شناسه خبر: 21528 منتشر شده در مورخ: 1399/5/21 ساعت: 16:01 گروه: مشاوره  
اهمیت اسباب بازیهای مناسب از زبان مادران کودکان نابینا

اهمیت اسباب بازیهای مناسب از زبان مادران کودکان نابینا

هر کودکی به بازی و تفریح نیاز دارد و والدین و مربیان می توانند در خلال بازی، آموزشهای لازم را برای آشنایی با محیط پیرامون به کودک بدهند. بازی و اسباب بازی برای یک کودک نابینا با فقدان یک حس، ویژگیهای متفاوتی دارد.

به گزارش ایران سپید کژال بهمنی مادر ارمیای دو  و نیم ساله است. او در سنندج برای یافتن اسباب بازی مناسب برای کودکش بسیار تلاش می کند. بهمنی می گوید: برای ارمیا یک ماشین خریده ام که بچه های دیگر هم از آن استفاده می کنند که چراغ و صندوق عقب و .. دارد. بعلاوه حدود 7-8 شکل هندسی دارد مثل مربع، مثلث ، لوزی یا قلب که برای ارمیا خیلی خوب است بالای ماشین این اشکال کشیده شده و ارمیا با لمس شکل مناسب را در جای خودش می گذارد.ارمیا حالا  همه این اشکال را می شناسد. لمس این اشکال به تقویت حس لامسه اش خیلی کمک کرده .

س: آیا در سنندج جای خاصی می شناسید که اسباب بازیهای مناسب این بچه ها را بتوانید از آنجا تهیه کنید؟

ج: نه متاسفانه. من خودم به مغازه اسباب بازی فروشی می روم و می بینم چه چیزی به دردش می خورد و آن را تهیه می کنم. برای این کار با فروشنده صحبت می کنم و شرایط بچه ام را می گویم و از او کمک می گیرم.

س: کسی از مادران دیگری که کودک نابینا دارند راهنمایی خاصی به شما نداشته است؟

ج: نه ولی از دوستانم که در رشته کودکان استثنایی تحصیل کرده اند کمک می گیرم.

در ادامه خانم بهمنی از اسباب بازیهایی می گوید که برای ارمیا مناسب بوده است: ارمیا خیلی دور خودش می چرخد من برای اینکه او را از این کار دور و سرگرمش کنم اسباب بازی هایی به شکل گوزن و توپ گرفته ام که بادی هستند که روی آنها می پرد. این اسباب بازیها خیلی به جهت یابی و تحرک او کمک کرده است و من توانسته ام با او چپ و راست و عقب و جلو و در جا پریدن را تمرین کنم. یک رباط هم دارد که خیلی خوب است و بیشتر به درد بچه 5-6 سال به بعد می خورد آهنگهای متنوعی دارد و داستان را به زبان انگلیسی تعریف می کند و هم تمرینهای ریاضی دارد. امکان دیگرش هم این است که راست و چپ می رود و خودش به انگلیسی می گوید به سمت چپ یا راست.    که ارمیا به این اسباب بازیهایش خیلی وابسته است.

نصیبه مختاری فروشنده وسایل بازی فکری است. از او می پرسم: آیا تا به حال به مادری برخورده اید که برای کودک نابینای خود دنبال اسباب بازی فکری باشد؟

ج: بله پسر عمه من هم کودکی نابیناست.  خودم برایش بازی فکری می بردم بازیهای فکری بیشتر برای هماهنگی چشمو دست هستند  اما من برای او بیشتر سازه ها را می بردم مثل سازه های هندسی، چفتی مولکول که او با لمس می توانست آنها را بسازد. و همه از سازه هایی که رضا می ساخت خوششان می آمد.خودش هم ارتباط خوبی با این اسباب بازیها برقرار کرده بود. بازی دیگری که داریم بازی چوبی است که کارتهای آن حالت بریل دارد و ویژه بچه های نابیناست. الگوهای روی کارتها برجسته بود و بچه می توانست با لمس این الگوها، سازه هایی که خواسته شده بود را بسازد.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
سعید یوحنایی 1399/12/3 - 21:43
rateup0
ratedown0
پاسخ
comment سلام من در حال طراحی بازی برای کودکان نابینا هستم، لطفن اگر می توانید شخصی را که در این زمینه فعالیت دارد به من معرفی کنید سعید یوحنایی
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *