روزنامه سه شنبه 5 اسفند ۱۳۹۹عناوین امروز: ملاقات مجازی قبادی دانا با تعدادی از مدیران تشکلهای صنفی معلولان- داغ شهدای سلامت من را نابود کرده است- آسیبشناسی دو چهره موسیقی پاپ از وضعیت حاکم بر موسیقی پاپ ایران- واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان فردا آغاز میشود- حق ملی پوشان فوتبال نابینایان پایمال نشود- دخترجوان برای مادرش حکم قصاص خواست/ پدرم را با اینکه معتاد بود، دوست داشتم. |
روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹
۱۱ رجب ۱۴۴۲
۲۳ فوریه ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۴۵
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*ملاقات مجازی قبادی دانا با تعدادی از مدیران تشکلهای صنفی معلولان
*داغ شهدای سلامت من را نابود کرده است
*آسیبشناسی دو چهره موسیقی پاپ از وضعیت حاکم بر موسیقی پاپ ایران
*واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان فردا آغاز میشود
*حق ملی پوشان فوتبال نابینایان پایمال نشود
*دخترجوان برای مادرش حکم قصاص خواست/ پدرم را با اینکه معتاد بود، دوست داشتم
.........اخبارویژه
*ملاقات مجازی قبادی دانا با تعدادی از مدیران تشکلهای صنفی معلولان
معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه ملاقات های آنلاین و مجازی خود، عصر امروز سوم اسفند ماه بصورت تصویری با هفت نفر از مدیران تشکل های صنفی افراد دارای معلولیت گفتگو کرد.
قبادی دانا، در یازدهمین برنامه دیدار مجازی از زمان شیوع بیماری کرونا و ایجاد محدودیت های بهداشتی برای برقراری ملاقات های حضوری و چهره به چهره با مددجویان و شرکای کاری این حوزه که با حضور دکتر علی همت محمودنژاد مشاور امور معلولین برگزار شد، به مدت دو ساعت با مدیران عامل و دو نفر از اعضا هیئت مدیره انجمن های معلولین استان های لرستان، خراسان جنوبی، مرکزی و شهرستان های سرپل ذهاب و اشنویه گفتگو کرد.
در این دیدار تصویری سجاد سرمیلی مدیرعامل انجمن معلولین سرپل ذهاب با قدردانی از کمک های بهزیستی به مددجویان زلزله زده سرپل ذهاب و حضور موثر رئیس سازمان بهزیستی کشور در سرپل ذهاب خواستار رایزنی بهزیستی برای استمهال تسهیلات بانکی پرداختی به معلولین این شهرستان، افزایش اعتبارات فرهنگی بهزیستی، رایزنی با سازمان صدا وسیما برای حضور کارشناسان توانبخشی و فرهنگی بهزیستی به عنوان مشاور در گروه تولید فیلم و سریال ها باهدف پرداخت مناسب به شخصیت افراد دارای معلولیت و نیازها و توانمندی این اقلیت بزرگ شد.
همچنین صدور بلیط نیم بها برای فرد همراه معلول توسط شرکت های هواپیمایی از دیگر درخواست های مدیرعامل انجمن معلولین سرپل ذهاب بود.
ادریس خاوند مدیرعامل انجمن معلولین اشنویه نیز با اظهار خوشحالی از ابتکار رییس سازمان بهزیستی کشور در برقراری ملاقات های مجازی در ایام کرونا و اهتمام ایشان در جلوگیری از تعطیلی دیدارهای چهره به چهره با افراد دارای معلولیت و رسیدگی به مشکلات ایشان و شنیدن دغدغه های این گروه، به نام گذاری ۱۱ اسفند به نام مرحوم سیامند رحمان و برگزاری مراسم ویژه این روز در اشنویه خبر داد.
داریوش میرزایی پور رئیس هیئت مدیره جامعه معلولین لرستان و آریان فر از معلولان فعال استان نیز طی سخنانی به بیان مسایل و مشکلات پیش روی افراد دارای معلولیت لرستان پرداختند.
آقای مجید دهقانی مدیرعامل انجمن آسیب نخاعی خراسان جنوبی و ابراهیمی نیز بر توجه ویژه بهزیستی به پرداخت بموقع سهم بیمه کارفرمایی، اعمال دقیق سهمیه ۳درصد معلولین در استخدام های دولتی، انجام مداخلات بهنگام مددکاران بهزیستی در بیمارستان ها و مراکز درمانی در زمان پذیرش مصدومان نخاعی و نظارت بیشتر بهزیستی بر کیفیت تجهیزات و وسایل توانبخشی و کمک توانبخشی و...تاکید کردند.
ملیحه دریا بیگی مدیرعامل جامعه معلولین استان مرکزی نیز اعطای کمک های مالی موردی بیشتر به معلولین بویژه معلولین ضایعه نخاعی در شرایط سخت معیشتی و اجرای کامل بیمه تکمیلی معلولین را خواستار شدند.
دکتر قبادی دانا، در پایان این دیدار تصویری ضمن ارائه گزارش اجمالی از فعالیت های صورت گرفته در یک سال کرونایی گذشته و حمایت های مستمر صورت گرفته از مددجویان بهزیستی با استفاده از منابع اعتباری سازمان، اعتبار ویژه اختصاص یافته دولتی و کمک های شرکای کاری خود، بر تلاش مضاعف بهزیستی برای کاستن از انبوه مشکلات معلولان و مددجویان بهزیستی تاکید کرد و گفت: آغاز فعالیت ۲۴۰۰مراکز خدمات بهزیستی"+زندگی"
در سراسر کشور با استفاده از توان تخصصی ۷۵۰۰ کارشناس و مددکار آغاز راهی جدید برای ارایه خدمات حمایتی و تخصصی سریع و بموقع به مددجویان بهزیستی است که امیدواریم تا با فعالیت رسمی این طرح خدمات رسانی مطلوب تر به مددجویان و رضایت مندی حقیقی ایشان را شاهد باشیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور در پایان این دیدار مجازی در خصوص بررسی کارشناسی موارد طرح شده و تسریع در رفع موانع پیش رو دستورات لازم را صادر کرد.
*برگزاری نخستین جشنواره موسیقی مجازی برای معلولان
معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس از برگزاری نخستین جشنواره موسیقی مجازی برای معلولان با عنوان «نوای توانا» خبر داد.
حمید گودرزی اظهار کرد: برای توانمندسازی افراد معلول، معاون امور توانبخشی بهزیستی فارس با استفاده از ظرفیتهای این افراد و رویکرد هنر درمانی که چندین سال است به عنوان یک روش تکمیلی در زمینه توانمندسازی معلولان توسط حوزه معاونت امور توانبخشی بهزیستی مورد استفاده قرار گرفته است، با همکاری بخش خصوصی نخستین جشنواره موسیقی مجازی معلولان را در ماه جاری برگزار میکند.
وی افزود: هدف از این جشنواره ایجاد بستری مناسب در حوزه موسیقی برای فعالیت هرچه بیشتر معلولان و نشان دادن توانمندیهای این افراد به جامعه و ترغیب آنها برای انجام فعالیتهای هنری به ویژه در حوزه موسیقی است.
به گفته گودرزی این جشنواره در ۲ بخش گروهی و تکنوازی برگزار میشود و شرکت کنندگان میتوانند در ۲ حوزه موسیقی سنتی و موسیقی پاپ آثار خود را ارسال و در جشنواره شرکت کنند. مهلت ارسال آثار تا ۱۲ اسفند و تاریخ اعلام پذیرفته شدگان ۱۴ اسفند است؛ اختتامیه جشنواره ۲۰ اسفندماه با معرفی آثار برگزیده خواهد بود.
.....اخبار روز
*داغ شهدای سلامت من را نابود کرده است
وزیر بهداشت: نابترین بچههای نظام سلامت را از دست دادم. داغی برای هیچ فرماندهی بالاتر از این نیست که افسران ارشد و سربازانش را از دست بدهد آن هم به دلیل ندانم کاری و سهل انگاری دیگران.
دکتر نمکی: منِ وزیر خبر ندارم چه کسی از مرز تردد می کند. من ته رودخانه زخمی و جنازه جمع کن شدهام. من را به جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مردشورخانه!
ویروس، ویروس مهاجمی است. انگلیس یکی از نظام های بسیار مقتدر درمانی را در دنیا دارد. آلمان هم کشور کمی در بهداشت
و درمان نیست و به زانو درآمد.
* تقدیر رئیس جمهور از تلاش های کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه اشتغال زایی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، از تلاش های و خدمات رئیس و تمامی کارکنان کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ایجاد اشتغال برای مددجویان، تقدیر و تشکر کرد.
رئیس جمهور در پی نوشت گزارش رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) از عملکرد اشتغال این کمیته در سال ۹۸ و ۱۰ ماهه سال ۹۹ نوشت: " از تلاش ها و خدمات جناب عالی و همه همکارانتان در سراسر کشور تقدیر می شود."
"مرتضی بختیاری" رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در گزارشی به رئیس جمهور از عملکرد این کمیته در زمینه اشتغال مددجویان، اجرای دو کلان پروژه " هدایت شغلی" با محوریت ارتقاء توانمندی های شغلی مددجویان از طریق توسعه مشاوره شغلی، آموزش های کسب و کار، فعالیت های کاریابی و ایجاد کسب و کارهای خرد سراسری و " راهبری شغلی" با محوریت کارآفرینان حرفه ای و فعالان کسب و کار با تاکید بر توسعه زنجیره های تولیدی و مشاغل دانش بینان را به عنوان اقدامات مهم اجرایی این نهاد با نگاهی تحولی عنوان کرده است.
*نهادهایی که از دولت بودجه می گیرند اما پاسخگو نیستند محمدهاشمی، فعال سیاسی:
نهادهای فرهنگی متعددی است که از بودجه سهم دارند و دولت ناچار است بودجه آنها را تامین کند، اما همین نهادها به دولت پاسخگو نیستند یا اینکه دولت ها مدام از اصلاح نظام بانکی می گویند و مصوبات گوناگونی در خصوص نظام بانکی دارند، اما بانک ها راه خود را می روند چون دولت ها ضعیف هستند.
جدا از نهادهای آشکاری که از دولت بودجه گرفته، اما پاسخگو نیستند، نهادهای پنهان وغیرمستقیم هم وجود دارند که از دولت بهره مند می شوند، اما پاسخگو نیستند.
موازی کاری، قدرت دولت ها را تضعیف کرده و موجب ناکارآمدی آنها شده است، راه حل نهایی حل مشکلات کشور و کارآمدسازی دولت ها، تجمیع قدرت نهادهای موازی کار در یک کانون به نام دولت است.
*فقط 27 متر خانه! / وام مسکن برخی بانکها فقط کفاف خرید یک تا 3 متر خانه را میدهد
خراسان نوشت:
در شرایطی که شورای پول و اعتبار با پرداخت انواع وام های مسکن موافقت کرده است، اما به دلیل سختی شرایط دریافت، بالا بودن مبلغ اقساط یا پوشش ناچیز قیمت مسکن بسیاری از مردم امکان دریافت این تسهیلات را ندارند یا از آن صرف نظر می کنند.
قدرت خرید وام های مسکن در نظام بانکی حداکثر کفاف خرید 27 متر مربع مسکن بر اساس متوسط قیمت متری ۲۸ میلیون تومان در تهران را می دهد.
*سرقت ماهانه ۱۰۰۰ پراید در تهران به علت عدم کیفیت قفل
استاندار تهران: اگر نگاهی به محصولات خودرویی تولید داخل داشته باشیم میبینیم که چون زمینه رقابت وجود ندارد در نتیجه هیچ بهبود کیفیتی را در زمینه تولید خودرو در سالهای اخیر نداریم.
براساس آماری که از سرقت پراید ارایه شده است در هر ماه ۱۰۰۰ خودرو پراید در تهران سرقت میشود.
......آهنگ و درنگ
*آسیبشناسی دو چهره موسیقی پاپ از وضعیت حاکم بر موسیقی پاپ ایران:
امسال در کنار همه برنامههایی که برای جشنواره فجر تدارک دیده شده، ساعتی را هم برای مباحثات کارشناسی در نظر گرفته شده است. برنامههایی که رضا مهدوی اجرا و سردبیری آن را به عهده دارد و هر شب از رادیو گفتگو در حال پخش است. دومینِ این برنامهها، به موضوع جالبی میپرداخت و آن هم آسیبشناسی اوضاع حاکم بر موسیقی پاپ در ایرانِ عصرِ ما است. محمدرضا چراغعلی و پدرام کشتکار، دو آهنگساز با سابقه موسیقی پاپ هم به عنوان کارشناس در این برنامه حضور داشتند. خلاصهای از گفتگوی میان این دو آهنگساز از نظر مخاطبان ایران سپید میگذرد:
در ابتدای این نشست محمدرضا چراغعلی آهنگساز گفت: اتفاقاتی که در صد سال گذشته در موسیقی ایران افتاد و بهمرور تکنولوژی وارد آن شد، این تصور را به وجود آورد که هر نوع موسیقی را که با ریتم همراه باشد موسیقی جاز مینامند، درصورتیکه موسیقی جاز خودش یک شاخهای از موسیقی است که عمدتاً ریشه غربی دارد و مربوط به موسیقی ایرانی نمیشود. در حال حاضر بیشتر افرادی که دارند تصنیف ایرانی میخوانند باید نام آثارشان را تصنیف پاپ بگذاریم. هر آنچه باعث شود که مردم بیشتری از عوام را درگیر شنیدن یک قطعه کنیم، نام آن ژانر، ژانر موسیقی پاپ میشود. بسیاری از خوانندههای درجه یک ما دارند موسیقی پاپ میخوانند ولی دوست ندارند که اسم آنها را خواننده موسیقی پاپ بگذاریم، درصورتیکه واقعیت یک چیز دیگری است. شما اگر تفکرتان این باشد که یک جمعیت میلیونی را درگیر یک قطعه موسیقی کنید قطعاً مسیرتان موسیقی پاپ است.
چراغعلی مطرح کرد: زمانی یک هنرمند میخواهد اندیشه خودش را بسازد، باید بهای دیده شدن یا دیده نشدنش را هم بپردازد. ممکن است من یک تفکری را برای ساخت موسیقی داشته باشم و یک مجموعهای را منتشر کنم و پنج هزار نفر آن را بشنوند ولی یک زمان ممکن است تفکرمان این باشد که یک قطعه بسازیم تا عده زیادی را درگیر خودش کند. برای ساخت آن محصول باید آنقدر جذابیت ایجاد کنیم تا یک خانواده حاضر شود ۸۰۰ هزار تومان پول بلیت بدهد و به کنسرت بیاید. وقتی بخواهید جذابیت ایجاد کنید، دیگر نمیتوانید تفکر شخصیتان را دخیل کنید. باید مردم را با حاشیههای پررنگ جمع کنید و به سالن بکشانید تا بتوانید از آن کار پول دربیاورید. ما در دهه ۵۰ انواع موسیقی را در کنار همدیگر داشتیم که هر کدام مخاطب خودشان را داشتند.
ما آن موقع محل عرضه موسیقی داشتیم و مردم میتوانستند به جاهایی بروند و موسیقی را بشنوند ولی الآن مکانهای مختلف نداریم و مردم فقط در ماشین موسیقی گوش میکنند. هیچ کجای دنیا بهاندازه ایران سیستمهای صوتی روی ماشین نصب نشده است. ما نباید با شادی مردم مخالفت کنیم. همه نوع موسیقی باید باشد ولی باید جا و خاستگاه آن مشخص شود. به نظرم این بزرگترین مشکل ماست.
پدرام کشتکار با اعلام اینکه موسیقی یکی از هنرهای جذاب است و باید درست از آن استفاده شود، اضافه کرد: کنسرت باید سر جای خودش باشد و سیستم صوتی ماشینها نیز باید به صدا دربیاید ولی اینکه چه چیزی در این سیستمها پخش میشود اهمیت دارد. ایکاش کمی سختگیرانهتر کار تولید میشد. در اوایل دهه ۸۰ نوازندگان بسیار خوبی بودند و آثار با نوازندهها ضبط میشد، اما در حال حاضر یک صنعت خطرناک به وجود آمده که یک محصول معمولی را طوری ارائه میدهد که انگار محصول موفقی است و شنونده بیگناه هم در همه جا با آن محصول برخورد میکند. مردم گناهی ندارند و فقط مصرفکننده هستند. باید محصول خوب در بازار باشد که آنها استفاده کنند.
محمدرضا چراغعلی در ادامه صحبتهای کشتکار گفت: دهه ۵۰ شمسی و دهه ۷۰ میلادی، یک رنسانس هنری در دنیا اتفاق افتاد که ایران هم متأثر از آن رنسانس بود. شما موسیقیهای دنیا در آن دهه را نیز نمیتوانید با موسیقیهای دهههای دیگر مقایسه کنید ولی این ماجرا در ایران شاخصتر بود چون ما تعداد معدودی داشتیم که تصنیف کار میکردند که جنس ارزشمند موسیقی ایرانی بود.
در ادامه پدرام کشتکار گفت: موسیقی در ۲۰ سال گذشته افت کرد. در حوزه شعر و ترانه، فضای ترانهها معمولی و دمدستی شد. ملودیها هم همینطور. بااینحال هنوز خوانندگان بسیار خوبی هم وجود دارند که فعالیت میکنند.
