روزنامه یکشنبه 21 دی ۱۳۹۹عناوین امروز: سالمندان و معلولان، جزو فاز اول تزریق واکسن کرونا - دوقطبی واکسن ایجاد نکنیم - تدوین یک استاندارد واحد برای بریل کردی - اولویتهای اول تا چهارم دریافت واکسن - تقدیم به روح بی کرانت ای مرد - نهایی شدن ترکیب تیم ملی پارا دو و میدانی بعد از دو رویداد - اجیرکردن آدمکش برای قتل خواهر معتاد/ موادفروش معتاد: از شیدا پول گرفتم دست به قتل زدم |
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 21 دی ۱۳۹۹
26 جمادی الاولی۱۴۴۲
10 ژانویه 2021
سال بیست و پنجم شماره 6609
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
سالمندان و معلولان، جزو فاز اول تزریق واکسن کرونا
تدوین یک استاندارد واحد برای بریل کردی
اولویتهای اول تا چهارم دریافت واکسن
نهایی شدن ترکیب تیم ملی پارا دو و میدانی بعد از دو رویداد
اجیرکردن آدمکش برای قتل خواهر معتاد/ موادفروش معتاد: از شیدا پول گرفتم دست به قتل زدم
.........ویژه
* سالمندان و معلولان، جزو فاز اول تزریق واکسن کرونا
رئیس دولت دوازدهم، روز شنبه ۲۰ دیماه ۹۹ در پنجاه و یکمین نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به سند ی که در زمینه واکسیناسیون کرونا در کشور، تدوین و در حال تکمیل است، گفت: در این سند چهار فاز، مدنظر قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین حسنِ روحانی افزود: وقتی واکسن در اختیار ما قرار بگیرد در فاز اول اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد بود که متشکل از کادر درمان که در خط مقدم هستند و افراد پرخطر هستند که در سرای سالمندان بوده یا جزو معلولین و جانبازان هستند. بنابراین افراد پرریسک و کادر درمانی جزو فاز اول و گروه اول خواهند بود.
وی با بیانِ اینکه فاز دوم، جمعیت بالاتری را در برمی گیرد، گفت: در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت که سن آنها بالاست و یا بیماریِ زمینهای دارند و یا هر دو در اولویت خواهند بود.
روحانی با بیانِ اینکه فاز سوم و چهارم حدود ۱۹ میلیون نفر را در بر میگیرد، یادآور شد: تلاش ما این است که فازها کوتاه شود و در حداکثر زمان، آن را اجرا کنیم و امیدواریم امسال و سال آینده، این کار انجام شود.
رئیس جمهوری، ادامه داد: البته حتی اگر واکسن در اختیار قرار بگیرد واکسیناسیون و اجرای آن این گونه نیست که در یک لحظه یا در یک روز انجام شود. اگر بخواهیم به ۶۰ میلیون نفر واکسن بزنیم؛ یعنی در دو نوبت، ۱۲۰ میلیون بار باید این واکسن تزریق شود. با توجه به مکانهای مختلف و با شیوههایی که داریم این تزریق زمانبر است. اگر روزی هزار نفر هم کار واکسن را انجام دهند با توجه به ۶۰ میلیون نفر حدود چند ماه زمان می برد که این موضوعات در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مردم مطمئن باشند وسیله آزمایش شرکتهای سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرایند واکسیناسیون گفت: اگر در روز به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق شود و این عدد ضرب در ۶۰ میلیون شود، تزریق واکسن، ۳ ماه زمان میبرد و اگر بخواهد دوبرابر شود، زمان انجام آن هم دوبرابر خواهد شد. بنابراین تزریق واکسن و اجرای آن زمانبر است که همه این موارد در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه زودتر از این هم میتوانستیم واکسن وارد کنیم، تصریح کرد: واکسنهایی در اختیار ما بود، اما شرکتهایی بودند که میخواستند آن را روی مردم ما آزمایش کنند. به مردم ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت و درمان به حق نپذیرفت و قبول نکرد.
وی افزود: البته برخی کشورها قبول کردند که کاری به آنها نداریم؛ بنابراین مردم ما مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکتهای سازنده واکسن، قرار نخواهند گرفت.
رئیس جمهوری با اشاره به برخی شایعات درباره واکسن از رسانهها خواست با این شایعات مقابله کنند و گفت: شایعه میکنند فلان جا واکسن دارند، فلان جا واکسن عرضه شده است و مردم را با این شایعات درگیر میکنند. مردم به متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرارگاه عملیاتی و ستاد گوش بدهند و فریب افراد سوء استفاده گر در این شرایط را نخورند.
روحانی ادامه داد: خرید واکسن و تهیه آن جزو اولویتهایی است که انجام میشود و انشاء الله در زمان آن با شرایطی که اعلام میشود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت؛ ضمن اینکه اگر واکسن آمد و تزریق آن شروع شد بهمعنای کنار گذاشتن پروتکلها نیست. این پروتکلها باید ماهها ادامه پیدا کند؛ چون اگر خود واکسن حتی اثر ۱۰۰ درصدی داشته باشد که نسبت به آن مطمئن نیستیم، اثرگذاری آن زمان می برد و بعد از آن هم دوز بعدی باید تزریق شود.
رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: همه استفادهکنندگان واکسن کرونا در دنیا توصیه میکنند که پروتکلهای بهداشتی باید برای ماهها مراعات شود تا شرایط برای سلامت مردم، مناسب باشد. باز هم از مردم و کادر درمان بابت تلاشهای انجام شده تشکر میکنم.
* یارانه مراکز توانبخشی معلولان و سالمندان پرداخت شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که یارانه مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و بیماران روانی مزمن و مراکز توانبخشی روزانه افراد دارای معلولیت در دی ماه با تعرفه مصوب جدید هئیت وزیران پرداخت شد.
وحید قبادی دانا در خصوص افزایش یارانه مراکز بیان کرد: یارانه مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و بیماران روانی مزمن و مراکز توانبخشی روزانه افراد دارای معلولیت در دی ماه با تعرفه مصوب جدید هئیت وزیران پرداخت شد.
وی گفت: سازمان بهزیستی کشور جهت نگهداری از معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن در مراکز شبانهروزی و همچنین اقدامات توانبخشی و حمایتی و توانمندساز برای این افراد در مراکز روزانه توانبخشی و کارگاههای تولیدی و حمایتی برای مددجویان به خیریههایی که این مراکز را اداره میکنند به طور ماهانه یارانه پرداخت میکند.
به گفته قبادی دانا، در دی ماه سال ۹۷، ۳۹ هزار نفر در مراکز شبانهروزی معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن تحت پوشش دریافت یارانه ماهانه از سازمان بهزیستی بودند و مقرر شد که به ازای هر نفر ۶۴۰ هزار تومان دریافت کنند که این مبالغ توسط سازمان بهزیستی کشور به استانها و از استانها به شهرها ارائه میشد و این مبالغ در بهزیستی شهرها به مراکز خیریهای که از معلولان و سالمندان نگهداری میکردند پرداخت میشد.
بنابر اظهارات وی، پس از گذشت ۲ سال، امروز در دی ماه سال ۹۹ این جمعیت تحت پوشش از ۳۹ هزار نفر به ۴۷ هزار نفر افزایش یافته است و مبلغ پرداختی به صورت الکترونیکی بر روی کارت بانکی خیریههایی که از معلولان و سالمندان در مراکز نگهداری میکنند واریز میشود. مبلغ به ازای هر نفر از ۶۴۰ هزار تومان به یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان (هر نفر در هر ماه) رسیده است که در روزهای گذشته به حساب مراکز خیریه واریز شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: این مبلغ برای سالمندان، معلولان و بیماران روانی مزمن که سرپرست موثر ندارند یک میلیون و ۳۳۵ هزار تومان شده است.
وی با اشاره به پرداخت یارانه برای معلولانی که در مراکز توانبخشی روزانه تحت حمایت هستند، بیان کرد: تعداد این افراد که تحت پوشش یارانه سازمان بهزیستی بودند، در دی ماه سال ۹۷، ۳۸ هزار نفر بود که این تعداد در دی ماه ۹۹ به ۴۸ هزار نفر رسیده است. مبلغی که در دی ماه سال ۹۷ به ازای هر نفر در ماه پرداخت میشد ۴۳۵ هزار تومان بود که در دی ماه به ۷۵۳ هزار تومان رسیده است و بر روی کارت بانکی مراکز توانبخشی روزانه در روزهای گذشته شارژ شده است.
قبادی دانا گفت: البته هزینه تمام شده مراکز نگهداری شبانهروزی و روزانه بیش از این مبالغ است و مجبور هستند که بخش دیگری از هزینهها را از خانوادههای این افراد و یا از خیرین دیگر تامین کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: بنابراین از مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق تقاضا داریم جهت افزایش بودجه سازمان بهزیستی اقدام کنند. در شرایطی که بودجه سازمان بهزیستی تنها ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده باشد، این امکان وجود نخواهد داشت که ما بتوانیم مبالغ را افزایش دهیم و به قیمت تمام شده نزدیک کنیم، بنابراین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که با شعار حمایت از محرومین، مستضعفین و اقشار ضعیف جامعه در مجلس حضور دارند میخواهیم که همچون گذشته حمایتهای خود را از سازمان بهزیستی و جامعه هدف دریغ نکنند.
* ضرورت آموزش خود امدادی به معلولان و افراد کم توان
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه جریان فرهنگسازی در حوزه بحران در دنیا به سمتی است که افراد کم توان و معلول
رضا کرمی محمدی در مراسم تقدیر از برندگان مسابقه مجازی «شهر آماده» گفت: بهره گیری از گروه های دواطلب آموزش دیده و شهروندان علاقمند یکی از بهترین راهکارها برای آموزش و فرهنگسازی در حوزه بحران است.
وی فعالیت های داوطلبانه گروه های واکنش اضطراری محله (دوام ) را مهم و ارزشمند توصیف کرد و گفت: این فعالیت موجب انتقال آموزش های حوزه مدیریت بحران به سایر شهروندان نیز خواهد شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه جریان فرهنگسازی در حوزه بحران در دنیا به سمتی است که افراد کم توان و معلول نیز بتوانند در شرایط بحران خود امدادی داشته باشند و از عملیات امداد و نجات جا نمانند، گفت: از همین رو ضروری است برای افراد کم توان و معلول دوره های آموزش خود امدادی ویژه برگزار شود.
در ادامه حیدر کلهری معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که از سال گذشته تلاش کردیم بخشی از فعالیت گروه های دوام در فضای مجازی پوشش داده شود خاطرنشان کرد: از سوی دیگر امسال با شیوع ویروس کرونا عمده فعالیت های گروه دوام در سطح شهر به سمت فضای مجازی معطوف شده است. از همین رو نه تنها فعالیت این گروه ها متوقف نشد، بلکه بستر مناسب برای هرچه پویاتر شدن فعالیت این داوطلبان به وجود آمد و طراحی برگزاری مسابقه شهر آماده در همین فضا شکل گرفت.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه علاوه بر مسابقه مجازی شهر آماده هر هفته سه مسابقه در صفحه اینستاگرام شهر آماده برگزار میشود، گفت: این فعالیت ها ضمن جلب مشارکت های مردمی سبب تقویت ارتباط با شهروندان می شود.
........اخبار روز
* دوقطبی واکسن ایجاد نکنیم
اظهارات ربیعی درباره خرید واکسن خارجی کرونا:
برنامه اولیه ما از ابتدا این بوده که پیش از اطمینان از واکسنهای تولید شده خارجی، خرید نکنیم.
دوقطبی سازی میان واکسن وارداتی و واکسن ساخت داخل و اشاعه بیاعتمادی به واکسن داخلی، نمیتواند هدفی جز پراکندن بذر ناامیدی و ابهام در میان مردم داشته باشد.
* واکسن ایرانی کرونا از فردا به ۷ داوطلب دیگر تزریق میشود
دکتر حامد حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
مجوز تزریق فاز اول واکسن ایرانی کرونا "کُوو ایران برکت"به داوطلبان مرحله سوم توسط کمیته پایش داده و ایمنی صادر شد و این واکسن از فردا (یکشنبه ۲۱ دی ماه) به هفت داوطلب دیگر تزریق میشود.
در این مرحله هفت داوطلب حضور دارند و واکسن روزهای یکشنبه و دوشنبه ( ۲۱ و ۲۲ دی ماه) به آنان تزریق می شود.
با تزریق این تعداد مجموع دریافت کنندگان واکسن ایرانی کرونا به ۱۴ نفر می رسد.
نتایج تزریق هفت داوطلب اول فاز یک واکسن ایرانی کرونا به کمیته پایش داده و ایمنی ارسال و آنان مجوز دادند که تا پایان این هفته تزریق واکسن به هفت داوطلب دیگر انجام شود.
وضعیت عمومی هفت داوطلب اول این مطالعه خوب است، روز سه شنبه این هفته دوز دوم واکسن ایرانی به سه داوطلب مرحله اول این مطالعه تزریق می شود.
کل دوره تزریق واکسن داوطلبان اولین مطالعه انسانی فاز یک واکسن ایرانی کرونا ۲ ماه است .
۵۶ داوطلب در این مرحله حضور دارند که طی این مدت واکسن به آنها تزریق می شود.
تزریق واکسن به داوطلبان ۲ بار انجام می شود به عبارتی تزریق واکسن به آنان در روزهای صفر و ۱۴ صورت می گیرد./ایرنا
* قیمت مرغ به ۲۰ هزار تومان رسید
نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت:
قیمت هر کیلوگرم مرغ بین ۱۹ تا ۲۰ هزار تومان و کمتر از نرخ مصوب آن است
* هشدار معاون اجتماعی پلیس فتا به خانواده دانش آموزان: شهروندان به ربات پشتیبانی شاد اعتماد نکنند
برخی مجرمان با سوء استفاده از نرم افزار شاد به اکانت شبکه های اجتماعی کاربران دسترسی غیر مجاز پیدا می کنند.
مجرمان در شبکه اجتماعی شاد اقدام به ایجاد اکانتی با نام "ربات پشتیبانی شاد" می کنند و سپس با فعال سازی شبکه اجتماعی روبیکا و سایر شبکه های اجتماعی فعال در کشور پیامی را با "مضمون و اخطار کد دریافتی را ارسال نمایید، در غیر این صورت دسترسی شما در شبکه آموزشی شاد قطع خواهد شد" برای طعمه های خود ارسال می کنند.
این افراد با سوءاستفاده از دسترسی ایجاد شده با روش های مختلفی نظیر ارسال پیام، درخواست واریز فوری پول به شماره حساب اعلامی به علت نیاز مبرم مالی به کاربران از فریب خوردگان کلاهبرداری می کنند.
هموطنان می توانند در صورت مشاهده موارد مشکوک موضوع را از طریق سایت پلیس فتا جهت رسیدگی ارسال کنند.
