شناسه خبر: 23046 منتشر شده در مورخ: 1399/12/2 ساعت: 08:53 گروه: اخبار روزنامه ایران سپید  
روزنامه شنبه 2 اسفند ۱۳۹۹

روزنامه شنبه 2 اسفند ۱۳۹۹

عناوین امروز: دانشگاه های غیر دولتی موظف به ارائه چه خدماتی به دانشجویان معلول هستند و بحث استفاده نابینایان از سامانه های حمل و نقل- ضرورت افزایش کمک‌ها به کارگرانِ معلول بیکار- افتتاح چاپخانه بریل نابینایان در ارومیه-گوشی هوشمند با صفحه‌کلید فیزیکی از رؤیا تا واقعیت-روشهای غذا دادن به کودک-نوع پوشش و طرز انتخاب لباس-ذجدول.

روزنامه «ایران سپید»

شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۹

۸ رجب ۱۴۴۲

۲۰ فوریه ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۴۲

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*دانشگاه های غیر دولتی موظف به ارائه چه خدماتی به دانشجویان معلول هستند و بحث استفاده نابینایان از سامانه های حمل و نقل

*ضرورت افزایش کمک‌ها به کارگرانِ معلول بیکار

*افتتاح چاپخانه بریل نابینایان در ارومیه

*گوشی هوشمند با صفحه‌کلید فیزیکی از رؤیا تا واقعیت

*روشهای غذا دادن به کودک

*نوع پوشش و طرز انتخاب لباس

*جدول

.......سخن هفته

*دانشگاه های غیر دولتی موظف به ارائه چه خدماتی به دانشجویان معلول هستند و بحث استفاده نابینایان از سامانه های حمل و نقل

در پاسخ به دغدغه های دوستان من دو نکته  را در سخن هفته این بار گنجانده ام. یکی بحثی است در مورد مراکز آموزش عالی غیر دولتی وجود دارد و تصمیم داریم که در واقع در سال پیش رو در سال 1400 به طور مشخص در گزارش گیری از دانشگاه های غیر دولتی مشمول قانون حمایت از حقوق معلولان به آن بپردازیم و آن بحث وظایف و تدابیر حمایتی مراکز نسبت به دانشجویان معلول از جمله نابیناست.

 به طور خلاصه شما می دانید که سال های سال است که به هر حال پس از قانون جامع در سال1383  و بعد از آن در سال 1396 هم دولت موکلف به پرداخت شهریه تحصیلی معلول در مراکز آموزش عالی غیر دولتی است.

اما در قبال این پکیج حمایتی که به نوعی، نوعی از خرید تضمین شده خدمت را برای دانشگاه های غیر دولتی فراهم می کند این دانشگاه ها هم طبق قانون مسئولیت هایی دارند در قبال دانشجویان معلول و فقط وظیفه شان گرفتن شهریه و ثبت نام این دانشجویان نیست که این در واقع وظیفه عمومی آن هاست و برایشان ایجاد درآمد می کند.

 اما در ازای ایجاد  این درآمد تضمین شده مسئولیت هایی دارند از جمله مناسب سازی واحدهای آموزشی، رفاهی، پژوهشی و پشتیبانی و همینطور تدارک خدمات ویژه  آموزشی برای دانشجویان معلول در بخش های پژوهشی تامین منابع آموزشی به هیچ عنوان اینطور نیست که دانشگاه های آزاد یا دانشگاه های مشابه فقط وظیفه شان این باشد که از بهزیستی پول بگیرند و یک دانشجو را بدون هیچ گونه حمایتی بپذیرند، بلکه مسئولیت دارند در قانون حمایت از معلولان هم در آیین نامه اجرایی ماده 9 قانون و هم در تکالیف عمومی همه دستگاه های مشمول قانون مسئولیت هایی برای این مراکز مشخص شده است که باید به آن بپردازند و شاید تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است که در واقع این تصمیم را داریم از طریق گزارش گیری مشخص از تمام دستگاه های مشمول قانون از جمله مراکز آموزش عالی مشمول ماده 9 که به پرداخت شهریه ها اختصاص دارد مسئولیت ها و تدابیر این ها را درخواست کنیم و خود دانشجوها مکلف هستند که در واقع این وظایف را بیشتر از دانشگاه بخواهند و متاسفانه کمتر ما شاهد این مطالبه گری از جانب دانشجویان هستیم و دلیل عمده آن فقدان تشکل های سامان یافته در مراکز آموزش عالی غیر دولتی است.

