روزنامه یکشنبه 22 تیر 1399عناوین امروز: تشریح فعالیت ها و برنامه های سازمان بهزیستی، از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور - آغاز ثبت نام چهارمین آزمون استخدام بخش خصوصی برای ۱۸.۵۰۰ فرصت شغلی - توانمندسازی با آموزش تئاتر و موسیقی در مؤسسه بچه های بارانی - 80 درصد جوانان آلوده به کرونا علائمی از بیماری ندارند - شاعر ترانه ها و عاشقانه ها - وضعیت نامناسب زیرساخت های ورزش نابینایان در سمنان - اشتباه عجیب، دو قاتل |
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 22 تیر 1399
20 ذی القعده 1441
12 جولای 2020
سال بیست و چهارم شماره 6460
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین.........
تشریح فعالیت ها و برنامه های سازمان بهزیستی، از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور
آغاز ثبت نام چهارمین آزمون استخدام بخش خصوصی برای ۱۸.۵۰۰ فرصت شغلی
توانمندسازی با آموزش تئاتر و موسیقی در مؤسسه بچه های بارانی
80 درصد جوانان آلوده به کرونا علائمی از بیماری ندارند
وضعیت نامناسب زیرساخت های ورزش نابینایان در سمنان
.......ویژه
* تشریح فعالیت ها و برنامه های سازمان بهزیستی، از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور
نشست خبری معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت چهلمین سال تاسیس این سازمان با اصحاب رسانه، در ساختمان مرکزی بهزیستی بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر وحید قبادی دانا در این نشست ضمن تبریک سالروز تاسیس بهزیستی و تشریح فعالیت ها و برنامه های این سازمان گفت: طبق قانون وظیفه بهزیستی حمایت از گروههای ویژه از جمله؛ زنان، کودکان، سالمندان، افراد دارای معلولیت و بیماران خاص است.
وی "بهزیستی در گام دوم؛ شفافیت ، تحول خدمت و ارتقای سلامت اجتماعی خانواده" را شعار امسال هفته بهزیستی ذکر کرد و افزود: یکی از محورهای فعالیتی سازمان موضوع شفافیت است که در حال حاضر سامانه و ستاد شفافیت بهزیستی آغاز به کار کرده و براساس آن فعالیتهایی صورت گرفته بر روی این سامانه قرار گرفته است.
وی به سامانه املاک بهزیستی اشاره کرد و بیان کرد: درسامانه املاک بهزیستی ۲هزار و۸۰۰ ملک این سازمان قرارگرفته است. همچین سامانه مشارکتهای مردمی، کلیه تفاهم نامهها و قراردادها بر روی سامانه شفافیت قرار گرفته است. همچنین همه مددجویان تحت پوشش این سازمان با دسترسی به این سامانه می توانند کلیه پرداختی مددجویان را از سال ۹۱ مشاهده کنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: همچنین عملکرد مالی سال ۹۸ برای اولین بار به طور شفاف روی این سامانه قرار گرفته است.
قبادی دانا در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۸ از ردیف اصلی سازمان، دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود گفت : از این مبلغ دو هزار و ۱۰۰میلیارد تومان یعنی معادل ۷۶ درصد از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص یافته است.
وی همچنین اعتبارات این سازمان از محل تبصره ۱۴ در بحث هدفمندی یارانهها را مبلغ دو هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان ذکر کرد که معادل ۹۹ درصد آن تخصیص یافته است.
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان اینکه در سال ۹۸ برای اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، گفت : بودجه در نظر گرفته شده در این بخش هزار و ۱۰۰میلیارد تومان بود که ۷۷۶ میلیارد تومان یعنی معادل ۷۳ درصد آن در سال گذشته تخصیص یافت.
وی افزود: سال گذشته ۸۵ درصد از اعتبارات پیشبینی شده سازمان بهزیستی در قانون بودجه تخصیص یافت و در قسمتهای مختلف هزینه شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ریز فعالیتهای مختلف سازمان در معاونتهای مختلف در سامانه موجود است، از پرداختهای مختلف بهزیستی به مددجویان تحت پوشش این سازمان به شکل غیرمتمرکز خبر داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: ۴۵۸ هزار میلیارد تومان سالانه برای ۵۰۳ هزار خانوار مستمری بگیر به صورت الکترونیکی از محل اعتبارات بهزیستی پرداخت می شود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۸ از محل تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه نیز دو هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان به عنوان افزایش مستمری برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار پرداخت شده است.
قبادی دانا گفت: دوهزار و۳۳۰ میلیارد تومان مستمری در سال ۹۸ برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار بعد از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان بعنوان شروع اجرای قانون وبرای ماده ۲۷ پرداخت وکمک هزینه نگهداری از معلولان شدید و خیلی شدید که در دهکهای درآمدی یک تا سه هستند آغاز شد به طوریکه ۲۸۰ میلیارد تومان در سال به شکل هر سه ماه یکبار مبلغی برای ۱۹۱ هزار خانوار پرداخت میشود.
قباید دانا به حق پرستاری افراد معلول دارای ضایعه نخاعی که شامل ۲۶ هزار و ۱۸۵خانوار هستند اشاره کرد و بیان داشت: هر سال معادل ۱۷۴ میلیارد تومان به ازای سرانه هر نفر ۵۵۴ هزار تومان پرداخت می شود. البته این مبلغ در گذشته به شکل سرانه ۲۰۰ هزار تومان بود.
تخصیص ۷۱ میلیارد تومان برای ۵۵۱مراکز شبه خانواده
رئیس سازمان بهزیستی کشوردر ادامه با اشاره به بودجه ۳۶ میلیاردی حق پرستاری و مددکاری خانوادههای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید نیزگفت: برای ۱۷ هزار خانوار که از کودکان بیسرپرست یا دارای سرپرستان غیر موثر نگهداری میکنند ۱۳۲ میلیارد تومان در سال اختصاص یافته است که سرانه هر کودک از ۳۷۰ هزار تومان به ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی یاد آور شد: برای ۵۵۱مراکز شبه خانواده نیز ۷۱ میلیارد تومان تخصیص یافت که ماهانه برای کودکان تا ۱۳ سال ۶۵۰ هزار تومان، کودکان ۱۲ تا ۱۸ هر نفر ۷۵۰ تومان و برای فرزندان معلول سرانه ۹۲۵ هزار تومان به شکل الکترونیکی و متمرکز روی کارت بانکی آنها واریزمیشود.
افزایش دو برابری سرانه تأمین وسایل بهداشتی از ماه جاری
قبادی دانا همچنین گفت: برای بیماران روانی نیز ۴۸۵ میلیارد تومان به مراکز غیر دولتی پرداخت شده است که برای مراکز درجه یک سرانه هر نفر ۹۲۴ هزار تومان در ماه و برای مراکز درجه دو ۸۴۰ هزار تومان به ازای هر فرد پرداخت میشود.
قبادی دانا افزود: برای کاردرمانی و فیزیوتراپی و توانبخشی به ازای هر فرد در مراکز درجه یک مبلغ ۶۲۷ هزار تومان در ماه و مراکز درجه دوم ۵۶۲ هزار تومان برطبق مصوبه هیئت وزیران برای هزارو ۳۱۴ مرکز پرداخت می شود.
وی به تأمین وسایل بهداشتی افراد دارای معلولیت و دارای ضایعه نخاعی اشاره کرد و تصریح کرد: علاوه بر بحث حق پرستاری که به ۵۲۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده، سرانه تامین وسایل بهداشتی آنها از ماه جاری به دو برابر افزایش پیدا میکند یعنی از ۸۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان به مبلغ ۱۶۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان بسته به ضایعه نخاعی برای ۲۷ هزار و ۸۷۶ خانوار افزایش می یابد.
پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان درمراکزدولتی برای نخستین بار
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: پرداخت هزینه تحصیلی دانشجویان تحت بهزیستی در مراکز غیردولتی از دیگر اقدامات سازمان ذکر کرد و گفت : امسال برای نخستین بار کمک هزینه تحصیلی دانشجویان در مراکز دولتی نیز پرداخت میشود که بر همین اساس ۲هزار و ۹۱۹ نفر از دانشجویان از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد.
وی ارائه خدمات از سوی مراکز فوریتهای اجتماعی در قالب اورژانس اجتماعی، را از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی ذکرکرد وافزود: سال گذشته بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است که طبق آمار ۴۸۵۰ میلیارد تومان از اعتبارات بهزیستی در سال گذشته به صورت الکترونیکی و متمرکز و البته شفاف براساس کد ملی مددجویان و موسسات پرداخت شده است.
قبادی دانا با تاکید بر اینکه حرکت سازمان بهزیستی بر روی ریل شفافیت صورت می گیرد خاطرنشان کرد: هم اکنون این سازمان کارنامه خوبی از این مسئله از خود نشان داده است و این امر منجر به تحقق تحول در خدمترسانی به جامعه هدف سازمان بهزیستی خواهد بود.
پیشگیری از وقوع معلولیت در کشوراز اهداف سازمان است
رئیس سازمان بهزیستی کشور به اقدامات این سازمان در حوزه غربالگری در طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: از سال ۷۴ تاکنون ۴۱ میلیون کودک در طرح غربالگری تنبلی چشم شرکت کردند که در همین زمینه از تنبلی چشم ۴۰۰ هزار کودک جلوگیری شده است. همچنین در طرح غربالگری شنوایی نیز که از سال ۸۴ از سوی سازمان بهزیستی آغاز شده است تا به امروز ۱۱ میلیون نوزاد در این طرح شرکت کردهاند و از ایجاد ناشنوایی و کمشنوایی ۳۱ هزار نوزاد جلوگیری شده است و در واقع یکی از اهداف سازمان بهزیستی پیشگیری از وقوع معلولیت در کشور است.
وی به انجام مشاورههای ژنتیک از سوی سازمان بهزیستی نیز اشاره کرد وگفت: در سالهای اخیر اقدام قابل توجهی محسوب میشود به طوری از سال ۷۵ تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار خدمات مشاوره ژنتیک به منظور پیشگیری از معلولیت به خانوادهها ارائه شده است.
واگذاری ۱۲۶ هزار و ۲۰۲ واحد مسکونی به مددجویان تاکنون
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از سال ۸۴ تا به امروز ۱۲۶ هزار و ۲۰۲ واحد مسکونی با مشارکت شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی به مددجویان تحت پوشش واگذار شده است که تنها۹۰ هزار و ۳۲۸ واحد مسکونی در دولت یازدهم واگذار شده است همچنین در یکسال اخیر واگذاری مسکن به خانوادههای تحت پوشش بهزیستی شتاب بیشتری گرفته است.
وی همچنین بیان داشت : در هفته بهزیستی دو هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی به جامعه هدف بهزیستی واگذار خواهد شد همچنین در طی یک سال گذشته تفاهمنامه مختلفی با دستگاهها و سازمانها و برای تامین مسکن مددجویان به امضا رسیده است که از آن جمله میتوان به تفاهمنامه با بسیج سازندگی برای احداث ۵ هزار واحد مسکونی اشاره کرد که هم اکنون فرآیند ساخت ۲۰۰۰ هزار آغاز شده است.
قبادی دانا ادامه داد: در راستای امضای تفاهمنامهها با دستگاهها، تفاهمنامهای نیز با بنیاد مسکن به امضا رسید که براساس آن ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی تعهد شده است که در همین زمینه احداث ۱۴ هزار واحد آغاز شد که از این تعداد ۷ هزار واحد مسکونی به مددجویان تحت پوشش بهزیستی واگذار شده است.
قبادی دانا به امضای تفاهمنامه سازمان بهزیستی با قرارگاه خاتم اشاره کرد و گفت: برهمین اساس نیز قرار است ۱۵ هزار واحد احداث شود که فاز نخست آن و فرایند احداث یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی آغاز شده است همچنین تفاهمنامهای نیز با سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای احداث یک هزار واحد مسکونی برای ایتام تحت پوشش بهزیستی به امضا رسیده است که مراحل مقدماتی این طرح آغاز شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور سپس به احداث مسکن برای خانوادههای دو معلول و دو معلول به بالا اشاره کرد و گفت: در این طرح نیز بنا داریم با مشارکت بنیاد مستضعفان و خیرین مسکن ساز واحدهایی برای این افراد بسازیم همچنین سقف کمکهای بلاعوض در مناطق روستایی ۳۶ میلیون تومان و در مناطق شهری ۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که از ۱۴ هزار خانواده مشمول؛ ۸ هزار و ۷۰۰واحد مسکونی ساخته شده است و به خانوادهها تحویل شده است که این فرآیند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
تأمین اجاره بها و ودیعه مسکن مددجویان تحت پوشش بهزیستی
رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین به مساعدت و کمک بنیاد مستضعفان برای تامین اجاره بها و همچنین ودیعه مسکن مددجویان تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و گفت:با عنایت رییس بنیاد مستضعفان مبلغ ۳۰ میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه اجاره مسکن مددجویان بهزیستی و همچنین مبلغ ۵۰ میلیارد تومان دیگر از سوی بنیاد مستضعفان برای کمک هزینه ودیعه مسکن مددجویان در قالب وام قرضالحسنه به سازمان بهزیستی اختصاص پیدا کرد که با درخواست این سازمان این رقم در صندوق امداد ولایت کمیته امداد اختصاص پیدا کرد که با عنایت کمیته امداد نیز مبلغ ۲۵ میلیارد تومان به این رقم اضافه شد.
وی گفت: در واقع رقم در نظر گرفته شده برای کمک هزینه ودیعه مسکن مددجویان بهزیستی به ۷۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که طبق هماهنگیهای انجام شده قرار است تا سقف ۳۰ میلیون تومان تحت عنوان کمک هزینه ودیعه مسکن پرداخت شود که بازپرداخت این وام ۵ ساله خواهد بود و فرآیند پرداخت این تسهیلات تا پایان مردادماه فراهم خواهد شد.
قبادی دانا گفت: همچنین هزینه بلاعوض در ارتباط با رهن و اجاره بهای منازل مددجویان نیز تا سقف شش میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به مشارکت ستاد اجرای فرمان امام و همچنین بنیاد مستضعفان برای تکمیل واحدهای مسکونی خانوادههای دارای دو معلول و دو معلول به بالا اشاره کرد و گفت: در جلسهای که با حضور وزیر رفاه، رئیس ستاد اجرای فرمان امام و همچنین بنیاد مستضعفان برگزار شد؛ ۵۰ میلیارد تومان از سوی ستاد اجرایی فرمان امام و ۳۶۰ میلیارد تومان از سوی بنیاد مستضعفان برای تکمیل واحدهای مسکونی برای خانوادهها دو معلول و دو معلول به بالا در نظر گرفته شده و تا پایان سال به نقطه مطلوبی خواهد رسید.
استفاده از ظرفیت موسسات غیردولتی و شرکای اجتماعی از سیاستهای این سازمان
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت موسسات غیردولتی و شرکای اجتماعی از دیگر سیاستهای سازمان بهزیستی محسوب میشود که در همین زمینه سازمان بهزیستی اقدام به اخذ مجوز برای فعالیت موسسات غیردولتی براساس اصل ۴۴ قانون اساسی میکند که خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده تمایم فرآیند صدور مجوز برای این موسسات به صورت الکترونیکی خواهد بود که این امر میتواند منجر به تسریع در صدور مجوز و جلوگیری از هرگونه اعمال سلیقه در این زمینه کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور نظارت بر روند خدمات موسسات غیردولتی را یکی از سیاستهای سازمان بهزیستی برشمرد و گفت: فرآیند صدور و نظارت بر موسسات با راهاندازی سامانه صدور الکترونیکی به صورت برخط خواهد بود و این امکان را به سازمان بهزیستی خواهد داد که نظارت را بر موسسات در کمترین زمان ممکن انجام بدهد.
قبادی دانا اضافه کرد: براساس هماهنگیهای انجام شده ۲هزار و ۵۰۰ مرکز خدمت بهزیستی در ۲۵۰۰ محله و منطقه در سراسر کشور ایجاد خواهد شد که در این مراکز ۲۲ خدمت سازمان بهزیستی در سطح یک ارائه خواهد شد.
شناسایی ۴۰۲ نفر مشمول بخشنامه تعارض منافع سازمان بهزیستی
قبادی دانا به بخشنامه تعارض منافع سازمان بهزیستی اشاره کرد وگفت : این بخشنامه در ششم بهمن ماه سال قبل به تمامی استانها ابلاغ شد که براساس آن تا به امروز نتایج خوبی را دربر داشته است به گونه ای که تاکنون ۴۰۲ نفر مشمول این بخشنامه شناسایی شده اند از این تعداد ۱۶۵ نفر پست دولتی خود را تغییر دادهاند و ۱۹۳ نفر نیز مرکز خیریه خود را واگذار کردند. برای ۴۴ نفر هم قرار است تعیین تکلیف صورت بگیرد.
وی بیشترین آمار تعارض منافع در سازمان بهزیستی را در استانهای تهران و آذربایجان شرقی و کمترین افراد دارای تعارض منافع نیز در استانهای کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه ذکر کرد.
برای تمهیدات لازم را برای حمایت از گروههای در معرض آسیب از کرونا
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا و با توجه به شرایط سخت در کشور سازمان بهزیستی از همان ابتدا تمهیداتی را برای حمایت از گروههای در معرض آسیب کرونا از جمله سالمندان، معلولان، بیماران روانی مزمن و... در دستور کار خود قرار داد و پیش از ابلاغ بخشنامه و پروتکل وزارت بهداشت در تاریخ ۱۸ اسفندماه سال قبل؛ سازمان بهزیستی نخستین بخشنامه خود را در پنجم بهمنماه سال ۹۸ به تمامی مراکز و بهزیستی سراسر کشور ابلاغ کرد.
وی افزود: همچنین ۸۰ دستورالعمل و پروتکل تخصصی در ارتباط با کووید ۱۹ به صورت تفکیک شده به مراکز تحت نظارت بهزیستی از جمله مهدهای کودک، مراکز توانبخشی، مراکز اقامتی میانمدت و... ابلاغ کرد و در تمامی این بخشنامهها تاکید ویژه داشت که تمامی ضوابط و پروتکلهای بهداشتی باید اجرا شوند.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با ابلاغ بخشنامهها و پروتکلهای بهداشتی از سوی سازمان؛ قرنطینه بیماران مشکوک دراستانها آغاز شد. همچنین تاکید ویژه شد که از پذیرش توانخواهای جدید مگر در موارد استثنا ممانعت شود.
وی ادامه داد: همچنین سامانه ثبت کووید ۱۹ نیز در سازمان بهزیستی راهاندازی شد که این سازمان توانست با همکاری و همراهی ۲۰ هزار مددکار، مادریار، کودکیار، پدریار اقدامات موثری را در ارتباط با ویروس کرونا انجام بدهد. د رحال حاضر نیز با توجه به آمارهای کشوری ۲۵۲ هزار و ۷۲۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که در مراکز شبانهروزی بهزیستی از این تعداد هزار و ۳۳۳ نفر مبتلا شدهاند.
وی ادامه داد: از یک هزار و ۳۳۳ مددجویان مبتلا شده در مراکز بهزیستی به ویروس کرونا ۷۴۴ بهبود و ۴۵۶ نفر نیز در حال طی کردن فرآیند درمانی خود در مراکز نگهداری و یا بیمارستانها هستند که متاسفانه از تعداد افراد مبتلا شده نیز ۱۳۳نفر به دلیل ابتلاع به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
رقم فوتیها در سازمان بهزیستی از کل آمار کل کشور یک درصد است
قبادی دانا با اشاره به جانباختن ۱۳۳ نفر از مددجویان نگهداری شده در مراکز بهزیستی به دلیل ویروس کرونا خاطرنشان کرد: این آمار درمقایسه با ۱۲ هزار و ۴۴۷ نفر فوتی به دلیل ویروس کرونا در کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است و در واقع رقم فوتیها در سازمان بهزیستی از کل آمار کل کشور یک درصد است و این در حالی است که در برخی کشورها ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل آمار فوتیها به سالمندان اختصاص دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده هیچ یک از فرزندان بیسرپرست و بدسرپرست بهزیستی به دلیل ویروس کرونا فوت نکردهاند علاوه بر اینکه ۲۰ نفر از این افراد به ویروس کرونا مبتلا شده بودند که ۱۴ نفر آنها در حال طی کردن فرآیند درمانی خود هستند و ۶ نفر نیز بهبود یافتهاند.
وی ادامه داد: جانباختن ۱۳۳ نفر از مددجویان در مراکز بهزیستی در قبال ۵۱ هزار نفر از این تعداد در مراکز میتواند برای سازمان بهزیستی قابل توجه باشد و امیدواریم در ادامه راه نیز با تشدید نظارتها و کنترلها آمار افراد ابتلا به بیماری کرونا کاهش پیدا کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: از ۲هزار و۵۳۶ مرکز تحت نظارت سازمان بهزیستی، ۱۰۴ مرکز به ویروس کرونا آلوده شدهاند که حتما با جدی شدن نظارتها و بخشنامههای تخصصی میتوانیم شرایط بهتری را در آینده داشته باشیم.
شرایط خوب استانهای تهران، فارس و گیلان در پیشیگری ازویروس کرونا
قبادی دانا با اشاره به اینکه مراکز نگهداری در استانهای تهران، فارس و گیلان شرایط خوبی را در ارتباط با پیشیگری از ویروس کرونا و اجرای پروتکلها داشتهاند گفت: استانهای هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان غربی بیشترین موارد را از ابتلا به ویروس کرونا در مراکز نگهداری به خود اختصاص دادند.
وی ضمن تاکید بر سیاست سازمان بهزیستی مبنی بر حضور معلولان در کنار خانوادههایشان گفت: سیاست سازمان بهزیستی به گونهای نیست که تعداد قابل توجهی از این افراد را در مراکز نگهداری کند. در واقع این سازمان بنا دارید با راهاندازی ۴۰ خانه کوچک فضای مناسبتری رابرای نگهداری بیماری مزمن و معلولان فراهم و در واقع تعداد معلولان در خانهها کمتر از مراکز درمانی و آسایشگاههای بزرگ خواهد بود.
قبادی دانا افزود: طبق آمار هزار و ۱۰۰ معلول ضایع نخاعی برای دریافت حق پرستاری پشت نوبت قرار داشتند که با تمهیدات انجام شده از این ماه حق پرستاری این افراد برقرار خواهد شد.
الزام اجرای قانون ۳ درصد استخدام معلولان در دستگاههای دولتی
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با ابلاغ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت؛ تمامی دستگاههای دولتی مکلف به اجرای قانون ۳ درصد استخدام معلولان در دستگاههای دولتی شدند همچنین سازمان بهزیستی بر فرآیند اجرای این قانون نظارت دارد و آن را رصد میکند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات سازمان بهزیستی در ارتباط با پرداخت الکترونیکی به افراد مجهولالهویه در مراکز نگهداری بود که در همین ارتباط ۱۴ هزار نفر از این افراد در مراکز نگهداری زندگی میکنند که براساس تدابیر اندیشیده شده از این پس هزینه نگهداری این افراد پرداخت خواهد شد.
قبادی دانا ادامه داد: در حال حاضر ۳۵۸ مرکز اورژانس اجتماعی، ۲۵۳ پایگاه اورژانس و ۹۴پایگاه دولتی در ارتباط با توانمندسازی کودکان کار و خیابانی و همچنین ۲۰۳ مرکز حمایتی و توانمندسازی دختران و زنان در معرض آسیب در کشور فعالند و توانستند خدمات خوبی را به جامعه هدف خود ارائه کنند.
ارائه خدمات مشاوره به خانوادهها از طریق سامانه مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ در دوران کرونا
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همزمان با شیوع ویروس کرونا نیز اقدامات خوبی از سوی سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات به خانوادهها انجام گرفت و خدمات مشاورهای قابل توجهی از طریق سامانه مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ به تماس گیرندگان ارائه شد که ۵۰ درصد از تماس گیرندگان در ۳ ماهه ابتدایی سال ۹۹ به موضوعات مرتبط با کرونا اختصاص داشته است.
وی با اشاره به اجرای پوشش همدلی مومنانه همزمان با فرمایشات مقام معظم رهبری در ایام کرونا گفت: در این زمینه نیز مبلغ ۲۸۱ میلیارد تومان در قالب کمکهای نقدی و غیرنقدی جمعآوری و در اختیار جامعه هدف سازمان قرار گرفت.
قبادی دانا با اشاره به صدور دفترچه بیمه برای مددجویان تحت پوشش سازمان گفت: در این زمینه با عنایت به تفاهمنامههای انجام شده با سازمان بیمه سلامت محدودیتی برای پذیرش و بیمه مددجویان وجود ندارد همچنین با تفاهمنامه انجام شده با سازمان بیمه سلامت از این پس افراد مجهولالهویه در مراکز سازمان نیز بیمه خواهند شد.
قبادی دانا با اشاره به یارانه مراکز نگهداری معلولان و سالمندان در مراکز شبانهروزی گفت: با توجه به افزایش هزینهها و شرایط ویژه در این مراکز در حال رایزنی برای افزایش یارانه این مراکز هستیم که البته این مسئله باید در هیئت وزیران نیز به تصویب برسد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از سال گذشته نیز با پیگیریهای انجام شده یارانه مراکز شبانه روزی افزایش پیدا کرد و در واقع این موضوع به اطلاعرسانی عمومی نیز شد البته جلساتی را با انجمن عالی مراکز توانبخشی، مدیرعامل و هیئت مدیره این مرکز انجام دادیم و تلاش خواهیم کرد میزان یارانه مراکز توانبخشی را افزایش دهیم.
وی در ارتباط با هزینه تمام شده نگهداری معلولان و سالمندان در مراکز توانبخشی گفت: رقمی که در این زمینه در نظر گرفته شده است ۳ میلیون تومان است. در حال حاضر سازمان بهزیستی ماهیان مبلغ ۹۲۴ هزار تومان تحت عنوان یارانه برای هر فرد معلول و سالمند به مرکز نگهداری شبانهروزی پرداخت میکند که البته این رقم برای افراد مجهولالهویه یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان است و با توجه به افزایش تورم در تلاش هستیم یارانه مراکز در سالجاری را افزایش دهیم. که البته در این زمینه نیز سازمان محدودیتهایی را دارد.
قبادی دانا گفت: سال گذشته نیز و به محض تصویب افزایش یارانه مراکز توانبخشی شبانهروزی در هیئت وزیران این افزایش از آبانماه گذشته عملیاتی شد.
وی در ارتباط با میزان افزایش یارانه مراکز شبانهروزی در سالجرای گفت : البته باید این موضوع مورد بررسی قرا ر گیرد اما با توجه به جلساتی که برگزار کردیم این رقم ۱۵ درصد در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: همزمان با شیوع ویروس کرونا نیز مبلغ ۲۰ میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه به تامین وسایل بهداشتی در مراکز نگهداری به سازمان بهزیستی اختصاص پیدا کرد که سازمان نیز با افزایش این رقم به ۲۴ میلیارد تومان آن را در اختیار مراکز شبانهروزی قرار دارد و در واقع سرانه هر فرد مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به حساب مراکز شبانهروزی واریز کرد. همچنین با عنایت بنیاد مستضعفان مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای ۲۰ هزار پرسنل مراکز نگهداری تخصیص داده شد که به هر نفر مبلغ ۵۰۰ هزار تومان پرداخت شد.
.......اخبار روز
* آغاز ثبت نام چهارمین آزمون استخدام بخش خصوصی برای ۱۸.۵۰۰ فرصت شغلی
مهندس محمدحسین قمری، دبیر آزمون بخش خصوصی با اعلام این خبر که ثبت نام برای این آزمون از امروز آغاز و تا دو هفته دیگر ادامه دارد تصریح کرد: آزمون استخدام بخش خصوصی فرصت اشتغال برای حدود ۱۸.۵۰۰ موقعیت شغلی در بیش از ۲۴۰۰ شرکت دانش بنیان، صنعتی و تجاری بخش خصوصی را فراهم آورده است.
قمری در حاشیه مجمع هماهنگی بخش خصوصی با بیان اینکه تنها شرط لازم برای داوطلبان در این آزمون شرط سنی بالای ۱۵ سال است، افزود: داوطلبان میتوانند در ۹ دسته شغلی با ۲۶۴ عنوان شغلی به رقابت پرداخته و بر اساس تخصص، شایستگی، علاقه یا رشته دانشگاهی خود در یک یا دو دسته شغلی، ثبتنام کرده و از فرصت استخدام در یکی از ۲۴۰۰ شرکت بخش خصوصی بهرهمند شوند. متقاضیان میتوانند جهت ثبتنام اینترنتی از طریق سایت inre.ir اقدام نمایند.
* دکتر حسین قناعتی رییس اتاق فکر کرونای تهران:
سیاست آزمون و خطا درباره کرونا کارساز نیست.
هشدار میدهم که اگر از این به بعد درست برنامهریزی نشود و مردم نیز همکاری نکنند، خطر بروز مرگ و میرهای بسیار بالا وجود دارد.
اگر تصمیمات صحیح و به موقع اتخاذ نشود، ممکن است بیش از ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در ایران به خاطر کرونا جان خود را از دست بدهند.
متاسفانه در بحران کرونا آنگونه که باید به فاکتور زمان توجه نکردیم و با تاخیر زمانی در شروع قرنطینه، حداقل ۳ تا ۴ هفته زمان طلایی را از دست دادیم.
موج دوم کرونا در پاییز میآید و ممکن است بسیار کشندهتر باشد.
* نایب رئیس کانون مرغداران گوشتی: قیمت مرغ به حدود ۱۸.۵ هزار تومان رسیده/بدلیل تامین نشدن نهادهها با قیمت مصوب برای مرغداران امکان تامین مرغ در بازار با نرخ مصوب وجود ندارد.
* عزا و عروسی در تالارها ممنوع است
معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران:
برگزاری مراسم عروسی و ترحیم در تالارهای پذیرایی فعلا و تا اطلاع بعدی ممنوع است.
اگر پلیس با مواردی از برگزاری مراسم عزا و عروسی در تالارهای پذیرایی مواجهه شود برابر مقررات با این تخلف برخورد خواهد کرد.
.........گفتگوی ویژه
* توانمندسازی با آموزش تئاتر و موسیقی در مؤسسه بچه های بارانی: این روزها چشم امید معلولان مشهدی نه به سازمانهای متولی امور خود بلکه به مؤسسه خیریه توانمندسازی بچه های بارانی است. حمید کیانیان کارگردان و بازیگر تئاتر و مؤسس این خیریه در باره آن می گوید: ما می خواستیم اینجا را به عنوان یک مؤسسه فرهنگی هنری ثبت کنیم در پوشش یک بنیاد اما سازمان بهزیستی اجازه نداد و گفت: باید آن را با نام خیریه ثبت کنید. من هم گفتم: با خیریه مشکلی نداریم اما مردم این ذهنیت را دارند که خیریه باید به دیگران کمک مادی داشته باشد و این مخالف مرامنامه ماست و ما می خواهیم مؤسسه فرهنگی باشیم. بعد از سه سال رفت و آمد هم نتوانستیم این کار را انجام دهیم هر چه ما گفتیم خیریه مد نظر شما به معلولان نان و پنیر و سبزی می دهد و ما می خواهیم به بچه ها فرهنگ و هنر یاد بدهیم یعنی چیزی که تا آخر با بچه ها بماند، حرف ما را قبول نکردند و مجبور شدیم نام را مؤسسه خیریه توانمندسازی بچه های بارانی بگذاریم. این گروه حدود 12 سال پیش ایجاد شده است. اساس کار بر پایه تئاتر درمانی است که برای اولین بار در ایران به طور حرفه ای اتفاق می افتد و هنوز هم بعد از 12 سال ما تنها گروهی هستیم که به صورت حرفه ای با بچه هایی که محدودیتهای حرکتی و جسمی دارند کار حرفه ای تئاتردرمانی انجام می دهیم. می گویم متأسفانه چون کس دیگری در این عرصه وارد نشد و ما دوست داریم گروههای دیگر و انسانهای دیگر هم در این زمینه کار کنند و این حرکت رشد پیدا کند. کار ما اینگونه است که اتودهای نمایشی، درمانی با بچه ها می زنیم و این اتودها را به تئاتر تبدیل می کنیم و آن را در سطح کشور اجرا می کنیم. تا حال به حدود 35 شهر سفر کرده ایم. بالغ بر 607 اجرا در کل کشور داشته ایم. این آمار بی نظیری در ایران است که تا حال هیچ گروه تئاتر حرفه ای چنین آماری نداشته است. ما معتقدیم باید این کار را انجام دهیم چون هنر تئاتر تنها هنری است که در آن هنرمند و مخاطب در یک لحظه یکجا قراردارند و بازیگر باید آنقدر اعتماد به نفس داشته باشد که جلوی صحنه بیاید و بگوید من فلانی با این محدودیت حرکتی می خواهم برای شما تئاتر اجرا کنم و تماشاگر هم پول بدهد؛وقت بگذارد و بیاید تئاتر یک هنرمند دارای معلولیت را ببیند. این کار چند حسن دارد. اول اینکه ما همیشه معلولان را با نگاه ترحم آمیز نگاه کرده ایم؛ با نگاه ناتوانی و بدبخت و بیچاره بودن نگاه کرده ایم، همیشه آنها را در آسایشگاه دیده ایم و می رویم آنها را از بالا نگاه می کنیم و یک خیراتی هم می دهیم و بر می گردیم. در صورتی که اصل انسانیت و شرف انسانی این کار را قبول ندارد. . اینها باید با توانمندیشان دیده شوند و با کارهایی که می توانند انجام دهند.خب تئاتر یکی از تواناییهای این افراد است و از کارهایی است که این دوستان می توانند انجام دهند و وقتی بالای صحنه می روند دیگر با محدودیتهایشان دیده نمی شوند و دیگر با ترحم به اینها نگاه نمی کنند بلکه با احترام نگاه می کنند و توانمندیهای اینها دیده می شود. با تئاتر بچه های ما اعتماد به نفس خود را پیدا می کنند توانمندیهای خود را کشف می کنند و از یک انسان مصرف کننده به انسانی مولد تبدیل می شوند. یعنی از روی تخت آسایشگاه بلند می شود کار می کند درآمدزا می شود و با هنرش به مردم جامعه کمک می کند.
س: جرقه این کار از کجا زده شد؟
ج: من دوستی داشتم که در یکی از آسایشگاههای مشهد معلم ریاضی بود. یک روز به من گفت یک دختری آمده که تئاتر کار می کرده و از اهالی یکی از شهرستانهای مشهد است، تصادف کرده و قطع نخاع شده. شما که تئاتری هستی و بازیگری بیا او را ببین شاید حالش خوب بشود. آن روز من برای اولین بار وارد آسایشگاه شدم. قبل از آن برای انجام نذر پدرم می رفتم ولی داخل نمی رفتم. وارد یک محوطه ای شدم که حدود 40-50 معلول روی تخت خوابیده بودند و آن بوی کذایی هم فضا را پر کرده بود. من به عیادت این دختر خانم رفتم. آن زمان من 40-45 سال بود که سابقه کار تئاتر داشتم. برای همین نگاهی که به این دوستان داشتم نگاه ترحم آمیز نبود و بیشتر نگاه هنری بود. به فضا، آدمها؛ حرکاتشان و رفتارشان نگاه می کردم و دیدم چقدر توانمندی روی این تختها وجود دارد ولی اینها افتاده اند و خوابیده اند. این بود که یک مدت رفت و آمدم را زیاد کردم و با آنها گفتگو کردم. پای صحبتهایشان نشستم و با آنها چای خوردم. دیدم واقعا پر از توانمندی هستند ولی کسی از آنها استفاده نمی کند و به قول معروف اینها توی تونل مرگ زندگی می کنند و وقتی وارد آسایشگاه می شوند تا بمیرند کسی از آسایشگاه خارج نمی شود. چون راهی برای خارج شدن ندارد. چون توانمند نمی شود و چیزی را یاد نمی گیرد. برای همین رفتم و با مسئولان آسایشگاه صحبت کردم و گفتم کار من تئاتر است این هم کارنامه و جایزه هایی که گرفته ام و جشنواره هایی که شرکت کرده ام. اجازه بدهید من با اینها کار کنم. چون سابقه کار با بچه های بزهکار زیر 16 سال را داشتم و هم سابقه کار با بچه های زندانی مشهد را داشتم این تجربه را داشتم که با آدمهای دارای مشکلات روحی، روانی چگونه کار کنم. من را یک سال و نیم سر دواندند و طرح هم بردم ولی آخر سر قبول نکردند. اینگونه مجبور شدم بیرون از آسایشگاه گروهی تشکیل دهم و با 11 نفر که دارای معلولیت بودند کار را شروع کنم. ما الان رکورد دار تئاتر ایرانیم. به جرأت می گویم تنها مؤسسه تئاتر درمانی در کل جهان هستیم که اینگونه با معلولان کار می کند و آمار فوق العاده موفقیت آمیزی دارد. ما دختران و پسرانی داشته ایم که تا 18 سال در خانه هایشان محبوس بوده اند. الان در بیرون زندگی می کنند، ازدواج کرده اند؛ بچه دارند؛ کار دارند؛ شغل دارند؛ هنر دارند ؛ موسیقی می دانند؛ تئاتر بلدند و مستقل زندگی می کنند. و بار روانی و اقتصادیشان از روی دوش جامعه و خانواده هایشان برداشته شده است.
س: امرار معاش هم از همین طریق تئاتر انجام می دهند؟
ج: بله، همه از طریق فعالیتهایشان است. ما در کنار گروه تئاتر یک گروه موسیقی تشکیل داده ایم و از صفر تا صد موسیقی را به آنها آموزش می دهیم. کلاسهای آواز داریم. دستگاههای سنتی را به این دوستان آموزش داده ایم و تمام این کلاسها رایگان است. الان دو نفر از آنها در دانشگاه موسیقی درس می خوانند و قرار است برای خودشان موسیقی دانهای بزرگی شوند. بچه های تئاتر ما در جشنواره بین المللی اصفهان در بین کشورهای آلمان، ایتالیا، هلند،بلژیک، ارمنستان و اوگاندا و 35 گروه داخلی؛ 16 رتبه کسب کرده اند. رتبه های بازیگری اول، دوم و سوم زن و مرد و اول و دوم و سوم معلولیتهای جسمی حرکتی و بینایی ، کارگردانی، طراحی صحنه ،طراحی بروشور، طراحی نور و هر آنچه که در یک تئاتر وجود دارد.
.........سلامت و بهداشت
*80 درصد جوانان آلوده به کرونا علائمی از بیماری ندارند: نتایج اولیه یک مطالعه جدید حاکی از آن است که در بیش از ۸۰ درصد از جوانان آلوده به کروناویروس، علائمی از بیماری مشاهده نمیشود.
به نقل از ایسنا، بررسی متخصصان علوم پزشکی در ایتالیا نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد از جوانان آلوده به کروناویروس جدید از ناقلان خاموش بیماری به حساب میآیند.
در این بررسی مشخص شد حدود ۳۱ درصد علائمی از بیماری را از خود نشان دادند. همچنین بررسی سن مبتلایان حاکی از آن بود که در ۸۱.۹ درصد از افراد ۲۰ سال و جوانتر، علائمی از بیماری پس از آلوده شدن به کروناویروس مشاهده نشده است. همچنین در میان افراد ۸۰ سال یا بیشتر تنها در ۳۵.۴ درصد از افراد آلوده علائمی از بیماری مشاهده نشده است.
* بدون ماسک از منزل خارج نشوید: مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه حتماً ماسک بزنید و از حضور در مکانهای شلوغ جداً اجتناب کنید، اظهار داشت: متاسفانه از یک ماه گذشته تعداد مبتلایان و بیماران کووید ۱۹ به علت عدم قرنطینه، سفرهای غیر ضروری و افزایش ترددها، روند صعودی داشته است.
به نقل از مهر، مهشید طالبی طاهر اظهار کرد: علائم این بیماری چندان تغییر نکرده است، اما حضور سالمندان با درگیری ریه در بیمارستانها بیشتر شده است و نکته قابل توجه اینکه متاسفانه ترس از بیماری کمتر شده و افراد دیرتر به مراکز درمانی مراجعه مینمایند که این خود سبب حادتر شدن حال بیماران میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی ، گفت: دردهای عضلانی و مفصل در اکثر بیماریهای ویروسی وجود دارد و مختص کرونا نیست، ولی اسهال و درد شکم میتواند از علائم کرونا باشد، آنچه در این مرحله در بیماران مراجعه کننده به بیمارستانها و مبتلایان به کرونا با آن مواجه هستیم، احساس سنگینی روی قفسه سینه و تنگی نفس است که در آنفلوانزا دیده نمیشود.
طالبی طاهر ادامه داد: متاسفانه تعداد زیادی از کادر درمان، پزشکان، پرستاران و نیروهای پشتیبانی به علت مواجهه با بیماران پرخطر، مبتلا شدهاند.
مدیر گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، مانند بیمارانی که پیوند کلیه انجام دادند یا دارای بیماری آرتریت و… هستند باید بسیار مراقب باشند. همچنین افرادی که دچار کمبود ویتامین C و D هستند، مستعد بیماریهای عفونی هستند.
وی خاطرنشان کرد: بدون ماسک از منزل خارج نشوید و حتیالامکان منزل را ترک نکنید، سفرهای غیرضروری را کنسل نمایید و از تردد در مکانهای پرتجمع خودداری کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: استفاده از ماسک معمولی بیشتر از ۱۵ دقیقه در فضای عمومی و در فاصله کمتر از یک متر ممکن است پاسخگو نباشد، لذا تا حد امکان از حضور در اماکن شلوغ خودداری کنید.
.........دُریافت
* شاعر ترانه ها و عاشقانه ها
کامران بهرامی, از جمله شاعران نابینای جوان است که چندان در محافل شعری نابینایان حاضر نشده و به همین علت شاید خیلی از علاقه مندان نابینا به شعر و ادبیات, او را نشناسند؛ اما قریحه اش مخصوصاً در ترانه, نشان از عشق او به سرودن شعر دارد.
در کنار تحصیل ادبیات, کارشناسی حقوق قضایی را هم اخذ کرده و توأمان, هم کار حقوقی می کند و هم شاعری. خودش هم این نکته را تأیید می کند که عدم حضورش در محافل شعری نابینایان, باعث شده که همنوعانش شناخت چندانی از او نداشته باشند: «از سال 81 که شعر سرودن را شروع کردم, بیشتر در جشنواره های غیر معلولان شرکت کردم. زمانی که در چهارمحال و بختیاری بودم, محافل شعری نابینایان تشکیل نمی شد. حدود یک سال است که ساکن اصفهان شده ام و هنوز فرصت همنشینی با دوستان نابینای دوستدار شعر و ادبیات پیش نیامده. بنا بر این خیلی از همنوعان مرا نمی شناسند.»
در دوران دبیرستان پایش به یک انجمن ادبی مشهور در بروجن می افتد: «از همان دوران دبیرستان که مقارن با سال های 8-81 می شد, به واسطه ی خواهرم به یک انجمن مشهور در بروجن راه پیدا کردم. در آن انجمن شاعران خوبی مثل خانم پاکا صفایی حضور داشتند. ابتدا به قول قدما به جای شعر, معر می گفتم؛ اما کم کم و به کمک و مدد خداوند مسیری را با شعر طی کردم.»
شعر کلاسیک می گوید, اما با زبان امروز: «از همان دوران دبیرستان آرایه های ادبی را به خوبی آموختم. در انجمن بروجن هم زیر نظر استاد طالب پور و استاد بنایان قالب های شعر کلاسیک را آموختم. نکته ی مهمی که علاوه بر عروض و قافیه آموختم, سرودن شعر کلاسیک, اما با زبان امروز بود. به همین اعتبار, در قالب هایی مثل غزل, رباعی و مثنوی شعر می گویم.»
مضامین عاشقانه و نقد اجتماعی, از درون مایه های شعر اوست: «بیشتر غزل های عاشقانه و نقد های اجتماعی را بعنوان سوژه انتخاب می کنم. علاوه بر این ها, مدتیست به شکل تخصصی در حوزه ی شعر کودک برای تلویزیون کار می کنم. در کنار شعر, ترانه هم می گویم که یکی از ترانه هایم در نوروز 91, در برنامه ی با کی بریم سیزده بدر با صدای رسول پویان اجرا و پخش شد.»
یکی هست و غیر از خودش هیشکی نیست,
که تنهای تنهای تنها باشه؛
ولی توی تنهاییاش تنهایی,
رفیق همه اهل دنیا باشه؛
یکی هست و غیر از خودش هیشکی نیست,
که مجموعه ی کامل نیکیه؛
همین خوب بودن برای دلا,
خودش بهترین راه نزدیکیه؛
آخه ای خدا! چی تو اسمت داری
که آروم قلب پریشونمه؛
که آرامشی داره احساسی که,
تو هر لحظه دست تو رو شونه مه؛
اگه غصه داری اگه شاد شاد,
اگه سفره مون پر, اگه خالیه؛
همینکه تو همسفره مونی خدا,
خودش عالیه, عالیه, عالیه.
.......ورزشی
* وضعیت نامناسب زیرساخت های ورزش نابینایان در سمنان
در شهر دامغان سالن تمرین رشته گلبال از کمترین امکانات از جمله دروازه محروم است.
مصطفی علیوردی، پیشکسوت رشته گلبال در استان سمنان در مصاحبه با ایران سپید گفت: چند سالی که با دوستانم در باشگاه گلبال بازی می کردم، از کمترین و بدیهیترین امکانات ممکن محروم بودیم. برای مثال، داشتن دروازه که بدون آن انجام مسابقه ممکن نیست، در سالن وجود نداشت. مجبور بودیم در عرض سالن که 2 متر کمتر از طول زمین گلبال است تمرین کنیم و تنها برای جلوگیری از آسیب دیدن ورزشکاران نیم متر از دیوار های سالن را با پلاستیک فشرده پوشانده بودند تا باعث آسیب دیدگی بچه ها نشود. وی بیان کرد: در بیشتر روز های سال به ویژه در فصول سرد، امکانات گرمایشی در سالن وجود نداشت و با سختی باید بدن خود را گرم نگه می داشتیم. علیوردی در خصوص تایم های مرده سالن نیز گفت: در شهر دامغان زمان هایی را برای تمرین به ما اختصاص می دادند که هیچ رشته ای در آن ساعت از سالن استفاده نمی کرد. وی در خصوص وضعیت مرکز استان و امکانات ورزش نابینایان در شهر سمنان گفت: وضعیت در مرکز استان به نسبت کمی بهتر است. اما آنجا هم همین مشکلات زیرساختی وجود دارد. آنجا هم دوندگان نابینا در رشته پرتاب دیسک در یک زمین بسیار ناهموار و نامناسب تمرین می کنند. وی گفت: حمایت های لازم صورت نمیگیرد و هزینه مربیان بعد از هفت هشت ماه پرداخت می شود. حتی ورزشکاران هزینه ایاب و ذهاب دریافت نمی کنند و برای تمرین خودشان از جیب هزینه می کنند. علیوردی بیان کرد: البته همه چیز بحث زیرساختها نیست و حمایت های معنوی نیز از سوی مسئولان وجود ندارد. در طول همه سال هایی که گلبال بازی می کردم، یک مسئول به تمرین ما سر نزد و گویی ورزشکاران معلول فراموش شده اند. نه سازمان بهزیستی بها می دهد و هزینه می کند و نه هیأت استانی. وی در پایان گفت: باید در مجامع سالانه، از مسئولان درباره عملکردشان پاسخ خواست و نهادهای نظارتی باید آنها را پاسخگو کنند.
امیر سرمدی
.........حوادث
* اشتباه عجیب، دو قاتل را به دام پلیس انداخت
ایران نوشت: دو متهم که در یک پرونده قتل تحت تعقیب بودند وقتی برای کسب اطلاعات درباره وضعیت پروندهشان مخفیانه بهدادسرای جنایی تهران رفته بودند با هوشیاری مأمور حفاظت دادسرا به دام افتادند.
«تا شناسایی نشدهایم، بهتر است از اینجا برویم» اگر چه این جمله را مرد جوان زیر گوش دوستش زمزمه کرد اما مأمور حفاظت که از ابتدای حضور این دو مرد در دادسرا به آنها مشکوک شده بود، این جمله را شنید و مطمئن شد که آنها ریگی به کفش دارند.
از وقتی که دو مرد وارد دادسرا شده بودند، مدام به سراغ خانوادههای متهمان پرونده قتل مرد نانوا رفته و از آنها سؤالاتی میپرسیدند. بدین ترتیب هر دو مرد جوان که ماسک بهصورت داشتند بازداشت و به اتاق بازپرس شعبه ششم دادسرای امور جنایی پایتخت منتقل شدند.
وقتی از متهمان خواسته شد تا ماسک بهداشتی را که به روی صورت دارند بردارند راز هویت آنها برملا شد.
چهره دو مرد برای بازپرس جنایی آشنا بود، عکس آنها در پرونده روی میز و اسمشان در لیست متهمان فراری پرونده قتل مرد نانوا قرار داشت.
مقتول این پرونده مرد ۷۶ سالهای بود که عضو اتحادیه نانواها و از افراد ثروتمند بود. وی روز ۱۷ خرداد به طرز هولناکی کشته شد و جسدش را در کانال آب انداخته بودند.
سردسته این باند جنایتکار مرد جوانی بود که نانوایی مقتول را اجاره کرده اما به خاطر مشکلاتی مجبور به فسخ قرارداد شده بود و به همین خاطر ضرر و زیان زیادی متحمل شده و کینه مالک را به دل گرفته بود. وی از دوستانش خواسته بود به خانه این مرد دستبرد بزنند اما وقتی ناکام ماندند نقشه ربودن او را طراحی و اجرا کرد. مردان تبهکار که از سوی مستأجر انتقامجو اجیر شده بودند زمانی که گروگانشان را به خانه باغ بردند باز هم به پول نرسیدند و او را کشتند و بین راه جسدش را در کانال آب بزرگراه امام علی(ع) انداختند.
با دستگیری دو نفر از متهمان و اعترافات آنها ردیابی برای دستگیری دو متهم فراری دیگر ادامه داشت تا اینکه آنها نیز با پای خود به دام افتادند.
یکی از متهمان دستگیر شده در تحقیقات گفت: بعد از قتل، متوجه دستگیری همدستانمان و برملایی راز این جنایت شدیم. به همین دلیل فرار کردیم، اما نمیدانستیم چه سرنوشتی برای آنها و ما رقم خورده است. برای اینکه مطلع شویم ماجرا از چه قرار است، ماسک بهداشتی زدیم و بعد از آن به تحقیق پرداختیم تا ببینیم اوضاع از چه قرار است که مأموران دادسرا ما را دستگیر کردند.
جنازهای در کانال
۷ تیر امسال مأموران گشت پلیس شهرری در تماس مردمی مطلع شدند که جسدی در کانال آب افتاده است.
با اعلام این خبر مأموران راهی محل شده و با جسد مردی مواجه شدند که دچار فساد نعشی شده بود و از زمان مرگش مدت زیادی میگذشت. از آنجایی که هیچ مدرک شناسایی همراه جسد نبود، جسد مجهول الهویه به پزشکی قانونی منتقل شد.
همزمان با دستگیری عاملان این جنایت و اعتراف آنها به قتل مرد نانوا، از آنجایی که احتمال میرفت جسد کشف شده متعلق به مرد نانوا باشد از خانواده مقتول خواسته شد برای شناسایی جسد به پزشکی قانونی بروند و باتوجه به لباسها و وسایل سیروس، جسد شناسایی شد. اما برای اطمینان بیشتر بازپرس زمانی دستور آزمایش دیانای صادر کرد.