امکان نامه نگاری برای اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولانرئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که اگر افراد پیشنهادی برای اصلاح یا تغییر مواد قانون حمایت از حقوق معلولان دارند میتوانند با دبیرخانه این کمیته نامه نگاری کنند تا مواردی که برای اصلاح قانون لازم است، انجام شود. |
به گزارش ایران سپید وحید قبادی دانا در پانزدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور که در استان یزد برگزار شد، بیان کرد: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در اسفندماه سال ۹۶ مصوب مجلس و در اردیبهشت ماه سال ۹۷ توسط رئیس جمهوری ابلاغ شد، در تبصره ماده ۵ ، وزارت راه و شهرسازی و شهرداریها را مکلف به مناسبسازی کرده و ذکر شده است که ضمانت اجرایی آن جزای نقدی درجه ۵ تا ۸ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، انفصال موقت یا دائم از خدمات عمومی، تنزل مقام یا محرومیت از انتصاب به پستهای حساس و مدیریتی و یا اخراج از نهاد یا سازمان متبوع است.
وی ادامه داد: کمیته نظارت و هماهنگی بر اجرای قانون که به ریاست معاون اول رئیس جمهوری تشکیل میشود، این مهم را مدنظر قرار داده که در دبیرخانه این کمیته، ذیل آن کمیته حقوقی است و مواردی که نقض قانون حمایت از معلولان شود، قابل پیگیری است.
قبادی دانا درباره پیشنهاد تغییر یا اضافه شدن برخی افراد به اعضای ستاد مناسبسازی کشور و یا استانها تصریح کرد: طبق مصوبه آخرین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون این راه باز گذاشته شده است. اگر افراد پیشنهادی برای اصلاح یا تغییر مواد قانون حمایت از معلولان دارند که یکی از آنها ماده ۳ برای بحث مناسبسازی است میتوانند با دبیرخانه این کمیته نامه نگاری کنند تا مواردی که برای اصلاح قانون لازم است، انجام شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در دومین روز از سفر خود به یزد با محمدعلی طالبی استاندار یزد دیدار کرد.
وی در این دیدار با اشاره به مغفول ماندن بحث مراکز خدمات بهزیستی در کشور گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری فرمودند خدمات مربوط به بهزیستی در کشور باید گسترش یابد و از عموم مردم در ارائه این خدمات استفاده شود و در حال حاضر ۲۴۰۰ مرکز در کل کشور در حال شکل گیری هست.
قبادی با اشاره به فعالیت ۲۵۰۰ مددکار دولتی در بهزیستی گفت: از این تعداد ۱۵۰ نفر مدرک مرتبط دارند که با راه اندازی ۲۴۰۰ مرکز مثبت زندگی در کشور ۱۰ هزار مددکار با تحصیلات مرتبط به ارائه خدمات مددکاری خواهند پرداخت.
رئیس بهزیستی کشور با اشاره به گستره فعالیتها در بهزیستی گفت: این فعالیتها از قبل از تولد با مشاوره و آزمایش ژنتیک شروع و تا پایان سالمندی را در بر می گیرد و در این بین بحث آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از معلولیتها نیز توسط بهزیستی به عنوان اجتماعی ترین سازمان موجود در کشور طی ۴۰ گذشته انجام می شود.
وی در خصوص خدمات بهزیستی در مراکز غیردولتی گفت: این خدمات در یزد به خوبی ارائه می شود به نحوی که مرکز فرزندان آسمانی یزد که بسیار پیشرو و دانسته به ایفای نقش می پردازد و با فراهم کردن شرایط خانواده در مرکز به ارائه خدمات می پردازند.
قبادی دانا خاطر نشان کرد: سیاست دنیا نیز به سمتی است که شرایط بهتر را برای حضور افراد دارای معلولیت در جامعه فراهم کند که از نظر معلولیت، معلول مستقل با منزلت اجتماعی با همان مشارکت موثر اجتماعی در درون خانواده و جامعه حضور داشته باشد.
وی افزود: بهزیستی نیز در نظر دارد شرایط را ایجاد کند تا افرادی که خانواده ندارند، حامی ندارند و در شرایط سختی هستند در قالب خانه های کوچک ساماندهی شوند.پ به عنوان سالمندان به جای آسایشگاهها خودشان با هم خانه بگیرند، با هم خرید کنند، غذا درست کنند، و در واقع به شکل شبه خانواده زندگی کنند.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برگزاری جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در یزد گفت: این برای اولین بار است که جلسه مناسب سازی در یک استان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۲۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت در بهزیستی سراسر کشور اشتغال دارند گفت: این نگاه در انتصاب مدیران بهزیستی نیز لحاظ شده است.