روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 27 شهریور 1399
28 محرم 1442
17 سپتامبر 2020
سال بیست و چهارم شماره 6515
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
پرداخت دومین هزینه کمک معیشتی به معلولان
جهانگیری: کالاهایی حمایت شده با ارز دولتی نباید گران شوند
رفع یک تناقض در گفت و گو با مدیر کل دفتر توانمند سازی بهزیستی
تشریح وضعیت اورژانس کشور
از نیمکتهای مدرسه تا صندلی ریاست فدراسیون ملی نابینایان آمریکا: «بخش پایانی»
عامل تعیین کننده رکورد شناگران انجام تمرینات آبی است
زن جوان: به من گفت طلاق بگیریم دوباره کنیم تا طلسم بشکند
چاردیواری
...........ویژه
* پرداخت دومین هزینه کمک معیشتی به معلولان
رئیس سازمان بهزیستی کشور از واریز دومین مرحله از هزینه کمک معیستی در راستای اجرای ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان به حساب معلولان شدید و خیلی شدید فاقد شغل خبرداد و گفت این مبلغ بین 360 تا 490 هزار تومان و هرسه ماه یک بار واریز می شود.
به گزارش
ایران سپید وحید قبادی دانا در این باره اظهار کرد: کمک هزینه معیشت برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که به سن ۱۸ سال رسیده اند اما فاقد شغل و درآمد هستند به حساب بانکی آنها واریز شد.
وی افزود: مجموع مبلغ واریزی ۵۰ میلیارد تومان بود و ۱۲۵ هزار خانوار این مبلغ را به عنوان کمک هزینه معیشت هر سه ماه یک بار دریافت می کنند و این واریزی دومین مرحله در سال جاری است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مبلغ واریزی از ۳۶۰ هزار تا ۴۹۰ هزار تومان متغیر بوده گفت: نوبت قبل هم برای سه ماهه اول سال در فروردین ماه واریز شده بود. و امیدواریم با کمک مجلس و سازمان برنامه و بودجه و تأمین اعتبارات مالی مورد نیاز بتوانیم حقوق افراد دارای معلولیت را اجرا کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای قانون ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است اظهار کرد: البته بودجه ای که برای سال جاری تأمین اعتبار شده است ۱۳۰۰ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت در سال ۸۳ مصوب شده بوده و قانون جدید حمایت از افراد دارای معلولیت در سال ۹۶ مصوب شد. در سال ۹۸ برای اولین بار اعتبار ۱۱۰۰ میلیارد تومانی در قانون تعیین شد که ۷۷۶ میلیارد تومان آن تأمین اعتبار شد و تخصیص یافت.
قبادی دانا ضمن ابراز امیدواری برای تحقق کامل بودجه ۱۳۰۰ میلیاردی سال جاری گفت: امید است این مهم در سال جاری با حمایت های خوب سازمان برنامه و سازمان هدفمندی به طول کامل محقق شود. از نمایندگان مجلس و سازمان برنامه درخواست می کنیم برای بودجه سال ۱۴۰۰ مبلغ مورد نظر برای اجرای قانون را درنظر بگیرند و باتوجه به اینه فاصله زیادی بین ۱۳۰۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است این فاصله مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم مواد مختلف قانون را به نحو شایسته پیاده کنیم.
این مقام مسئول عنوان کرد: وقتی اعتبار درنظرگرفته شده کمتر از ۱۰ درصد اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان باشد، اجرای مواد مختلف قانونی دچار مشکل خواهد شد و امید است با تمهیدات لازم این مشکل مرتفع گردد.
* مناسب سازی با نصب ۱۱۲ دستگاه آسانسور در ایستگاههای مترو
ده میلیارد تومان برای تجهیز و مناسب سازی سرویسهای بهداشتی در پایانهها و پارک سوارهای شهر تهران در سال ۱۳۹۹ اختصاص داده است.
سید مناف هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در دوازدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور، درباره گزارش میزان مناسب سازی حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوس)، توضیح داد: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اقدامات فراوانی در حوزه مناسب سازی معلولان به ثمر رسانده است. تاکنون هزار و ۴۹ مانع و دستک فلزی در ۶۱۹ نقطه از سطح مناطق ۲۲گانه شهر جمع آوری شده است. همچنین ۳۰۶ مورد شابلون محل پارک ویژه معلولان ترسیم و ۷۶۰ مورد تابلو و پارک حاشیهای معلولان و ۲۵۷ عدد پل عابر مناسب سازی شده روی نهرها نصب شده است.
او ضمن اشاره به همسطح سازی، بهسازی و دسترس پذیری ایستگاههای حمل و نقل عمومی به مساحت ۲۶۱ متر مربع و همچنین همسطح سازی و پیوستگی و حذف پله در سطح معابر به مساحت ۵۶۳ متر مربع، بیان کرد: سال گذشته سه دستگاه بالابر در منازل معلولان نصب شده است. همچنین دو هزار و ۷۰۰ متر مربع از گذرگاههای عابر پیاده همسطح سازی شده است.
به گفته هاشمی؛ به منظور مساعدت در بازگشایی مدارس استثنایی در مهرماه سال گذشته اقداماتی نظیر مرمت، ایمن سازی، شناسایی و رفع گرههای ترافیک معابر، ساماندهی توقف خودروها در حاشیه مراکز آموزشی، جلوگیری از حفاری و عملیات عمرانی در مجاورت مراکز آموزشی انجام شد.
هاشمی درباره مناسب سازی در سیستم مترو تهران، بیان کرد: تاکنون ۱۱۲ دستگاه آسانسور برای معلولان در خطوط ۱، ۳، ۶ و ۷ ساخته و نصب شده است. همچنین ۲۶۰ دستگاه پله برقی برای کم توانان در خطوط ۳، ۴، ۶ و ۷ ساخته و نصب شده است.
او در ادامه افزود: اقدمات اصلاحی در خطوط ۱ تا ۷ مترو نظیر ساخت شیب ویژه معلول در ورودی ایستگاه، مسیر ویژه نابینایان، تابلوهای هدایت مسیر، نصب هندریل و همسان سازی ورودی در ۳۵ ایستگاه به انضمام راه اندازی شش دستگاه آسانسور در ایستگاههای کرج و گلشهر انجام شده است. ساخت مسیر ویژه نابینایان با استفاده از قطعات سکهای و تسمهای در مقابل پله برقیها و آسانسورها در ۳۰ ایستگاه و مناسب سازی ایستگاهها برای معلولان ویلچری و نابینایان جزو دیگر اقدامات اجرایی شرکت مترو است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه تاکنون ۳۲ ایستگاه برای معلولان و ویلچریها مناسب سازی شده و ۹۰ ایستگاه در برنامه مناسب سازی قرار دارد، افزود: همچنین ۳۳ ایستگاه دیگر برای نابینایان مناسب سازی شده و ۹۳ ایستگاه دیگر نیز در دستور کار مناسب سازی قرار دارد. معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران امسال با اراده قویتر به دنبال عملیات مناسب سازی در حمل و نقل عمومی است. هیچ ایستگاهی در مترو بدون انجام اقدامات مناسب سازی افتتاح نخواهد شد.
هاشمی درباره اقدامات مناسب سازی در حوزه اتوبوسرانی، توضیح داد: طی دو سال گذشته، ۳۰۲ ایستگاه در خطوط سامانه اتوبوس تندرو مناسب سازی شدهاند. تمامی ایستگاهها مجهز به رمپ ورودی و ۲۷۹ ایستگاه مجهز به مسیر ویژه نابینایان هستند که ۲۳ ایستگاه دیگر باقی مانده در دستور کار قرار دارند.
به گفته معاون شهردار تهران؛ سامانه معلولان و جانبازان درحال حاضر ۶۲ دستگاه خودروی ون و ۷۴ دستگاه اتوبوس ویژه مناسب سازی شده دارند که خرید ۱۰ دستگاه خودروی ویژه معلولان در دستور کار امسال قرار دارد.
او افزود: چندبار مناقصه تولید خودروی ون ویژه معلولان برگزار شده، اما به علت نبود امکانات، تولید به سرانجام نرسیده و درحال حاضر تصمیم برای خرید این دستگاهها اتخاذ شده است. درحال حاضر هزار و ۱۴۵ دستگاه تاکسی سواری و ون به ۵۸ مدرسه استثنایی که شامل ۵ هزار و ۶۸ نفر دانش آموز میشوند، خدمت رسانی میکنند.
هاشمی درباره اقدامات مناسب سازی در سازمان پایانهها و پارک سوارها، توضیح داد: تسهیلات جابهجایی با خودروهای برقی و پل عابر مجهز به پله برقی در پایانه غرب ایجاد شده است. همچنین سال گذشته یک دستگاه آسانسور جانبازان و معلولان در پایانه جنوب نصب شد. امسال ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز و ساخت سرویسهای بهداشتی مناسب سازی شده در پایانهها و پارک سوارهای تهران اختصاص داده است. شرکت کنترل ترافیک تهران نیز تجهیز تقاطعات را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه ارائه کارت بلیت مترو تخفیفات بسیاری به معلولان و جانبازان ارائه دادهاند، افزود: مصوبات خوبی پیشنهاد و به تصویب میرسد، اما اگر اراده جمعی برای تعدادی از موضوعات مهم نباشد، نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد. اجرای اقدامات مناسب سازی در سیستم حمل و نقل بسیار سخت است. در حوزه مناسب سازی ناوگان حمل و نقل و خرید خودروها، هیچ کمک بلاعوضی نشده است. شهرداری براساس قوانین مالی خود امکان انجام اقدامات مناسب سازی را دارند. بهتر است که نگاه ویژه تری به شهرداریها در فصل بودجه شود. اگر دولت به شهرداری تهران کمک کند، شهرداری امکان خرید اتوبوسهای ویژه معلولان به صورت آماده CBU را دارد.
.........اخبار روز
* جهانگیری: کالاهایی حمایت شده با ارز دولتی نباید گران شوند
معاون اول رئیسجمهور:
کالاهای مورد نیاز مردم که با ارز دولتی حمایت میشوند، نباید افزایش قیمت داشته باشند.
تعیین قیمت باید به گونهای باشد که تولید مقرون به صرفه باشد.
قیمت کالاهایی که بخش مهمی از سبد غذایی اقشار کم درآمد جامعه را تشکیل میدهد نباید به گونهای تعیین شود که بر معیشت مردم فشار وارد شود./ ایسنا
* ۴۷ درصد تماسهای حوزه اختلالات روانشناسی مربوط به اضطراب است
بهزاد وحیدنیا مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور:
۴۷ درصد تماسهای حوزه اختلالات مربوط به اختلالات اضطرابی بود که مداخلات و اقدامهای ارجاع برای آن طراحی شده است.
بهزیستی سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ مورد مشاوره حضوری و غیرحضوری را در کشور پشتیبانی میکند که بیشترین مشکلات معطوف به خانواده است و در حوزه اختلالات، اختلالات اضطرابی بیشترین میزان را دارد./ ایرنا
* هشدار آذریجهرمی نسبت به کلاهبرداری با نام «شبکه شاد»
وزیر ارتباطات گفت: سیم کارتی تحت عنوان سیم کارت شاد وجود ندارد و تماس برای فروش یا پشتیبانی این سیم کارت صرفا کلاهبرداری است./ایرنا
* ۹۰ درصد متقاضیان مسکن ملی آورده را واریز نکردند/ بدحسابها حذف میشوند/ اجرای یکسان دستورالعمل وام ودیعه در همه بانکها
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه ۲ هزار نفر از ۲۰ هزار متقاضی تأیید شده مسکن ملی آورده اولیه را واریز کردهاند، گفت: مردم از افتتاح حساب تا ۱۵ روز فرصت واریز وجه ۴۰ میلیون تومانی را دارند وگرنه حذف میشوند.
* جهرمی: راه حل تمام مشکلات فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات نیست
وزیر ارتباطات:
فضای مجازی فراتر از شبکه ملی اطلاعات است.
شبکه ملی اطلاعات ابعاد و مشخصاتی دارد و راه حل تمام مشکلات فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات نیست و این شبکه تنها زیرساخت فضای مجازی است./ ایسنا
* کاظم جلالی: آمریکا در حال فرافکنی شکستهای خود است
سفیر ایران در روسیه:
شو تبلیغاتی عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای عربی با هدف فرافکنی شکست های آمریکا در عرصه داخلی و بین المللی صورت گرفته است.
«تلاش رژیم آمریکا و رژیم صهیونیستی در برگزاری شو تلویزیونی علنی سازی روابط با برخی کشورهای مرتجع عربی در آستانه انتخابات آمریکا با هدف منحرف کردن افکار عمومی از سیاست های شکست خورده آمریکا در داخل و سطح بین الملل بوده است.»
«قطعا محور مقاومت با خیانت و فریبکاری برخی کشورهای زبون عربی نه تنها تضعیف نخواهد شد بلکه بانیان این خیانت، خود را در معرض دشمنی آشکار مقاومت قرار خواهند داد».
* بهاروند: نمیتوان از ایران انتظار رعایت همه تکالیف برجام را بدون برخورداری از حقوقش داشت
محسن بهاروند، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه:
تا زمانی که اعضای جامعه بین المللی به طور محکم در مقابل سیاست های یکجانبه گرایی آمریکا ایستادگی کنند و ارزش ها، هنجارها و حقوق جامعه را ارتقاء دهند، برجام و بازرسی های مرتبط با آن توسط آژانس باقی خواهد بود.
..........گفتگوی ویژه
* رفع یک تناقض در گفت و گو با مدیر کل دفتر توانمند سازی بهزیستی
چند روز پیش سایت خبری روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی با محمد رضا شهبازی, مدیر کل دفتر توانمند سازی بهزیستی درباره ی هشتمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی دولتی گفت و گویی انجام داد. در این گفت و گو, شهبازی در خصوص امتیازات باقی مانده از دو دوره قبلی آزمون استخدامی که سال های 97 و 98 برگزار شد, آماری ارائه داد که به نظر متناقض می رسید.
به گفته ی شهبازی, سال 97 سهمیه ی معلولان 814 بود که از این میزان, 420 نفر جذب شدند. با توجه به این گفته, به عبارتی 394 سهمیه از سال 97 باقی ماند.
بر اساس گفته های مدیر کل دفتر توانمند سازی سازمان بهزیستی, در سال 98 سهمیه ی بهزیستی 871 بود که از این میزان, 531 نفر جذب شدند. بنا بر این 340 سهمیه از سال 98 باقی ماند و ذخیره شد.
بر اساس گفته های شهبازی, امسال سهمیه ی سازمان نسبت به گذشته افزایش یافته و 1305 نفر امکان پذیرش در این آزمون بر اساس ضوابط و شرایطی که در دفترچه ی آزمون آمده, دارند.
در گفت و گوی سایت خبری روابط عمومی سازمان بهزیستی با محمد رضا شهبازی, وی اظهار داشته که از سنوات قبل 344 سهم باقی مانده بود که این میزان در سهمیه ی امسال ادغام شده و مجموعاً 1305 سهم مختص معلولان در نظر گرفته شده است. در حالی که با یک جمع و تفریق ساده از باقی مانده ی سهمیه های دو سال قبل که ذخیره شده, به عدد 734 می رسیم که با آمار ارائه شده از سوی مدیر کل دفتر توانمند سازی سازمان مغایر است.
جمع جبری درست نیست
به دنبال ایجاد این تناقض, با محمد رضا شهبازی تماس گرفتیم تا خود او توضیحات دقیقی در خصوص این آمار ارائه دهد. او در این گفت و گوی کوتاه اظهار داشت که نباید از راه جمع و تفریق در خصوص این آمار نتیجه گیری کرد: «اگر بخواهم این موضوع را دقیقتر توضیح دهم باید بگویم که دستگاه های اجرایی ابتدا یک مجوز استخدامی دریافت می کنند. مثلاً سازمان بهزیستی مجوز استخدام دریافت می کند. سه درصد این مجوز استخدام می شود 29 نفر؛ اگر این 29 نفر امسال جذب شوند, خب ظرفیت تکمیل شده است. فرض کنید از این تعداد, 10 نفر جذب می شوند و 19 سهم دیگر باقی می ماند. اگر برای آزمون بعد, سازمان بهزیستی مجوز استخدام دریافت کند, این 19 سهم باقی مانده و ذخیره شده به سهمیه ی مربوط به سه درصد در مجوز جدید اضافه می شود و حاصل جمع, سهمیه ی جدید را تشکیل می دهد. حالا فرض کنید سازمان بهزیستی نتوانست مجوز جدید استخدام دریافت کند و آن 19 سهم همچنان باقی بماند؛ در این صورت نمی توان این 19 سهم مربوط به سازمان بهزیستی را در دوره ی جدید استخدام ادغام کرد؛ چون در دوره ی جدید سازمان بهزیستی مجوز استخدام نگرفته و دیگر سازمان ها این مجوز را دریافت کرده اند. هر زمان که سازمان بهزیستی مجوز استخدام دریافت کند, این 19 سهم باقی مانده و ذخیره شده در تعداد آمار سه درصد لحاظ می شود. بنا بر این وقتی می گوییم از آمار سال 97 394 سهم باقی مانده و از آمار سال 98 340 سهم باقی مانده, حاصل این اعداد می شود 734؛ اما چرا امسال اعلام می کنیم 344 سهم در میزان سهمیه ای که اختصاص داده شده, ادغام شده است؟ به این علت که بیش از 11 دستگاه اجرایی که سال 97 مجوز استخدام داشتند, امسال این مجوز را ندارند. بنا بر این سهمیه های باقی مانده همچنان ذخیره می مانند؛ اما در آزمون امسال ما تمام آن سهمیه ها را محاسبه نکردیم.»
شهبازی ادامه داد: «مثلاً سال گذشته آموزش و پرورش سهمیه ی استخدام داشت؛ امسال هم سهمیه ی استخدام دارد. بیش از 340 سهم باقی مانده از سال گذشته که مربوط به سه درصد استخدامیست, در تعداد سهمیه های امسال محاسبه می شود. امسال سهمیه استخدام بیش از 32 هزار رشته شغل بوده که سهمیه ی سه درصد امسال تقریباً 961 یا 962 سهم می شود. مابقی سهمیه ی مربوط سه درصد, باقی مانده ی سال های قبل دستگاه های اجراییست که امسال هم مجوز استخدام دریافت کرده اند.»
.........بهداشت و سلامت
* تشریح وضعیت اورژانس کشور
رئیس سازمان اورژانس کشور، گفت: برای نخستین بار ۳۰ درصد ظرفیت دانشگاه ها در رشته فوریت های پزشکی به بانوان اختصاص داده شده است. به نقل از مهر، پیرحسین کولیوند افزود: تعداد پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی در کشور از ۱۹۰۰ به ۳۳۰۰ پایگاه افزایش یافته است و در حال حاضر ۳۳۰ موتورآمبولانس و ۴۵ بالگرد فعال در خدمت اورژانس است و با راه اندازی پایگاه اورژانس هوایی خراسان شمالی، دارای ۴۶ پایگاه اورژانس هوایی شدیم.
وی افزود: ۵ دستگاه شناور به ظرفیت اورژانس دریایی اضافه شد که در خلیج فارس در حال فعالیت هستند و به افرادی که نیاز به خدمات پزشکی دارند خدمت رسانی میشود. اقدامات زیادی در حوزه آموزش همگانی انجام شده و در مدارس قرار شد با هماهنگی آموزش و پرورش کلاس فوریتهای پزشکی داشته باشیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور، با اشاره به افتتاح اولین پایگاه اورژانس ریلی در زنجان، گفت: اورژانس ریلی کشور در سال آینده تکمیل خواهد شد.
* پنج راهکار جهانی برای مهار کرونا
عضو غیر دولتی ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: هیئت نظارت بر آمادگی جهانی در مقابله با کرونا (GPMB) که یکی از کارگروههای بین المللی مورد حمایت سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی در مقابله با بحران است، با صدور بیانیهای ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به عدم همکاریهای بین المللی مناسب برای مقابله با کرونا تصریح نموده که جهان توانایی تحمل این چرخه وحشت و غفلت را با این شرایط ندارد.
به نقل از مهر،احمد قویدل گفت: در این بیانیه آمده است که بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی این ویروس باعث کشته شدن نزدیک به یک میلیون نفر شده است و خسارات تریلیون دلاری به سیستم بهداشتی، اقتصادی و به خصوص تولید مواد غذایی وارد آورده است.
وی ادامه داد: همچنین GPMB در گزارش جدید خود ضمن ارزیابی اقدامات انجام شده در جهان از «یک شکست جمعی در جدی نگرفتن پیشگیری، آمادگی و پاسخ به بیماری همه گیر کرونا و اولویت بندی اقدامات» خبر داده است. این گزارش همچنین نشان میدهد ، در حالی که کووید ۱۹ نشان داده است جهان از طریق اقتصاد، تجارت، اطلاعات و مسافرت به شدت به هم پیوسته است، یکی از بزرگترین چالشهای همهگیری، متزلزل شدن همکاریهای چندجانبه است.
قویدل گفت: این هیأت نظارتی از رهبران جهان میخواهد تعهد خود را نسبت به پیمانهای چند جانبه تجدید کنند و WHO را به عنوان یک سازمان بینالمللی بی طرف و مستقل تقویت نمایند. تضعیف اقدامات چندجانبه کشورها عواقب جدی برای امنیت جهانی خواهد داشت، تا زمانی که همه در تأمین سلامت شریک نباشند، هیچکس ایمن نیست.
وی در پاسخ به این سوال که این گزارش چه اهمیتی برای کشور ما دارد، اظهار داشت: ویروسها به مرزها احترام نمیگذارند. تنها راه برون رفت از این همهگیری ویرانگر، طی مسیر عمل جمعی جهانی و یک سیستم چند جانبه قوی و مؤثر است.
قویدل تأکید کرد: این آخرین وضعیت اضطراری بهداشت جهانی نخواهد بود. اعتماد، پایه و اساس روابط دولت و جامعه برای سلامت بهتر است اما وقتی دولتها و رهبران به تعهدات خود عمل نکنند اعتماد از بین میرود. ما باید باور کنیم دیگر نمیتوانیم دستانمان را فشار دهیم و بگوییم باید کاری انجام شود!! زمان آن فرا رسیده است که کشورها سیستمهای بهداشت عمومی کارآمد را ایجاد کنند تا اطمینان لازم برای مقابله با کرونا و یا هر بحران دیگری حاصل شود. این ساختار بهداشتی باید به گونهای طراحی شود که همهگیری با این بزرگی و شدت هرگز تکرار نشود.
این بیانیه از پنج محور مهم برای مهار این بحران تشکیل شده توجه دولت به این محورها، ارائه برنامه و عمل به برنامهها میتواند نظم از درون بی نظمی به ارمغان آورد. برخی از این محورها از وظایف دولتها و مردم در عرصه ملی و برخی مربوط به اراده ملل دنیا از طریق سازمانهای بینالمللی است.
وی ادامه داد: ۱- رهبری مسئولیت پذیر ۲- شهروند توانمند، آگاه و مسئول ۳- سیستمهای ملی و جهانی قوی و چابک برای امنیت بهداشت جهانی ۴- سرمایه گذاری مداوم در پیشگیری و آمادگی، متناسب با مقیاس تهدید همه گیر و ۵- حاکمیت جهانی قوی برای آمادگی در موارد اضطراری بهداشتی، محور های این بیانیه هستند.
وی افزود: فوریترین موضوع اقدام قابل درک از این بیانیه توسعه ساختار بهداشت و درمان کشور است. باید با جدیت این بخش تقویت گردد، به خصوص در کشور ما که این سیستم با دو موج بیماری گسترده دچار خستگی و فرسودگی شده است.
.........از شش نقطه جهان
* از نیمکتهای مدرسه تا صندلی ریاست فدراسیون ملی نابینایان آمریکا: «بخش پایانی»
طی چهار شماره، سعی کردیم در ستون حاضر، زندگی یکی از تأثیرگذارترین چهرههای نابینای آمریکا را که نقش مؤثری در جهتدهی به سیاستهای کلان اتخاذ شده در خصوص این گروه در کشور ایالات متحده داشته است، به اجمال مرور کنیم. از مدرسه گفتیم و از دوران دانشگاه و ورودش به عرصه کارآفرینی و کسب درآمد. «Mark Riccoboko»، هنوز ۲۴ ساله نشده بود که مرکز نابینایان ویسکانسین افتتاح شد و او به عنوان مدیر این مرکز انتخاب شد. او با اتکا بر آنچه که از شرکت در جلسات فدراسیون آموخته بود، هدایت بنگاهی با بودجه شش میلیون دلار را عهدهدار شد. او در این آژانس، طرحهای بزرگی را کلید زد. طرحهایی که به دستاندرکاران و دانشجویان نابینایی به احتیاج داشت تا به سرانجام برسد. مارک به مدت سه سال و نیم آن مسؤولیت را بر عهده داشت و در این مدت از سوی بازرسان بارها تمجید شد و حتی عنوان شد که نمراتی که او مرکز آموزشی تحت مدیریت او در طول آن سه سال و نیم دریافت کرده، در طول ده سال پیش از آن در میان مراکز آموزشی ویسکانسین بیسابقه بوده است. اما ریکوبونو از سرعت پیشرفتش در آن مرکز راضی نبود و تمام فکرش این بود که برای پیشرفت، باید بر روی اهدافی در سطح ملی متمرکز شود. Maurer, رئیس وقت فدراسیون ملی نابینایان آمریکا، با تأکید بر اینکه ریکوبونو آموزشهای خوبی را در مرکز نابینایان جرنیگان دریافت کرده، از او و همسرش ملیسا که به نوبه خود مدیر و آموزگاری قوی و قابل اعتماد بود دعوت کرد که برای همکاری با فدراسیون به بالتیمور نقل مکان کنند. او در آنجا مدتی مدیریت اجرایی مؤسسه آموزشی جرنیگان را به عهده گرفت؛ سمتی که تا انتخاب شدنش به عنوان رئیس فدراسیون در جوئیه ۲۰۱۴ آن را به عهده داشت.
از وقتی مارک ریکوبونو بر صندلی ریاست فدراسیون تکیه زده، اولینهای زیادی در این فدراسیون ملی رقم خورده است؛ تأسیس مرکز ملی دانش برای جوانان نابینا، شروع و اجرای طرح ملی مربیان افراد نابینا، ترویج بریل به کمک طرحهایی نظیر برنامه ملی تسهیل دسترسی به محتوای بریل، پرداختن به فناوریهای روز مثل طراحی خودرویی که نابینایان بتوانند آن را برانند و بسیاری طراحها و برنامههای دیگر که او به نمایندگی از فدراسیون، مشترک با سایر نهادها و ارگانهای کشور آمریکا آنها را پیش برده است.
مارک و ملیسا، سه فرزند دارند؛ اوستین که دسامبر ۲۰۰۶ به دنیا آمد و اوریانا و الیزابت که به ترتیب در مه ۲۰۱۰ و ژوئن ۲۰۱۲ متولد شدند. فرزندانی که هر سه در محیط کاری پدر و مادرشان یعنی در فدراسیون ملی نابینایان رشد کردهاند. هر دو دختر مارک، همان مشکلی را به ارث بردهاند که باعث نابینایی پدرشان شده است اما مارک معتقد است دخترهایش از او خوششانستراند؛ چه آنها حالا فدراسیون ملی نابینایان را دارند که مثل کوه پشت نابینایان آمریکایی از جمله دختران مارک است. به لطف شبکههای اجتماعی نظیر یوتوب و فیسبوک، حالا مردم میتوانند جزئیات بسیاری را از زندگی مارک ریکوبونو و خانوادهاش ببینند. جزئیاتی که در باره مدیران قبلی این فدراسیون در دسترس عموم قرار نداشت. مارک در این باره میگوید: «من سعی میکنم عادی و راحت زندگی کنم. مردم باید ببینند که ما نابینایان، تفاوتی با آنها نداریم. ما هم سعی میکنیم پدر و مادر خوبی برای فرزندانمان باشیم.» مارک در باره جایگاهش در فدراسیون میگوید: «من تمام موانع سر راه فعالیتهای فدراسیون را میشناسم و درک میکنم. اما تمام تلاشم را معطوف برآورده کردن توقعات نابینایانی کردهام که مرا برای این جایگاه شایسته دانستهاند. من در این مسیر تنها نیستم و اگر سایر نابینایان با من همراه نباشند، هیچ کدام از اهدافمان محقق نخواهد شد. ما باید یاد بگیریم که آینده به دست نخواهد آمد مگر وقتی که همه با هم برایش تلاش کنیم. به امید آن روز که همه ما بتوانیم آنطور که دلخواهمان است، زندگی کنیم.»
...........ورزشی
* عامل تعیین کننده رکورد شناگران انجام تمرینات آبی است
کریمی گفت: هر چند از زمان شیوع ویروس کرونا تا الان تمرینات آمادگی جسمانی خود را متوقف نکرده ام و هفته ای ۹ جلسه تمرین دارم اما در شنا آن چیزی که رکورد را تعیین می کند تمرینات آبی است نه بدنسازی.
محمدحسین کریمی جهانآبادی عضو تیم ملی شنای نابینایان کشورمان گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور و با تعطیلی سالنهای ورزشی و استخرها سعی کردم تمرینات بدنسازی خود را به طور مرتب در منزل پیگیری کنم تا از نظر بدنی دچار افت نشوم، به طوری که در طول هفته ۹ جلسه صبح و بعد از ظهر تمرینات بدنسازی دارم و الآن از نظر آمادگی بدنی در شرایط خوبی قرار دارم.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستم تعطیلی استخرها و نداشتن تمرینات آبی است، به طوری که ۷ ماه است هیچ تمرین آبی نداشتم و این مساله سبب افت رکوردم شده است.
کریمی تصریح کرد: با توجه به این که رکورد ورودی بازیهای پارالمپیک توکیو را کسب کرده ام امیدوارم فدراسیون و کمیته ملی پارالمپیک شرایطی را فراهم کنند که با رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم از تمرینات آبی نیز برخوردار شویم.
وی گفت: بزرگترین هدف من شرکت در بازیهای پارالمپیک توکیو است، امیدوارم کمیته ملی پارالمپیک در این دوره از بازیها با حمایت از شناگران شرایطی را فراهم کند که برای اولین بار از بخش نابینایان و کم بینایان نیز یک شناگر عازم پارالمپیک شود.
کریمی در پایان افزود: در حال حاضر به سختی تمرین می کنم که حتی اگر به توکیو هم اعزام نشدم خود را برای شرکت در بازیهای پاراآسیایی چین آماده نگه دارم تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنم.
* گرما کابوس احتمالی بازی های پارالمپیک توکیو
ماکوتو یوکوهاری مشاور توکیو ۲۰۲۰، ادعا کرده است گرما ممکن است برای مسابقات المپیک و پارالمپیک سال آینده یک «کابوس» باشد.
در حالی که موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان همچنان بالا است، احتمال برگزاری مسابقات توکیو ۲۰۲۰ با تردیدهایی مواجه است.
یوکوهاری استاد محیط زیست و طراحی شهری در دانشگاه توکیو، پیشنهاد کرده است حتی اگر مسابقات برگزار شود، ممکن است به خاطر گرما و رطوبت با آسیبهای زیانبار همراه شود.
او با بازگشت به المپیک ۱۹۸۴ لسآنجلس و تحلیل دادههای آن، دریافت در بازه زمانی برگزاری مسابقات و آمادگی شهر میزبان برای آن، توکیو بالاترین میانگین دمای هوا را خواهد داشت.
به گزارش رویترز، یوکوهاری گفت: در ماه جولای امسال که قرار بود مسابقات برگزار شود، دمای هوا بسیار خنکتر از میانگین دمای شهر توکیو بود. زمانی که فشار ناشی از گرما و گرمازدگی پیش میآید، نه تنها دمای هوا یک مشکل است، بلکه رطوبت هم به مشکلات اضافه میکند.
وی افزوده است: اگر هوا مانند امسال باشد، شرایط مناسب خواهد بود. اما اگر دمای هوا مثل این روزها یا سال قبل تغییر کند، یک «کابوس» در انتظار ما خواهد بود.
..........حوادث
* زن جوان: به من گفت طلاق بگیریم دوباره کنیم تا طلسم بشکند
زن ۳۴ سالهای که با مهریه یک شاخه گل به عقد موقت جوان مجردی درآمده بود، در حالی که ادعا میکرد همسرش قصد دارد پول رهن منزلش را به ناحق از او بگیرد، درباره داستان تلخ زندگی اش به کارشناس اجتماعی کلانتری توضیحاتی ارائه داد.
او گفت: تا کلاس سوم دبیرستان درس خواندم، اما علاقهای به تحصیل نداشتم، به همین دلیل درس و مدرسه را رها کردم و به خانه داری پرداختم. ۲۲ ساله بودم که برادرشوهر عمه ام به خواستگاری ام آمد و من و «اکبر» ازدواج کردیم، اما هنوز بیشتر از سه سال از زندگی مشترکمان نگذشته بود که ریشههای خیانت در زندگی ام نمایان شد. با آن که به دلیل ازدواج فامیلی شناختی از اکبر داشتم، اما تصور نمیکردم او به من خیانت کند. وقتی ماجرای ارتباط همسرم با زنان غریبه را فهمیدم، دیگر آن عشق و علاقه جای خود را به تنفر داد و زندگی ما سرد و بی روح شد.
در همین حال همسرم که مدعی بود دیگران به زندگی شیرین ما حسادت میکنند و ما را چشم زده اند، مرا فریب داد تا به صورت توافقی از یکدیگر جدا شویم تا طلسم بشکند! من هم باور کردم و با بخشیدن مهریه ام از او طلاق گرفتم، به این امید که دوباره به عقد او در میآیم، ولی اکبر نه تنها دوباره مرا عقد نکرد بلکه دختر خردسالم را نیز از من گرفت و من از دیدار «فرحناز» که اکنون ۹ ساله است محروم مانده ام. خلاصه بعد از طلاق، به عنوان نظافتچی در خانههای مردم مشغول کار شدم و زندگی جدیدی را آغاز کردم. همه پولهایی را که با کارگری به دست میآوردم طلا میخریدم یا پس انداز میکردم تا روزی برای خوشبختی ام هزینه کنم. روزها به همین ترتیب سپری میشد تا این که چهار سال قبل با جوان مجردی آشنا شدم. با آن که «یوسف» دوسال از من کوچکتر بود، اما ادعا میکرد مرا دوست دارد و عشقش را به پایم میریزد.
با وجود این، یقین داشتم او روزی مرا رها میکند تا ازدواج با یک دختر را تجربه کند. به همین دلیل به یوسف گفتم من سختیهای زیادی در زندگی ام کشیده ام و نمیخواهم بار دیگر زجر بکشم و زندگی ام متلاشی شود، اما او با قاطعیت به من ابراز علاقه میکرد و ادعا داشت هیچ گاه تنهایم نمیگذارد.
با همه این حرفهای پوچ و فریب دهنده خودم را قانع کردم تا با او ازدواج کنم، اما بعد از سه سال زندگی مشترک روزی فهمیدم که یوسف از دو سال قبل دختری کم سن و سال را به عقد خودش درآورده است و من از این موضوع بی خبر بودم. زمانی که از ازدواج پنهانی همسرم مطلع شدم چند ساعت گریه کردم و اشک ریختم. به یوسف گفتم ازدواج حق تو بود و من میدانستم تو روزی مرا رها میکنی! میدانستم من فقط طعمهای برای هوسرانیهای تو هستم، اما اکنون ناراحتم که چرا ازدواجت را پنهان کردی؟! با این حال، یوسف باز هم مدعی شد که مرا دوست دارد و با وجود بیماری صعب العلاج رهایم نمیکند. باز هم او با حرف هایش مرا فریب داد.
من هم مجبور شدم خانهای را که یک زیرزمین نمور و تاریک است به مبلغ ۱۰ میلیون تومان رهن کنم. آن روز طلاهایم را فروختم و پول اجاره را نیز با دستمزد کارگری میپرداختم فقط به این امید که سایه یک مرد بالای سرم باشد به زندگی با یوسف ادامه دادم. او سیر تا پیاز گذشته مرا میدانست. من حتی کارت بانکی ام را در اختیارش گذاشته بودم، ولی درباره همسرم چیزی نمیدانستم و از حقوق دریافتی اش خبر نداشتم و تازه فهمیدم که دو واحد آپارتمان دارد. وقتی متوجه شدم یوسف آن دختر نوجوان را فریب داده و حتی برای جهیزیه اش لوازم دست دوم خریده است، دیگر طاقت نیاوردم و تصمیم گرفتم آن دختر بی گناه را آگاه کنم یوسف وقتی ماجرا را فهمید، دوباره سعی کرد مرا خام کند تا نامزدش بویی از ماجرای ازدواج با من نبرد، ولی من راضی نشدم آینده آن دختر نابود شود. در همین حال همسرم برای آن که مرا تحت فشار بگذارد، از بنگاه املاک مبلغ رهن منزلم را گرفته است چرا که من قولنامه را به نام او ثبت کرده بودم تا دیگران بدانند که یوسف همسر من است. اکنون در حالی پول و سرمایه یک زن بی پناه را بالا کشیده است که من حاضر شدم خودم بار دیگر طعم تلخ طلاق را بچشم، اما با زندگی یک دختر بیچاره بازی نکنم. با وجود این کاش از همان روز آشنایی به این ماجراها میاندیشیدم و خودم را با حرفهای پوچ و بی ارزش قانع نمیکردم و ...
شایان ذکر است، به دستور سرهنگ محسن باقی زاده حکاک پرونده این زن جوان در دایره مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری میرزا کوچک خان مشهد مورد بررسیهای کارشناسی قرار گرفت.
.............چاردیواری
* با سلام و آرزوی سلامتی برای خوانندگان روزنامه ایران سپید با گرامیداشت آغاز هفته دفاع مقدس در هفته پیش رو و آغاز مبارزه میهنی برای دفع تجاوز دشمن در سال 1359 و حفظ مرزهای این آب و خاک توسط جان فشانی وفداکاری جوانان این مرز و بوم و همینطور گرامیداشت آغاز رسمی سال تحصیلی در ایام کرونا و با امید اینکه کوشش ها برای برخورداری نابیناها و کم بینایان از نرم افزارهای آموزش از راه دور به نتیجه برسد و این افراد تحت پوشش این آموزش ها قرار گیرند، چاردیواری این هفته را آغاز می کنم. آقای سجاد آریانفر که در گذشته درباره چگونگی واحد گیری و عدم پرداخت شهریه شکایت داشتند دوباره این شکایت را مطرح کرده اند و با اعلام اینکه سال تحصیلی در دانشگاه ها آغاز شده است و دانشجویان باید ثبت نام کنند همچنان از بلاتکلیفی در زمینه چگونگی پرداخت شهریه شان شکایت کرده اند که درست است در این رابطه ایران سپید در هفته های گذشته گزارشی را تهیه کرد در گفتگو با مسئولان ذیربط در سازمان بهزیستی یعنی مسئول دفتر توانمندسازی دکتر شهبازی و مسئول مرکز تحول اداری که به نوعی مسئول شدند در ساماندهی بحث شهریه ها، متأسفانه علی رغم این مصاحبه و شفافیتی که در آن بود هنوز به نظر می رسد که راه حل اساسی به دست نیامده است و کارگروه هایی تشکیل شده است تا مشکلات را با دانشگاه های غیر انتفاعی بویژه دانشگاه آزاد حل و فصل کنند. در خصوص چگونگی پرداخت بدهی های گذشته به دانشگاه و اختلاف نظری که در زمینه محاسبه این بدهی ها و همینطور چگونگی انتقال وجوه پرداخت شده از سازمان بهزیستی به دانشگاه آزاد مطرح است امیدورایم به زودی این بحث حل و فصل شود و ما با نیزباز پیگیری خواهیم کرد. خانم زکیه با اشاره به اینکه بهتر است سازمان بهزیستی از مشاغلی حمایت کند که افراد نابینا و کم بینا قادر هستند در آنها فعالیت کنند درخواستی داشته اند در زمینه صوتی کردن دفترچه های آزمون استخدامی برای اینکه دوستانی که در این آزمون شرکت می کنند بتوانند نکات کلیدی این دفتر چه را مطالعه کنند و به گفته ایشان دوستان نابینا نمیتوانند از طریق نرم افزارها به دلیل جداول آن احاطه لازم را به این دفترچه داشته باشند. ما نکات کلیدی این دفترچه را در همین هفته جاری در روزنامه ایران سپید و پادکست ایران سپید منعکس کرده ایم و می کنیم در آخرین روز کاری هفته و افراد می توان نکات کلیدی و حتی بیشتر از نکات کلیدی راهنمای های بسیار اساسی در خصوص چگونگی شرکت در آزمون برخوردار شوند. آقای یدا.. ستوده با اشاره به اینکه همچنان پیگیر این هستند که آموزش های نرم افزار از جمله اینترنت در پادکست ایران سپید گنجانده شود در خصوص نرم افزارهای جدیدی مثل تیم تاک سوال کرده اند که مقرر شده است که جناب هاشمی مسئول فناوری های امید بخش به آن پاسخ دهد. آقای نعمتی از خوزستان در خصوص عدم اجرای ماده 27 یعنی همان بحث حق معیشت شکایت داشتند که خوب شکایت بسیاری از افراد معلول شدید و بالاتر هم است و در حال پیگیری هستیم که ببینیم با توجه به شرایط موجود کشور به هر حال چطور می توانیم دولت را مجاب کنیم و مهمتر از آن منابع لازم برای این حق معیشت را تأمین کنیم که افراد معلول بتوانند به حق مسلم خودشان برخورداری از یک حق معیشت پایدار و متناسب برخوردار شوند. همین طور آقای نعمتی در خصوص عدم مناسب سازی شهر تهران پایتخت کشور شکایت کرده اند و آن را با مناسب سازی مشهد مقایسه کرده اند و گفته اند که چقدر دسترس پذیری در شهر مشهد به درستی اجرا شده است که ما هم از این بابت خوشحالیم و به عنوان قطب گردشگری و زیارتی کشور بسیار ستودنی است که شهر مشهد اصول اساسی دسترس پذیری را رعایت کرده باشد. خانم مریم گلی با اشاره به اینکه دوستشان تحصیلات ادبیات فارسی داشته اند وهدایت شده اند به تدریس در مقطع ابتدایی واین را نامناسب دانسته اند گفته اند که چگونه است که این اتفاق می افتد و چرا برخی از دوستان ما که تحصیلات عالی در رشته ای دارند نمی توانند پست های دبیری داشته باشند. که این واقعاً یک نکته استثنایی بوده است زیرا عمدتاً افراد نابینا و کم بینا که تحصیلات عالی دارند اتفاقاً برای پست های دبیری جذب می شوند و آموزش و پرورش برای جذب افراد نابینا برای آموزگار ابتدایی به شدت مقاوم هستند و این اتفاق عجیبی بوده که در آنجا رخ داده است وبه هرحال نکته ای که ایشان ذکر کرده اند کاملاً درست است و افراد باید متناسب با پتانسیل دانشیشان جذب شوند به هر حال در پاسخ به ایشان و همینطور آقای مصیب که سوالات زیادی در مورد آزمون امسال مطرح کرده اند اعلام کنیم که نه تنها امسال آموزش و پرورش مثل همیشه سهمیه بزرگ استخدامی افراد معلول را دارد گفتگوهایی شده است و تلاش هایی شده است که سازمان آموزش و پرورش امسال در واقع بچه های نابینا و کم بینا را در پست های دبیری پذیرش کند و همینطور این سهمیه ها به طور درست رعایت شود. نکات کلیدی در دفتر چه آزمون وجود دارد که این هفته در پادکست ایران سپید حتماً منعکس می شود و دوستان ما حتماً توجه کنند و روزنامه آنلاین را بخوانند تا در جریان این نکات قرار گیرند ولی همینطور اعلام می کنیم در پاسخ به دوستمان آقای مصیب که سایر دستگاه ها هم سهمیه استخدامی دارند از جمله وزارت کشور 45 نفر و سازمان بهزیستی 29 نفر را علاوه برسهمیه آموزش و پرورش جذب می کنند دستگاه های دیگری هم هر کدام سهمیه های محدودی را برای جذب معلولان اعلام کرده اند. با امید اینکه دوستان دفترچه آزمون را به درستی مطالعه کنند و نکات کلیدی را رعایت کنند ما پیگیر احقاق حقوق دوستانمان در بحث استخدامی هستم با سپاس ایام به کام.