نکته دوم برمیگردد به وظایف سامانه  های حمل و نقل ویژه معلولان در قبال نابیناها به طور مشخص سوال شده است که آیا این سامانه که الان در شهر تهران فعال است وظیفه دارد که به نابینایان سرویس دهد یا نه؟ باید توجه کرد که سامانه وظیفه اش خدمات به معلولان شدید و خیلی شدید است در نتیجه به نوعی نابینایان هم مثل همه جای دنیا مشمول خدمات این سامانه ها هستند، اما از آن جایی که این سامانه ها امکانات بسیار محدودی داشته است طبعاً اولویتش را افراد بسیار شدید حرکتی یعنی افراد ویلچری قرار داده است که این اولویت قابل درک است اما به معنی عدم خدمات دهی سامانه به افراد نابینا نیست. اما بحث کلی تری که وجود دارد و امسال تحولاتی در این زمینه انجام داده ایم و امیدواریم در سال آینده به طور مشخص شاهد ثمراتش باشیم بحث پیش بینی یارانه های تردد برای افراد نابینا است به عبارتی افراد نابینا اگر یارانه های حمل و نقل دریافت کنند نیازی به اتکا به سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان ندارند چون ماشین های این سامانه محدود است و مثلا در کلان شهر ها تا بخواهد این ماشین به درب منزل افراد نابینا برسد در صورتی که در اولویت خدمات قرار گیرند عملاً خدمات محدودی می توانند به آن ها ارائه دهند.

اما اگر افراد نابینا به دلیل عدم اتکا و نیاز مشخص به ماشین های مخصوص حمل و نقل معلولان بتوانند از یارانه حمل و نقل استفاده کنند عملاً نیازی به استفاده از این سامانه ندارند مگر نابینایانی که معلولیت های دیگری هم دارند و قطعا در اولویت دریافت خدمت هستند در نتیجه بحث بر سر پیش بینی یارانه ها و تامین اعتبارات لازم برای این یارانه هاست.

ضمن اینکه باید توجه داشت که در سال آینده هم این پیش بینی شده است که کمیته نظارت برقانون حقوق معلولان گزارش تاسیس این سامانه ها را از شهرداری های کل کشور بخواهد این سامانه منحصر به شهر تهران و حتی  کلان شهر ها نیست و در همه شهر هایی که شهرداری فعال دارند باید تشکیل شود و اتفاقا اثرگذاری این سامانه ها در شهرهای کوچک بسیار بیشتر از شهرهای بزرگ است. اما بحث عمده ما درباره نابینایان تامین یارانه حمل و نقل است که آن ها را قادر کند  تا بتوانند از طریق تاکسی های اینترنتی و سایر سرویسهای حمل و نقل خصوصی بتوانند از این سرویس ها استفاده کنند و نیازی به استفاده از سامانه های حمل و نقل ویژه نداشته باشند.

 

.......خبر ویژه

*ضرورت افزایش کمک‌ها به کارگرانِ معلول بیکار

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت: با شیوع کرونا مشاغل غیررسمی به شدت صدمه خورده است و جامعه هدف ما به ویژه معلولان از مشاغل غیررسمی برخوردارند

مصطفی سراج مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درباره وضعیت مراکز شبانه‌روزی با وجود انتشار ویروس جهش‌یافته کرونا گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونای جهش یافته یا کرونای انگلیسی در مراکز  مراقبتی سازمان بهزیستی گزارش نشده، اما واقعیت این است افرادی که در مراکز مراقبتی و شبانه‌روزی هستند، نسبت به عموم‌ جامعه بیشتر در معرض آسیب و خطر هستند به همین دلیل به طور مستمر و با توجه به شرایط جدید و شیوع  بیماری  باید تدابیر خاص و متناسب  برای این گروه‌ها اتخاذ شود و آمادگی لازم برای هر شرایطی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: برنامه عملیاتی که در حوزه معاونت توانبخشی از چند ماه گذشته برای مقابله با کرونا تدوین شد به طور مستمر در دستور کار قرار دارد، در این برنامه عملیاتی نیروی انسانی، ساختار فیزیکی مراکز  مثل اتاق‌های قرنطینه، ایزوله و نقاهت، امکانات و تجهیزات و آمادگی لازم در زمان درگیر شدن مرکز با کرونا پیش‌بینی شده است، همچنین در چند مرحله نقاط ضعف و قوت تمامی  مراکز بررسی و تحلیل شد و براساس آن پروتکل‌ها و شیوه‌های پذیرش جدید برنامه‌ریزی شد و سعی کردیم برنامه‌هایمان را براین اساس ادامه دهیم و از ابتدای شیوع بیماری هر روز تمام اطلاعات مراکز در سراسر کشور در قالب سامانه‌ای که طراحی شده،  جمع‌آوری، تحلیل و تا ساعت ۲۳ به اطلاع مسئولان ارشد سازمان می‌رسد.

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درباره واکسیناسیون پرسنل و مددجویان در مراکز شبانه‌روزی تصریح کرد: در یک همکاری نزدیک و مستمر بین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت در حال بررسی و برنامه‌ریزی هستیم تا به ترتیب اولویت به گروه‌های مدنظر تزریق واکسن صورت گیرد، البته واکسن برای همه افراد مقیم مراکز شبانه‌روزی تزریق نمی‌شود، به طور مثال برای سالمندان و یا افرادی که بیماری حاد، سابقه واکنش‌های حساسیتی و یا بیماری مزمن کبدی، کلیوی و... دارند، واکسن یا تزریق نمی‌شود و یا  براساس دستورالعمل‌هایی که وزارت بهداشت ابلاغ می‌کند، واکسیناسیون انجام می‌شود و ضرورت دارد در هنگام واکسیناسیون که توسط همکاران مراکز بهداشت صورت می‌گیرد، آمادگی لازم برای پشتیبانی پیش‌بینی شود، لذا جلسات مشترکی را با همکاران وزارت بهداشت با حضور متخصصان رشته‌های مختلف برگزار می‌کنیم تا با ایمن‌ترین شیوه برنامه واکسیناسیون انجام شود.

سراج خاطرنشان کرد: مراکز شبانه‌روزی ما متفاوت هستند و علاوه بر سالمندان، بیماران روانی مزمن، افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی و ذهنی و ...نیز  مقیم  هستند، ولی  سالمندان به دلیل بیماری‌های مزمن و شرایط خاص سیستم ایمنی آنها باید با شرایط متفاوتی واکسیناسیون شوند و دوستان ما در وزارت بهداشت نیز با حساسیت ویژه در این زمینه در حال بررسی و برنامه‌ریزی هستند و اطلاعات لازم با توجه به شرایط حال حاضر مراکز در اختیار همکاران وزارت بهداشت قرار گرفت و ان‌شاالله زمانی که به نتایج قطعی برسیم بلافاصله واکسیناسیون  شروع خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که دقیقا از چه زمانی واکسیناسیون انجام می‌شود؟ گفت: در حال حاضر آمادگی برای واکسیناسیون وجود دارد، اما باید برنامه مطالعاتی ما با وزارت بهداشت به پایان برسد و امیدوارم ظرف چند روز آینده مشخص شود تا به چه صورت و براساس چه اولویتی واکسیناسیون انجام شود. حوزه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت موضوع را مستمرا پیگیری می‌کنند و باید سعی شود مثل  واکسیناسیون آنفلوآنزا با کمترین تبعات و با بیشترین اثرگذاری اقدامات صورت گیرد.

مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درباره واکسیناسیون پرسنل مراکز شبانه‌روزی گفت: از آنجا که این افراد در تردد بین مراکز و محیط بیرون هستند، در اولویت قرار دارند، اما در خصوص ۵۱ هزار نفر جامعه هدف که در مراکز حضور دارند، واکسیناسیون متناسب با شرایط هر گروه انجام خواهد شد.

سراج همچنین درباره وضعیت مراکز تصریح کرد: در حال حاضر از نظر  کنترل ویروس کرونا وضعیت خوب است و می‌توان گفت هر چقدر که زمان شیوع بیماری گذشته است، تسلط بیشتری حاصل شده و بیماری  کنترل شده است، اما هزینه‌هایی که به مراکز در این مدت تحمیل شده، هزینه‌های مضاعف و سنگینی علاوه  بر هزینه‌های مراقبتی بوده است، لذا سازمان تلاش کرد تا در مراحل مختلف کمک‌هایی را به مراکز

داشته باشد، اما  با مشکلات و محدودیت های مالی مواجه شدیم و مرحله چهارمی را که پیش بینی کرده بودیم، نتوانستیم پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: البته در خصوص وضعیت کنترل بیماری وضعیت با ثباتی در مراکز وجود دارد  و میزان فوتی‌ها در مراکز کنترل شده است و میزان ابتلا نیز در مراکز محدود است و تلاش می‌کنیم با برنامه هایی که پیش بینی کردیم موضوع را مدیریت  کنیم.

مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور همچنین درباره افزایش بودجه گفت:  مستمری خانواده‌هایی که دارای عضو معلول هستند را سعی کردیم افرایش بدهیم، یعنی توسعه  برنامه‌های خانواده محور که به جد در دستور کار قرار دارد و  نکته بسیار مهم این است که اگر ما بخواهیم مراکز سالم و پویا داشته باشیم، فقط نباید بر توسعه مراکز تمرکز کنیم، چراکه در بسیاری از موارد می‌توانیم از پتانسیل خانواده استفاده کنیم و اخیرا هم در بهمن ماه حق پرستاری را توسعه داده‌ایم، البته در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت آمده که حق پرستاری باید براساس هزینه تمام شده و کمک هزینه معیشت بر اساس  حداقل دستمزد سالیانه پرداخت شود، لذا همه دستگاه‌ های مرتبط باید کمک کنند تا به آنجا  برسیم و این موضوع در خصوص مراکز مراقبتی نیز صدق می‌کند و باید هزینه‌های تمام شده ملاک پرداخت قرار بگیرد، البته با این هدف فاصله داریم و اگر بخواهیم به اینجا برسیم که براساس قانون نیز است و باید انجام شود، دولت و مجلس  باید بودجه لازم را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهند.

سراج تصریح کرد: نگرانی موج چهارم را داریم وقتی این ویروس جهش یافته شایع شود، اگر آمادگی لازم را نداشته باشیم بیشترین آسیب به جامعه هدف سازمان  وارد می‌شود و باید پیش بینی لازم را داشته باشیم برای همین ما باید روی واکسیناسیون مراکز کاملا مطالعه شده پیش برویم و سعی کنیم تا جایی که امکان دارد اگر جهش جدیدی در پیش داشتیم، مراکز را از قبل ایمن کرده باشیم.

وی درباره کارگران معلولی که با مشکل بیکاری مواجه شده‌اند، گفت: با شیوع کرونا مشاغل غیررسمی به شدت صدمه خورده است و جامعه هدف ما نیز عمدتا از مشاغل غیررسمی برخوردارند با توجه به بضاعت‌مان سعی کردیم، در چند مرحله به خانواده‌های دارای معلول کمک کنیم، ولی خوب کافی نیست و باید افزایش پیدا کند اما وزارت تعاون  و ستاد ملی مقابله با کرونا برای این افراد برنامه دارند و اخیرا نیز در مصوبه کارگروه ستاد ملی  مواردی در این خصوص برای مشاغل آسیب دیده  پیش بینی شده است

 

.......گزارش ویژه

*افتتاح چاپخانه بریل نابینایان در ارومیه. انجمن نابینایان ارومیه روز 15 بهمن مصادف با میلاد حضرت فاطمه "س" و همزمان با دهه فجر از چاپگر بریلی که برای چاپ کتب و جزوات نابینایان تهیه کرده، رونمایی کرد. از عبدالمناف عظیمی، مدیرعامل این انجمن پرسیدیم، هزینه خرید این چاپگر چگونه تامین شده است؟

-هزینه خرید چاپگر با مشارکت افراد خیر تامین شد البته این چاپگر سه سال پیش خریداری شده است و مدل آن بریل باک می باشد که این روزها حدود 500 میلیون تومان قیمت دارد. در این مدت هم یک سری وسایل جانبی را که نیاز داشتیم خریداری کردیم. مثل دستگاه پانچ و سازمان ارشاد اسلامی هم قول داده است که دو قطعه تجهیزات جانبی چاپگر را در اختیار ما قرار دهد.

س: در این مدت از چاپگر چه استفاده هایی کرده اید؟

-در این مدت نیز جزوات دانشجویان را چاپ می کردیم ولی از سال آینده با توافقی که با سازمان آموزش و پرورش استثنایی داشته ایم قرار است کار چاپ کتب دانش آموزان نابینا را بر عهده بگیریم

و کتب دانش آموزان چند استان را چاپ و در اختیارشان قرار دهیم

س: برای این منظور چه توافقی صورت گرفته؟

-ما درخواستمان را به اداره استثنایی استان داده ایم و آنها نیز از طریق مکاتبه موضوع را با سازمان آموزش و پرورش استثنایی مطرح کرده اند و موافقت ضمنی گرفته شده است.

س: از این محل درآمدزایی هم خواهید داشت

- سعی می کنیم از این محل انجمن نیز عایدی داشته باشد.

س:آیا  در حال حاضر کتب درسی دانش آموزان به موقع به دست دانش آموزان می رسد؟

-نه کاملا، کتابها با تاخیر می رسند.ما هم امیدواریم   در صورت همکاری آموزش و پرورش استثنایی، این مشکل برطرف شود.

س: آیا انجمنهای دیگر نابینایی نیز مجهز به این چاپگر هستند؟

-ظاهرا بعضی از انجمنها این دستگاه را تهیه کرده اند

س: دانشجویان چگونه می توانند از خدمات انجمن استفاده کنند؟

-دانشجویان نابینا هم اگر فایل بینایی جزوات خود را به صورت pdf به ما بدهند امکان چاپ بریل آن وجود خواهد داشت.

س:آیا انجمن ارومیه،  نشریه هم دارد

-ما هنوز نشریه ای نداریم ولی در صورتی که بتوانیم امکانات لازم را تهیه کنیم برای انتشار نشریه هم برنامه ای داریم.

امیدواریم این چاپگر و امکانات آموزشی دیگری که در انجمنهای نابینایان استانهای کشور تهیه می شود کمک کند تا دانش آموزان و دانشجویان نابینا راحت تر به منابع آموزشی مورد نیاز خود دسترسی یابند.

 

......فناوریهای امیدبخش

*گوشی هوشمند با صفحه‌کلید فیزیکی از رؤیا تا واقعیت:

از همان روز اول که نابینایان ایرانی پا در بازار گسترده اندروید گذاشتند تا همین لحظه حاضر یکی از دغدغه‌های بسیاریشان این بوده که بتوانند یک گوشی با صفحه‌کلید فیزیکی پیدا کنند که هم نیازشان به گوشی‌های هوشمند را برطرف کند و هم در محیط‌هایی که کار با گوشی لمسی در آنها سخت است بتوانند به کمک صفحه‌کلید فیزیکی کارشان را به سادگی روزگار نوکیا راه بیندازند.

سامسونگ گلکسی فولدر و یکی دو مودل در میان گوشی‌های برند بلک‌بری از جمله مواردی بود که چند وقتی بارقه‌های امید را در دل برخی کاربران روشن کرد اما این بارقه به سرعت به خاموشی گروید؛ چه، کیبورد این گوشی‌ها تمام نیاز یک کاربر را برطرف نمی‌کردند. حالا چند وقتی است زمزمه یک سیستم‌عامل جدید، باز فکر نابینایان را به خود معطوف کرده. صحبت از سیستم‌عامل KAIOS است که گویا گوشی‌هایی که بر اساس این سیستم‌عامل تولید می‌شوند با قیمت‌هایی به مراتب ارزان‌تر از سایر هوشمندها در بازار عرضه می‌شوند.

 اما ماجرای گوشی‌های مبتنی بر KAIOS دقیقاً چیست؟

KaiOS یک سیستم‌عامل برای گوشی‌های «فیچر فون» (Feature phone) است. چنین گوشی‌هایی اگرچه بسیار ساده و ارزان هستند، ولی از قابلیت‌هایی مانند اتصال به اینترنت، دوربین عکاسی، رادیو و ضبط صدا بهره می‌برند. این پلتفرم بر مبنای پروژه Boot to Gecko توسعه یافته که آن هم جانشین Firefox OS بود. از آنجایی که این یک پلتفرم مبتنی بر وب است، برای اجرا به قدرت و حافظهٔ زیادی نیاز ندارد و حداقل مموری موردنیاز برای آن، فقط ۲۵۶ مگابایت است.

KaiOS این وعده را می‌دهد که می‌تواند اپلیکیشن‌های مدرنی مانند واتس‌اپ را برای افرادی که تا حالا مالک یک گوشی هوشمند نبوده‌اند، به ارمغان بیاورد. بنابراین، رابط کاربری آن بر اساس گوشی‌های سنتی مجهز به دکمه‌های فیزیکی و فاقد نمایشگرهای لمسی طراحی شده است.

 در ضمن این سیستم‌عامل از انواع استانداردهای ارتباطی مانند ۴G، NFC برای پرداخت، سیم‌کارت دوگانه و وای‌فای پشتیبانی می‌کند.

گوشی‌های مبتنی بر KaiOS قیمت بسیار کمی دارند زیرا این گجت‌ها از مشخصه‌های بسیار ساده‌ای بهره می‌برند. یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های این سیستم‌عامل، JioPhone نام دارد که در هند با قیمت ۲۰ دلار به فروش می‌رسد.

همانطور که گفته شد، این گوشی‌ها مجهز به صفحه‌کلید فیزیکی و فاقد صفحه لمسی هستند. در طراحی بسیاری از گوشی‌های مبتنی بر KAIOS برخی قابلیت‌های دسترسی‌پذیری هم در نظر گرفته شده است. تضاد رنگ و درشت‌نما و مهم‌تر از همه اینها، صفحه‌خوان، از جمله مواردی است که در گوشی‌های KAIOS تعبیه شده‌اند. البته این قابلیت‌ها در همه گوشی‌ها یکسان نیست و کیفیت عملکرد هر کدام از این امکانات هم لزوماً با گوشی‌های دیگر برابری نمی‌کند. صفحه‌خوانی که بر روی KAIOS نصب شده، «رید اوت» (Read Out) نام دارد. صفحه‌خوانی که طبق بررسی‌ها در محیط خودِ سیستم‌عامل تا حدود زیادی کار را راه می‌اندازد اما هیچ تضمینی برای عملکرد قابل قبول آن در نرم‌افزارهای مختلف وجود ندارد. مثلاً طبق شنیده‌ها و خوانده‌ها، واتسپ، جزو برنامه‌هایی است که رید اوت هیچ کمکی به استفاده از آن نخواهد کرد.

سهولت طراحی و توسعه در محیط KAIOS نوید یک سیستم‌عامل دسترسی‌پذیر را در آینده‌ای نه چندان دور می‌دهد؛ اما در حال حاضر، نمی‌توان به عنوان سیستم‌عاملی قابل استفاده روی آن حسابی باز کرد.

شاید اگر روزی بتوان موتور صوتی‌هایی نظیر ایسپیک را به این سیستم‌عامل شناساند و منو فارسی را به آن افزود، بتوان امیدوار بود که یک گوشی ارزان، هوشمند و دارای صفحه‌کلید متولد شده که به آرزوی قدیمی نابینایان جامه عمل می‌پوشاند.

 

.....خانه داری به سبک نابینایی

*روشهای غذا دادن به کودک:

در این بخش از مباحث کودکیاری، در باره روشهای غذا دادن به کودک توسط مادر صحبت می کنیم.

با شروع تغذیه کمکی کودک، شما در اوایل باید از قاشقهای کوچکتر استفاده کنید که حجم کمی دارد و برای اینکه غذا از درون قاشق بیرون نریزد بهتر است ظرف غذای کودک را بالاتر از میز یا زمین و نزدیک دست خود قرار دهید. در این حالت می توانید با نشاندن کودک در مکانی مطمئن، روبروی او بنشینید و در حالیکه با یک دست قاشق را در دست دارید  دست دیگر را در نزدیکی دهان کودک نگه دارید تا بتوانید قاشق را به سمت دهان کودک هدایت کنید.