* استاندار تهران خبر داد ؛ استمرار دورکاری کارکنان در استان تهران
استاندار تهران با اشاره به وضعیت زرد کرونایی در پایتخت از ادامه دورکاری یک سوم کارکنان و محدودیت تردد خودروها از ۹ شب تا ۴ صبح در استان تهران خبر داد.
........گزارش ویژه
* تدوین یک استاندارد واحد برای بریل کردی
عضو کارگروه تدوین یکپارچه سازی خط بریل در زبان کردی از معادلسازی حروف الفبای کردی در خط بریل خبر داد.
دکتر نصر الله ابراهیمی عضو کارگروه تدوین خط بریل کردی و مشاور معلولان استاندار کردستان در گفتگو با ایران سپید گفت: در تیرماه سال گذشته که کنگره مشاهیر کرد با حمایت دانشگاه کردستان و استانداری برگزار شد، علاقمندان اهل فرهنگ و مطالعه خواستار تدوین یک استاندارد برای زبان کردی در خط بریل شدند. وی افزود: در آن کنگره این بحث مطرح شد که کردزبانان می توانند منابع مطالعاتی خود را به صورت زبان کردی مطالعه کنند اما نابینایان از این امر محروم هستند. ابراهیمی ادامه داد: برای زبان کردی در خط بریل، سیستم های پراکنده ای در دنیا وجود دارد. از سوئد گرفته تا اربیل و سلیمانیه در عراق، سیستم هایی برای بریل کردی پیش بینی شده و در ایران هم به همین شکل است. اما از افراد علاقمند و در دسترس دعوت شد تا برای بریل کردی در ایران هم یکپارچه سازی صورت گیرد.
مشاور معلولان استاندار کردستان تصریح کرد: در این بین، پژوهشکده کردستان شناسی که یکی از پژوهشکده های دانشگاه کردستان است و گروه ادبیات زبان کردی در این دانشگاه به پیشبرد این هدف کمک کردند. چرا که در دانشگاه کردستان، یک گروه تحت عنوان زبان و ادبیات کردی مانند سایر گروه ها مثل زبان انگلیسی، فارسی و عربی وجود دارد که در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرش می کند. اتفاقاً این گروه دانشجوی نابینا هم دارد. لذا این بحث مطرح شد که همان حروف رشته زبان و ادبیات کردی مبنا قرار بگیرد و برای حروف و علائمی که در خط بریل معادلی وجود ندارد، معادلسازی شود. متأسفانه کرونا این روند را کمی به تأخیر انداخت اما مجموع جلساتی که در این یک سال و چهار ماه برگزار شد ما را به نتایج خوبی رساند. در این فرصت، توانستیم برای حروف مختص زبان کردی معادلسازی انجام دهیم و برای علائم ریاضی و سجاوندی، از همان علائم بین المللی که در انگلیسی و فارسی هم یکسان هستند استفاده کنیم.
ابراهیمی در پاسخ به این سؤال که آیا این استانداردسازی قرار است در میان همه کرد زبانان در دنیا چه در ترکیه، ایران و عراق برای خط بریل اعمال شود یا خیر گفت: هنوز چنین هماهنگی هایی انجام نشده است. ما باید ابتدا به یک سیستم مشخص در ایران برسیم و سپس آن را به عنوان یک الگو مطرح کنیم تا اگر نواقصی هم دارد برطرف شود. احتمالاً با توجه به ارتباطات فرهنگی که بین کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق وجود دارد، بتوانیم با آنها هم به یک استاندارد مشخص برسیم.
وی در پایان گفت: در رسانه ها اعلام شده که این استاندارد برای خط بریل کردی نهایی شده اما باید اعلام کنم نیاز به بررسی های بیشتر دارد و رونمایی از آن به تعویق افتاده است.
امیر سرمدی
........بهداشت و سلامت
* اولویتهای اول تا چهارم دریافت واکسن: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از افزایش شمار شهرهای در وضعیت قرمز بیماری به هفت شهر و همچنین قرار گرفتن ۱۹۲ شهر در وضعیت آبی این بیماری خبر داد.
به نقل از ایسنا،دکتر علیرضا رئیسی افزود: ویروس کرونای انگلیسی تقریبا تمام کشورهای اروپایی را درنوردیده و آمریکا همچنان در مرگ و میر رکورد دار است و ثبت مرگ بالای ۴۰۰۰ نفر در روز را در آمریکا داریم . در آلمان و انگلستان هم مرگ و میر از مرز ۱۰۰۰ نفر عبور کرد و وضعیت در ایتالیا، اسپانیا و مکزیک نیز به همین صورت است.
وی افزود: خوشبختانه در ایران روند بیماری به گونه ای است که ۸۰ درصد در بستریها و ۷۰ درصد در مرگ و میر کاهش آمار داشتیم این نتیجه رعایت مردم و همکاری مسئولین بوده است.
رئیسی ادامه داد: اکنون به جز استانهای شمالی بقیه استانها وضعیت مناسبی دارند که امیدواریم تداوم داشته باشد. به این ترتیب ۷ شهر قرمز، ۳۰ نارنجی و ۴۱۱ شهر زرد در کشور داریم. از ۷ شهر قرمز ۵ شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائم شهر و نکا در استان مازندران هستند و دو شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان هستند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
رئیسی تأکید کرد: برخی شهرها نیاز به مراقبت بیشتر دارند که شامل نور، نکا، قائم شهر، ساری، فریدونکنار، رامسر، جویبار، تنکابن، آمل در استان مازندران و شهرهای ماسال، لنگرود، رودسر در استان گیلان و شهرهای کردکوی و بندر گز در استان گلستان هستند.
وی افزود: در سطح کشور ۴۱۱ شهر وضعیت زرد داریم؛ ولی برخی شهرها میزان بستریشان از حد پایینِ شهرهای زرد پایین تر است؛ یعنی ۱۹۲ شهر داریم که میزان بستری بیمار در آنها از دو بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت هم کمتر شده است. برای این ۱۹۲ شهر رنگ جدیدی به رنگها اضافه کردیم تا اعمال محدودیت کمتری در آنها نسبت به شهرهای زرد داشته باشیم و تحت عنوان شهر آبی یاد میکنیم. در شهرهای آبی تقریبا تمام مشاغل با رعایت پروتکلها که متعاقبا اعلام میشود آزاد هستند و میتوانند فعال باشند.
رئیسی گفت: در شهرهای زرد و آبی منع تردد بین شهری نداریم؛ اما منع تردد ۹ شب تا ۴ صبح برقرار است.
وی همچنین افزود: کلیات بحث سند ملی واکسیناسیون کشور امروز مصوب شد. با طبقه بندی که انجام شده تزریق واکسیناسیون در ۴ فاز انجام میشود. در فاز اول افراد کادر بهداشت و درمان که مستقیما با بیماران کرونا سر و کار دارند، کسانی که در خانههای سالمندان کار میکنند و همچنین جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد واکسن دریافت میکنند که این فاز تقریبا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند.
وی افزود: در فاز دوم سایر گروههای پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که به ترتیب اول از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال و... اولویت بندی میشوند و افرادی بین ۱۶ تا ۶۴ سال که بیماری زمینهای دارند در این فاز هستند. فاز سه برای مراکز تجمعی و افرادی که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارند و نهایتا فاز ۴ عموم مردم هستند. محل تامین واکسن هم از تولید داخل و واکسنهایی که خریداری میکنیم خواهد بود.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: وضعیت استانهای تهران و البرز پس از هفتهها به وضعیت زرد تبدیل شده است. البته مردم همچنان باید رعایت کنند.
* ورود ۷ نفر دیگر به تست واکسن ایرانی کرونا: دبیر کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت از صدور مجوز تزریق واکسن کرونای ایرانی برای هفت نفر دیگر خبر داد.
به نقل از ایسنا، دکتر احسان شمسی کوشکی گفت: با آغاز فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونای ایرانی در مرحله اول این واکسن به سه نفر از داوطلبان تزریق شد و بعد از بررسی وضعیت آنها و ارائه نتایج و مستندات، در کمیته پایش ایمنی داده ها، در مرحله دوم چهار نفر دیگر وارد مطالعه انسانی شدند.
وی با بیان اینکه عوارض جدی در داوطلبانی که واکسنکرونای ایرانی را دریافت کردند، دیده نشده است و حال عمومی آنها خوب است، افزود: با توجه به بررسی های انجام شده در کمیته پایش داده ها، مجوز ورود هفت نفر دیگر به فاز اول مطالعه بالینی و تزریق واکسن کرونا صادر شد. بر این اساس قرار است طی یکشنبه و دوشنبه (۲۱ و ۲۲ دی ماه) واکسن به هفت نفر دیگر از داوطلبان تزریق شود.
هدف اصلی در وهله اول ایمنی فرآورده است. بر همین اساس از آنجایی که اولین بار است که تست واکسن کرونا در کشور آغاز شده، باید با احتیاط بالایی آزمایشهایش را پیش بریم. به طوری که اولا آزمایش با تزریق دوز کمتر واکسن در اولین داوطلبان آغاز میشود و به تدریج اگر دوز بالاتری وجود داشته باشد، آن را روی داوطلبان بعدی آزمایش میکنند و افراد هم به صورت تک تک و یا در قالب گروههای کوچک وارد مطالعه میشوند تا اگر ریسکی هم وجود دارد، افراد کمتری دچار این ریسک شوند.
شمسی کوشکی همچنین گفت: در فاز اول مطالعه بالینی واکسن کرونا در کشور، ۵۶ نفر شرکت خواهند کرد که به تدریج وارد مطالعه می شوند. این فاز بین یک ماه و نیم تا دو ماه طول میکشد. بعد از این مدت اگر کار انجام شده و نتایج به دست آمده در فاز اول مطالعه بالینی درست باشد، وارد فاز دوم مطالعه بالینی میشویم.
.........دُریافت
* تقدیم به روح بی کرانت ای مرد
دی ماه برای نابینایان، ماه مهمیست؛ چه، چهارمین روز از این ماه اختصاص به پدر شعر فارسی، رودکی سمرقندی دارد که شاعر نابینای سبک خراسانی است.
از دیگر سو، ۱۵ دی، مصادف است با ۴ ژانویه و روز تولد لویی بریل، کسی که دروازه های دانش اندوزی را به روی نابینایان جهان گشود. ضمن اینکه ۱۷ دی، مصادف با ۶ ژانویه و روز درگذشت این مرد بزرگ تاریخ جهان است.
به همین مناسبت، موسی عصمتی، شاعر نابینا اشعاری را تقدیم به این دو چهره ی بزرگ سروده که در ادامه می خوانیم:
تقدیم به رودکی، پدر شعر فارسی:
عمری ست که مبهوت جهانت هستیم،
دلبسته ی شعر ناگهانت هستیم؛
با رود ، دوباره شعر را زمزمه کن،
ما تشنه ی جوی مولیانت هستیم؛
* موسیقی سبز ِ رنگ را می دیدی،
اندوه نگاه ِ چنگ را می دیدی؛
من معتقدم که با نگاهی خاموش،
آیینه ی قلب ِ سنگ را می دیدی.
* این سیب رسیده را به تو مدیونیم،
انگور چکیده را به تو مدیونیم؛
ای شاعر چشم بسته ی روشن بین،
ما سروِ قصیده را به تو مدیونیم.
* با بخت دلم ترانه ها یار نشد،
آن خاطره ی همیشه تکرار نشد ؛
تقدیم به روح بی کرانت ای مرد،
این شعر ، اگر چه رودکی وار نشد.
به لویی بریل که با اختراع (بریل) پنجره هایی روشن به جهان نابینایان باز کرد:
لویی ستاره بود ، سراپا بریل شد،
برجسته شد ، به خاطر ماها بریل شد؛
شش نقطه شد ، شبیه خودش رو به پنجره،
شش نقطه شد شبیه خودش تا بریل شد؛
لویی هزار نقطه ی روشن درست کرد،
لویی هزار مرتبه تنها بریل شد؛
با نقطه نقطه های جهان آشنا شدیم،
آنجا که رنگ و نور و تماشا بریل شد؛
انگشت های خسته ی مارا قطار کرد ،
وقتی که ریل ، روی مقوا بریل شد؛
در کوپه از ندیدن مان حرف می زدیم،
لویی رسید و پنجره حتی بریل شد؛
با ما هلن کلر به تماشا رسیده بود،
در واگنی که فلسفه ی ما بریل شد؛
در ایستگاه مصر، پر از رودکی شدیم،
آن روز ها که دفتر طاها بریل شد؛
حالا قطار ، حامل لویی بریل هاست،
حالا که خط روشن دنیا بریل شد.
.........ورزشی
* نهایی شدن ترکیب تیم ملی پارا دو و میدانی بعد از دو رویداد
به گفته سرمربی تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولان ترکیب نهایی این تیم برای حضور در بازی های پارالمپیک توکیو اسفندماه با لحاظ کردن نتایج دو رویداد داخلی و برون مرزی نهایی می شود.
بهمن رضایی فرعی با یادآوری اینکه پارا دو و میدانی کاران ایران سال ۲۰۱۹ میلادی از حضور در مسابقات قهرمانی جهان (امارات) صاحب ۱۲ سهمیه -شامل ۹ سهمیه جانبازان و معلولان و ۳ سهمیه نابینایان و کم بینایان- برای بازی های توکیو شدند، گفت: البته بعضاً این سهمیه ها به نام ورزش ایران بود نه خودِ ورزشکاران. ضمن اینکه برخی از ورزشکاران به لحاظ رکوردی شرایط اعزام به توکیو را ندارند. همچنین یک مرحله رقابت گزینشی دیگر باقی مانده است.
از این رو، فعلاً ترکیب تیم ملی برای پارالمپیک نهایی نیست. وی ادامه داد: از مجموع ورزشکارانی که برای پارالمپیک توکیو کسب سهمیه کرده اند، فعلاً حامد امیری، علیرضا مختاری و امان الله پاپی در جزیره کیش پیگیر تمرینات خود هستند. هاشمیه متقیان هم در اهواز تمرین می کند. این مرحله تمرینی پارا دو و میدانی کاران در واقع مرحله پنجم اردوی آنها به حساب می آید که تا ۲۵ دی ماه ادامه خواهد داشت. اردوی ششم آنها هم از اول تا ۲۵ بهمن برپا خواهد شد.
سرمربی تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولان با تأکید بر اینکه بعد از نهایی شدن ترکیب اعزامی به توکیو اردوی متمرکز این تیم آغاز می شود، تصریح کرد: برای نهایی کردن ترکیب تیم پارالمپیکی و با توجه به سیاست کمیته ملی پارالمپیک برای اعزام ورزشکاران به توکیو، قرار داشتن در گروه های چهارگانه برگزاری دو مرحله رکوردگیری از ورزشکاران را در نظر گرفتیم.
وی در این زمینه ادامه داد: مرحله اول مهرماه برگزار شد. در این مرحله برخی از ورزشکاران نشان دادند که با وجود سهمیه ای که به نام خود یا پارا دو و میدانی ایران و برای توکیو کسب کرده اند، شرایط اعزام را ندارند اما بعضاً رکوردهایی قابل قبول داشتند. در هر صورت، مرحله دوم رکوردگیری از ملی پوشان را اسفندماه برگزار می کنیم. قبل از آن هم یک مرحله اعزام خواهیم داشت. بعد از این دو رویداد و بر اساس نتایج آنها، در مورد ترکیب نهایی تصمیم گیری می کنیم.
رضایی با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی فزاع در امارات تصریح کرد: ایران با ۹ ورزشکار در بخش معلولان و ۸ ورزشکاران در بخش نابینایان در این رقابت ها که حکم گزینشی پارالمپیک دارد، شرکت خواهند داشت. به گفته رضایی، ۱۶ تا ۱۹ بهمن به کلاس بندی ورزشکاران شرکت کننده در مسابقات بین المللی فزاع اختصاص دارد. ۱۹ تا ۲۳ بهمن ماه مسابقات برگزار می شود و ۲۴ بهمن ماه هم تیم اعزامی به ایران باز می گردد.
وی افزود: این رقابت ها و نتایج به دست آمده در آن و سهمیه های احتمالی کسب شده برایمان مهم است اما مرحله دوم رکوردگیری هم تعیین کننده است. بعد از این مرحله است که با توجه به نتایج رکوردگیری و همچنین نتایج به دست آمده در امارات، می توانیم در رابطه با پارا دو و میدانی کاران اعزامی به توکیو به جمع بندی برسیم.
سرمربی تیم ملی پارا دو و میدانی در مورد زمان دقیق برگزاری مرحله دوم رکوردگیری گفت: زمین آفتاب انقلاب استانداردترین زمین برای برگزاری هر رویدادی در رشته دو و میدانی و پارا دو و میدانی است. از فدراسیون دو و میدانی خواسته ایم از تاریخ ۱۵ اسفندماه به بعد یک روز را در اختیارمان قرار دهد تا رکوردگیری را انجام دهیم. منتظر اعلام فدراسیون هستیم.
رضایی با یادآوری اینکه تیم ملی دو و میدانی جانبازان و معلولان ایران با بیش از ۲۰ ورزشکار در پارالمپیک ریو شرکت داشت، تأکید کرد که به طور حتم ترکیب تیم اعزامی به توکیو کمتر از ریو خواهد بود.
وی افزود: در نهایی کردن ترکیب علاوه بر سهمیه های کسب شده، باید رکورد ورزشکاران را هم در نظر داشته باشیم تا بتوانیم سیاست کمیته ملی پارالمپیک را اجرا کنیم. باید نفراتی در ترکیب تیم قرار بگیرند که شانس کسب مدال باشند. بنابراین قطعاً ترکیب تیم اعزامی به توکیو نسبت به ادوار گذشته پارالمپیک کاهش خواهد یافت. این ترکیب بعد از مسابقات امارات و مرحله دوم رکوردگیری مشخص می شود.
.........حوادث
* اجیرکردن آدمکش برای قتل خواهر معتاد/ موادفروش معتاد: از شیدا پول گرفتم دست به قتل زدم
شرق نوشت: دو سال قبل دختری جوان به نام شیدا با مأموران تماس گرفت و مدعی شد خواهرش به قتل رسیده است.
این دختر مدعی شد خواهرش به نام سحر قربانی یک سرقت شده است. وقتی مأموران در خانه حاضر شدند و جسد را دیدند، در بررسی اولیه جنازه متوجه شدند او خفه شده است. به این ترتیب جسد به پزشکی قانونی انتقال یافت و تحقیقات مأموران برای مشخصشدن هویت عامل قتل آغاز شد.
این پرونده وقتی پیچیدهتر شد که پزشکی قانونی اعلام کرد در خون مقتول مواد مخدر پیدا شده است. وقتی مشخص شد سحر معتاد بود، مأموران به احتمال وقوع جنایت خانوادگی شک کردند چراکه پلیس متوجه شد فردی که وارد خانه شده به زور به آنجا نرفته و احتمالا یک آشنا بوده یا یک آشنا با او همکاری کرده است.
وقتی شیدا مورد بازجویی قرار گرفت، گفت: من برای کاری بیرون رفته بودم، موقع برگشت با برادرم تماس گرفتم تا او هم به خانه ما بیاید. در زدیم، کسی در را باز نکرد. برادرم قفل در را باز کرد و وقتی داخل رفتیم متوجه شدیم خواهرم کشته شده و وسایل خانه به هم ریخته است.
وقتی دختر جوان چنین ادعایی را مطرح کرد مأموران به او ظنین شدند چراکه او سعی داشت همه چیز را سرقت نشان دهد.
این در حالی بود که همسایهها به مأموران گفتند شیدا و سحر با هم زندگی میکردند و مدام جر و بحث داشتند. به این ترتیب شیدا بازداشت شد. او که راهی به جز بیان واقعیت نداشت در نهایت به قتل اعتراف کرد و گفت: خواهرم به مواد مخدر اعتیاد داشت. او من را وادار میکرد برایش مواد بخرم و این کار برای من خیلی آزاردهنده بود. اعتیاد خواهرم از وقتی شروع شد که ما با هم زندگی کردیم. پدر و مادرم فوت کرده بودند. برادرم هم زندگی مستقلی داشت. من از این وضعیت خیلی ناراحت بودم. نمیتوانستم جلوی کارهای خواهرم را بگیرم. چون از او کوچکتر بودم هر رفتاری دلش میخواست با من میکرد. او مواد میکشید ولی من کار میکردم؛ نه معتاد بودم و نه اصلا به کارهای خلاف علاقهای داشتم.
متهم در ادامه اعترافاتش گفت: خواهرم از یک جوان مواد میگرفت و او را میشناخت. او قبلا هممحلی ما بود و همسایه بودیم. من به آن پسر گفتم در قبال دریافت پول خواهرم را به قتل برساند. بهنام هم قبول کرد و در قبال دریافت پول وارد خانه شد و خواهرم را کشت، بعد من طبق نقشه به خانه رفتم و برادرم را هم با خود بردم تا مشخص نشود که من هم در این قتل همدست بودم.
وقتی بهنام شناسایی و بازداشت شد، به ارتکاب جنایت اعتراف کرد و به این ترتیب پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. متهم در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه رفت.
در جلسه رسیدگی برادر مقتول و همچنین خواهر او که خودش متهم ردیف دوم پرونده است، درخواست قصاص متهم را مطرح کردند. او گفت: بهنام آبروی ما را برده است، من دیگر چیزی برای ازدستدادن ندارم. او زندگی من را تباه کرد و حالا هم باید مجازات شود.
سپس بهنام در جایگاه قرار گرفت؛ او گفت: من اتهام قتل را قبول میکنم اما این قتل به دستور شیدا انجام شد. من اعتیاد داشتم و راهی هم برای پول درآوردن نداشتم. من با سحر و شیدا زمانی که پدر و مادرشان زنده بودند، همسایه بودم و از کودکی همدیگر را میشناختیم. وقتی پدر و مادرشان فوت شدند و محله ما را ترک کردند، دیگر از آنها خبر نداشتم تا اینکه چند بار سحر را دیدم که مواد میخرید. بعد شیدا به سراغم آمد و گفت کمک میخواهد. او گفت 53 میلیون تومان میدهد تا خواهرش را بکشم. من هم قبول کردم. شب حادثه طبق قرار او در را باز گذاشت تا من بتوانم وارد خانه شوم. وقتی وارد شدم سحر فکر کرد برای او مواد بردهام اما وقتی طناب را دستم دید، مقاومت کرد و از من ترسید. داد و فریاد کرد و من هم او را به قتل رساندم. وقتی شیدا و برادرش رسیدند، من هنوز در خانه بودم. شیدا بدون اینکه برادرش بفهمد من را از خانه بیرون فرستاد و گوشی خواهرش را هم به من داد تا صحنهسازی کند و همه چیز را سرقت نشان دهد.
وقتی نوبت به شیدا رسید، اتهامش را به طور کامل رد کرد و حرفهای جدیدی زد. او گفت: از آنجایی که بهنام برای خواهرم مواد میبرد، من حدس زدم که او خواهرم را کشته باشد. وقتی من این موضوع را فهمیدم او برای اینکه من را ساکت کند، تهدیدم کرد و گفت اگر حرفی از او بزنم مجبورم خودم هم اتهام را قبول کنم وگرنه من را هم میکشد. من هم از تهدید او ترسیدم و اعتراف کردم در قتل همدستی داشتم. درحالیکه من چنین کاری نکردم و بهنام بهتنهایی خواهرم را کشت. من خواهرم را دوست داشتم؛ ما جروبحثهایی با هم داشتیم ولی او تنها کسی بود که من داشتم و همیشه کنارم بود. من هم مثل برادرم درخواست قصاص او را دارم. بعد از گفتههای متهم هیئت قضات وارد شور شدند و بهنام را به قصاص و سه سال حبس به خاطر قتل و سرقت محکوم کردند، همچنین شیدا نیز به چهار سال حبس به خاطر معاونت در قتل محکوم شد. رأی صادره مورد اعتراض متهمان قرار گرفت. شیدا در اعتراضی که نوشته بود مدعی شد او در قتل نقشی نداشته و اعترافات دروغینی داشته و اعترافات تحت فشارهایی بوده که بهنام به او وارد کرده است و درخواست فرجامخواهی داد. اعتراض شیدا و بهنام در دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفت، هیئت قضات دیوان حرفهای دو متهم را قبول نکردند و اعتراض آنها را وارد ندانستند و هر دو رأی را عینا مورد تأیید قرار دادند.
به این ترتیب پرونده برای اجرای حکم به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی تهران فرستاده شد.