این ۸ باور غلط درباره کرونا را کنار بگذارید تا تبدیل به فوبیا نشودهمراه با گسترش ویروس کرونا، شایعات مختلفی در مورد آن منتشر شده است. آگاهی از برخی باورهای غلط ما را در مقابله با این بیماری یاری میکند. |
به گزارش ایران سپید کرونا خطرناکترین ویروس است
این موضوع درست نیست. ویروسهای بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که بسیار خطرناکتر از کرونا هستند. برای مثال نرخ متوسط مرگ و میر ویروس ابولا حدود ۵۰ درصد است در حالی که اطلاعات فعلی نشان میدهد حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا در شرایط وخیمی قرار میگیرند و حدود سه درصد از آنها فوت میشوند.
ماسک زدن ما را از ابتلا به کرونا محافظت میکند
در حال حاضر دو نوع ماسک وجود دارد: یک ماسک ساده جراحی که عموم مردم میزنند. از این ماسک میتوانید برای حضور در محیطهای عمومی استفاده کنید البته با رعایت اصول بهداشتی. نوع دیگر آن به نام ماسک N۹۵ که معمولا کارمندان بیمارستان استفاده میکنند. این ماسک که میتواند ذرات معلق در هوا را تا ۹۵ درصد فیلتر کند، باید بعد از نصب روی صورت تست شود تا از پوشانندگی کامل آن اطمینان حاصل شود. استفاده از این ماسک اگر درست روی صورت قرار بگیرد، بسیار دشوار است و نفس کشیدن برای فرد را مشکل میکند. استفاده از ماسک البته در کنار رعایت تمام نکات بهداشتی میتواند درصد ابتلای شما به ویروس را بسیار پایین بیاورد.
مبتلایان به کرونا، دوباره مریض نمیشوند
این یک تصور اشتباه است. تارنمای ویبو چین در گزارش جدید خود اعلام کرد که افرادی که در شهر ووهان کانون شیوع بیماری کرونا، درمان شده بودند بار دیگر به این ویروس مبتلا شدهاند. به گفته این رسانه، دانشمندان متوجه شدهاند برخی از بیمارانی که پس از درمان از بیمارستان مرخص شدهاند، بار دیگر به کرونا مبتلا شده و ناقل ویروس بودهاند. بنابراین، بیماران بهبودیافته از کرونا، همچنان باید مراقب سلامت خود و دیگران باشند.
ممکن است از طریق بسته پستی، کرونا منتقل شود
این اتفاق بسیار بعید است. با احتساب زمانی که برای ارسال یک بسته از مبدا تا مقصد نیاز است امکان انتقال بسیار پایین میآید. چرا که ویروس نمیتواند برای مدت طولانی خارج از بدن انسان دوام بیاورد. بنابراین با فرض اینکه بسته آلوده به ویروس باشد، احتمال دوام آن بسیار کم است اما قطعیتی در مورد آن نیست.
کرونا همان ویروس سارس است
ویروس کرونا همخانواده ویروس سارس است و یک بیماری جدا به نام کرونا محسوب میشود. در حال حاضر سه مدل از ویروس کرونا در دنیا وجود دارد که به عنوان عفونتهای شدید شناخته میشوند. ویروس سارس یکی از آنهاست. ویروس مرس؛ سندروم عفونی خاورمیانه نیز نوع دیگر آن محسوب میشود و حالا ویروس جدید کرونا با نام کووید ۱۹ که به تازگی شناخته شده است. ویروس سارس با نرخ متوسط ۱۰ درصد مرگ و میر، شدیدترین نوع از این خانواده به شمار میرود. ویروس کووید ۱۹ از نظر قدرت شیوع، مانند آنفولانزا است و موارد ابتلا به آن زیاد است چرا که به سرعت منتشر میشود. تعداد بالای مرگ و میر در این مدت اخیر به معنای مرگبار بودن این ویروس نیست چرا که احتمال دارد افراد بسیار زیادی به این ویروس مبتلا شوند و بهبود یابند.
حیوان خانگی ویروس را به ما منتقل میکنند
اگرچه اطلاعات فعلی محققان از این ویروس کامل نیست اما در حال حاضر هنوز موردی از انتقال ویروس توسط حیوانات خانگی به صاحبانشان گزارش نشده است. احتمال اینکه صاحبان حیوانات خانگی ویروس را به آنها منتقل کنید، بیشتر است.
ویروس کرونا عامدانه تولید و منتشر شده است
اساسا سه نوع ویروس کرونا در دنیا وجود دارد که ویروس جدید کرونا نیز نمونه دیگری از این خانواده است. بیماریهای عفونی در طبیعت وجود دارند و میتوانند با کنار هم قرار گرفتن مجموعهای از عوامل تولید شوند. این عوامل میتواند گرمایش زمین، تحولات اکولوژیک و کشاورزی یا رفتارهای انسانی باشد. بنابراین این ویروس نمیتواند ساخته دست انسان باشد چرا که علم ما هنوز از طبیعت و توانایی ساخت چنین ویروسی عقبتر است.
آنتی بیوتیکها میتوانند ما را در مقابل ویروس محافظت کنند
این یک اشتباه رایج است. ویروسها و باکتریها دو نوع متفاوت میکروب هستند. ما از آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتری استفاده میکنیم و برای نابودی ویروسها از داروهای ضد ویروس مانند داروی تامی فلو برای آنفولانزای فصلی. بنابراین استفاده از آنتی بیوتیک برای این مقابله با این ویروس جوابگو نیست.