شناسه خبر: 22225 منتشر شده در مورخ: 1399/8/21 ساعت: 18:18 گروه: اجتماعی  
کمبود اعتبارات مهمترین مانع اجرای قانون جامع حمایت از معلولان است

کمبود اعتبارات مهمترین مانع اجرای قانون جامع حمایت از معلولان است

رییس سازمان بهزیستی کشور، با‌بیان‌اینکه سال گذشته با وجود نیاز به ۲۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد تعیین شد و تنها مبلغ ۷۷۶ میلیارد تومان نیز تخصیص یافت از مجلس خواست تا در بودجه ۱۴۰۰ حداقل ۱۰ درصد مبلغی که برای اجرای این قانون نیاز است، تعیین شود.

به گزارش ایران سپید  به نقل از خانه ملت وحید قبادی دانا در مورد دلیل عدم اجرای قانون جامع حمایت از معلولان، گفت: متاسفانه برای اجرای این قانون که در سال 83 مصوب شد هیچ مبلغی به عنوان بودجه پیش‌بینی نشده و تخصیص پیدا نکرد تا در اسفندماه سال 96 که قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت در مجلس به تصویب رسید و در اردیبهشت ماه توسط رییس جمهور ابلاغ شد.

سال 99 برای اولین بار اعتبارات تعیین شده برای اجرای قانون حمایت از معلولان محقق شد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سال 97 اولین سالی بود که برای اجرای این قانون در نظر گرفته شد اما اعتبارات تعیین شده برای این اقدام محقق نشد و  تنها در سال 98مبلغ 1100 میلیارد تومان برای اجرای آن در نظر گرفته شد و این در حالی بود که برای اجرای بندهای این قانون به بیش از 20 هزار میلیارد تومان نیاز بود. ضمن اینکه از مبلغ 1100 میلیارد تومان مبلغ 776 میلیارد تومان تا پایان سال تخصیص داده شد و برای سال 99 هم برآوردمان این بود که برای اجرای آن به بیش از 30 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است اما تنها 1300 میلیارد تومان توسط مجلس برای تحقق این مهم مصوب شد.

وی تصریح کرد: سال 99 اولین سالی بود که از فروردین ماه تخصیص اعتبارات تعیین شده برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان با حمایت خوب سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور محقق شد، اما مبلغ 1300 میلیارد تومان در مقایسه با مبلغ 30 هزار میلیارد تومان بسیار ناچیز است و وقتی کمتر از 10 درصد بودجه مورد نیاز برای این قانون در نظر گرفته شود، اجرای آن تقریبا غیرممکن خواهد بود. بنابراین از مجلس شورای اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور انتظار داریم که برای سال 1400 حداقل 10 درصد مبلغی که برای اجرای این قانون نیاز است را اختصاص دهند به این معنا که اگر در اواسط یا پایان سال برآوردمان برای اجرای آن مبلغ 35 هزار میلیارد تومان باشد، حداقل 3500 میلیارد تومان در نظر گرفته شود.

وزارت بهداشت باید برای پوشش بیمه ارائه 8 خدمت پایه به معلولان برنامه‌ریزی کند

قبادی دانا یادآور شد: ما برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان علاوه بر سازمان بهزیستی که مطالبه‌کننده اجرای قانون توسط وزارتخانه‌های مختلف است، بخش‌هایی از این قانون باید توسط دستگاه‌های مختلف اجرا شود، کما اینکه ماده 6 این قانون تصریح می‌کند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است علاوه بر درمان افراد دارای معلولیت برای پوشش خدمات توانبخشی این قشر توسط بیمه سلامت اقدام کند که برای این کار مبلغ 300 هزار میلیارد تومان نیز در بودجه 99 در ردیف 24 تبصره 14 قرار داده شده است و طی تفاهمنامه‌ای که سازمان بهزیستی با سازمان بیمه سلامت امضا کرده است این امکان وجود دارد 8 خدمت پایه توانبخشی شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی، خدمات شنیداری، مشاوره و تجویز سمعک  برای یک میلیون و شانزده هزار فرد دارای معلولیت انجام شود که تخصیص این مبلغ توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به سازمان بیمه سلامت امکان اجرای این بند از قانون را فراهم خواهد کرد.

تفاهمنامه بهزیستی و وزارت ورزش برای تامین اماکن ورزشی مورد نیاز معلولان

وی خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی برای اجرای موادی از قانون جامع حمایت از معلولان که وزارت ورزش و جوانان برعهده دارد همچون در اختیار قرار دادن اماکن ورزشی، تفاهمنامه‌هایی با این وزارتخانه و فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان دارد.

تصمیم‌گیری ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور برای ارائه خدمت به جامعه معلولان

قبادی دانا اظهار کرد: برای مناسب‌سازی اماکن و معابر هم جلسات ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور به ریاست وزارت کشور و دبیری سازمان بهزیستی برگزار می‌شود که تقریبا تا 2 سال گذشته تنها 5 جلسه از ابتدای تاسیس این ستاد تشکیل شده بود و ما افتخار داریم که حدود 2 هفته گذشته سیزدهمین جلسه آن را با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاونش در حوزه‌های راه آهن، هواپیمایی، حمل و نقل جاده‌ای و شهرسازی برگزار کردیم و قرار شد اقداماتی که در راستای تحقق این امر که انجام داده‌اند توسط کمیته‌ها و هیات‌های ممیزه این ستاد بررسی شود و به افراد دارای معلولیت اطلاع‌رسانی شود تا بتوانند برای انتخاب نحوه تردد برون شهری و درون شهری خود برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: جلسه قبل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور نیز با حضور شهردار و معاونانش در حوزه‌های حمل و نقل، عمرانی و شهرسازی انجام شد و گزارش‌هایی مطلوبی را ارائه دادند و جلسه آینده این ستاد هم طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار می‌شود و فعالیت‌هایی که سازمان آموزش و پرورش استثنایی داشته است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

قبادی دانا عنوان کرد: طبیعی است که حضور رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در اجرای قانون جامع حمایت از معلولان بسیار موثر است و جای دارد که از شورای سیاستگذاری سلامت این سازمان و شبکه سلامت به دلیل همکاری نزدیکی که با این ستاد و سازمان بهزیستی در اجرای موارد قانونی داشته‌اند، تشکر کنم.

وی بیان کرد: البته اجرای بخشی از بندهای قانون جامع حمایت از معلولان هم که ممکن است نیاز به بودجه خاصی نداشته باشند توسط کمیته پیگیری و نظارت در اجرای قانون که مسئولیت آن با معاون اول رییس جمهور و دبیری آن برعهده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است،  در حال پیگیری است تا با نظارت معاون اول رییس جمهور توسط دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه اجرا شوند.

رییس سازمان بهزیستی کشور، تاکید کرد: هدف سازمان بهزیستی این است که فرد دارای معلولیت، زندگی مستقل همراه با شان و منزلت اجتماعی در سطح جامعه و درون خانواده را تجربه کند و مشارکت موثری در عرصه اجتماعی داشته باشد.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *