گفتگو با زهرا افتخاری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان استان فارس
با کانون پرورش فکری فراگیر در شیراز آشنا شویم + فایل صوتیصندوق کودکان سازمان ملل"یونیسف" شیراز را به عنوان پایلوت شهردوستدار کودک معرفی کرده است. در این رابطه گفتگویی داشتیم با زهرا افتخاری، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس. |
به گزارش ایران سپید افتخاری می گوید: با توجه به شاخصها و معیارهایی که هست یکی از ارگانها و نهادهایی که کمک کرده شیراز به عنوان شهر دوستدار کودک مطرح شود، کانون پرورش فکری کودکان است. حتی این کانون با فعالیتهایی که انجام داده و پیشنهادهای علمی و عملی که مطرح کرده به این کمک کرده که شیراز پایتخت فرهنگی کتاب شود.
مرکز شماره یک کانون پرورش فکری کودکان شیراز در باغ ملی این شهر قرار دارد.این مکان این روزها در فضای مجازی بر سر زبانها افتاده است. افتخاری در باره فعالیتهایی که در این مرکز انجام می شود می گوید: این مرکز در سال 46 ساخته شده است. ساختمان مسطحی است پله ندارد و با توجه به اینکه حدود 5 سال است به عنوان مرکز فراگیر پذیرای کودکان معلول هم هست برای تردد آسان آنان از خیابان تا پیاده رو و تا مرکز رمپ ساخته شده است. به این صورت بچه های معلول هم می توانند به کانون بیایند و وقت خود را باهمسالانشان بگذرانند. حتی برای افزایش امنیت بچه ها از نرده و امکانات دیگر هم استفاده شده. همچنین مربیان ما برای کار با کودکان معلول آموزش لازم را دیده اند. قسمتی از کتابخانه ما هم کتابخانه گویا است. ما در کانون 1400 عضو فعال و حدود 16 هزار جلد کتاب داریم. کانون به گالری کودک و نوجوان، سالن نمایش، اتاق نقاشی و اتاق سفال مجهز است. سالها قبل هم شهرداری از ما خواست درب مرکز را از خیابان به داخل باغ جا به جا کنیم که امن تر باشد که این کار را هم انجام دادیم. مرکز ما جلوی حافظیه است و به همین دلیل ما برای کودکان آموزش نجوم هم داریم و گردشگران خارجی که به حافظیه می آیند حتما جلوی مرکز ما هم می آیند. آنها مرغک کانون را می شناسند چون کانون در برخی از برنامه های بین المللی هم شرکت دارد.
س: این مرکز تنها مرکز کانون برای کودکان معلول است؟
ج: بله تنها مرکز مناسب سازی شده است. در استان فارس 56 مرکز دیگر هم داریم اما برای اینکه فضاهای مختص کودکان معلول را در مراکز به وجود آوریم امکاناتی لازم داریم از جمله به رمپ نیاز داریم تجهیزاتی مثل پرکینز و تجهیزات کامپیوتری که بچه های نیمه بینا باید داشته باشند تا بتوانند کتاب بخوانند. دیگر اینکه یکسری فعالیتها را باید از طریق دست ورزی انجام دهیم و برای آن باید وسایلی خریداری شود. که گران هستند. کانون کشور در زمینه مناسب سازی این فضا برای کودکان نابینا، ناشنوا و معلولان حرکتی خیلی به ما کمک کرد. همچنین حدود 190 عنوان کتاب را به خط بریل برای ما چاپ کرد. . اینجا جایی بود که بچه ها مرتب از آن استفاده می کردند.
س: تعداد بچه های معلول عضو کانون مشخص است؟
ج: مدرسه نابینایان شوریده شیرازی نزدیک ماست که آنجا حدود 300-400 نفر دانش آموز دارد. که عضو ما بودند. مدارس معلولان دیگر دورتر هستند و بچه ها را با ماشین به اینجا می آورند. گاه هم مربیهای ما برای آموزش در مدارس حضور می یابند.تقریبا حدود 400عضو کودک معلول عضو این کانون هستند..
این مرکز با این پیشینه تاریخی از چندی پیش در برنامه تخریب شهرداری شیراز قرار دارد.