روزنامه یکشنبه 1 تیر 1399عناوین امروز: اصلاح سهمیه بندی بنزین به نفع محرومین در دستور کار مجلس - سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه شورای حکام آژانس، برای ایران غیر قابل قبول است - توصیه های جدید سازمان جهانی بهداشت در مورد کرونا - غزلی درباره امام زمان, طلیعه ی قریحه ی یک شاعر جوان - در اکادمی شطرنج برای 20 نفر شغل ایجاد کردیم - مرد شیاد در دام پلیس |
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 1 تیر 1399
29 شوال 1441
21 جون 2020
سال بیست و چهارم شماره 6442
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره.....
اصلاح سهمیه بندی بنزین به نفع محرومین در دستور کار مجلس
سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه شورای حکام آژانس، برای ایران غیر قابل قبول است
توصیه های جدید سازمان جهانی بهداشت در مورد کرونا
چه کنیم که مردم کرونا را جدی بگیرند؟
غزلی درباره امام زمان, طلیعه ی قریحه ی یک شاعر جوان
در اکادمی شطرنج برای 20 نفر شغل ایجاد کردیم
..........ویژه
* «مالک شریعتی»، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت:
طرح سهمیه بندی بنزین به نفع محرومین در پارلمان به زودی از سوی هیات رئیسه اعلام وصول خواهد شد. در حال حاضر سهمیه بنزین یارانه ای براساس هر خودرو داده میشود و خانوارهای فاقد خودرو که بیش از ۵۰% خانوارهای کشور را شامل میشوند، هیچ بهره ای از یارانه انرژی در بخش بنزین ندارند. طرح جدید برای رعایت بیشتر عدالت، مبنا را از هر خودرو به هر خانوار تغییر میدهد و سهمیه ای نیز متناسب با پیمایش به خودروهای حمل و نقل عمومی و تاکسی های اینترنتی اختصاص خواهد داد
اگر صاحب خودرویی تمام سهمیه خانوار خود را استفاده نکند، سهمیه باقیمانده از طریق سامانه های بانکی، قابل واگذاری به دیگران خواهد بود یا در پایان هر ماه به شرکت پالایش و پخش باز می گردد و معادل قیمت متوسط ماهانه آزاد بنزین در کارت بانکی صاحب خودرو شارژ خواهد شد تا بتواند کالای ایرانی خرید نماید.
* افزایش همکاری بانک رفاه و سازمان بهزیستی کشور: مدیرعامل بانک رفاه در نشست هم اندیشی با مدیران سازمان بهزیستی گفت:
ارائه خدمات مطلوب به جامعه مددجویان سازمان بهزیستی نیازمند همکاری دوجانبه بین بانک و سازمان بهزیستی کشور است و بانک رفاه کارگران که ارتباط نزدیکی با سازمان تامین اجتماعی دارد، در مسیر ارائه خدمات مطلوب و بهینه به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی از هیچ کوششی فروگذار نمیکند.
.........اخبار روز
* سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه شورای حکام آژانس، برای ایران غیر قابل قبول است.
آلمان، انگلیس و فرانسه وارد یک بازی غیرسازنده و خطرناکی شدند. آنها گرفتار دامی شدند که صهیونیستها و آمریکا برایشان پهن کردند
عواقب این روند متوجه کسانی است که قطعنامه را بنیانگذاری کردند.
* ۵۹ درصد آمریکاییها مخالف برگزاری گردهمایی تبلیغاتی ترامپ هستند. نتایج نظرسنجی جدید نشان میدهد که با توجه به نگرانیها از شیوع بیشتر ویروس کرونا، اکثر آمریکایی ها (۵۹ درصد) مخالف برگزاری اولین گردهمایی تبلیغاتی دونالد ترامپ در شهر تالسا در ایالت اوکلاهاما هستند.
* مخالفت استاندار تهران با بازگشایی تالارهای عروسی
استاندار تهران:
به عنوان مسئول ستاد مقابله با کرونا استان تهران مخالف بازگشایی تالارها برای مراسم عروسی و غیره هستیم.
با بازگشایی رستورانها با ۵۰ درصد ظرفیت موافقت شده و اگر تالاری تنها برای پذیرایی و بدون برگزاری مراسم بازگشایی شود موافق هستیم.
یکی از کانونهای انتشار ویروس این تالارها بودند.
.........گفتگو ویژه
* توصیه های جدید سازمان جهانی بهداشت در مورد کرونا: تابستان آمد و ویروس کرونا همچنان یکه تاز است. حتی ضعیفتر هم نشده گفته می شود امسال پاییز و زمستان سختی هم خواهیم داشت و دیگر مشخص شده که باید با ویروس کرونا زندگی کنیم . برای اینکه ببینیم آخرین توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 چیست؟ با نجمه امینی کارشناس ارشد آموزش بهداشت گفتگویی داشتیم. او می گوید:این روزها سازمان جهانی بهداشت به استفاده از ماسک به خصوص وقتی که در محلی حضور داریم که تراکم جمعیت بیشتری دارد و فضای محیط بسته است خیلی بیشتر از قبل تاکید دارد. . این نکته را باید در نظر داشت که استفاده از ماسک در شرایطی که نمی شود فاصله اجتماعی را رعایت کرد ضرورت دارد و لازم است اما کافی نیست. یعنی اینکه فکر کنیم ماسک زده ایم و می توانیم به راحتی در ساعتهای طولانی در فضایی که بسته است حضور داشته باشیم به تنهایی درست نیست. بلکه باید حضور در این مکانها به حداقل برسد و در حد امکان فاصله اجتماعی رعایت شود. همچنین فضایی که در آن هستیم تهویه مناسبی داشته باشد. در پیشگیری از ابتلا به کووید 19 چندین نکته را باید در کنار هم رعایت کرد. که البته مهمترین بخش آن برای خروج از منزل استفاده از ماسک است. نکته مهم دیگر رعایت فاصله مناسب است . به هر حال سعی کنید فاصله یک و نیم متری از دیگران را رعایت کنید. همچنین بحث شستن دستها خیلی مهم است. باید سعی کنیم در هر وقت ممکن دستهایمان را بشوییم و این نکته خیلی بیشتر از قبل مد نظر باشد. از طرفی اینکه سعی کنیم به طور هوشمندانه مواظب باشیم دستمان را به صورتمان نزنیم. همه ما به این کار عادت داشته ایم ولی در این چند ماه قطعا توانسته ایم این عادتمان را قدری کنترل کنیم. بیش از این هم لازم است این کار را انجام دهیم و وقتی حتی از ماسک استفاده می کنیم هم باید سعی کنیم دستمان کمترین تماس را با ماسک داشته باشد. استفاده از ماسک، موثرترین و ارزانترین کاری است که می توان برای پیشگیری از بیماری انجام داد اما بسیاری در مقابل استفاده از آن مقاومت می کنند و گاه به خوبی از ماسک استفاده نمی کنند، آن را درست روی صورت خود ثابت نمی کنند، آن را روی صورت جا به جا می کنند، از روی صورت بر می دارند؛ چیزی می خورند و دوباره روی صورت قرار می دهند. با وجود این رفتارها استفاده از ماسک تا چه حد جنبه پیشگیری کننده دارد؟
امینی توضیح می دهد:قطعا وقتی هر رفتار بهداشتی مثل شستن دست یا استفاده از ماسک انجام می شود حتی اگر تمام استانداردهای آن را رعایت نکنیم باز بهتر از این است که به طور کامل انجام نشود. اما وقتی کاری را درست انجام دهید حتما نتیجه بیشتری خواهید گرفت. مثل اینکه وقتی دستهایتان را می شویید حتما 20 ثانیه این کار را انجام دهید تا زوایای مختلف دست شسته شود؛ مقدار صابونی که استفاده می کنید کافی باشد و مقدار کف مناسبی روی تمام قسمتهای دست قرار بگیرد و بعد از آن دست به درستی آبکشی و خشک شود. استفاده از ماسک هم همینطور است اگر بخواهیم استانداردها را کامل رعایت کنیم به این صورت است که اولا خود ماسک باید سه لایه باشد و آن را از محل مطمئنی تهیه کرده باشیم که در این مورد داروخانه ها در اولویت هستند. البته در داروخانه ها ماسکهایی به نام نانو و ماسکهایی که قابل شستشو هستند هم وجود دارد این گونه ماسکها بعد از شستشو تاثیر مورد نظر را ندارند البته شما اگر جلوی دهان و بینی خود را با یک پارچه هم بپوشانید حجم ویروسی که وارد بدن می شود کاهش می یابد و از اینکه جلوی دهان چیزی نباشد بهتر است ولی باید بدانید چیزی که می تواند از ورود ویروس که خیلی ریز است پیشگیری کند همان ماسک سه لایه طبی است. ماسکهای پارچه ای می توانند تا پنجاه درصد و بیشتر در مورد سایر میکربها مثل باکتریها که بزرگتر هستند تاثیر پیشگیری کننده را داشته باشند.
گاهی ماسکها از خیابان و مترو و .. خریداری می شوند. در خرید این ماسکها باید به چه نکاتی دقت شود؟
این کارشناس ارشد آموزش بهداشت می افزاید: ماسک باید سه لایه باشد و از جای مطمئن خریداری شود. این روزها در ایستگاههای مترو برای استفاده از ماسک به مردم تذکر می دهند که کار درستی است.باید توجه داشته باشید اگر ماسک را از مترو و جاهای دیگر تهیه می کنید ،سعی کنید ماسکی بخرید که سه لایه باشد و لبه بالایی آن یک لایه فلزی داشته باشد که روی بینی فیکس شود. مشکل اینجاست که ماسکهایی که در این محلها فروخته می شود ممکن است تماس دست فروشنده با آنها بیشتر باشد به خصوص وقتی یک ماسک خریداری می کنید و بسته بندی آن با دست انجام شده است اگر مطمئن نیستید که دست کسی که بسته بندی را انجام داده تمیز بوده یا نه؟ می توانیم ماسک را بخریم و در خانه برای مثلا یک هفته نگه داریم و بعد استفاده کنیم. یعنی در این صورت نیازمان را از یک هفته زودتر تهیه کنیم . و روی بسته ها تاریخ خریداری را یادداشت کنیم و به مرور از آنها استفاده کنیم.
...........بهداشت
* چه کنیم که مردم کرونا را جدی بگیرند؟: عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه متاسفانه پیک و روند ابتلای بیماری در کشور افزایشی است و هنوز به مرحله مهار و کنترل اپیدمی نرسیدهایم با تاکید بر اینکه بی تردید عادی سازی کاذب شرایط به نفع هیچ کس نیست، گفت: "سرعت در تصمیمگیری" و"شدت عمل" دو عامل موثر در کاهش بار ناشی از بحران کروناست.
دکتر حمید سوری - دکتری تخصصی اپیدمیولوژی اظهار کرد: در اپیدمیهای حاد پیشرونده مانند کووید ۱۹ تغییرات با سرعت بالایی رخ میدهد، لذا موفقیت و غلبه بر اپیدمی تنها با اتخاذ سریع تصمیمات و اعمال سیاستهای درست محقق میشود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به تجربیات کشورهای موفق در پاندمی کرونا، عنوان کرد: همچنین علل نوسانات بالای اپیدمی کرونا در داخل کشور باید به صورت مستمر بررسی و تحلیل شود که تحقق آن مستلزم دسترسی به اطلاعات عمیق و تخصصی بوده و تجربیات خام و اطلاعات سطحی و روزمره به تنهایی برای تحلیل شرایط پاسخگو نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه برای تحلیل دقیق باید مکانیزم حیاتی، بیماریزایی و شرایط ایجاد بیماری را بدانیم، گفت: کووید ۱۹ به لحاظ ماهیت ویروس، ویژگیهای بیولوژیکی دارد که الزاما در جوامع مختلف رفتارهای مشابهی ندارد و حتی اگر جهش ژنتیکی نداشته باشد، الزاما در میان مردم جوامع و کشورهای مختلف رفتارهای یکسانی بروز نمیدهد. به عنوان نمونه مطالعات نشان میدهد که در کشور ما "بالا بودن فشار خون" عامل بسیار مهمی در شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از آن بوده، در حالیکه در کشور چین عامل مهمی نیست، یا کهولت سن از عوامل موثر در مرگ مبتلایان کرونا در کشور ایتالیا بود، در حالیکه در کشور ما عامل بسیار تاثیرگذاری نبود.
نمیتوان یک سیاست کنترلی یکسان را در همه کشورها اجرا کرد
وی با تاکید بر اینکه الگوی اپیدمیولوژی و عوامل پیش آگهی بیماری هم میتواند در میان افراد جوامع متفاوت باشد، گفت: به عنوان نمونه در چین و برخی کشورهای اروپایی "تب " عامل مهمی بوده، حال این که در کشور ما بر اساس پژوهشهای انجام شده تب تنها در ۴۰ درصد مبتلایان وجود داشت و در مقابل غلظت اکسیژن خون عامل مهمی به شمار میرود.
وی گفت: اتخاذ تصمیمات نادرست از سوی مسئولان و سیاستمداران بحرانهای جدی و ناخوشایندی به دنبال دارد و در این میان دو عامل "سرعت در تصمیمگیری" و"شدت عمل" اهمیت بالایی دارد. به عنوان نمونه کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا و خود چین که در حال حاضر روند خاموشی پاندمی کرونا را طی میکنند، این دو اصل را مدنظر قرار دادند و یا پرتغال قبل از ورود اپیدمی به کشور تمهیدات جدی را مقرر و اعمال کرد یا کشورهایی مانند تایوان و کره جنوبی با وجود نزدیکی به چین، با اتخاذ سریع تصمیم و اعمال به موقع آن، راه ورود بیمار به کشور را سریعا محدود و در زمانی نسبتا کوتاه موفق به کنترل اپیدمی شدند.
وی با تاکید بر اینکه دو عامل سرعت و شدت عمل در تصمیمگیریها باید همزمان اعمال شود، گفت: زمانیکه از ضرورت کنترل و اعمال محدودیت در سفرها و رفتو آمدهای بین شهری صحبت میشود، باید علاوه بر سرعت در اتخاذ تصمیم، با بکارگیری قوانین قهری و ابزارهای قانونی مختلف سفرها کنترل میشد، اتفاقی که در کشور ما رخ نداد.
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه مردم ما آنگونه که باید مقررات مربوط به مقابله با بیماری را مراعات نمیکنند، گفت: نه تنها به مسافرت می روند، بلکه بعد از بازگشاییها و اعلام طرح فاصله گذاری هوشمند، زندگی عادی خود را پیش گرفته و بحران را آنگونه که باید جدی نمیگیرند. البته یکی از دلایل آن عدم آگاهی نسبت به ابعاد کلان بحران و تجزیه و تحلیل مسائل مربوط به آن است.
سوری با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد مردم توصیههای ارائه شده در این زمینه را جدی گرفتهاند، گفت: یکی از مهمترین علل این مسأله عدم بکارگیری ابزارهای نظارتی و مقرراتی در سطح شهر است. پس از اعلام هشدار و ارایه آگاهی، باید بستر مناسب اجرا و نظارت و پیشنیازهای آن نیز در سطح جامعه فراهم شود.
وی با تاکید بر اهمیت بکارگیری ابزار حفاظتی و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن عمومی و وسایل حمل و نقل عمومی، تاکید کرد: باید زیرساختها و پیش نیازهای نظارتی و اجرایی این طرح توسط مسوولان فراهم شود، چراکه متاسفانه عدم رعایت این موارد تاثیر زیادی در موج جدید کرونا داشته، امری که در کشورهای موفق رعایت شد و برای عدم رعایت آن نیز جریمههای سنگینی اعمال شد.
سوری با تاکید بر اینکه نقد گذشته به معنی زیر سوال بردن اقدامات و خدمات صورت گرفته نبوده و همگی شاهد و قدردان زحمات و خدمات کادر درمان هستیم، اظهار کرد: اگرچه مدیران و مسوولان با وجود محدودیتها و تحریمها عملکرد بدی نداشتند، ولی نمیتوان نواقص و کاستیها را نادیده گرفت.
وی با اشاره به اولویتهای کشور و نظام سلامت در این شرایط، اظهار کرد: در شرایطی که واکسن و درمان قطعی ویروس کووید ۱۹ موجود نیست، محافظت از گروههای پرخطر در مقابل ویروس و همچنین پیشگیری، کنترل و مساله خود قرنطینگی افراد آسیب پذیر باید در اولویت بوده و بستر اجرای آن نیز فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط سه گروه دارای اولویت هستند، گفت: دسته اول خود افراد آسیب پذیر و حساس در مقابل بیماری که دچار کهولت سن و یا بیماریهای زمینهای هستند، دوم اطرافیان که باید شرایط مساعدی را برای قرنطینه افراد آسیب پذیر فراهم کرده و ملاحظات خاصی را در معاشرت و رفت و آمدها مد نظر داشته باشند و دسته سوم سازمانها و مسوولان ذیربط که باید شرایط مناسبی را برای ماندن افراد آسیب پذیر در منزل فراهم کنند.
وظایف نهادهای حمایتی و پزشکان اجتماعی در حمایت از افراد آسیبپذیر وی با تاکید بر اینکه باید بهانه خروج از منزل را برای افراد در معرض خطر محدود کنیم، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، سالمندان و یا افراد آسیبپذیر یک سری احتیاجات و ملزوماتی دارند که بیشتر برای تهیه آنها از منزل خارج میشوند، بنابراین اگر مسوولان و نظام بهداشت و سلامت بتواند نیاز آنان را مرتفع کند، این مشکلات حل میشود.
وی با تاکید بر اهمیت اقدام از سوی نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و یا پزشکان اجتماعی و غیره در این شرایط، تصریح کرد: میتوان با تشکیل گروههای داوطلب از متخصصان، نیاز این افراد به خدمات روتین سلامت را مرتفع کرد؛ به عنوان نمونه کادر درمان برای گرفتن فشار خون و یا انجام مراقبتهای ویژه به درب منزل افراد مراجعه کنند و یا نیازهای دارویی آنها از طریق نهادهای حمایتی تامین شود تا برای تامین دارو مجبور به حضور در شهر و افزایش درصد ابتلا به ویروس نباشند. البته این مساله وظیفه نهادهای حمایتی مانند بهزیستی است و در واقع مهمترین استراتژی برای کنترل بیماری در شرایط حاضر است.
سوری ادامه داد: در شرایط فعلی که آمار ابتلا افزایش یافته، اگرچه بازگرداندن محدودیتها میتواند موثر باشد، ولی اجرای آن به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی خاص جامعه کار بسیار دشواری است. به عنوان نمونه اگر برای دو هفته سختگیریها و شرایط قرنطینه را بازگردانیم، باید شرایط را برای بعد از قرنطینه فراهم کرده و پروتکلهای بهداشتی را به صورت دقیق و جدی اجرا کنیم.
عادی سازی کاذب شرایط به نفع هیچ کس نیست
این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه متاسفانه پیک و روند ابتلای بیماری در کشور افزایشی است و هنوز به مرحله مهار و کنترل اپیدمی نرسیدهایم، تاکید کرد: بی تردید عادی سازی کاذب شرایط به نفع هیچ کس نیست.
این عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه سیاستهای اتخاذ شده از سوی سازمانها و نهادهای مختلف باید با سیاستهای کلان کشور در جهت ارتقای سلامت جامعه همسو باشد، گفت: به عنوان مثال اگر مجموعهای قصد فروش خودرو دارد باید کلیه ضوابط و پروتکلهای موجود را رعایت کرده و برنامههایش در تضاد با سیاستهای کلی نظام بهداشت و سلامت نباشد، به عبارت دیگر باید از تجمع و مراجعات حضوری مشتریان پیشگیری کند نه اینکه نشانی نمایندگیها را برای مراجعه حضوری افراد اعلام کند.
وی با اشاره به اهمیت رعایت اصول بهداشتی و حفاظتی توسط مردم، گفت: از آن مهمتر سیاستها و برنامههای دولت و سازمانهاست که همواره باید پیوست رعایت نکات و پروتکلهای بهداشتی را در راستای فاصلهگذاری هوشمند به همراه داشته باشد و مواردی که با این سیاستها همراه نیست، کنار گذاشته شود. همچنین نهادها یا سازمانهایی که مغایر با این امور اقدامی انجام دهند باید مورد بازخواست قرار گرفته و با آنها به صورت قانونی برخورد شود.
سوری در پایان تاکید کرد: نباید از این نکته غافل شد که در اتخاذ تصمیمات کلان باید از نقطه نظرات کارشناسان و اهل فن و مشورت آنها استفاده شود، چراکه تصمیمگیری بدون توجه به راهکارهای تخصصی و مستند تبعات غیر قابل جبرانی به همراه خواهد داشت. باید توجه داشت که برای کنترل این بیماری و اپیدمی نمیتوان تنها به اطلاعات خام و تجربیات روزمره اکتفا کرد و مسئولان باید در این مسیر از مشاوران متخصص، کاردان و مشفق در کنار خود استفاده کنند.
........دریافت
غزلی درباره ی امام زمان, طلیعه ی قریحه ی یک شاعر جوان
برای گفتن شعر نیازی به هماهنگی خاص با نهاد یا سازمان خاص یا حتی ارتباط با یک شاعر و نویسنده ی مطرح نیست. به قول قدیمی ها, شعر حواله است به دل؛ حالا مهم نیست کی و کجا باشی.
محمدجواد بوستانی, شاعر نابینای شیرازی یکی از جوانانیست که شاعری به او حواله شد. البته او بهانه ای هم داشت؛ اما مهم نیتی بود که در دلش می پروراند و همان نیت, پای او را به وادی شعر کشاند.
خودش می گوید قبل از شاعری, مداحی می کرد و یک غزل درباره امام زمان (عج) نخستین شعر جدیش بود: «ابتدا مداحی می کردم. از سال 93 سعی کردم به شکل جدی مداحی را ادامه دهم؛ چون قبل از آن خیلی در این زمینه جدی نبودم. در مجالس مختلف که می رفتم, احساس می کردم شعر مناسبی که درخور شأن اهل بیت بتوانم بخوانم, پیدا نمی کنم. به همین علت تصمیم گرفتم خودم طبع آزمایی کنم و با غزلی درباره ی امام زمان (عج) پا در راه شاعری نهادم. تا سال 95 اشعار عاشورایی و آیینی می گفتم؛ اما از زمستان همان سال تا امروز, شعر های عاشقانه می سرایم.»
بوستانی عشق را خدایی می بیند: «من عشق را خدایی می بینم؛ در معشوق دنبال خدا گشتن. به نوعی درون مایه ی شعری من حتی در عشق, باز فضای آیینی را می جوید؛ اما سعی می کنم میانه را داشته باشم که هم شأن اهل بیت (ع) حفظ شود و هم جایگاه عشق. من عشق را در خدا می بینم. می گویم وقتی مخلوق پروردگار؛ این مخلوق زمینی که چنین زیبا و مهربان است, ببین خداوند چه زیبایی ازلی و ابدی دارد که این مخلوقات را خلق می کند!»
شاعر جوان همشهری حافظ و سعدی, چندان به معلولیت در شعرش نظر نمی افکند: «خیلی کم به سراغ معلولیت می روم؛ مگر اینکه سوژه ی خاصی در این زمینه به ذهنم خطور کند. در واقع آنچه به دلم حواله می شود, می سرایم. سعی کرده ام در بیشتر قالب ها هم شعر بنویسم و عمده مطالعاتم شاعران معاصر است؛ با این توضیح که می کوشم سبک شعری خودم را داشته باشم.»
بوستانی می گوید بیش از 400 قطعه شعر سروده که تعداد ابیاتش از دستش در رفته است: «بیش از 400 قطعه شعر در قالب های مختلف سروده ام؛ اما تعداد ابیات از دستم در رفته است. سال گذشته اولین دفتر شعرم که شامل 65 غزل بود, با عنوان یلداتر از یلدا روانه ی بازار شد و امسال مجموعه ای از رباعیاتم با همین عنوان (یلداتر از یلدا) را از انتشارات نوآوران دانش روانه ی بازار می کنم.»
یک شبی مجنون نمازش را که خواند,
گفت لیلایم چرا با من نماند؛
گفت یارم از فراقش درهمم,
فکر می کردم پس از او محکمم؛
خوب و بد را من سپردم دست تو,
گفتمش خواهی بمان, خواهی برو؛
تا که او رفت این دلم بیتاب شد,
از فراقش چشم من بیخواب شد؛
گرچه او می گفت یاد من مباش,
زهر هجران را به قلب خود مپاش؛
من ولی هر لحظه بدتر می شدم,
از فراقش زار و مضطر می شدم؛
گرچه یک دنیا دل من عاشق است,
گفتم این دوری صلاح خالق است؛
سعی کردم تا شوم از او جدا,
قلب خود را هم سپردم با خدا؛
گویم ای دلخستگان, ای عاشقان!
عاشقی یک امتحان است امتحان؛
یا رب این دل را ز لیلا دور کن,
آنچه خود خواهی برایش جور کن.
.........ورزشی
*در آکادمی شطرنج برای 20 نفر اشتغالزایی کردیم
در روز هایی که بیکاری به اوج خود رسیده، توانسته ایم برای 20 نفر اشتغالزایی کنیم.
فاطمه برقول عضو تیم ملی شطرنج نابینایان که آکادمی شطرنج شهر آبادان را به کارگاه تولید ماسک تبدیل کرده است، در گفتگو با ایران سپید گفت: با شیوع کرونا تصمیم گرفتیم آموزش شطرنج را به صورت آنلاین و مجازی انجام دهیم. اما در این راه مشکلاتی مثل قطعی اینترنت و تداخل دروس شطرنج بازان را داشتیم. ضمن اینکه آموزش شطرنج تمرکز بالایی می خواهد و آموزش آن به صورت مجازی چندان کاربردی نخواهد بود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به خاطر نیاز شهر و کشورمان به ماسک، آکادمی شطرنج آبادان را تبدیل به یک کارگاه تولید ماسک کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که ظرفیت تولید شما روزانه به چه اندازه است گفت: پیش از عید این کار را به تدریج شروع کردیم. با کمک هشت نفر از همکارانم پارچه تهیه کردیم و یک نفر چرخ خیاطی خود را در اختیار ما گذاشت و در حال حاضر دو هزار ماسک در روز تولید می کنیم.
برقول بیان کرد: خوشبختانه در این راه تا کنون 20 نفر مشغول به کار شده اند. در واقع در روز هایی که بیکاری به اوج خود رسیده است، ما توانستیم برای 20 نفر هم اشتغالزایی کنیم. عضو تیم ملی شطرنج نابینایان در ادامه گفت: متأسفانه در این راه کسی ما را حمایت نکرده است و من نیز در این بین کمترین نقش را داشته ام. بیشتر کار ها بر دوش کادر آکادمی است که برای تولید ماسک زحمت می کشند. با فروش و عرضه ماسک ها در بازار توانسته ایم هم حقوق کارکنان را پرداخت کنیم و هم پارچه تهیه کنیم.
فاطمه برقول در پایان در خصوص تمرینات حرفه ای خود نیز بیان کرد: هنوز فدراسیون جهانی نابینایان آغاز مسابقات جهانی و آسیایی شطرنج نابینایان را اعلام نکرده است. اما توسط دو سه نفر از مربیان آکادمی تمرینات خود را ادامه می دهم تا از نظر ذهنی همچنان آماده باشم.
امیر سرمدی
........حوادث
* مرد شیاد که از تاجران طلا کلاهبرداری میکرد در حالی به رد مال محکوم شد که با تغییر چهره میخواست از کشور فرار کند. به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، رسیدگی به اتهامات این مرد کلاهبردار با شکایت یک تاجر طلا آغاز شد. وی به پلیس گفت: من واردکننده طلا هستم. حدود دو سال قبل با امید آشنا شدم و چند بار با هم به سفر خارجی رفتیم. آخرین بار در سفر به ترکیه من مقدار زیادی طلا وارد کردم اما با یکی از دوستان مشترکمان بر سر خرید و فروش طلا مشکل مالی پیدا کردم. امید که در جریان این اختلاف بود، پیشنهاد داد بین ما وساطت و حل اختلاف کند من هم قبول کردم از آنجا که مقداری طلای دوستم پیش من بود و من هم تعدادی چک و سفته دست او داشتم امید طلاها را که دو کیلوگرم و ۲۵۰ سکه بود از من گرفت و قول داد آن را به دوست مشترکمان میدهد و در مقابل چک و سفته هایم را پس میگیرد. تاجر جوان گفت: امید پس از گرفتن طلا و سکهها رفت و گوشی موبایلش هم خاموش شد. بعد در تلگرام پیغام داد که از ایران خارج شده است. آنجا بود که فهمیدم سرم کلاه گذاشته است.
پس از این شکایت پلیس به ردیابی متهم پرداخت و سرانجام دو سال بعد او را به محض اینکه از کشور ترکیه وارد ایران شد بازداشت کرد. اما درادامه تحقیقات پلیسی روشن شد وی با همین روش از چند مرد ثروتمند دیگر نیز کلاهبرداری کرده است.او با تاجرهای طلا، دلار و عتیقه، طرح دوستی میریخت و سپس از آنها کلاهبرداری میکرد همچنین مشخص شد او قبلاً بازداشت اما با قرار وثیقه آزاد شده و دست به کلاهبرداریهای مشابه زده بود.
در حالی که تحقیقات درباره پروندههای امید ادامه داشت، شکایت دیگری به پلیس رسید.این بار یک مرد بازاری از امید شکایت کرده بود. وی گفت: امید مدتی قبل با من طرح دوستی ریخت و به بهانه اینکه میخواهد اختلاف حساب مالی بین من و دوستم را حل کند از من پول گرفت. اما من در مقابل پولی که به امید دادم از او چک و سفته گرفته بودم. مرد بازاری ادامه داد: یک روز که در خیابان میرفتم ناگهان مردی ناشناس راهم را سد کرد و در حالی که خودش را مأمور اطلاعات معرفی میکرد مرا ربود. او مرا گروگان گرفت و پس از چند روز شکنجه وقتی درخواست پس گرفتن چکهای امید را کرد فهمیدم آدمربایی نقشه امید بوده است.
در حالی که شاکیهای این پرونده به 15 نفر رسیده بود، پلیس دریافت این مرد در مجموع 10 کیلوگرم طلا و 800 سکه و میلیاردها تومان پول کلاهبرداری کرده است. امید که با قرار وثیقه آزاد شده بود میخواست با تغییر چهره از کشور فرار کند که بار دیگر شناسایی و دستگیر شد. این بار پرونده متهم به اتهام کلاهبرداری از تاجر طلا و ربودن مرد بازاری به دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد و وی در شعبه چهارم پای میز محاکمه ایستاد و در حالی که اتهاماتش را قبول کرده بود به اتهام کلاهبرداری از تاجر طلا به دو سال زندان و رد مال و به خاطر ربودن مرد بازاری به ۱۵ سال زندان محکوم شد. پروندههای مشابه وی نیز برای رسیدگی به دادگاه عمومی فرستاده شد. حکم دو سال زندان و رد مال وی در دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد و قطعی شد اما حکم 15 سال حبس وی برای پرونده آدمربایی نقض شد چرا که بهصورت غیابی برایش حکم صادر شده بود و قرار شد بار دیگر به این اتهام وی رسیدگی شود