چراغعلی با اشاره به اینکه ما در حال حاضر موسیقی پاپ ایرانی نداریم، بیان کرد: الآن وقتی موسیقی پاپ هندی پخش میشود همه جغرافیای آن را میشناسند. موسیقی ترکیه و افغانستان هم جغرافیا دارند ولی ما جغرافیا نداریم. ما موسیقی پاپ ایرانی نداریم. دهه ۵۰ میتوانست شروع موسیقی با هویت ایرانی باشد ولی الآن بهجرئت میتوانم بگویم ما موسیقی پاپ ایرانی نداریم.
کشتکار در بخش پایانی این گفتوگو به مخاطبان موسیقی پیشنهاد کرد: در موسیقی به سلیقه خودتان احترام بگذارید. شما میتوانید انتخاب درستتری داشته باشید. به گذشته رجوع کنید که موسیقی واقعی و سلامت چه نوع موسیقی بوده است.
چراغعلی نیز در پایان گفت: مردم آنقدر درگیر مشکلات زیادی هستند که فکر میکنم این روزها انگیزهای هم برای مطالبه موسیقی خوب ندارند
......سلامت و بهداشت
*واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان فردا آغاز میشود:
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان از فردا آغاز و ۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی نیز هفته آینده وارد کشور میشود.
به نقل از ایرنا، سعید نمکی افزود: بعد از آن هم سراغ خانه سالمندان می رویم و امیدوارم تا پایان سال بتوانیم طبق تعهدی که دادیم به گروههای آسیب پذیر واکسن بزنیم.تولید واکسن هم در کشور خوب پیش می رود و اردیبهشت سال آینده تولید کننده واکسن می شویم هم به مردم واکسن می زنیم و بعد صادرات می کنیم. حتما هم در تولید واکسن جهش های ویروس را رصد و لحاظ خواهیم کرد.
وزیر بهداشت در ادامه با گلایه از ترددهای مرزی در کشور گفت: گله مندم از کسانی که پروتکل ها را رعایت نمی کنند و کسانی که با پروتکل شکنان برخورد نمی کنند ما هیچ ابزاری برای برخورد نداریم، ابزار ما گوشی و دارو است.
*فرد مبتلا به کرونای انگلیسی در دزفول به مراسم ترحیم رفته بود: رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول خواستار لغو تمامی مراسم ترحیم شد و گفت: علت ابتلای یکی از افراد مبتلا به کرونای انگلیسی در شهرستان دزفول، شرکت در مراسم ترحیم بوده است.
به نقل از ایرنا علی قمیشی افزود: این فرد با شرکت در مراسم فاتحه خوانی به کرونای انگلیسی مبتلا شده و ۲ نفر دیگر از افراد خانواده خود را نیز درگیر کرده است.
وی با توصیه مردم به شرکت نکردن در تجمعها افزود: درصد زیادی از ریههای افراد مبتلا به کرونای انگلیسی در دزفول گرفتار شده البته وضعیت عمومی آنها بحرانی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول اظهارداشت: علت ابتلای فرد دیگر به کرونای جهش یافته نیز مشخص نیست یعنی برخورد خاصی در وی مشاهده نشده و ممکن است این ویروس در یک جمع کوچک منتشر شده باشد.
وی با بیان اینکه کرونای انگلیسی ممکن است در برخوردهای عادی نیز منتشر شود، افزود: تیمی در فرودگاه و پایانه مسافربری دزفول مستقر و از مسافران تست گرفته میشود تا زنجیره انتقال ویروس قطع و گردش آن در استان متوقف شود.
*لزوم استفاده از ماسک تا ۲۰۲۲: کارشناس ارشد بیماریهای عفونی در ایالات متحده معتقد است که حداقل تا سال ۲۰۲۲ استفاده از ماسک برای مردم این کشور ضروری است.
به نقل از ایسنا، دکتر "آنتونی فائوچی افزود: نمیتوان گفت روند شیوع بیماری کووید-۱۹ چه زمانی کند خواهد شد. وضعیت واقعا وحشتناکی را پشت سر گذاشته ایم و هنوز هم به آن دچار هستیم و به این دلیل است که بر ادامه رعایت اقدامات بهداشت عمومی تاکید داریم زیرا نمی خواهیم وضعیت خیلی بدتر از این شود.
* سفرهای کشوری و استانی کرونای انگلیسی: بر اساس آمار جهانی ، مرگ قریب به دو و نیم میلیون نفر در اثر کرونای انگلیسی در جهان اثبات شده است. افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۹ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
حالا کرونای جهش یافته در سراسر خوزستان گسترش یافته است و آنطور که رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت میگوید قطعا امکان ممانعت از ورود و شیوع ویروس وجود نخواهد داشت. کیانوش جهانپور عنوان میکند: «حتی درباره واریانتهای دیگر ویروس که با منشاء آفریقای جنوبی و برزیل هم هستند، نمی توانیم بگوییم میشود یک دیوار بلند بتونی و دائمی در برابر این ویروس ها به عنوان سد دائمی ایجاد کنیم، اما قطعا سرعتگیر برای کاهش سرعت شیوع میتوان ایجاد کرد.»
دکتر جهانپور درباره وضعیت ویروس کرونای انگلیسی در کشور عنوان کرد: «مواردی که از کرونای انگلیسی تاکنون اعلام شده، موارد قطعی شناسایی شده است که طبیعتا علاوه بر تست PCR که ابتلای فرد به کرونا را نشان میدهد، توالییابی ژنتیکی هم انجام شده باشد. در مواردی که بر اساس شرح حال و علائم بالینی، مشکوک به کرونای انگلیسی در فردی شوند، نمونه تست فرد برای توالییابی به آزمایشگاه ارجاع داده میشود.»
وی افزود: «تعداد تستهای توالییابی ژنتیکی و آزمایشگاههایی که میتوانند آن را انجام دهند، محدود است. بنابراین قطعا افراد مبتلا به کرونای انگلیسی بیش از تعداد اعلامی است که به صورت قطعی شناسایی شدهاند. قبل از ما حدود ۸۰ کشور واریانت انگلیسی کرونا را در کشور خودشان گزارش کرده بودند. در عین حال هنوز واریانت برزیلی یا آفریقای جنوبی در کشورمان مشاهده نشده، اما بیش از دهها کشور آن را گزارش کردند و این موضوع گریز ناپذیر است و حتما به سمت کشور ما هم خواهد آمد، اما مهم آن است که همچنان روشهای پیشگیری همان روش های قبلی است؛ یعنی رعایت پروتکل ها و عدم حضور در تجمعات غیرضروری، پرهیز از هرگونه دورهمی و برگزاری دورهمیها حتی محافل کوچک خانوادگی، فاصله گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و حتی استفاده دوبل از ماسک و رعایت نکات بهداشت فردی و عمومی همچنان تنها راه مقابله است.»
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز ۲۹ بهمن ماه با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان بوشهر کاهش یافته، گفته است با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان مواجه هستیم همچنین تجمع مسافرین و عدم استفاده از ماسک در شهرهای ساحلی مشهود است.
دکتر عبدالمحمد خواجهئیان همچنین گفته، «با افزایش موارد بستری در کشور خوشبختانه استان بوشهر هنوز وارد سیر صعودی خیلی شتابدهنده نشده است اما در هفته اول بهمن ماه ۱۹۲مورد مثبت شناسایی شده که در این هفته به ۴۴۴ مورد افزایش یافته و در طول این مدت در تعداد موارد بستری یک سیر افزایشی داشتهایم که اکنون به عدد ۳ رقمی در موارد مثبت بستری رسیدهایم.»
خواجهئیان با بیان اینکه هنوز مورد انگلیسی در استان بوشهر یافت نشده است، خاطرنشان کرد: «عمده نگرانی ما از این بیماری جدید این است که اگر گردش آن سرعت بگیرد و با توجه به تهاجمی تر بودن این ویروس نسبت به سوش (نوع) قبلی اپیدمی ایجاد خواهد شد که متاسفانه بیشتر رده سنی پایین را درگیر میکند.»
به گفته وی «ضرورت دارد که از انواع تجمعات کاسته شود و همچنین از برگزاری هر نوع مراسم جلوگیری شود زیرا به دلیل همجواری شهرهای شمالی استان بوشهر با استان خوزستان و با توجه به تغییر رنگبندی شهرهای استان خوزستان، می تواند زنگ خطری برای استان بوشهر محسوب شود.»
طی روزهای گذشته آمار مبتلایان به کرونا روند افزایشی داشته و به گفته سعید کشمیری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزایش آمار مبتلایان زنگ خطری برای استان بوشهر است که نیازمند رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط تمام افراد است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر از مردم خواهش کرده است دورهمیها را به حداقل برسانند و استفاده از ماسک را فراموش نکنند. اما با وجود این توصیهها و تمامی هشدارها و حتی خطراتی که شیوع این بیماری میتواند برای مردم داشته باشد باز هم شاهد عروسی و عزا، دورهمی و رعایت نکردن پروتکلها در جمعهای دوستانه، دورهمیها، فعالیت ادارات، نشستها و همچنین سفرها هستیم.
.......ورزشی
*حق ملی پوشان فوتبال نابینایان پایمال نشود
رئیس هیئت نابینایان و کم بینایان استان فارس از رئیس کمیته ملی المپیک خواست تا برای احقاق حق ملی پوشان فوتبال پنج نفره نابینایان تلاش کند. محمدرضا هاشمی نژاد در مراسم قدردانی از ورزشکاران مدال آور المپیکی و پارالمپیکی فارس گفت: فوتبالیست های نابینای ما، سابقه پر افتخاری دارند. در حالی که بیش از ۱۰ سال از راه اندازی این رشته در ایران نمی گذرد، تیم ملی فوتبال ۵ نفره ما دوبار در مسابقات پارالمپیک حضور داشته است.
این تیم در مسابقات ۲۰۱۲ لندن به مقام ششم دست یافت و در ۲۰۱۶ ریو نیز در میان ناباوری همگان نایب قهرمان شد. آن هم تنها با اختلاف یک گل که در دیدار نهایی مقابل تیم قدرتمند برزیل شکست خورد. هاشمینژاد افزود: سال گذشته بچه های ما سهمیه پارالمپیک را در آن هوای شرجی و گرمای شدید به دست آوردند. با توجه به اینکه بخش اعظمی از بازیکنان این تیم را بچه های فارس تشکیل می دهند، من در جریان آماده سازی شان قرار داشتم.
او ادامه داد: آنها مجبور شدند چند مرحله از اردوهای آمادگی را در شهر گناوه، آن هم در ماه های مرداد و شهریور برگزار کنند تا بتوانند به اوج آمادگی برسند و سهمیه توکیو را کسب کنند. آنها برای تحقق این امر، فداکاری و از جان گذشتگی کردند، اما به یکباره در یک تصمیم غیر کارشناسی و نابخردانه، تصمیم بر حذف آنها از پارالمپیک گرفته و تیم تایلند جایگزین آنها شد.
واقعاً برایم جای سؤال است که این تصمیمات بر چه اساسی گرفته می شود؟ کدام کارشناس، بر اساس چه دلایلی زحمات عزیزان ما را بر باد می دهد؟ رئیس هیئت نابینایان و کم بینایان استان فارس به این نکته نیز اشاره کرد که بعضی از بچه های این تیم، پیش تر اندک دیدی داشتند و روشنایی را تشخیص می دادند اما همان مقدار را هم در این تمرینات سخت و طاقت فرسا از دست دادند.
هاشمینژاد از صالحیامیری، رئیس کمیته المپیک درخواست کرد که اگر سال آینده شاهد برگزاری این رقابتبودیم و کشوری به دلیل کرونا از شرکت در رقابتها انصراف داد، با دیپلماسی زمینه جایگزینی ایران به جای کشور انصراف دهنده فراهم شود.
نگارنده پیشنهاد می دهد کمیته ملی پارالمپیک به خاطر تصمیم غیر کارشناسی و محروم شدن اعضای تیم ملی فوتبال پنج نفره از حضور در پارالمپیک توکیو، جایزه ای معادل مدال برنز پارالمپیک را برای جبران در نظر بگیرد. این تصمیم می تواند حداقل آسیب های اقتصادی که ملی پوشان فوتبال پنج نفره می توانستند از طریق حضور در پارالمپیک بدست آورند، جبران کند. چه آنکه این تیم در دوره قبلی این رقابت ها توانسته بود عنوان نایب قهرمانی و مدال نقره را به ارمغان آورد. امیر سرمدی
..........حوادث
*دخترجوان برای مادرش حکم قصاص خواست/ پدرم را با اینکه معتاد بود،دوست داشتم
سه سال قبل یک راننده تاکسی در تماس با پلیس گفت مسافری را سوار ماشینش کرده که یک جسد با خودش حمله میکرده است.او گفت: زنی که سوار ماشینم شد، به من گفت باری دارد و از من کمک خواست تا آن را در صندوق عقب بگذارم. من هم این کار را کردم و به سمت خارج از شهر تهران حرکت کردیم. او در یکی از مناطق حاشیهای گفت پیاده میشود. وقتی داشت وسایلش را که در یک پتو بود، از صندوق برمیداشت، قسمتی از پتو کنار رفت و من دست یک انسان را دیدم که خونآلود بود. ترسیدم همان موقع واکنش نشان دهم و تصمیم گرفتم موضوع را به پلیس اطلاع دهم.
بعد از گفتههای این مرد مأموران به محلی که او گفته بودند، رفتند و زن جوان را درحالیکه قصد داشت جسد را از بین ببرد، دستگیر کردند. این زن که مینا نام دارد، اعتراف کرد جسد متعلق به شوهر سابقش یوسف است و او دست به قتل یوسف زده است.مینا گفت: من و یوسف 20 سال قبل از هم جدا شده بودیم.
او بعد از طلاق دخترم را از من گرفت و ثریا با پدرش زندگی میکرد. من هم برای سرزدن به آنها میرفتم. هفتهای یکبار دخترم را میدیدم و با هم صحبت میکردیم. ثریا بزرگ شده و پدرش همه کارهای خانه را به او سپرده بود. ثریا بابت این مسئله خیلی اذیت میشد؛ چون هم درس میخواند و هم باید کار میکرد. هر بار من میرفتم خانه را تمیز و غذا درست میکردم، اما چون همیشه در خانه نبودم دخترم مجبور بود بیشتر کار کند.
من معمولا سعی میکردم زمانی به دیدار دخترم بروم که پدرش در خانه نباشد، اما گاهی با هم روبهرو میشدیم. متهم گفت: این اواخر دخترم میگفت خیلی خسته شده و دیگر نمیتواند کارهای خانه را انجام دهد. من گفتم بیشتر به دیدنش میروم و حتی قبول کردم یک هفته آنجا بمانم تا دخترم به درسهایش برسد. یکی، دو روز از این ماجرا گذشته بود و همهچیز آرام بود و من همه کارهای خانه را میکردم و زندگی روی نظم بود تا اینکه روز حادثه دخترم برای رفتن به مدرسه از خانه خارج شد. شوهر سابقم دوباره جروبحثش را با من شروع کرد. او همیشه با من جروبحث داشت. اول به من پیشنهاد داد دوباره با او ازدواج کنم؛ اما وقتی که دید قبول نمیکنم، فحش داد. من میخواستم از خانه بیرون بیایم که گذشته را پیش کشید و داد و فریاد کرد. وقتی یاد روزهایی افتادم که از دست شوهرم کتک میخوردم، حالم خراب شد و دیگر نتوانستم خودم را کنترل کنم.
وقتی حمله کرد من را بزند، من هم او را زدم. شوهرم معتاد بود و نتوانست دوام بیاورد و مرد. با اینکه پشیمان شده بودم، اما دیگر کاری از دستم برنمیآمد. تصمیم گرفتم جسد را از خانه خارج کنم. با قندشکن جسد را تکه کردم و داخل کیسه قرار دادم و در یک پتو پیچیدم تا آن را خارج کنم؛ اما راننده تاکسی متوجه شد.زن جوان بعد از این اعترافات با شکایت دخترش روبهرو شد و این دختر برای مادرش درخواست قصاص کرد. او گفت: پدرم اعتیاد داشت، اما من خیلی دوستش داشتم. او بسیار پدر مهربانی بود.
من را بهتنهایی بزرگ کرد و به خاطر من از خودش گذشت. من حاضر نیستم از قاتل او گذشت کنم. مادرم من را رها کرد؛ اما پدرم من را بهتنهایی بزرگ کرد.وقتی برای تکمیل پرونده مینا به پزشکی قانونی منتقل شد، متخصصان اعلام کردند این زن دچار جنون شده و مسئول اعمال خودش نیست.این گزارش روند رسیدگی به پرونده را تغییر داد و اینبار دختر مقتول به گزارش پزشکی قانونی اعتراض کرد.
کمیسیون پزشکی تشکیل شد و اعضای کمیسیون پنجنفره اعلام کردند زن هرچند دچار مشکلات روانی است، اما مسئول اعمال خودش است.اینبار وکیل متهم به نظریه پزشکی قانونی اعتراض کرد و کمیسیون 9نفره از پزشکان تشکیل شد که باز هم نظریه صادرشده اعلام کرد مینا مسئول اعمال خویش است و بیماری روانیاش رافع مسئولیت کیفری نیست. با ارسال پرونده به شعبه 10 دادگاه کیفری استان تهران متهم پای میز محاکمه رفت. او جزئیات را تشریح کرد و گفت: در زمان حادثه آنقدر حال روحیام خراب بود که حتی به خاطر ندارم چند ضربه به او زدم.
من نمیخواهم قتل را انکار کنم و از ابتدا هم به همهچیز اعتراف کردم، اما واقعا حالم بد بود و پزشکان هم تشخیص دادند که حال روحی بدی داشتم.بعد از گفتههای متهم هیئت قضات وارد شور شدند و متهم را براساس اقرارهایش و همچنین سایر مدارک موجود در پرونده به قصاص محکوم کردند.