 همزمان می توانید با کودک صحبت کنید و او را متوجه غذا خوردن کنید. تجربه های اول غذا دادن به کودک مشکلتر هستند اما به مرور مادر و کودک یاد می گیرند که چگونه با یکدیگر ارتباط بهتری برقرار کنند.

 روشهای دیگری هم برای نشاندن و غذا دادن به کودک وجود دارد مثلا مادر می تواند روی صندلی بنشیند، ظرف غذا را در نزدیکی دست خود قرار دهد و کودک را در بغل بگیرد و در حالیکه کودک رو به سمت ظرف غذا دارد مادر قاشق را همانطور که گفتیم پر کند و به سمت دهان کودک بیاورد در این حالت کودک ظرف غذا را در روبروی خود می بیند.

 درست مانند وقتی که خودش غذا می خورد چون مادر در پشت سر اوست. مشکل این روش غذا دادن به کودک این است که ارتباط چشمی مادر و کودک به راحتی برقرار نمی شود.

 این روش مناسب بچه هایی است که پر جنب و جوش هستند و غذا خوردن هم برایشان به منزله بازی کردن است. البته در این روش کودک بیشتر قابل کنترل است.

بعضی از مادران نابینا هم توصیه می کنند برای غذاهایی مثل فرنی ، سرلاک و سوپ، مادر از شیشه شیر استفاده کند به این صورت که سر پستانک را بازتر کند تا وقتی کودک شیشه را در دهان خود می گذارد غذا به راحتی از آن به دهان ریخته شود.

 البته این روش کار غذا دادن را خیلی آسان می سازد اما با توجه به خطرات و مشکلات بهداشتی که استفاده از شیشه و سر شیشه برای کودک به وجود می آورد توصیه نمی شود.

 با شروع تغذیه کمکی کودک به مسواک زدن هم نیاز پیدا می کند دندانهای کودک اغلب تا دو سالگی کامل می شوند ولی این روند رشد گاه تا پنج سالگی هم به طول می انجامد.

در سالهای اول رشد کودک مادر خود باید وظیفه نظافت دهان و دندان کودک را بر عهده بگیرد. بعد از تهیه مسواک مناسب می توانید زیر پای کودک صندلی قرار دهید تا  بتوانید به او کمک کنید.

در این حالت پشت سر کودک بایستید و با دستی مسواک را گرفته و دست دیگر را در کنار دهان کودک قرار دهید برای مسواک زدن سطوح بیرونی و داخلی دندانها را از بالا به پایین و سطح تاج دندان را به صورت چرخشی بشویید.

 اکثر کودکان نسبت به خمیردندان ها حساسیت دارند باید بدانید در مسواک زدن اصل خود مسواک زدن است و استفاده از خمیردندان جزئی فرعی به حساب می آید برای همین اگر کودک با خمیردندان احساس راحتی ندارد می توانید از مسواک به تنهایی بعلاوه دهانشویه با آب نمک خیلی رقیق استفاده کنید.

 در این صورت به کودک یاد دهید که یک جرعه آب نمک را در دهان بگرداند و خالی کند در این حالت اگر کمی از آب نمک هم خورده شود مشکلی ایجاد نخواهد کرد. البته خمیردندانهای متنوعی برای کودکان وجود دارند که حاوی فلوراید نیز می باشند. و به استحکام دندانها کمک می کنند.

*نوع پوشش و طرز انتخاب لباس

در این قسمت در مورد نوع لباس و در بخش دیگر در مورد رنگ لباس مطالبی را ارائه خواهیم داد.

پارچه هایی که طرح چهار خانه دارند اصولا انتخاب آن باعث چاق تر نشان دادن فرد می شود و بهتر است افرادی که اندام چاق تر از حد معمول دارند از این نوع لباس ها استفاده نکنند.

