شناسه خبر: 22209 منتشر شده در مورخ: 1399/8/19 ساعت: 22:31 گروه: اخبار روزنامه ایران سپید  
روزنامه سه شنبه 20 آبان ۱۳۹۹

روزنامه سه شنبه 20 آبان ۱۳۹۹

عناوین امروز: برگزاری اولین نشست کارگروه مشورتی نمایندگان گروه های مختلف معلولیت - آمریکا جنگ اقتصادی علیه ایران را متوقف کند - ۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت باقی می مانند - هفته ای که برای موسیقی نواحی با غم آغاز شد - حواشی افزایش سی درصدی دستمزد کارکنان صدا و سیما - نگاهی به زندگی قهرمان جودوی نابینایان جهان - دستگیری قاضی قلابی با کلاهبرداری ۷ میلیاردی

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 20 آبان ۱۳۹۹

24 ربیع الاول ۱۴۴۲

10 نوامبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6557

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

برگزاری اولین نشست کارگروه مشورتی نمایندگان گروه های مختلف معلولیت

آمریکا جنگ اقتصادی علیه ایران را متوقف کند

۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت باقی می مانند

هفته ای که برای موسیقی نواحی با غم آغاز شد

حواشی افزایش سی درصدی دستمزد کارکنان صدا و سیما

نگاهی به زندگی قهرمان جودوی نابینایان جهان

دستگیری قاضی قلابی با کلاهبرداری ۷ میلیاردی

..........ویژه

* برگزاری اولین نشست کارگروه مشورتی نمایندگان گروه های مختلف معلولیت

با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اولین نشست کارگروه مشورتی متشکل از افراد دارای معلولیت درگروه‎های نابینا، ناشنوا و جسمی حرکتی و نیز والدین دانش آموزان با نیازهای ویژه ذهنی، طیف اتیسم، چند معلولیتی و مشکلات ویژه یادگیری برگزار شد. دکتر سید جواد حسینی در این نشست  ضمن تقدیر از اعضای گارگروه در جهت پذیرش مسئولیت به تشریح اهداف تشکیل کارگروه مشورتی پرداخت و اظهار کرد:  مهمترین هدف از تشکیل گروه مشورتی متشکل از افراد دارای معلولیت، ارتقای تعلیم و تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

وی گفت: وزارت آموزش و پرورش در راستای  اجرایی کردن سند تحول بنیادین 25 بسته های تحولی تدوین کرده است. که  ۳ بسته  تحولی "مدرسه انطباقی"، "مداخلات بهنگام طلایی" و "بسته  توسعه مشارکت ها و اجتماعی شدن" متعلق به آموزش و پرورش استثنایی است.

معاون وزیر با بیان اینکه هیچ نظام تعلیم و تربیتی در دنیا بدون مشارکت در جامعه موفق نبوده است گفت: در نظام آموزش و پرورش نیاز به بسط مشارکت، کاهش  تمرکز و اجتماعی شدن داریم و این سه مفهوم در بسته تحولی توسعه مشارکت ها آمده است.

حسینی با بیان اینکه  مشارکت در نظام و تعلیم و تربیت در سه قلمرو مالی، اجرایی و فکری  تعریف شده است، گفت: هدف  از تشکیل این کارگروه، مشارکت فکری و استفاده از طرح های نوآورانه در راستای ارتقای  نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

معاون وزیر در ادامه به تشریح انواع مشارکت پرداخت و اظهار کرد:  در نظام های دنیا سه نوع مشارکت تزئیناتی، محدود و واقعی داریم که بهترین نوع مشارکت همان مشارکت واقعی مستمر و نظامند است و هدف از تشکیل کارگروه مشورتی نیز مشارکت واقعی مستمر و نظام مند است.

وی افزود:  در انتخاب اعضای این کارگروه مدل توسعه صورت بندی شده مد نظر بوده و افرادی انتخاب شده اند که یا خود  فرهنگی دارای معلولیت هستند و یا با معلولین تجربه زیسته دارند.

 معاون وزیر با تأکید بر اینکه تمام تلاش سازمان آموزش و پرورش استثنایی جلب مشارکت تمامی ارکان درون و برون سازمانی است اظهار کرد:  اولین رکن اصلی دورن سازمانی نظام تعلیم و تربیت و عنصر اصلی تحول آفرین  معلمان هستند و برای مشارکت معلمان در نظام تعلیم و تربیت چندین طرح در آموزش و پرورش استثنایی تدوین شده است.

وی افزود:گروه بندی حرفه ای معلمان و ایجاد حلقه اتصال با آنان، راه اندازی پارلمان مجازی معلمان با عضویت ۱۶ هزار نفر از معلمان استثنایی، طرح جمع آوری ایده های مطلوب که تاکنون ۴۴ طرح جدید از سراسر کشور جمع آوری شده است و نظام تصمیم گیری از مدرسه تا ستاد از جمله طرح ها و برنامه های مشارکتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای مشارکت بهتر معلمان در امر تعلیم و تربیت است.

حسینی دانش آموزان را  دومین رکن  نظام تعلیم و تربیت دانست و گفت: در راستای مشارکت دانش آموزان تاکنون مجلس دانش آموزی متشکل از منتخبین دانش آموزان استثنایی سراسر کشور تشکیل شده است و طرح  هر دانش آموز حداقل یک نقش و یک تشکل نیز تدوین و اجرایی شده است.

 معاون وزیر عنصر دیگر مشارکت را  مدیران دانست و گفت: مدیران کلیدی ترین عنصر تعلیم و تربیت و راهبر آموزشی هستند و در راستای مشارکت نظام مند مدیران 10 مرکز ارتقای مدیریت آموزشگاهی تا پایان سال در کشور راه اندازی خواهد شد.

وی افزود: تشکیل کارگروه بهبود و اصلاح مدیریت آموزشگاهی و  تدوین نظام ارتباطی سابت شامل تجربه گردانی در خصوص سیاست ها، اهداف، برنامه ها و  تجارب مدیران  نیز از دیگر برنامه های مشارکتی مدیران است.

حسینی رکن دیگر مشارکت را  مشارکت اولیاء دانست و گفت: مشارکت اولیا در امر تعلیم و تربیت بالاصاله است و برای مشارکت بیشتر اولیا تاکنون پارلمان مشورتی اولیا با ۶۴ عضو  و  از  هر استان ۲ نماینده تشکیل شده است و همچنین طرح های  اولیا یاری والدین در مدارس و  اولیای همیار معلم  نیز اجرایی شده است.

معاون وزیر با اشاره به مشارکت خیرین  اظهار کرد: بر اساس آمایش سرزمینی 210 مدرسه استثنایی در کشور مورد نیاز است که تاکنون و با مشارکت خیرین 100 مدرسه از این تعداد در سال جاری کلنگ زنی شده است.

وی افزود: رکن دیگر مشارکت، مشارکت دستگاه های اجرایی و نهاد ها در امر تعلیم و تربیت است که برای تحقق این امر نهضت توان افزایی  در راستای  تأمین تجهیزات مورد نیاز دانش آموزان استثنایی  و طرح صد مدرسه صد دبیرخانه برای مشارکت دولت و دستگاه ها در امر تعلیم و تربیت تاکنون در آموزش و پرورش استثنایی اجرایی شده است.

 وی گفت:  تاکنون از مشارکت نهادهای عمومی نظیر شوراهای شهر و شهرداری ها  نیز در مناسب سازی معابر منتهی به مدارس و پرداخت بخشی از هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی استفاده شده است.

 حسینی آخرین رکن مشارکت را مشارکت پژوهشگران و دانشگاهیان دانست و گفت: در راستای مشارکت بیشتر نخبگان علمی، پژوهشگران و دانشگاهیان کارگروه رصد و کاربست مطالعات ملی و بین المللی در حوزه دانش آموزان استثنایی  راه اندازی شده است.

 شایان ذکر است اعضای کارگروه مشورتی نمایندگان گروه های مختلف معلولیت شامل بهزاد اشتری فرهنگی  ناشنوا و دانشجوی دکتری برق، محمد جواد جهانیان فرهنگی  نابینا و دانشجوی دکتری مدیریت فرهنگی، شروین وفا فرهنگی دارای معلولیت جسمی حرکتی و کارشناسی ارشد ادبیات فارسی، مژگان توکلی همکار فرهنگی و دارای  فرزند طیف اتیسم، ستاره سلیمان پور همکار فرهنگی و دارای فرزند چند معلولیتی و کلثوم سعادت  همکار فرهنگی و دارای فرزند با  نیاز ویژه ذهنی می باشند.

.........اخبار روز

* آمریکا جنگ اقتصادی علیه ایران را متوقف کند

سخنگوی وزارت خارجه:

اساساً آمریکا در موضعی نیست که برای کسی شرط بگذارد، ایالت متحده آمریکا ناقض برجام، ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده و میلیارد‌ها دلار به ملت ایران خسارت زده و از برنامه برجام به عنوان یک مشارکت کننده خارج شده است.

روزی که دولتی در ایالت متحده بخواهد به برجام برگردد میزی وجود خواهد داشت که باید پاسخگوی نقض عهد‌ها باشد.

بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری آمریکا باید توبه کند و این به معنای آن است که اولا باید بپذیرد چه خطاهایی کرده و ثانیا جنگ اقتصادی علیه ایران را متوقف کند و ثالثا مسیر رفته را برگردد و تعهداتش را عمل و برای گام چهارم جبران خسارت کند.

* سی‌ان‌ان: ملانیا هم از ترامپ خواسته شکست را بپذیرد

شبکه سی‌ان‌ان خبر داد که همسر رئیس جمهور نیز از وی خواسته تا شکست در برابر جو بایدن، نامزد حزب دموکرات را بپذیرد.

* دلایل اصلی جدایی زوجین مشخص شد / اختلافات فرهنگی در صدر طلاق‌های توافقی

«بهزاد وحیدنیا» مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور:

از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۶۷ هزار و ۶۰۰ نفر در سامانه تصمیم برای طلاق توافقی درخواست خود را اعلام کردند و درخواستشان پذیرش شده است که در مدت مشابه در سال ۹۸ این آمار ۵۳ هزار و ۸۰۰ نفر بوده است. بیشترین دلایل طلاق، بر اساس خوداظهاری افراد در مرتبه اول مربوط به اختلافات فرهنگی - طبقاتی، اختلافات سنی و اختلالات شخصیتی - روانی است. در مرتبه بعدی بددهنی، بی احترامی، بی توجهی، بیکاری، پایین بودن آستانه تحمل، طلاق عاطفی، عدم مسئولیت زوجین و ضعف در مهارت‌های بین‌فردی به عنوان درصد بیشترین دلایل طلاق گزارش شده و کم‌ترین سهم طلا‌ق‌ها در مرتبه بعدی به موضوعات خیانت و مهاجرت گزارش داده شده است.

* جرج بوش از حق اعتراض ترامپ دفاع کرد

رئیس جمهور اسبق آمریکا و هم حزب ترامپ:

ترامپ حق درخواست تجدید شمارش و تجدیدنظر خواهی را دارد. آمریکایی ها می توانند اطمینان داشته باشند که انتخابات عادلانه بوده و نتایج آنها روشن است. بایدن مرد خوبی است که آمریکا را متحد خواهد کرد. ما باید به خاطر خانواده، همسایگان، ملت و آینده آن متحد شویم/المیادین

* تقسیم‌بندی شهرها به سه وضعیت زرد، قرمز و بحرانی

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا:

 طی جلساتی که با وزارت بهداشت داشتیم، مقرر شد تا شاخص‌های جامع برای دسته‌بندی شهرها و اعمال محدودیت‌ها تعیین شود.

 این شاخص‌ها در چند بخش تقسیم‌بندی شهرها براساس رنگ (سه رنگ بحرانی، قرمز و زرد) با اعمال محدودیت‌ها در ۶ حوزه اجتماعی، خدماتی، فرهنگی، آموزشی، حمل‌ونقل و کسب‌وکار خواهد بود.

 همچنین ضمانت‌های اجرایی و مجری اعمال این محدودیت‌ها نیز مشخص خواهد شد.

* ۳ وزارتخانه ملزم به اقدام جدی برای کاهش قیمت‎ها شدند

مصوبات هیات دولت:

دولت ملزم به تدوین سریع برنامه جامع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و خارجی متناسب با تحولات جدید بین‎المللی شد

وزارت خارجه موظف به اقدام جدی برای جلب سرمایه‎گذاری خارجی با همکاری دستگاه‎های اقتصادی و مشارکت فعال بخش خصوصی شد

 دستور به بانک مرکزی برای تداوم روند منطقی‎سازی نرخ ارز

وزارتخانه‎های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و دادگستری ملزم به اقدام جدی برای کاهش قیمت‎ها و مقابله با گران‎فروشی شدند

 دعوت از کشورهای همسایه برای تعمیق روابط حسنه

* درخواست روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی از وزیر بهداشت برای تعطیلی دو هفته‌ای سراسری

روسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار جدی‌تر شدن رویکردهای مدیریت فرابخشی و افزایش هماهنگی‌های بین بخشی به بحران کرونا، پیگیری تعطیلی حداقل دو هفته‌ای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بین شهری و رفت و آمدهای غیر ضروری درون شهری همگام با ادامه محدودیت‌های اعمال شده قبلی شدند./  ایرنا

* ظریف: ترامپ رفت، ما و همسایگانمان ماندیم

تکیه به بیگانگان امنیت نمی‌آورد بلکه امید را بر باد می‌دهد. دست‌های خود را برای همکاری جهت تحقق منافع مشترک مردم و کشورهایمان دراز می‌کنیم.

ما همه را به گفت‌وگو دعوت می‌کنیم؛ چرا که تنها راه پایان دادن به اختلافات و تنش‌هاست.

..........بهداشت و سلامت

* ۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت باقی می مانند

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا ویروس، دوران آلودگی را بدون کوچک ترین علامتی پشت سر می گذارند.

به نقل از مهر، مسعود یونسیان  افزود: افرادی هستند که بدون داشتن هر گونه علامتی تصمیم می گیرند تست کرونا بدهند، و تست آنها مثبت می شود.این افراد بدون داشتن کوچک ترین علامتی، دوران آلودگی را پشت سر می گذارند و دچار هیچ عارضه ای نمی شوند. مشکلی که این قبیل افراد می توانند ایجاد کنند، انتقال ویروس است که احتمال دارد درگیری افراد مبتلا با این ویروس، شدید و خطرناک باشد.

یونسیان گفت: بخشی از اینکه دنیا تاکنون در کنترل انتقال این بیماری موفق نبوده است، مربوط به همین افراد بدون علامت است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر ضرورت کاهش تماس‌ها به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس تأکید کرد و افزود: نگران بیمارانی هستیم که سرپایی درمان و مرخص می‌شوند زیرا بیشترین انتشار ویروس در روزهای نخست ابتلاء اتفاق می‌افتد.

* تأثیر چای سبز و آب انار در پیشگیری از ابتلا به کرونا

محققان می گویند: چای سبز و آب انار از عفونت کروناویروس در سلول ها پیشگیری می کنند.

به نقل از مهر، ویروس‌های تنفسی ابتدا نواحی بینی، دهان و گلو را آلوده می‌کنند و در آنجا تکثیر شده و باعث بروز علائم می‌شوند و حتی ممکن است به میزبان جدید هم منتقل شوند.

پیشگیری از عفونت اولیه یا کاهش بار ویروسی عفونت موجب تسکین علائم، پیشگیری از انتقال به مجاری تنفسی تحتانی یا انتقال به فرد دیگر می‌شود.

تیم تحقیق بدین منظور به بررسی تأثیر احتمالی محصولات گیاهی در جهت غیرفعال سازی ویروس کرونا و آنفلوانزا برآمدند.

آنها دریافتند آب انار و چای سبز دارای تأثیر ویروس کَشی در مقابله با هر دو ویروس است و شستشوی دهان و غرغره کردن این مایعات در دهان باعث کاهش بار ویروسی در دهان و در نتیجه کاهش انتقال ویروس می‌شود.

محققان این خاصیت را ناشی از pH اسیدی این عصاره‌های گیاهی می‌دانند که می‌تواند به طورمستقیم موجب غیرفعال شدن ویروس‌ها شوند.

* اجرای برنامه مکمل یاری ویتامین A کودکان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از اجرای برنامه مکمل یاری با مگادوز ویتامین A برای کودکان دو تا پنج سال جهت پیشگیری از کرونا خبر داد.

به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: با توجه به نقش ویتامین آ در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلاء به کرونا و بیماری های تنفسی، برنامه مکمل یاری با مگادوز ویتامین آ (دریافت کپسول سافت ژل مگادوز ویتامین A ) برای کودکان زیر پنج سال از مهر ماه 1399، در مرحله اول در برخی از استان ها از جمله بوشهر، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و خوزستان برای یک میلیون کودک  2تا 5 سال به اجرا گذاشته شده است. 

وی افزود: آموزش و مشاوره تغذیه برای مادران دارای کودک زیر 5 سال در زمینه منابع غذایی این ویتامین در مناطق مختلف کشور توسط بهورزان در مناطق روستایی و مراقبین سلامت در پایگاههای سلامت شهری در زمره خدمات تغذیه ای است که برای کودکان زیر 5 سال کشور در شرایط فعلی با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن وپیشگیری از ابتلا به کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی ارائه می شود. همچنین حدود 1600 کارشناس تغذیه در ستاد مرکز بهداشت استان و شهرستان و مراکز خدمات جامع سلامت با ارائه مراقبت های تغذیه ای ضروری، آموزش و مشاوره تخصصی تغذیه بصورت حضوری و غیر حضوری، همچنین سامانه تلفنی مشاوره تغذیه 4030 در زمینه تغذیه مناسب برای پیشگیری از کرونا، آنفلوآنزا و تغذیه مناسب در حین بیماری و دوره نقاهت را به مردم کشور ارائه می دهند.

..........آهنگ و درنگ

* هفته ای که برای موسیقی نواحی با غم آغاز شد

استاد امان‌الله طاهری معروف به «آمان دای» آخرین بازمانده نسل پیشین دوزله‌نوازی موسیقی سنتی شهرستان سنقر و استان کرمانشاه و مناطق کرد نشین غرب کشور در روز شنبه هفدهم آبان ماه ۱۳۹۹، ساز دوزله خود را به زمین گذاشت و به ابدیت پیوست.

اگر کسی در مورد موسیقی سنتی غرب ایران تحقیق کرده باشد، می‌داند که یکی از مرسوم‌ترین سازهای بادی منطقه، «دوزله» است. که نواختن آن احتیاج به نفس زیاد و تمرین و ممارست فراوان در چرخش دم و بازدم، برای استمرار یافتن هوا در «دوزله» دارد. گاه سالیان سال می‌گذرد و نوازندگان فراوانی در این عرصه موسیقی بروز و ظهور می‌کنند اما کسی که بتواند با پنجه‌ای سحار، دل شنوندگان را با نواختن ساز خود بلرزاند، کم پیدا می‌شود. هر کس که به موسیقی اصیل روی می‌آورد نخست باید دردمند موسیقی باشد و این درد را با تمام وجود درک کند تا موسیقی را با بیانی احساسی و هنرمندانه برای زلالی و صافی روح انسانی خویش به کارگیرد. هنرمند واقعی با ساز خویش، خود را فریاد می‌زند و درد و رنج‌های اجتماعی خویش را بیان می‌کند و با ناله‌های درونی خود، ساز خویش را به نالش وا می‌دارد و امان‌الله طاهری از این گروه مردمان بود. شغل اصلی او کشاورزی و دامداری بود و هنر نوازندگی را برای تلطیف روح خویش به کار می‌گرفت. او هنرمندی به تمام معنا بود، هنرمندی عاشق و عاشقی هنرمند که در ارائه هنر خود با پنجه‌ای گرم و انگشتانی سحار، چنان آتش درونی خویش را به سازبادی «دوزله» منتقل می‌کرد که گویی آتش در نیستان می افکند به طوری که همه حاضران در جلسه را محو تماشا و مسحور صدا و نوای جانسوز ساز خویش می‌ساخت. این سخن را به گزاف نمی‌گویم. حضور او در جشنواره‌های موسیقی مقامی استان کرمانشاه و موسیقی فجر و کسب رتبه‌های برتر در استان‌های کرمانشاه، لرستان و شهرهای مختلفی همچون پاوه، قصرشیرین، سنندج، خرم آباد و تالار وحدت تهران و همراهی صمیمانه‌اش با گروه‌های نمایشی سنقر گواه صادق این سخن است.

او بازمانده نسل هنرمندان بزرگ موسیقی سنتی سنقر کلیایی همچون استاد محمد قلی، استاد مراد، کربلایی کریم و کربلایی احمد، مشهدی سهراب، رمضان کلیایی، محمد وطن خواه، حبیب مله‌ای، گروه موسیقی شرف کلیایی، .... و سایر هنرمندانی بود که بی‌ادعا، اما عاشقانه و با دل خویش، انواع سازها را می نواختند تا شادی را به مردم هدیه کنند. امان‌الله طاهری از دو سو با هنر موسیقی مرتبط بود و بهره‌مند گشت. اول از سوی خانواده مادری و دوم از سوی خانواده همسرش. او ابتدا هنر موسیقی دوزله‌نوازی و سرنا نوازی و نرمه نی نوازی را از دایی خود استان مراد طاووسی آموخت و سپس در حضور پدر همسرش استاد محمد قلی رعیتی به کمال رساند. این دو نفر از هنرمندان بزرگ روزگار خود بودند که «آمان دای» مقام‌های موسیقی را نیز از آنان کسب کرد و خود نیز از استعداد ذاتی و جانمایه‌های هنری بر آن افزود به طوری که سرآمد «دوزله‌نوازی» روز گار خود شد.

این هنرمند بی‌ادعا و ارزشمند در روز شنبه هفدهم آبان در ۸۵ سالگی ساز خویش را به فرزندان هنرمندش «یزدان» و «رسول» سپرد و خود به جهان باقی شتافت.

موسیقی نواحی هنوز از داغ از دست دادن این گنجینه بی‌همتای خود قد راست نکرده بود که متأسفانه خبردار شدیم ویروس کرونا، دوتارِ رحمان گواهی را برای همیشه خاموش کرد. رحمان گواهی از خنیاگران شناخته شده منطقه شیروان استان خراسان شمالی بود که در سن ۵۳ سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

این هنرمند از دوتارنوازان صاحب‌نام منطقه خراسان شمالی است که طی سال‌های اخیر در جشنواره‌های گوناگون مرتبط با موسیقی اقوام ایران حضور مؤثری داشت و چندی پیش نیز در جریان برگزاری نهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفته بود.

زنده یاد رحمان گواهی از جمله هنرمندانی بود که از او به عنوان یکی از هنرمندان نسل میانی موسیقی نواحی منطقه خراسان شمالی یاد می‌کردند که به واسطه اجرای آثار گذشتگان و استادان خود در این حوزه میان مخاطبان این گونه موسیقایی معرفی شده بود. درگذشت این دو چهره اثرگذار موسیقی نواحی را به علاقمندانشان تسلیت می‌گوییم.

..........فرهنگ و هنر

* حواشی افزایش سی درصدی دستمزد کارکنان صدا و سیما

رئیس سازمان صدا و سیما مدتی قبل صحبت از افزایش حقوق کارکنان این سازمان عریض و طویل کرده بود. موضوعی که ظاهراً در همهمه ی اخبار مربوط به کرونا و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حاشیه رفت و کسی سراغی از آن نگرفت.

مصطفی استادی, روزنامه نگار و منتقد یادداشتی در این زمینه نوشته که در ادامه می خوانیم. این یادداشت در پایگاه تحلیلی-خبری «سینما مثبت» منتشر شده است.

«چندی پیش اخباری از تلاش رئیس سازمان صدا و سیما برای افزایش سی درصدی حقوق کارکنان این سازمان منتشر شد. هرچند در شرایط اقتصادی این روزها این افزایش حقوق ها همچنان از تورم جامعه عقب است اما خبر مذکور واکنش های منفی بسیاری را به دنبال داشت.

با انتشار خبر مذکور واکنش های منفی گسترده ای نسبت به این افزایش حقوق صورت گرفت. بخش مهمی از این واکنش ها به این علت است که رسانه ای به نام رادیو و تلویزیون دیگر کارکرد مهم خود را از دست داده و در جایگاهی قرار ندارد که نسبت به آن حساسیت و تعصب داشته باشند. مردم این روزها بخش عمده ای از خبر و سرگرمی مورد نظر خود را از مسیرهای دیگری به جز صدا و سیما تأمین می کنند و صدا و سیما هم البته تلاش مؤثر و مفیدی برای اصلاح مسیر خود انجام نمی دهد و به جای تغییر رویه در تلاش است تا زیرساخت های ایجاد شده در بخش هایی همچون شبکه نمایش خانگی را تصاحب نماید.

در چنین شرایطی حتی در معدود بخش های قابل اصلاح نیز اتفاقی رخ نمی دهد. مثلاً چند هفته گذشته را در نظر بیاورید که برای یک دوره بیش از یک ماه، شبکه آی فیلم و شبکه سه، سریال هایی با مضمون جنگ و آن هم در خطه جنوب پخش می کردند. در یکی به نام «کیمیا»، آزیتا حاجیان با دخترش مهراوه ایفای نقش می کرد و در دیگری آزیتا حاجیان با دختر دیگرش ملیکا! یعنی اگر مخاطب شیفته مراوده و تماشای خانواده هنرمند شریفی نیا بر پرده تلویزیون بود، در فاصله بین ساعت ۸ تا ۲۳ می توانست دوبار این خانواده را در نقش ها و تیپ های شبیه به هم مشاهده نماید! حالا به این ترکیب اضافه کنید سریالی مانند «ایل دا» که البته سریال خوب و قابل توجهی بود اما پخش همزمان آن با دو سریال جنگی دیگر، کاملا فضای تلویزیون را برای دوره ای طولانی یکنواخت و تکراری کرده بود.

پخش مجدد یکی از روش های رایج شبکه های تلویزیونی در سراسر دنیاست اما در تلویزیون ایران، پخش مجدد هم محدود به تعداد خاصی سریال است و کمتر پیش می آید سریال های سال های دور و دهه های گذشته پخش شود و دست اندرکاران این رسانه حتی این زحمت را به خود نمی دهند کند و کاوی در آرشیو نمایند یا کنداکتور را به گونه ای تنظیم کنند که سایر بازیگران نیز فرصت عرض اندام بر صفحه تلویزیون را داشته باشند.

با چنین شرایطی به نظر می رسد افزایش سی درصدی ظلم و جفا در حق این رسانه باشد و شاید یک افزایش شصت تا هفتاد درصدی نیاز باشد تا جبران این همه خلاقیت و زحمت انجام شود!»

بالاخره هیئت معرفی فیلم به آکادمی اسکار, بعد از کش و قوس های زیاد, «خورشید» آخرین ساخته ی مجید مجیدی را بعنوان فیلم برگزیده از ایران, به اسکار معرفی کرد.

به گزارش ایران سپید, به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، «رائد فریدزاده» دبیر و سخنگوی هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار گفت: کار این هیئت با توجه به تغییر قوانین اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان و تغییر مهلت زمانی شرکت در این دوره به دلیل شیوع ویروس کووید19، با بررسی 90 فیلم اکران شده ایرانی آغاز شد و سپس اعضای هیئت انتخاب به یک فهرست متشکل از 12 فیلم رسیدند.

به گفته فریدزاده، در ادامه هیئت معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار با بازخوانی مقررات به بازبینی و بررسی تخصصی فیلم‌ها پرداختند و پس از رأی‌گیری و تجمیع نظرات، از میان 3 فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی، «درخت گردو» ساخته محمدحسین مهدویان و «یلدا» ساخته مسعود بخشی، فیلم «خورشید» به کارگردانی «مجید مجیدی» به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد و با امضای اعضای این هیئت، به عنوان نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار سال 2021 معرفی خواهد شد.

فیلم‌های جهان با من برقص (سروش صحت)، خانه پدری (کیانوش عیاری)، شنای پروانه (محمد کارت)، روزهای نارنجی (آرش لاهوتی)، تومان (مرتضی فرشباف)، مسخره باز (همایون غنی زاده)،مردن در آب مطهر (نوید محمودی)، یلدا (مسعود بخشی)، کشتارگاه (عباس امینی)، حمال طلا (تورج اصلانی)، درخت گردو (محمدحسین مهدویان) و خورشید (مجید مجیدی) فهرست اولیه هیئت انتخاب برای معرفی نماینده سینمای ایران به اسکار را تشکیل داده بودند.

هیئت معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی اسکار 2021 از هنرمندان پیشنهادی خانه سینما، محمدعلی نجفی (کارگردان)، سیدجمال ساداتیان (تهیه کننده)، آتیلا پسیانی (بازیگر)، کمال تبریزی (کارگردان)، سیدمحمد داودی (فیلمبردار)، نرگس آبیار (کارگردان)، فرهاد توحیدی (فیلمنامه‌نویس) و آنتونیا شرکاء (منتقد) تشکیل شد و رائد فریدزاده (دبیر شورای بین‌الملل و معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی) به عنوان عضو حقوقی این جمع را همراهی می‌کرد.

* به دنبال انتشار خبر معرفی فیلم «خورشید» مجیدی از ایران به اسکار, واکنش های زیادی از سوی سینماگران و منتقدان به این انتخاب صورت گرفت.

علی مصفا, تهیه کننده ی فیلم «یلدا» ساخته ی مسعود بخشی در یادداشتی که خبرگزاری ایسنا منتشر کرد, نکاتی را در زمینه ی نظر هیئت انتخاب فیلم به اسکار مطرح کرد.

این بازیگر و تهیه‌کننده سینمای ایران در این یاداشت آورده است: «برای انتخاب و معرفی فیلمی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا در رشته بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار، معیارهای مشخصی وجود دارد. امتیاز پخش بین‌المللی، جوایز و جشنواره‌های معتبر و به ویژه نمایش عمومی فیلم در سایر کشورها علاوه بر کشور تولیدکننده – مشخصا آمریکا و اروپا که صنعت سینمای تثبیت شده تر و قوی تری دارند، مهمترین این معیارها هستند. با محک این معیارهاست که هر کشوری به شیوه معقول و منطقی یک فیلم انتخاب و به آکادمی معرفی می‌کند.

پخش بین المللی:

پخش جهانی «یلدا» سومین ساخته بلند مسعود بخشی با شرکت پیرامید اینترنشنال است که با ۳۵ سال سابقه از مهمترین و بزرگترین پخش کننده های آثار هنری در فرانسه و جهان محسوب می شود. پیرامید اینترنشنال حقوق پخش «یلدا» را در مرحله فیلم‌نامه -و نه فیلم نهایی – خریداری کرده، و در جشنواره فیلم برلین٢٠٢٠ توانسته حقوق پخش این فیلم را به حوزه ها و کشورهای متعددی بفروشد. توفیقی که اسکرین اینترنشنال در صفحه نخست خود به اهمیت آن در بازار فعلی فیلم های خارجی زبان اشاره کرد.

اکران خارجی:

«یلدا» تنها فیلم ایرانی است که در سال ۲۰۲۰ اکران سراسری و موفق بین المللی در اروپا داشته است. خریداران «یلدا» تاکنون آن را در کشورهای آلمان، اتریش، لوکزامبورگ، فرانسه، بلژیک، و سوییس اکران کرده اند و ایتالیا، اسپانیا،یونان، برزیل، و ترکیه با بازگشایی سالن ها فیلم را روانه سینماهای‌شان خواهند کرد. «یلدا» در اکران های عمومی اروپا با استقبال مهمترین نشریات و منتقدین سینمایی و مخاطبان روبرو شده است. در آلمان روزنامه زودیچه زایتونگ از مهم‌ترین روزنامه های این کشور،  «یلدا» را در زمره ده اثر مهم اکران فصل رده بندی کرد و در فرانسه فیلم با ۸۶ کپی روی پرده رفت و با استقبال فوق العاده از آن به ۱۴۶ کپی ارتقا یافت. به گزارش مجلات فیلم فرانسه و اکران توتال، تماشاگران یلدا در پایان سه هفته اکران در فرانسه از مرز ۴۵ هزار نفر گذشتند و این فیلم با احتساب نسبت کپی و سالنها،  فیلم اول جدول فروش در روز نخست اکران، و جزو موفق ترین فیلم های جدول اکران فرانسه است. «یلدا» همچنین با کسب ۴ ستاره از ۵ از نشریاتی چون پزیتیف، پاریزین، نوول ابسرواتور، لوموند، ون مینوت، فم اکتوئل، تله راما، فیش دو سینماو …توفیقی کم سابقه در جلب نظر منتقدان  داشته است.حقوق «یلدا» به کلیه کشورهای خاورمیانه و اسکاندیناوی، کانادای فرانسه زبان و انگلیسی زبان، استرالیا و نیوزلند نیز واگذار شده و در این کشورها پخش خواهد شد.

اکران داخلی:

در ایران «یلدا»  از خرداد ماه روی پرده سینماهای هنروتجربه رفته و باوجود شرایط سخت سینماها در دوران شیوع ویروس کرونا، هم‌چنان از موفق‌ترین فیلم‌های این گروه سینمایی است. به علاوه کلیه درآمد اکران ایران و تبلیغات آن به همت گروه «ما درد مشترکیم» موجب آزادی و نجات جان دو زندانی محکوم شد. نکته ای که در تمام اکران‌های اروپایی مورد توجه و تمجید قرار گرفت و تأثیر موضوع فیلم یعنی بخشش را دو چندان کرد.

جشنواره‌ها و جوایز:

«یلدا» جشنواره‌های جهانی را با حضور در مسابقه بین‌الملل جشنواره ساندنس و کسب جایزه بزرگ داوران این مهم‌ترین جشنواره مستقل آمریکا شروع کرد. این جایزه به گفته کارشناسان نخل طلای سینمای مستقل در آمریکا محسوب شده و راهگشای فیلم برای پخش در آمریکای شمالی و نامزدی جوایز اسکار است. «یلدا» بلافاصله پس از جایزه بزرگ ساندنس در بخش مسابقه جنریشین هفتادمین جشنواره برلین پذیرفته و نامزد جایزه خرس کریستال این بخش شد. حضور در بیش از ۴٠ جشنواره سینمایی از جمله جشنواره‌های رده الف کارلو وی واری( ونمایش در ۹۶ سینمای سراسر جمهوری چک) تالین، ورشو، ونکوور، آدلاید، بریزبین، کرک، ژنو، بوگوتا، لوگانو، لوکزامبورگ، هلسینکی، برگن … و کسب جوایز بهترین فیلمنامه از بیست و چهارمین جشنواره بین المللی صوفیه، بهترین کارگردانی از پنجاه و هفتمین جشنواره بین المللی آنتالیا، و  جایزه سرکل اوارد جشنواره واشنگتن دی سی از دیگر افتخارات «یلدا» بوده است. هم‌چنین  مجله ال با ۱ میلیون تیراژ و ۷۵ سال سابقه، از میان ۶ فیلم فرانسوی، یک فیلم آمریکایی و «یلدا» از ایران، که نامزد جایزه بزرگ سینمای این مجله شدند، جایزه بزرگ را با رای متفق ۷۰ داور خانم برای نخستین بار به این فیلم ایرانی اهدا کرد.

پخش در ایالات متحده آمریکا

کمپانی نیویورکی فیلم موومنت حقوق «یلدا» را برای ایالات متحده آمریکا خریده و پس از  نمایش دادن  فیلم در جشنواره های متعددی در آمریکا از جمله : واشنگتن، اشلند، گولد کوست، فیلادلفیا، ریهوبت، اسکاتدال و …اکران فیلم را برای ماه های پایانی سال ۲۰۲۰ و نزدیک‌ به مراسم اسکار برنامه ریزی کرده است. مایکل روزنبرگ رئیس این شرکت در پیامی به روابط عمومی فیلم اعلام کرده در صورت معرفی یلدا به عنوان فیلم منتخب ایران، پخش سینمایی وسیع تر و تبلیغات بیشتری برای آن انجام خواهد داد.

حال، ضمن احترام به سایر آثار سینمایی امسال، باید پرسید با این معیارهای مشخص بین المللی، کدام فیلم ایرانی به شکل منطقی شانس بیشتری از یلدا برای راهیابی به لیست نامزدهای فیلم خارجی زبان خواهد داشت؟».

............ورزشی

* نگاهی به زندگی قهرمان جودوی نابینایان جهان

داستان زندگی قهرمان جودو نابینایان جهان و همسر کبدی‌کار وی می‌تواند جذابیت‌های زیادی برای مخاطب داشته باشد. زندگی که در آغاز راه قرار دارد و می‌رود تا به الگویی برای یک خانواده موفق ورزشی تبدیل شود.

محمدرضا خیرالله‌زاده» یکی از قهرمانان پرشمار استان مازندران است که در شهرستان بابل زندگی می‌کند و تا کنون توانسته چندین مدال طلا و نقره جهانی و بازی‌های پارا آسیایی 2018 جاکارتا را از آن خود کند. جودوکاری که بسیاری از هم‌تیمی‌ها به وی لقب ببر مازندران دادند اما خود می‌گوید در مازندران شمار قهرمانان چنان زیاد است که هر شهرستانی یک یا چند ورزشکار دارای شهرت جهانی را دارد. او که توانسته سهمیه پارالمپیک توکیو را کسب کند اکنون در دسته فوق سنگین رتبه یک جدول را در اختیار گرفته و کمیته ملی پارالمپیک نیز از این جودوکار کم‌بینا به عنوان شانس کسب مدال طلا یاد می‌کند.

پای صحبت‌های این نابغه جودوی کم‌بینایان می نشینیم تا او برایمان از روزهای سخت اردوهای جوانان بگوید، روزهایی که به خاطر مشکل بینایی نتوانست در جمع برترین‌های ورزشکاران نرمال قرار گیرد.

خیرالله زاده می‌گوید: تمریناتم عالی بود اما به خاطر مشکل بینایی همیشه از تیم کنار گذاشته می‌شدم و این کار اعتماد به نفسم را کاهش داد. اما از سال ۱۳۸۸ در اردوی جودو نابینایان حضور پیدا کردم و توانسته ام در دسته فوق سنگین نفر اول تیم ملی جودوی نابینایان باشم.

باور دارد: اگر پشتیبانی خانواده نبود و حمایت مادی و معنوی پدر پشت‌سر این قهرمان قرار نداشت،  نمی‌توانست تا بالاترین قله افتخار ورزش که مدال طلای جهانی است برود. این حمایت‌ها هنوز پایان نیافته بلکه برادر این ورزشکار حریف تمرینی خیرالله‌زاده به شمار می‌رود.

از حریفانش که می‌پرسم عنوان می‌کند در دسته فوق سنگین جودو حریف آسان وجود ندارد. حریفانم از ازبکستان، ژاپن، کره‌جنوبی و گرجستان هستند و همه آنان عنوان‌دارانی به شمار می‌روند که مبارزه با آنها راحت نیست.

اما در ایام قرنطینه فیلم تمام این ورزشکاران را آنالیز کردم و به دنبال آن هستم تا جواب اعتماد مربیان و کمیته ملی پارالمپیک را بدهم.

امیدوار به اصلاح مصوبه قانون استخدام مدال‌آوران است و می‌گوید: در کنار ورزش از تحصیل غافل نیستم و ترم آخر رشته مدیریت دولتی هستم. امیدوارم این قانون اصلاح شود تا ما منتظر ۲۰ سال آینده برای استخدام یکی از فرزندان نباشیم. اگر این قانون اصلاح شود پس از بازنشستگی در دنیای قهرمانی دغدغه‌کاری نخواهیم داشت.

مسیر زندگی خیرالله‌زاده در چند ماه گذشته تغییر زیادی کرده است؛ چند وقتی است که با دنیای مجردی خداحافظی کرده و اکنون در خانواده‌ای کاملا ورزشی زندگی می‌کند.  خانواده‌ای که ۲ ورزشکار حرفه‌ای جودو و کبدی را در کنار هم قرار داده است. در این خانواده «زهرا عباس‌زاده» کبدی‌کار حرفه‌ای نیز حضور دارد که سابقه قهرمانی با تیم تهران را در کارنامه دارد. از آشنایی این ۲ ورزشکار که سخن به میان می آید، خانم عباس زاده عنوان می‌کند درست است که همشهری نیستیم اما ورزش قهرمانی در زیر مجموعه یک خانواده قرار دارد و ما در محیط ورزشی با هم آشنا شدیم.

از تصمیم این دختر کبدی‌کار برای غلبه بر برخی ذهنیت‌های مردم در باره ورزش معلولان می‌پرسم، عنوان می‌کند برای بله گفتن به قهرمان جودو کم‌بینایان جهان تردیدی نداشتم، چون واقعیت این است که محمدرضا توانست غیر ممکنی را ممکن کند که افراد عادی نیز نمی‌توانند آن را انجام دهند.

او اکنون قهرمان چند دوره جهان و نایب قهرمان بازی های پارا آسیایی است. او نه یکبار بار بلکه چندین بار پرچم ایران را در بزرگترین تورنمنت‌ها به احتزاز درآورده است.  زندگی در کنار این قهرمان زیبایی‌هایی را دارد که تنها ۲ ورزشکار آن را به خوبی درک خواهند کرد. می‌دانم با وجود اردوهای طولانی و اعزام‌ها،  مسیر زندگی مشترک برای ۲ ورزشکار حرفه‌ای سختی‌هایی را دارد اما زمانی که به آینده فکر می‌کنم و لحظه موفقیت خیرالله‌زاده را در ذهنم متصور می شوم، حضور در اردو و برخی از سختی‌های زندگی قهرمانی را فراموش می کنم.

تلاش دارم تا با تجربه ورزشی که در این چند سال کسب کردم به همسرم کمک کنم تا بتواند در سطح جهان و پارالمپیک نتایجی بهتر از گذشته کسب کند

در بین صحبت‌های «زهرا عباس‌زاده»، همسرش می‌گوید: پشت هر مرد موفقی یک زن قرار دارد و من در این زمینه چندین نفر که قهرمانان زندگیم هستند مرا حمایت کردند. ابتدا مادر و خواهرهایم پشتیبان من بودند و اکنون نیز زهرا به عنوان یک ورزشکار حرفه‌ای حامی و پشتیبان من به شمار می‌رود، بدون شک برنامه‌های دو ورزشکار حرفه‌ای در یک خانواده می‌تواند به موفقیت بیش از پیش ختم شود. در بین این صحبت‌ها بود که «زهرا عباس‌زاده» گفت که خانواده همسرم امانت بزرگی را به من سپردند و آنان یک قهرمان جهان را تحویل من دادند. حمایت و پشتیبانی من از وی باید به گونه‌ای باشد که محمدرضا در ۲ پارالمپیک پیش رو نهایت موفقیت را کسب کند.

از تشابه‌های جودو و کبدی از «زهرا عباس‌زاده» می‌پرسم. می‌گوید کبدی رشته ترکیبی است و می‌شود از کشتی، ورزش رزمی و ... در آن استفاده کرد. جودو نیز در برخی از فنون شباهتی به کبدی دارد. تلاشم این است که با پشتکار به تیم ملی ایران برسم. البته وی تا کنون چندین مرتبه در اردوی تیم ملی حضور داشته اما به گفته خودش برای ترکیب نهایی نام وی در لیست اعزام قرار نگرفت.

صحبت های پایانی این زوج ورزشکار به شرایط رشته‌های خود در ایران رسید. خیرالله‌زاده در این زمینه گفت: جودو نابینایان ظرفیت زیادی برای مدال‌آوری دارد اما گرایش به این رشته تحت تأثیر شرایط اقتصادی قرار گرفته است. بسیاری از استعدادها در اردوها حضور دارند اما سؤال اول آنها این است که اعزامی وجود دارد؟  اعزام ورزشکار در این شرایط سخت است در ضمن نمی‌شود ورزشکار را بدون تجربه به مسابقات بین‌المللی اعزام کرد. اگر ورزشکاران کم‌بینا یا نابینا امیدی به آینده برای اعزام شدن و عضویت در تیم ملی داشته باشند بی‌تردید شمار ورزشکاران حرفه‌ای در این رشته چند برابر خواهد شد.

او با اشاره به نقش کادر فنی و مربیان جودو در توسعه این رشته در بین‌نابینایان گفت: اگر بگویم که «محمدرضا حاج یوسف‌زاده» یکی از بهترین‌های جهان است، حرف گزافی نیست. او هم در بخش فنی و هم در بخش روانی یک تئوریسین به شمار می‌رود. در کنار این ویژگی‌ها سرمربی تیم با ورزشکاران ارتباط فوق‌العاده ای دارد.

..........حوادث

* دستگیری قاضی قلابی با کلاهبرداری ۷ میلیاردی

رئیس کل دادگستری گلستان از دستگیری فردی خبر داد که با معرفی خود به عنوان قاضی دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی از مردم کلاهبرداری می‌کرد.

هادی هاشمیان گفت: این فرد به علت تشابه فامیلی با یکی از قضات استان خود را قاضی دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در تهران معرفی کرده بود  و با این ادعا که می‌تواند در پرونده‌ها اعمال نفوذ کند، از افراد پول می‌گرفت. پس از دریافت گزارش‌های مردمی مبنی بر این که فردی با این ادعا که قاضی است از مردم پول دریافت می‌کند موضوع در دستور کار حفاظت و اطلاعات دادگستری استان قرار گرفت و پس از یک ماه رصد اطلاعاتی،  متهم شناسایی و در مخفیگاهش دستگیر شد.

هاشمیان ادامه داد: فقط در یک پرونده با این ادعا که می‌تواند ماشین‌های لوکس توقیف شده از متهمان را،  چند صد میلیون تومان زیر قیمت بازار تهیه کند، ۷۰۰ میلیون تومان گرفت اما پس از دریافت پول غیب شد.

وی افزود: این فرد چند سال پیش هم به اتهام کارچاق کنی دستگیر و محکوم شده بود اما پس از گذراندن دوران محکومیت، دوباره کارهای مجرمانه‌اش را از سر گرفته است.

 

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *