۶۲۸ نفر دانشجو تحت حمایت سازمان بهزیستی استان تهران داریم.
شاهرخی با اشاره به جذب و حمایت از کودکان کار و خیابان، بیان کرد: اقداماتی را در جهت حمایت و جذب این کودکان و پاک کردن چهارراه از وجود کودکان کار و خیابان داشتیم. میخواستیم طرح ساماندهی کودکان کار را شروع کنیم، اما با محدودیتهایی مواجه شدیم این در حالیست که همکاران ما فعالیت خود را ادامه و کار خود را آغاز کردند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: مردمی که کودکان را مشاهده می کنند، به شماره ۱۲۳ اورژانس اجتماعی اعلام کنند. بعد از حدود ۵ ماه، ۶۲۸ کودک در مراکز ما شناسایی شدند و کاری که در این طرح انجام میدهیم حمایت و توانمندسازی خانوادههای آنان است.