شناسه خبر: 22934 منتشر شده در مورخ: 1399/11/18 ساعت: 19:06 گروه: اجتماعی  
اردکان، پایلوت نخستین شهر بدون مانع شد

اردکان، پایلوت نخستین شهر بدون مانع شد

معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد گفت: اردکان به عنوان پایلوت نخستین شهر بدون مانع از سوی ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور معرفی شد.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، مسعود نشان در چهارمین نشست مناسب سازی محیط و اماکن شهری شهرستان ارکان با اشاره به پیشینه قابل تحسین این شهر در مناسب سازی شهری ویژه معلولان، مناسب سازی محیط شهری را نیاز جمعیتی بالغ بر ۲۵ درصد شهروندان بر شمرد و بر لزوم توجه به این نیاز در پروژه های شهرسازی تاکید کرد.

دکتر نشان اجرای طرح‌های مناسب‌سازی را دفاع از حقوق معلولان خواند و تصریح کرد: شرایط محیط زندگی باید به گونه‌ای باشدکه یک فرد دارای معلولیت به تنهایی بتواند به صورت مستقل و شرافتمندانه و با عزت زندگی و در امور جامعه مشارکت کند.معاون توانبحشی بهزیستی استان یزد ادامه داد : استان یزد در زمینه مناسب سازی ادارات دارای رتبه سوم کشور است و ۶۰ درصد ادارات استان یزد برای تردد معلولان مناسب سازی شده است که امیدواریم با همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف، شاهد تحقق ۱۰۰ درصدی مناسب سازی ادارات استان باشیم.

وی با اشاره به اجرای طرح شهید رجایی و لحاظ شدن شاخص مناسب سازی دستگاه های دولتی در شاخص های ارزیابی در این طرح گفت: بهزیستی ناظر بر ارزیابی این شاخص در دستگاه های دولتی است و در حال حاضر دستگاه‌های مختلف دولتی و خصوصی نیز این نهضت را در استان آغاز کرده اند.نشان با اشاره به استقرار ناظر معلول در شهرداری یزد برای اجرای پروژه های مناسب سازی شهری اظهار داشت: این امر اتفاقی خوشایند در مسیر شناسایی نیازها و مشکلات معلولان برای تردد در سطح شهر است.

وی خاطرنشان کرد: بهزیستی استان آماده همکاری و همفکری با مدیریت شهری برای اجرای پروژه های مناسب سازی است و همه ما امیدواریم ادارات، بخش خصوصی، معابر شهری، پارک‌ها و  غیره برای تردد افراد دچار محدودیت های حرکتی آماده سازی شود تا این افراد نیز بتوانند به فعالیت های اجتماعی خود بپردازند و از خانه نشینی نجات پیدا کنند.

معاون فرماندار اردکان هم مناسب سازی محیط و معابر شهری را زمینه ساز حضور هر چه  بیشتر سالمندان ، معلولان و جانبازان در اجتماع و رشد شکوفایی استعداد هایشان عنوان کرد و بر خدمت رسانی هرچه بهتر و بیشتر به سالمندان ، افراد دارای معلولیت و جانبازان و بهبود فضای فیزیکی شهر تاکید کرد. 
حسین اسماعیلی تصریح کرد: مطالبات قانونی معلولان از مسئولان و همچنین تغییر نگرش به این افراد و رفع برخی مشکلات بارز همچون مشکلات تردد در سطح شهر از اهدافی است که باید حل آن را در راس امور قرار داد.

دبیر ستاد مناسب سازی شهرستان اردکان نیز اظهار کرد : مناسب‌سازی فضای شهری و اماکن عمومی معابر برای شهروندان با هر درجه از ناتوانی باید در باور مسئولان نهادینه و فرهنگ رایج شهرسازی شود .امیرولی عضدزاده  نهادینه سازی این فرهنگ را با ترسیم چشم اندازهای چند ساله ممکن دانست و عزم جدی مسوولان و متولیان امور شهری را در دستیابی به این اهداف خواستار شد.

وی تصریح کرد: توجه به مناسب‌سازی و مهیا کردن همه امکانات برای شهروندان می‌تواند شهرستان اردکان را به شاخص‌های توسعه پایدار نزدیک کند، زیرا شهری به توسعه پایدار رسیده است که همه شهروندان در آن از احساس امنیت، آرامش و بهره‌مندی مساوی از امکانات برخوردار باشند.بر اساس سرشماری سال ۹۵، ۸.۴ درصد جمعیت شهرستان اردکان سالمند هستند و ۲ هزار معلول و ۳۰۰ خانوار نیازمند، زیر پوشش اداره بهزیستی شهرستان اردکان قرار دارند و از خدمات این اداره بهره مند می شوند.شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *