سرنخ سرطان در دست سلول های بنیادیمحققان استرالیایی با تحقیقی دریافتند که سلول های بنیادی می توانند حامل آسیب یا نقص ژنتیکی باشند و این سلول ها در آینده ممکن است موجب بروز سرطان شوند. |
پایگاه خبری مدیکال نیوز تودی، نتایج تحقیقات اخیر محققان استرالیایی نشان می دهد که سلول های بنیادی سینه بیشتر از آنچه پیش از این تصور می شد، عمر می کنند. در نتیجه می توانند حامل نقص ژنتیکی منجر به سرطان باشند.
محققان موسسه والتر و الیزا هال در ملبورن استرالیا در این مورد گفتند : کشف جدید آنها می تواند به درمان و تشخیص سرطان سینه کمک کند.
محققان در این پژوهش، گسترش سلول های بنیادی طبیعی سینه و سلول های بنیادی ˈدخترˈ (daughters) را ردیابی کردند و رشد این سلول ها را که در طول زندگی یک زن، از بلوغ تا بزرگسالی و در تمامی مراحل اصلی رشد سینه حضور دارند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهش دیگری از دانشمندان همین موسسه در سال 2009 با استفاده از تصویربرداری سه بعدی نشان داده بود سلول های ˈدخترˈ بنیادی به احتمال زیاد منشا سرطان سینه از نوع BRCA1 هستند.
نتایج این بررسی نشان می دهد سلول های بنیادی سینه می توانند برای مدت زمان طولانی زندگی کنند و این امر آنها را قادر می کند که خود را بازسازی کنند. در نتیجه آسیب ژنتیکی این سلول ها که می تواند 10 یا 20 سال بعد منجر به سرطان سینه شود ، می توان زودتر فهمید .
به گفته محققان این یافته جدید می تواند کاربردهای مهمی برای درک دانشمندان از سرطان سینه داشته باشد.
مطالعات متعددی که به تازگی انجام شده ،نشان می دهد رژیم غذایی مهمترین عامل در ابتلا به سرطان سینه است. پزشکان به زنان توصیه می کنند از رژیم های غذایی سالم استفاده و از مصرف الکل خودداری کنند.
نتایج این یافته جدید در نشریه Nature به چاپ رسیده است.