 همین طور طرح راه راه های افقی در لباس باشد افراد را چاق تر نشان می دهد و بهتر است که از راه راه های عمودی در بلیز و یا حتی مانتو استفاده شود که باعث می شود افراد لاغرتر به نظر آیند. افرادی که پایین تنه چاقی دارند بخصوص در خانم ها سعی کنند از لباس هایی که در قسمت پایین پلیسه یا چین دار باشد استفاده نکنند زیرا چاق تر و از نظر قد هم کوتاه تر به نظر می رسند. درزهای عمودی روی لباس که به اصطلاح به آن ساسون گفته می شود معمولا در خانم ها در بلیز و پیراهنشان در دو طرف لباس استفاده می شود یا در دو طرف پشت شکم که این درزها کمک می کند که اندام کشیده تر نشان داده شود.

یقه های ایستاده برای افرادی که گردن های بلندتری دارند بسیار مناسب است. کسانی که گردن کوتاه تری دارند بهتر است از بلیزهای یقه اسکی استفاده نکنند.

برای انتخاب مانتو، پالتو و حتی بارانی هر چقدر قد لباس بلندتر باشد قد افراد را بلندتر نشان میدهد افرادی که چاق هستند بهتراست از لباس های کمر دار استفاده نکنند و حتی پیراهن هایی که استفاده می کنند اگر دارای کمر است بهتر است که در اطراف کمر به حالت پاییون استفاده شود.

 در مورد آقایان برای انتخاب کت افرادی که قد کوتاهی دارند و چاق هستند بهتر است که از کت های بلند  و حتی کاپشن های بلند استفاده کنند و بهتر است که دکمه های کت را نبندند که اندام آن ها بهتر و قد بلندتر دیده شود.

در انتخاب کروات و پاپیون برای آقایان در مهمانی ها که بهتر است افرادی که گردن بلندتری دارند  ازکروات استفاده کنند زیرا گزینه مناسبی است و آقایانی که گردن کوتاه دارند بهتر است از پاپیون استفاده کنند. زمانی که در خرید لباسی را که انتخاب می کنید بهتر است خودتان هم در مورد انتخاب و استایل و حتی رنگ آن اظهار نظر کنید تا  انتخاب لباس مناسبی داشته باشید و در انتخاب لباس خودتان سهیم باشید.

در بخش دگیر در مورد رنگ لباس و اینکه چطور بتوانید لباس ها را با هم ست کنید توضیحات کامل تری ارائه خواهد شد.

 

.......جدول

جدول کلاسیک: برای پیدا کردن رمز 35 حرفی ما باید به 35 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید تا رمز جدول، که سخنی از فردریش راکت بدست آید. سؤالات: 1.شمع فروش (چهار) 2. واپسین(پنج) 3. سخن چین (چهار) 4. حمد (پنج) 5. واحد والیبال(سه) 6. پرهیزگاری (چهار) 7. برادر موسی (پنج) 8. پدر ادریس (سه)  9. عارف قرن سوم (دوازده) 10. علامت جمع(دو) 11. عایق حرارت و رطوبت (شش) 12. نیکش به جا ماند(سه) 13. حشره خونخوار (سه) 14. یراق اسب(پنج) 15. رشته پهن (چهار) 16. پرانتز (پنج)17. آغاز کننده(پنج) 18. انجمن(پنج) 19. اثر شکسپیر (چهار) 20. زاپاس (چهار) 21. خشخاش (شش) 22. پادشاه بابل(پنج)  23. وام دهنده (چهار) 24. سوغات زلزله (چهار) 25. یک سوم من (چهار) 26. پاندول(چهار) 27. پرنده ای کوچک و خواننده (چهار) 28. عالم الهی (پنج) 29. پندار (شش) 30.اثر حماسه فردوسی(هفت) 31. کنایه از آسمان پر ستاره (شش) 32. عارف قرن هفتم(پنج) 33. حرف ربط (دو) 34.رمانتیک (هفت) 35. آوای ترسناک جانوران درنده (چهار).پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: 1.تهاتری 2. عاقل 3. ری 4. ینگ 5. فاجر 6. کاما 7. روال 8.دک 9. نافرمانی 10.مارکو 11. حروف چین 12. دیپلمات 13. وسیله 14.داد 15.کرخت 16.ریا 17. دستمزد 18. نادر19. آل 20. سا21.تیتانیم. رمز جدول هفته گذشته: تعریف کردن محدود مردن است.

 

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *