خواسته همه نابینایان ایجاد فرصت برابر استمدیر مسئول ایران سپید با بیان دغدغه های نابینایان در نشست سخنگوی دولت گفت: ایجاد فرصت برابر و باور به توانمندی انسانهایی که بخشی از توان جسمی شان را از دست داده اند از وظایف مسئولان و مردم است. |
به گزارش ایران سپید سهیل معینی، مدیر مسئول ایران سپید با حضور در نشست علی ربیعی سخنگوی دولت با اصحاب رسانه به مناسبت ۱۵ اکتبر و گرامی داشت روز جهانی عصای سفید، بیان کرد: این روز برای پاسداشت ۳۰۰ میلیون تن از افرادی است که به دلایل مختلف بینایی خود را از دست داده اند. این عده که تعدادشان کم هم نیست شایستگی هایشان را علیرغم نابرابری ها به جامعه اثبات کردند.
وی ادامه داد: نابینایان تحصیل کرده ترین گروه از معلولان هستند و ۴۰ درصد از دانشجویان دارای معلولیت را تشکیل می دهند. هزاران دانشجوی نابینا و کم بینا را داریم که علیرغم نابرابری در عرصه آموزش، تحصیلات عالی را به اتمام رسانده و سکاندار پست های مهم مدیریتی شدند. از اساتید برجسته دانشگاه هستند و عضو هیئت های علمی در دانشگاه های معتبر هستند.
مدیرعامل شبکه تشکل های نابینایان چاووش در ادامه صحبت هایش افزود: این افراد به طبع توانمندی هایشان از جامعه و مسئولان انتظاراتی دارند، انتظاراتشان به معنای عامیانه دستگیری نیست بلکه میخواهند دستشان را باز بگذارید تا زندگی را ان طور که میخواهند برای جامعه بسازند. در یک کلام فرصت های برابر میتواند کمک کند تا این افراد از زیر چتر نهادهای حمایتی خارج شوند و به سرمایه های انسانی خلاق مبدل گردند.
معینی با اشاره به نقش دستگاه ها و وزارتخانه های در قبال نابینایان بیان کرد: از این تریبون استفاده می کنم و به جامعه و مسئولان یاد آور می شوم اگر در جامعه نابینای تحصیل کرده داریم پس باید منابع آموزشی و اطلاعاتی مناسب و دسترس پذیر را برایشان فراهم سازیم.
از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست می کنیم بودجه لازم برای تولید محتوای آموزشی به بریل، صوت و الکترونیک را اختصاص دهند. نابینایان همچون دیگر افراد جامعه باید به حق برابر آموزشی از بودجه ملی دست یابند.
وی در خصوص معاهده مراکش هم گفت: این معاهده دسترس پذیری نابینایان را به حق کپی رایت استثنا کرده است. امیدواریم با حمایت دولت این معاهده که به امضای نماینده ایران رسیده است به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود تا تصویب گردد. به این صورت ایران رسماً به معاهده مراکش پیوسته و قدم بزرگی در دسترس پذیری برای نابینایان برداشته میشود.
مدیر مسئول ایران سپید با اشاره به عدم دسترس پذیری اماکن عمومی اظهار داشت: متأسفانه علیرغم هزاران میلیارد که صرف عمران و آبادانی شهر میشود هنوز معابر و اماکن عمومی برای افراد قابل دسترس نیست.
اگر صفت عموم را بر روی آنها گذاشتیم یعنی همه افراد جامعه با هر محدودیتی باید بتوانند در شهر تردد کنند.
از شهرداری ها میخواهیم تا به احکام بالا دستی توجه کنند و انتظار داریم هیچ پروژه ای با کاربری عمومی بدون حق دسترس پذیری همه احاد جامعه افتتاح نشود.
معینی با انتقاد از عدم دسترس پذیر بودن شبکه شاد برای دانش آموزان نابینا بیان کرد: از وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم میخواهیم تا امکانات برابر اموزشی را برای همه دانش آموزان و دانشجویان فراهم سازند. دانش آموزان نابینا انتظار دارند در شرایط کرونایی کشور در خانه هایشان از امکانات آموزشی دسترسی داشته باشند.
وی در پایان صحبت هایش تلنگری هم به عدم نمایندگی نابینایان در مجلس شورای اسلامی زد و گفت: اگر قدرت نماینده بر حسب توانمندی و دفاع از موکل بر اساس دانش اوست پس نابینایان بسیاری داریم که میتوانند در این عرصه خدمترسانی کنند. زیبنده کشور نیست که افرادی را فقط به خاطر عدم بینایی از نمایندگی ملت محروم سازیم. از نمایندگان خانه ملت انتظار داریم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند تا نابینایان به آنچه حقشان می دانند دست پیدا کنند.