شناسه خبر: 2041 منتشر شده در مورخ: 1392/11/1 ساعت: 09:38 گروه: دانش و فن آوری  
کشف مقبره یک فرعون ناشناخته در مصر

کشف مقبره یک فرعون ناشناخته در مصر

گروهی از باستان شناسان مصری در نزدیکی شهر آبیدوس، در 500 کیلومتری جنوب قاهره، مقبره فرعون ناشناخته ای را کشف کرده اند که احتمالا ˈسنه بکیˈ بوده است.

باستان شناسان بر روی دیوار مقبره این فرعون نام ˈسنه بکیˈ را یافته اند که حدود 1650 سال پیش از میلاد بر مسند قدرت بوده است.

رنگ های تزئینات دیوارهای دورتا دور قبر که قدمتی بیش از 3500 سال دارند به خوبی حفظ شده اند. دورانی که این فرعون بر مسند قدرت بوده به دومین دوره میانی مصر باستان برمی گردد که اطلاعات چندانی در مورد آن در دست نیست.

در این مقبره به جای مومیایی نیز تنها یک اسکلت پیدا شده است.

باستان شناسان دانشگاه پنسیلوانیا حدس می زنند که مدت کوتاهی پس از خاکسپاری این فرعون دزدان مقبره او را گشوده و به جنازه مومیایی شده او آسیب زده اند.

*بررسی احتمال بازنویسی تاریخ

با کشف مقبره ˈسنه بکیˈ این احتمال مطرح شده که زمان حکومت برخی فراعنه در دور میانی مصر باستان ثبت نشده است و تاریخ این دوره باید بازنویسی شود.

با کشف جدید احتمالا بخشی از تاریخ مصر باستان باید بازنویسی شود

درصورت صحت چنین احتمالی، ممکن است دوران حکومت برخی فراعنه شناخته شده نیز در دورانی که در تاریخ ثبت شده نگنجد و نیاز به تصحیح داشته باشد.‎

مقبره کشف شده در مقایسه با مقبره سایر فراعنه مصر کوچک است.

مدیر گروه حفاری باستان شناسان معتقد است که کوچک بودن مقبره می تواند نشانه آن باشد که موقعیت اقتصادی مصر باستان در زمان حکومت این فرعون خوب نبوده است.

*کشف فرعون دیگری از دومین دوره میانی مصر باستان

کشف یک فرعون ناشناخته، نخستین کشف غیرمنتظره باستان شناسان در اطراف آبیدوس به شمار نمی رود.

باستان شناسان دانشگاه پنسیلوانیا مدتی پیش مقبره فرعون ˈسبک هوتپ اولˈ را پیدا کرده بودند که یکی دیگر از پادشاهان دومین دوره میانی مصر باستان است.

هویت این فرعون نیز بر اساس نوشته ای از دوران مقبره روشن شد.

تابوت سنگی ˈسبک هوتپ اولˈ اما کاملأ خالی بود.

تا کنون غیر از مقبره توتان خامون که با تزئیات مجلل و اشیای زینتی گرانبها کشف شد، هیچ مقبره دست نخورده ای در مصر پیدا نشده است.

در مصر باستان تمامی فراعنه در مقبره هایی مجلل همراه با قطعلات طلا، لباس و خوراکی دفن می شدند. مصریان باستان بر این باور بودند که مردگان در آن دنیا به این وسایل نیاز دارند.

علمی (1)**1354**1599

 

 

انتهای پیام /*

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *