معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان:
روش سنتی خواستگاری جوابگوی شناخت جوانان برای ازدواج نیستمعاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تجردهای ناخواسته و بی رغبتی به ازدواج از مشکلات جوانان است اما مشکل جدی در این زمینه همسریابی است و روشهای سنتی خواستگاری، دیگر جوابگوی شناخت جوانان از یکدیگر برای ازدواج نیست. |
به گزارش ایران سپید محمود گلزاری با اشاره به روشهای ازدواج سنتی گفت: روش سنتی همسریابی در کشور ما خواستگاری است که با توجه به تغییرات جامعه این روش به تنهایی جواب نمیدهد.
وی تصریح کرد: پدیده شهرنشینی گسترش یافته و خانوادهها از حالت گسترده به هستهای تبدیل شدهاند. به همین دلیل شناخت و تعامل زیادی بین خانوادهها وجود ندارد و روشهای سنتی دیگر جوابگوی شناخت جوانان از یکدیگر برای ازدواج نیست در فضای مجازی نیز ارتباطات جوانان آسیبزا است.
گلزاری با طرح این سئوال که چه روشی را باید پیش روی جوانان در انتخاب همسر بگذاریم، اظهار داشت: ما به مشاورههای ازدواج نیاز داریم. مثلثی را باید ترسیم کنیم که یک رأس آن جوانان، رأس دیگر والدین و رأس سوم آن افراد آگاه و مشاوران مجرب هستند. چرا که وضعیت موجود نشان میدهد همه افراد نمیتوانند در انتخاب مناسب همسر آینده خود تشخیص درستی داشته باشند.
وی با تأکید بر نقش رادیو در تربیت دینی جوانان گفت: جلسه امروز تحقق آرزوهای دیرین من است که پیام روشن اسلام در حوزه جوانان و خانواده را از رسانه ملی به گوش مردم برسانیم.
معاون ساماندهی امور جوانان انقلاب اسلامی را یکی از بزرگترین رویدادهایی قرون مختلف در حوزه دین و جامعه دانست و تصریح کرد: در جهان اکنون شاهد سلطه سکولاریسم هستیم. در این شرایط انقلاب اسلامی دین را هدف و برنامه خود میداند و میگوید دین باید در تمامی عرصههای زندگی و حاکمیتی حضور داشته باشد و تجلی واقعی دین در عرصه اجتماع هم خانواده است.
گلزاری افزود: خانواده و پیوند مستحکم آن تبلور دین است. رویکرد ما به خانواده رویکرد دینی است. در این رویکرد ما خانواده را زوال ناپذیر و مقدس میدانیم و همه برکات را در خانواده میبینیم. دین اسلام در این عرصه حرفهای جدی و کاربردی دارد که در مقابل تئوریهای غربی پیروز شده است. امروز دیگر مباحثی از قبیل انسان تک بعدی و روابط پیش از ازدواج و تمدن مادی در خانواده با شکست مواجه شدهاند.
گلزاری خانواده را خاستگاه پرورش همه بنیانهای دینی دانست و گفت: یکی از مباحثی که باید به آن توجه کنیم تشکیل بنیان خانواده است. با توجه به مشکلاتی که در زمینه همسریابی جوانان بیان شد تاکید معاونت ساماندهی امور جوانان بر مهارت آموزی جوانان برای انتخاب همسر و زندگی مشترک است. در این صورت مشکلاتی مثل طلاق بهخصوص در سالهای نخست زندگی کاهش پیدا میکند.
معاون ساماندهی امور جوانان افزود: 30 درصد جمعیت کشور را جوانان 15 تا 30 سال تشکیل میدهند. یکی دیگر از محورهای فعالیت ما برای این قشر عظیم، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و افزایش امید، شادابی و نشاط اجتماعی جوانان است. بهخصوص که با افزایش ماهوارهها و فضای مجازی جوانان ما از فعالیتهای اجتماعی در فضای اسلامی ایرانی فاصله گرفتهاند. سعی ما بر این است شناخت جوانان از هویت اسلامی ایرانی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به نقش موثر رسانه ملی در فرهنگ سازی برای نسل جوان گفت: هیچ برنامه فرهنگی نمیتواند موفق شود تا صدا و سیما پای کار نباشد. صدا و سیما به زندگی مردم شکل و جهت میدهد و ما بابت آنچه میگوییم و مینویسیم مسئول هستیم.
گلزاری اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان فرابخشی است و با همکاری دستگاهها و نهادهای دیگر که صدا و سیما نیز از جمله آنهاست، در حوزه جوانان به برنامه ریزی و سیاستگذاری می پردازد. در این راستا معاونت ساماندهی امور جوانان به عنوان اتاق فکر جوانان میتواند با همکاری دانشگاهیان، کارشناسان و افراد متبحر و مجرب به جهت دهی و برنامه ریزی بپردازد و در حوزه محتوایی به رسانه ملی کمک کند. امیدوارم بتوانیم از این ظرفیت بزرگ برای جوانان و تعالی خانواده به خوبی استفاده کنیم.