به گزارش ایران سپید یا برای ورودی قیمتی تعیین میشود و اعلام میکنند که هرچه عایدی از ورودیها به دست بیاید به فلان بنیاد یا بهمان کار خیر خواهد رسید، یا اینکه کنسرت را به شکل همت عالی برگزار میکنند و ورود را برای عموم رایگان در نظر میگیرند و هر کدام از تماشاچیها هرچه که در توانشان باشد به برگزار کننده میپردازد. حالا قرار است روز هجدهم دسامبر، یعنی همین فردا، یکی از همین کنسرتهای شکل دوم برگزار شود. کنسرتی به نفع بنیاد پیشگیری از نابینایی که از شناخته شدهترین بنیادهای خیریه این حوزه در دنیا است. اما ببینیم ماجرای کنسرت چیست و چه کسی قرار است برای مردم بخواند و بنوازد.
پا بر جا ماندن بساط کرونا در جهان باعث شده این کنسرت به جای سالنی در قلب کالیفرنیا، در یک گردهمایی لایو فیسبوکی برگزار شود. اتفاقی که علیرغم تمام نکات منفی، یک نکته مثبت هم دارد و آن هم اینکه علاقمندان از سر تا سر دنیا میتوانند تماشاچیاش باشند. اما نکته حائز اهمیت این کنسرت، هنرمندی است که قرار است اجرا در این کنسرت یک ساعته را به عهده داشته باشد. «Kodi Lee»، نام پیانیست و خواننده نابینایی است که باید آن را به خاطر بسپاریم. دنیا در سالهای آینده نام او را بیشتر از امروز تکرار خواهد کرد.
کُدی ۲۴ سال دارد. اولین فرزند تینا و اریک است که در ۱۹۹۶ به دنیا آمده است. اصالتی کرهای دارد و پنج روز بیشتر از تولدش نگذشته بوده که پزشکان مجبور شدند عمل جراحی سنگینی بر رویش انجام دهند. عملی که احتمال زنده ماندنش را بعد از پنجاه پنجاه در نظر میگرفتند. کدی اما زنده ماند. چه، او قرار بود الگویی برای پیشرفت و موفقیت باشد. از تبعات این عمل، آسیب بینایی شدیدی بود که به او وارد شد. بینایی را از دست داد و به زودی تینا و اریک دریافتند که پسرشان علاوه بر نابینایی، دچار اوتیسم هم هست. این اما برای این خانواده پایان راه نبود. کدی از همان کودکی علاقه عجیبی به موسیقی نشان میداد. والدینش همین را دستاویزی برای پیشرفت فرزندشان کردند و همه تلاششان را برای موفقیت او در این رشته متمرکز کردند و بالاخره شد آنچه باید میشد.
کدی جزو آن دسته موزیسینهایی است که به آنها در اصطلاح اهل فن، «Perfect pitch» گفته میشود؛ به این معنا که او از توانایی تشخیص نتها بلافاصله بعد از اجرا برخوردار است. میتواند چندین نت را به محض اجرا بر روی پیانو تشخیص دهد و نامشان را بگوید. او همچنین از یک قابلیت ذهنی عجیب و غریب هم برخوردار است که کمتر انسانی در دنیا آن را دارد؛ ذهن کدی قادر است از صداها عکاسی کند؛ یعنی میتواند هر آهنگی را فقط با یک بار شنیدن به خاطر بسپارد و آن را اجرا کند. او حالا حافظهای دارد که پر شده است از انواع و اقسام آهنگهای راک و پاپ و جَز و R-and-B. به اینها میتوانید کلی قطعه کلاسیک از گریگورین و باروک تا معاصر را اضافه کنید. او به مدد این حافظه قادر است با هر دستگاه پخش صوت رقابت کند.
اوج موفقیت کدی به سال ۲۰۱۹ باز میگردد؛ جایی که او در رقابت استعدادیابی آمریکا موسوم به «America’s got talent» شرکت کرد و توانست با قاطعیت تمام، همه رقیبان را از سر راه بردارد و عنوان نفر اول این رقابت را به خودش اختصاص دهد. برنامههای AGT صدها میلیون بیننده از سر تا سر دنیا دارد و همین اتفاق باعث شد نام او در تمام دنیا شنیده شود. جایزه یک میلیون دلاری AGT هم نصیبش شد که در نوع خود میتواند اتفاق تأثیرگذاری در زندگی او باشد.
کدی حالا قرار است در یک کنسرت یک ساعته، برای مخاطبانش هنرنمایی کند. کنسرت او از صفحه فیسبوک Foundation Fighting Blindness به صورت زنده پخش خواهد شد. اگر کنجکاو شدهاید و دوست دارید هنرنمایی این نابغه نابینا را ببینید و بشنوید، کافی است صبح روز ۱۸ دسامبر، کمی زودتر از حد معمول، در ساعت هفت صبح از خواب بیدار شوید و با مراجعه به فیسبوک، از اجرای او لذت ببرید.