شناسه خبر: 22759 منتشر شده در مورخ: 1399/10/29 ساعت: 13:50 گروه: اجتماعی  
اجازه ندهیم کرونا کودکانمان را معلول کند

اجازه ندهیم کرونا کودکانمان را معلول کند

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی از تداوم طرح غربالگری چشم کودکان سه تا شش سال در کشور خبر داد و گفت: متأسفانه خانواده‌ها به دلیل کرونا کمتر به مراکز غربالگری مراجعه می‌کنند که این مسئله نگران کننده است.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایکنا، «افروز صفاری‌فرد» معاون پیشگیری از معلولیت‌های مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طرح «ارزیابی سطح سلامت بینایی کودکان» تحت تأثیر شیوع کرونا قرار گرفته است، اعلام کرد: شیوع کرونا موجب شد این طرح زودتر از سال‌های گذشته و با یکسری پروتکل‌های خاص بهداشتی آغاز به کار کند.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته برای سنجش سلامت بینایی کودکان سه تا شش سال از وسیله‌ای با عنوان E چارت استفاده می‌شد که برای استفاده از آن نیاز به قرار دادن پوششی در مقابل چشم بود اما امسال به دلیل جلوگیری از انتقال احتمالی بیماری، دستگاه‌هایی برای غربالگری استفاده می‌شود که حتی این سطح تماس هم از معاینه حذف شود.

صفاری‌فرد با ابراز تأسف از اینکه علی‌رغم آغاز زودهنگام این طرح، میزان مراجعه خانواده‌ها به مراکز سنجش سلامت بینایی کمتر از حد انتظار بوده است، گفت: پایگاه‌های بهزیستی برای اجرای طرح فعال هستند و هر خانواده‌ای با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت می‌تواند نشانی دقیق پایگاه سنجش سلامت شهر خود را بدست آورده و کودک زیر شش سال خود را به این مراکز ببرد.

وی تعداد کودکانی که تا به امروز غربال شده‌اند را بیش از ۹۲۱ هزار مورد اعلام کرد و گفت: گروه هدف این طرح حدود سه میلیون و ۶۰۰ هزار کودک است اما به دلیل شیوع کرونا فکر می‌کردیم که حداقل غربالگری نصف این آمار را محقق کنیم اما میزان مراجعه خانواده‌ها بسیار کاهش یافته است.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه تمام پروتکل‌های بهداشتی در این غربالگری بینایی رعایت شده است، گفت: برای معاینه بچه‌ها ماسک می‌زنند و توسط دستگاه چشم آنها معاینه می‌شود و هیچ جای نگرانی برای خانواده‌ها وجود ندارد.  

وی در پاسخ به این سؤال که بی‌توجهی به مسئله غربالگری چشم کودکان چه خطراتی دارد؟ گفت: غربالگری چشم می‌تواند تنبلی چشم کودکان را شناسایی کند و کودکانی که نیاز داشته باشند به مراکز سطح (۲) یعنی اپتومتریست‌ها و بینایی‌سنج‌ها ارجاع داده می‌شوند و در صورت نیاز در مرحله سوم نزد چشم پزشک فرستاده می‌شوند. بسیاری از اختلالات زمانی طلایی برای درمان دارد که اگر در این زمان فرد خدمات درمانی را دریافت کند، مشکل او درمان می‌شود اما در صورتی که این زمان طلایی مراجعه به پزشک و درمان عقب بیفتد، احتمال معلولیت کودکان از ناحیه چشم افزایش می‌یابد.

صفاری‌فرد افزود: تقریباً ۳,۷ درصد کودکانی که غربالگری می‌شوند نیاز به مراجعه با اپتومتریست پیدا می‌کنند و نیم تا شش دهم درصد مبتلا به آمبولی(تنبلی چشم) تشخیص داده می‌شوند که با درمان به موقع از معلولیت چشم آنها در آینده جلوگیری می‌شود در حالی که خانواده‌ها با هزینه سه تا هفت هزار تومان‌ می‌توانند جلوی این معلولیت را بگیرند.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *